Noi reguli de activitate pentru directorii de şcoli. Un nou proiect de lege votat de legislativ

#diez, 20 septembrie 2019 12:45

Directorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost votat ieri, 19 septembrie, în cadrul ședinței parlamentului. Articolul Noi reguli de activitate pentru directorii de şcoli. Un nou proiect de lege votat de legislativ apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
18:00
Parlamentul britanic s-a reunit sâmbătă pentru o şedinţă extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Decizia a fost adoptată ca urmare a unui amendament introdus de Sir Oliver Letwin, care a primit 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă și care presupune adoptarea legislației care ar permite retragerea Marii Britanii din UE în baza unui acord. Amendamentul lui Oliver Letwin ar reduce riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un astfel de acord. Articolul Premierul britanic, nevoit să ceară amânarea Brexitului, până la adoptarea legislației care va permite implementarea acordului de retragere apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
17:30
Cu toate că se petrec alegerile locale, iar toată ziua va domina acest subiect de discuție, ar fi păcat să ne îndepărtăm de frumoasele evenimente care ne-ar putea colora o zi rece de toamnă. Respectiv, echipa #diez ți-a pregătit 5 evenimente la care poți participa duminică, 20 octombrie. Articolul Recomandări diez. După ce votezi, delectează-te cu evenimentele zilei de 20 octombrie apare prima dată în #diez.
17:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de ceață până pe 20 octombrie. Astfel, cei mai matinali alegători vor merge și la alegeri prin ceață. De menționat că acest fenomen presupune anumite riscuri, de aceea trebuie să fiți atenți atunci când ieșiți din casă, în special dacă utilizați un mijloc de transport. Articolul La alegeri, tot prin ceață! Meteorologii au prelungit codul galben până pe 20 octombrie apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
16:30
Cătălina Rusu este o tânără în vârstă de 30 de ani, din Republica Moldova, orașul Chișinău. Recent, aceasta a participat în cadrul concursului „Vocea României” 2019, iar piesa pe care a interpretat-o este „Invitat”, o piesă din repertoriul trupei The Motans. Articolul (Video) A cântat în propria rochie de mireasă. Moldoveanca Cătălina Rusu a interpretat o piesă marca „The Motans”, la Vocea României 2019 apare prima dată în #diez.
16:00
Toamna, oamenii din satele Moldovei au o sumedenie de ocupații. Tinerii din Mereni au decis să afle cu ce se ocupă locuitorii din salut lor, într-o zi de sâmbătă. Articolul (video) „Prășesc, greblez, strâng nuci, fac totul”. Ce ocupații au locuitorii din satul Mereni pe timp de toamnă apare prima dată în #diez.
15:45
Echipa #diez vrea să surprindă în fotografii portretele cetățenilor Chișinăului în ziua în care își vor alege primarul și consilierii. Din acest motiv, vă dăm întâlnire la scaunul #diez, care se va afla în trei locații diferite din oraș, pe parcursul zilei de duminică, 20 octombrie. Articolul Vrem să vedem cu ce față te duci la vot. Duminică, vino la scaunul #diez înainte de a merge la secția de votare apare prima dată în #diez.
15:45
Judecătoria din Palermo a confirmat falimentarea echipei italiene din cauza datoriilor, informează Corriere dello Sport. Fostul președinte al clubului, Maurizio Zamparini, a vrut să stingă datoria în sumă de 10 milioane de euro, însă aceasta a fost prea mică. Articolul S.S.D. Palermo nu mai există. Fosta echipă a lui Cavani, Dybala și Toni a falimentat apare prima dată în #diez.
15:30
Prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și piscină, a fost dată în exploatare sâmbătă, 19 octombrie, la Orhei. Acest proiect inedit și unic în Republica Moldova a fost realizat la grădinița Nr.6 din Orhei, instituție care nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani. Articolul (foto) Premieră pentru Moldova: La Orhei a fost deschisă o grădiniță cu bazin și cameră salină apare prima dată în #diez.
15:30
Rodica Musteață, directoarea publicației periodice „Monitorul Fiscal FISC.md”, absolventă a Facultății Inginerie Economică și Business, se declară mândră de studiile făcute la UTM, subliniind contribuția incontestabilă a profesorilor la formarea sa profesională, dar și la dezvoltarea sa ca personalitate distinctă. Articolul Rodica Musteață, directoarea „Monitorul fiscal” și absolventă UTM, în vizită la Alma Mater apare prima dată în #diez.
