În căutarea vocațiilor în Sărata Veche. Copiii din sat descoperă robotica, fotografia, culinăritul și lemnăritul

Moldova.org, 19 septembrie 2019 16:21

PE SCURT Copiii din satul Sărata veche vor avea șansa să participe la ateliere de robotică, fotografie, prelucrarea lemnului și artă culinară la centrul de pregătire vocațională care a fost inaugurat recent. Fiind dezvoltat cu suportul financiar al Uniunii Europene, Centrul va oferi pentru aproximativ 120 de copii supraveghere, instruire și un program de dezvoltare personală […] The post În căutarea vocațiilor în Sărata Veche. Copiii din sat descoperă robotica, fotografia, culinăritul și lemnăritul appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 2 ore
17:40
PE SCURT După treizeci de ani, puțini oameni din fostul bloc estic din Europa regretă schimbarea monumentală politică, socială și economică dezlănțuită de căderea comunismului – dar, în același timp, puțini sunt mulțumiți de modul în care stau lucrurile acum și mulți își fac griji pentru viitor, scrie theguardian.com PE LUNG Un sondaj al Centrului […] The post Sondaj / La 30 de ani de la comunism, Europa de Est este împărțită la capitolul democrație appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
16:30
PE SCURT Dacă economia unei țări ar fi complet autosuficientă și independentă, nu ar mai fi nevoie să se importe mărfuri din altă parte. În timp ce perspectiva de a te izola de turbulențele piețelor globale poate părea atrăgătoare la prima vedere, aceasta ar putea avea considerabile riscuri și dezavantaje considerabile. Nu numai că ar […] The post Care sunt cei mai mari importatori din lume appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Pentru că vrem, dragă cititor, să știi lucruri noi și interesante, Moldova.org va publica fragmente din cărți, istorii ale unor personalități, recenzii și multe altele. De data aceasta, vă invităm să citiți un fragment din cartea „Secolul XX. 20 de mistere esențiale”, scrisă de Jakob Van Eriksson despre Lenin și cum a murit. PE […] The post Cum a fost Lenin împușcat de o femeie aproape oarbă appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
14:30
PE SCURT O tânără săracă, de culoare și provenind dintr-o aventură a unor adolescenți, a ajuns cea mai mare vedetă a televiziunii americane, cu cifre absolut incredibile: avere personală de 3 miliarde de dolari, tarif publicitar de 1 milion de dolari pentru 30 de secunde de reclame sau cadouri de câteva milioane de dolari oferite […] The post Drumul lui Oprah Winfrey de la 0 la 3 miliarde de dolari appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:20
PE SCURT Chișinău are nevoie de Batman, iar Vera Borcuta, artistă, i-a găsit și locul: pe clădirea primăriei Chișinău. În contextul alegerilor generale locale și al hramului Capitalei, tânăra zice că orașul are nevoie de cineva care să-i învețe pe oameni, cel puțin, să nu arunce gunoiul pe jos. PE LUNG Vera Borcuta este o […] The post Capitala văzută prin ochii unei artiste: „Chișinău are nevoie de un Batman” appeared first on Moldova.org.
16:40
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru WC-urile publice appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Avem 51 de oameni în Consiliul Municipal Chișinău care vor răspunde de bunăstarea și dezvoltarea metropolei noastre. Echipa Seolitte au studiat activitatea potențialilor consilieri înscriși în cap de listă electorală pentru fiecare partid și vă arată cât de activi sunt pe paginile lor de Facebook și cine vrea să ajungă în Primărie foarte […] The post Cazierul virtual al candidaților la Consiliul Municipal Chișinău appeared first on Moldova.org.
12:50
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru grădinițe appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Vitalie Colț este basistul formației FurioSnails. Pe lângă muzică, artistul a scris o carte de poezii „Pacea din Transnistria”. Acum a trecut la proză și scrie povestiri, la fel despre Transnistria. Cine este Vitalie, de ce scrie atât de mult despre Transnistria și cum îi vine inspirația, citiți mai jos. PE LUNG Vitalie […] The post Vitalie Colț, despre poezie, Transnistria, masaj și Yardsale-ul „Te salut, Chișinău!” appeared first on Moldova.org.
