(foto) Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record. În România s-a desfășurat Festivalul Vinului Moldovei

#diez, 19 septembrie 2019 15:00

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară ,,Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională. Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, situat într-o comună de lângă București. Evenimentul dedicat produsului mândriei naționale de la Snagov, din acest an, vine după ce manifestări similare au avut loc la Cluj și Brașov. Articolul (foto) Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record. În România s-a desfășurat Festivalul Vinului Moldovei apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
19:15
În urmă cu un an mai mulți reprezentanți ai opoziției, în unele cazuri și lideri locali s-au trezit cu mesaje denigratoare pe pereții din mai multe localități. În satul Costești, Ialoveni cel puțin 3 înscripții au fost scrise în adresa unuia din liderii locali a blocului ACUM. După un an, mai multe persoane au decis să acopere unele înscripții, și au făcut-i utilizând ... desene cu flori. Articolul Dintr-un mesaj electoral denigrator, într-o floare. Cum a luptat un tânăr din Costești cu „mizeria electorală” apare prima dată în #diez.
19:15
În ziua tăcerii ne distrăm. Echipa #diez v-a pregătit o listă de evenimente unde să mergeți la Chișinău sâmbăta asta. Articolul Nu sta acasă. Unde să mergi la Chișinău sâmbătă, 19 octombrie apare prima dată în #diez.
18:30
„Partidul Nostru” a făcut publică o declarație în care își manifestă indignarea în legătură cu faptul că PSRM i-a clonat ziarul, l-a umplut cu mesaje false, pentru a denigra imaginea liderului formațiunii, Renato Usatîi, și îl împarte oamenilor. Articolul Usatîi acuză PSRM că i-a clonat ziarul și l-a umplut cu mesaje false pentru a-i denigra imaginea apare prima dată în #diez.
17:45
Pagina de Facebook: Zâmbește, e gratis a publicat o serie de buletine de vot cu simboluri conectate cu candidații la fotoliul de Primar de Chișinău! Articolul (foto) Buletine oneste de vot. Ce ar fi putut vedea alegătorii dacă pe fișa de vot ar fi fost meme-uri de pe Facebook apare prima dată în #diez.
17:30
În acest an, în premieră, la Chișinău s-au desfășurat Zilele Academiei de Științe Tehnice din România. Scopul acestora este sensibilizeze societatea în rolul pe care îl are creativitatea în perpetuarea civilizației umane. Articolul Academicianul Ion Bostan a fost decorat cu Premiul AGIR și medalia ASTR „Primus Inter Pares” apare prima dată în #diez.
17:30
Astăzi marcăm Ziua Europeană pentru combaterea traficului de ființe umane. Cu această ocazie, Centrul Internațional „La Strada” reamintește că felul în care traficul de ființe umane se schimbă impune ajustarea urgentă a metodelor de prevenire și combatere a fenomenului din partea autorităţilor statului, societății civile și din partea cadrului legal. Articolul Lista lucrurilor pe care trebuie să le cunoști înainte de a pleca să muncești peste hotare apare prima dată în #diez.
17:00
Academia Suedeză şi-a apărat decizia de a acorda premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2019 lui Peter Handke, afirmând că scriitorul austriac a făcut comentarii provocatoare, dar nu a susţinut vărsarea de sânge, potrivit Reuters. Articolul Academia Suedeză a comentat decizia de a-i acorda Premiul Nobel pentru Literatură lui Peter Handke. Scriitorul a atras numeroase critici apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
16:00
În curtea liceului Gheorghe Asachi a staționat, ieri, ‚‚EUROBUS’’ – autobuzul care călătorește prin orașele Ucrainei și Moldovei, cu scopul de a răspândi informația privind Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, de asemenea, și a comunica despre posibilitățile pe care le oferă acest acord tinerilor, mediului de afaceri, societății civile și alții. Articolul (foto) EuroBus a ajuns și la Chișinău. Zeci de tineri au participat la sesiune de informare despre oportunitățile Erasmus+ apare prima dată în #diez.