15:15
Un proiect pilot lansat de un activist indian a reușit în 15 luni să obțină rezultate spectaculoase, scrie digi24.ro. Articolul India vrea să construiască cel mai mare sistem de recunoaștere facială din lume apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
14:45
Parlamentul britanic s-a reunit sâmbătă pentru o şedinţă extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prima şedinţă organizată într-o sâmbătă după cea consacrată războiului din Malvine, acum 37 de ani, transmit AFP şi Reuters. Articolul Decizii. Parlamentul britanic s-a reunit pentru o şedinţă extraordinară consacrată Brexitului apare prima dată în #diez.
14:15
Cătălina Borozan a interpretat aseară piesa Rihannei „Love on the brain” la Vocea României. Tânăra moldoveancă are 22 de ani și, în prezent, locuiește în orașul Faro din Portugalia, unde și-a format propria trupă. Articolul (Video) Cunoaște-o pe Cătălina Borozan, moldoveanca care a încântat publicul de la „Vocea României” apare prima dată în #diez.
14:00
Sudul țării și-a extins oferta turistică pentru vizitatori cu un loc pitoresc, situat în lunca râului Nistru. Proaspăt renovată, pensiunea „Casa Veche” a fost inaugurată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă și este gata să primească turiști. Articolul (foto) O nouă destinație turistică la sudul țării. „Casa Veche” este gata să primească oaspeți apare prima dată în #diez.
13:30
Acum doi ani, Andreea Surugiu se muta, împreună cu familia sa, în Germania, în orașul vestic Mülheim an der Ruhr. Mutarea i-a schimbat cursul vieții și o provoacă în continuare să îmbrățișeze schimbări, la câteva mii de kilometri distanță de prietenii și stilul de viață de acasă, de orele de la Gheorghe Asachi și lecțiile de după școală de la Alianța Franceză. În acest articol vă povestim despre Andreea pentru că o lună în urmă, tânăra s-a clasat pe locul III pe țară la un concurs de limbi străine, fiind prima elevă din Gymnasium Broich, școala unde își face studiile, care ajunge la o astfel de performanță. Vă mai povestim despre Andreea pentru că în afara orelor de la școală merge voluntar la cursuri universitare, care, spune ea, o pregătesc pentru etapa universitară, unde va studia, probabil, medicină sau drept. Articolul O tânără din Moldova a luat locul III pe țară la un concurs de limbi străine în Germania. Ce a învățat Andreea Surugiu după doi ani de studiu în sistemul german apare prima dată în #diez.
13:15
În mai puțin de o zi, în Moldova vor avea loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi pe circumscripțiile 50, 17, 27 și 33. Comisia Electorală Centrală, în cadrul campaniei sale de informare, cheamă alegătorii la urne prin cu ajutorul spotului video creat de către echipa #diez, realizat în cadrul proiectului în domeniul electoral Filmmakers Camp. Articolul (video) CEC cheamă alegătorii la urnele de vot cu un spot video creat de echipa #diez, participanți la Filmmakers Camp apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
12:30
Vineri seara, la Barcelona, au izbucnit noi ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, după ce sute de mii de oameni au participat la un miting uriaș, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania. Articolul Violențele nu încetinesc la Barcelona. Noi ciocniri între protestatari și forțele de ordine în această noapte apare prima dată în #diez.
12:00
74 de țări, printre care și Moldova, vor schimba ora și în acest an, însă disputele pe această temă vor face ca, în curând numărul țărilor care rămân în acest sistem să fie tot mai puține Articolul Diminețile vor veni mai târziu, iar noaptea va fi mai lungă. Când trecem la ora de iarnă în 2019 apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
10:30
Sandu Oprea este un tânăr din Chișinău căruia îi pasă de animalele fără adăpost din oraș, iar din acest motiv încearcă de fiecare dată să le găsească o casă atunci când le întâlnește ocazional pe străzi. În acest sens, tânărul a lansat recent un cont de Patreon, unde îl puteți susține cu donații. Articolul (foto) Un tânăr din Chișinău găsește adăposturi pentru animalele fără casă. Cum îl puteți ajuta apare prima dată în #diez.
10:00
Ieri, la Chișinău, mișcarea Extinction Rebellion Moldova (XR Moldova) ne-a provocat să ne imaginăm ce s-ar întâmpla cu omenirea dacă Planeta ar muri. Activiștii au organizat în acest sens un marș funebru prin care au petrecut Planeta pe ultimul drum. Echipa #diez a fost la marș, iar mai jos puteți vedea o galerie foto semnată de fotograful nostru, Dan Ciubotaru. Articolul (galerie foto) Motivul pentru care un sicriu gol a fost purtat de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare într-un marș funebru apare prima dată în #diez.