09:50
PE SCURT  În jur de 250 de mii de cetățeni ai R. Moldova își câștigă existența din industria vinului. De asemenea, în comparație cu anul 2006, Moldova produce mai puțin vin, însă de o calitate înaltă. Despre aceasta ne-a povestit Diana Lazăr, vice directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova al USAID, la Rockit. PE LUNG […] The post Vinul pe care-l produce R. Moldova astăzi, mai puțin, dar mai bun appeared first on Moldova.org.
17 octombrie 2019
19:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru drumurile proaste appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
PE SCURT Chișinăul a apărut pe harta aplicației Spotted by Locals, una dintre cele mai populare platforme pentru călătorii. Timp de trei zile de când orașul se află pe hartă, au fost recomandate și publicate 47 de locații. PE LUNG Spotted by Locals (lansat în 2008) publică ghiduri online pentru orașe și deține o aplicație […] The post Cum a ajuns Chișinău pe una dintre cele mai populare platforme de călătorii din lume appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Consiliul Național al Monumentelor Istorice a anulat avizele eliberate companiei Regata Imobiliare pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță. În continuare, vrem să vă arătăm ce s-ar putea de făcut în clădirea Cafenelei Guguță, prin exemple de spații și clădiri reinventate. PE LUNG „Lupta nu este terminată, dar aceasta a fost […] The post 5 idei de peste hotare pentru reinventarea Cafenelei Guguță appeared first on Moldova.org.
14:10
La împlinirea a 18 ani de la înființare, Linella – cea mai mare rețea națională de magazine din Republica Moldova, va deschide în anul 2019 magazinul cu numărul 100, sărbătorind majoratul cu premii substanțiale pentru clienții săi.  “Deschiderea celor 100 de magazine reprezintă un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Această continuă expansiune pe parcursul […] The post În an aniversar, rețeaua Linella va număra 100 de magazine – De 100 de ori mai aproape de tine (VIDEO) appeared first on Moldova.org.
10:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru ambuteiaje appeared first on Moldova.org.
16 octombrie 2019
18:30
PE SCURT Un film plin de culoare și fantastic de frumos, așa pare să fie „Dolittle”. Personajul principal este un bărbat excentric care poate vorbi cu animalele. Pe parcursul filmului, acesta trece prin diferite aventuri interesante. Filmul este însoțit de imagini mirifice din natură. PE LUNG În Dolittle, Robert Downey Jr îl interpretează pe Doctor Dolittle, […] The post Recomandare de film: Dolittle și lumea fantastică a animalelor appeared first on Moldova.org.
16:40
PE SCURT Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE pe cap de locuitor în vecinătatea europeană, anunță platforma proiectelor de asistență tehnică finanțate de UE în Republica Moldova, eu4moldova.md. PE LUNG Uniunea Europeană a investit în Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător, agricultură, economie și dezvoltarea afacerilor, energie, transport și infrastructură, […] The post Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE din vecinătatea europeană appeared first on Moldova.org.
11:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru câinii vagabonzi appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului? Răspunsul l-am găsit la regizorul și fondatorul MILK films, Eugen Damaschin, este simplu și scurt: „nicicum!”. Eugen este autorul lungmetrajului „Beautiful corruption” și a documentarului „Moldova 89-91” și este cunoscut inclusiv pentru poziția sa civică. Tânărul a povestit la Rockit care este […] The post Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului appeared first on Moldova.org.
15 octombrie 2019
13:00
Festivalul Internațional de Animație Animest dă jos apostroful, schimbă locația și revine la Chișinău cu o selecție bogată de animație Sci-fi, filme de Oscar, povești care au făcut înconjurul lumii și animatori de elită. Maratonul de proiecții speciale, petreceri electrizante și masterclass-uri de excepție va avea loc în perioada 24-27 octombrie, la Artcor. Deschidem cea […] The post ReStart Animest Chișinău. Fără apostrof și în altă locație appeared first on Moldova.org.
11:40
Peste 3.000 de spectatori au luat parte la proiecţiile şi discuţiile intense cu invitaţii din cadrul celei de-a cincea ediţii a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) de la Chişinău, care a avut loc între 10 şi 13 octombrie la Cinematograful Odeon. Filmele noi şi premiate din program au făcut săli pline: „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, […] The post Săli pline şi discuţii intense cu invitaţi, la a cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău appeared first on Moldova.org.
10:50
PE SCURT „Pe lângă societate și tehnologie, trebuie să luăm în considerare că noi suntem oameni, nu roboți.”, Acesta este mesajul pe care a pus accent specialista în burnout, epuizare profesională, Anna Kuliberda. Formatoarea a vorbit despre acest subiect în cadrul conferinței Rockit, care a avut loc pe 11 octombrie PE LUNG Anna Kuliberda este antrenoare, formatoare care […] The post „Noi suntem oameni, nu roboți”. Ce este burnoutul appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT Industria auto europeană a avertizat asupra efectelor catastrofale ale unui Brexit fără acord, spunând că ar avea un impact „seismic” asupra producerii de automobile în Europa, transmite theguardian.com. PE LUNG Într-o declarație comună, șefii din 23 de asociații de afaceri auto din Europa și-au unit forțele de precauție împotriva unei ieșiri brutale din […] The post Impactul „seismic” al Brexitului asupra producerii de automobile în Europa appeared first on Moldova.org.
14 octombrie 2019
14:10
Astăzi, după cum știi, chișinăuienii sărbătoresc Hramul orașului. Primăria municipiului organizează tradițional diverse festivități cu această ocazie. Manifestări cu denumiri inspirate precum „Chișinău – primăvara copilăriei”, „ODĂ CHIȘINĂULUI…” , „HORA CHIȘINĂULUI”, „TE SALUT, CHIȘINĂU!”, și multe altele care conving locuitorii orașului să iasă din casă într-o zi de sărbătoare. Cu această ocazie, Moldova.org a colectat câteva curiozități despre […] The post Câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Chișinău appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Aplicațiile „Sun Pro Beauty Camera” și „Funny Sweet Beauty Camera”, care pot fi descărcate de pe Google Play Store, pun în pericol buna funcționare a dispozitivului, dar și datele personale ale utilizatorilor, potrivit unui raport publicat de compania de securitate Wandera. PE LUNG Cele două aplicații au fost descărcate deja de 1,5 milioane […] The post Avertizare pentru deținătorii telefoanelor Android: Cele două aplicații care trebuie șterse imediat appeared first on Moldova.org.
13 octombrie 2019
17:40
PE SCURT Cercetătorii au descoperit un continent ascuns, dar nu este vorba despre Atlantida. L-au găsit în timp ce reconstruiau evoluția geologiei complexe a regiunii mediteraneene, care se ridică cu lanțuri montane și scufundări cu mări din Spania până în Iran. Continentul se numește Adria Mare. Este de dimensiunea Groenlandei și s-a desprins din Africa […] The post Un continent pierdut a fost găsit sub Europa appeared first on Moldova.org.
13:40
PE SCURT  Greta Thunberg este o tânără elevă, activă, luptătoare și directă. Ea spune lucrurilor pe nume și îi înfruntă pe liderii mondiali, numindu-i „trădători”. „Nu v-ați maturizat suficient ca să puteți să le spuneți lucrurilor pe nume. Vă ascundeți după vorbe goale și aveți interese ascunse. Vă prefaceți că nu vedeți cum distrugeți mediul […] The post Copila care luptă cu „giganții” mondiali appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT Pe parcursul ultimilor 60 de ani, zborurile comerciale au progresat fenomenal. De la Jumbo Jet din anii 60 care facilita transportarea în masă pe distanțe lungi până la Concorde care a pavat drumul spre transportul supersonic aerian. Bariera finală în aviație este cel mai des văzută în zborul direct dintre Sydney și Londra, […] The post Forbes: Cel mai lung zbor comercial din lume este pe cale să devină și mai lung appeared first on Moldova.org.
12 octombrie 2019
18:40
PE SCURT Oamenii de știință din Australia au dezvoltat un nou compus chimic bazat pe aur, care ucide celulele afectate de tumori de 24 de ori mai eficient decât terapia standard. Biologii americani au descoperit un nou „hormon al stresului”, iar un grup de cercetători au constatat că un parazit din pădurile tropicale ar putea fi […] The post Aurul ucide cancerul, iar un parazit din pădurile tropicale protejează împotriva HIV. Ultimele noutăți medicale appeared first on Moldova.org.
14:40
PE SCURT Downsizing este un film de ficțiune, de satiră, în care regizorul face glume pe seama unor oameni care decid să se micșoreze pentru a consuma mai puțin, pentru a salva planeta, pentru a fi mai buni pentru natură, transmite theguardian.com PE LUNG Alexander Payne se îndepărtează, doar puțin, de modul său realist de […] The post Un film satiră arată o lume în care oamenii au decis să se micșoreze ca să salveze planeta appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.