10:00
Echipei #diez îi place să fie la curent cu cele mai interesante oportunități pentru tineri, pentru ca să vi le putem recomanda și vouă așa încât să aveți parte de experiențe frumoase și utile, acasă și peste hotare. Din acest motiv, pentru a facilita comunicarea, vă invităm să vă alăturați unui grup pe Telegram unde veți putea să aflați mai rapid despre oportunitățile noastre. Articolul Oportunități #diez: Grupul de Telegram unde poți afla știri despre burse, stagii și conferințe interesante pentru tineri apare prima dată în #diez.
09:15
Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și  Viorica Cosmetic au lansat o campanie de promovare a imaginii pozitive a corpului „#BodyPositivity – Moldova”. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Frumuseții din incinta Viorica Cosmetic, unde reprezentanții și reprezentantele din cadrul Viorica Cosmetic, UN Women Moldova și Ambasada Suediei au dat startul campaniei, urmată de o discuție cu protagonistele acesteia.  Articolul Patru femei din Moldova explică de ce frumusețea nu e doar tânără, înaltă și suplă. A fost lansată campania #BodyPozitivity apare prima dată în #diez.
09:00
Din cauza scăderii temperaturilor de afară și lăsării ceții dense, ceea ce face ca vizibilitatea în trafic să scadă, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează toți conducătorii auto să fie prudenți. Articolul Încă o dimineață cu ceață. Recomandări pentru șoferi și pietoni apare prima dată în #diez.
08:15
Pe 19 octombrie, în Grădina Botanică din capitală va avea loc o acțiune de plantare a unei alei de magnolii. Inițiatorii acțiunii sunt compania IT MixBook și proiectul ecologic Verde.md. Organizatorii intenționează să planteze împreună 30 de puieți de astfel de plante. Articolul Mai multă culoare pentru vizitatori. În Grădina Botanică va apărea o alee de magnolii apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
19:15
În urmă cu un an mai mulți reprezentanți ai opoziției, în unele cazuri și lideri locali s-au trezit cu mesaje denigratoare pe pereții din mai multe localități. În satul Costești, Ialoveni cel puțin 3 înscripții au fost scrise în adresa unuia din liderii locali a blocului ACUM. După un an, mai multe persoane au decis să acopere unele înscripții, și au făcut-i utilizând ... desene cu flori. Articolul Dintr-un mesaj electoral denigrator, într-o floare. Cum a luptat un tânăr din Costești cu „mizeria electorală” apare prima dată în #diez.
19:15
În ziua tăcerii ne distrăm. Echipa #diez v-a pregătit o listă de evenimente unde să mergeți la Chișinău sâmbăta asta. Articolul Nu sta acasă. Unde să mergi la Chișinău sâmbătă, 19 octombrie apare prima dată în #diez.
Ieri
18:30
„Partidul Nostru” a făcut publică o declarație în care își manifestă indignarea în legătură cu faptul că PSRM i-a clonat ziarul, l-a umplut cu mesaje false, pentru a denigra imaginea liderului formațiunii, Renato Usatîi, și îl împarte oamenilor. Articolul Usatîi acuză PSRM că i-a clonat ziarul și l-a umplut cu mesaje false pentru a-i denigra imaginea apare prima dată în #diez.
17:45
Pagina de Facebook: Zâmbește, e gratis a publicat o serie de buletine de vot cu simboluri conectate cu candidații la fotoliul de Primar de Chișinău! Articolul (foto) Buletine oneste de vot. Ce ar fi putut vedea alegătorii dacă pe fișa de vot ar fi fost meme-uri de pe Facebook apare prima dată în #diez.
17:30
În acest an, în premieră, la Chișinău s-au desfășurat Zilele Academiei de Științe Tehnice din România. Scopul acestora este sensibilizeze societatea în rolul pe care îl are creativitatea în perpetuarea civilizației umane. Articolul Academicianul Ion Bostan a fost decorat cu Premiul AGIR și medalia ASTR „Primus Inter Pares” apare prima dată în #diez.
17:30
Astăzi marcăm Ziua Europeană pentru combaterea traficului de ființe umane. Cu această ocazie, Centrul Internațional „La Strada” reamintește că felul în care traficul de ființe umane se schimbă impune ajustarea urgentă a metodelor de prevenire și combatere a fenomenului din partea autorităţilor statului, societății civile și din partea cadrului legal. Articolul Lista lucrurilor pe care trebuie să le cunoști înainte de a pleca să muncești peste hotare apare prima dată în #diez.
17:00
Academia Suedeză şi-a apărat decizia de a acorda premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2019 lui Peter Handke, afirmând că scriitorul austriac a făcut comentarii provocatoare, dar nu a susţinut vărsarea de sânge, potrivit Reuters. Articolul Academia Suedeză a comentat decizia de a-i acorda Premiul Nobel pentru Literatură lui Peter Handke. Scriitorul a atras numeroase critici apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.