15:15
Mai mulți susținători ai Mișcării Acțiunea de responsabilizare civică „Zâmbește, e gratis” s-au fotografiat lângă statuia lui Ștefan cel Mare cu simbolul votului împotriva tuturor. Articolul (foto) Flashmob în ultima zi a campaniei electorale: Vot împotriva tuturor lângă statuia lui Ștefan cel Mare apare prima dată în #diez.
15:00
Protestele marcate de violenţe au continuat la Barcelona. A fost o nouă noapte tensionată, a patra la rând. Și prima în care forţele de ordine au intervenit pentru a împiedica confruntările între separatiştii catalani şi unioniştii de dreapta. În timp ce noul lider al regiunii amenință cu un nou referendum pentru independență, astăzi a fost anunţată grevă generală în Catalonia. Participanții vor pleca în marş, din toate localitățile regiunii, și se vor întâlni, diseară, în Barcelona. Articolul Protestele violente continuă la Barcelona. Astăzi a fost anunțată grevă generală în Catlonia apare prima dată în #diez.
14:45
Prin aderarea supermarketurilor Kaufland la reţeaua de acceptare Lunch Card de la MAIB, noul partener completează lista celor peste 450 de locaţii în care ai posibilitatea să procuri produse alimentare pentru tine şi familia ta. Articolul Cumpărături delicioase cu tichetul de masă Lunch Card acum şi la Kaufland apare prima dată în #diez.
14:45
Autoritățile din Federația Rusă au interzis importul a 39 de tone de prune și struguri din Republica Moldova. Decizia a fost luată după ce inspectorii au identificat în lotul de marfă obiecte de carantină. Articolul Federația Rusă a interzis importul a 39 tone de prune și struguri moldovenești apare prima dată în #diez.
14:45
Judocanul Victor Sterpu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de tineret, care se desfășoară la Marrakech, Maroc. Articolul Moldoveanul Victor Sterpu a cucerit bronzul la Campionatul Mondialul de tineret din Maroc apare prima dată în #diez.
14:30
Rețeaua de magazine Maximum vă prezintă un nou model de la LG, care schimbă radical tot ce credeam, în mod obișnuit, referitor la posibilitățile electrocasnicelor. Articolul Frigidere LG V +. Tehnologii avansate pentru prospețimea maximă a produselor apare prima dată în #diez.
14:30
Platforma BeBetter, organizatoarea seminarului “Reducem riscurile: Instrucțiuni de supraviețuire în jungla urbană”, îți prezintă 10 motive relevante pentru care merită să vii la acest training. Articolul 10 motive pentru a procura chiar acum bilete la seminarul Bebetter apare prima dată în #diez.
14:00
Băncile moldovenești implicate în „Laundromatul rusesc” sunt aceleași care figurează în „jaful secolului”. Totul a pornit însă de la Universalbank. Ieri, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a făcut publice detalii noi despre schema prin care au fost spălați miliarde de dolari din Rusia și l-a îndemnat pe șeful comisiei parlamentare, care anchetează cazul privind devalizarea sistemului bancar din Moldova, să analizeze atent toate actele legate de Universalbank. Articolul Usatîi spune că în schema furtului miliardului n-au participat 3 bănci, ci 4. Care este cealaltă bancă din Moldova apare prima dată în #diez.
14:00
Ți-ai imaginat vreodată, măcar pentru câteva clipe, ce s-ar întâmpla cu omenirea dacă Planeta ar muri? Dacă nu te-ai gândit până acum la acest scenariu, mișcarea Extinction Rebellion Moldova (XR Moldova) te invită astăzi să faci un exercițiu de imaginație și să participi la marșul funebru „Petrecem Planeta pe ultimul drum”. Articolul Astăzi, planeta Pământ va fi petrecută pe ultimul drum cu fanfară și colaci pentru pomene. Traseul marșului apare prima dată în #diez.
13:45
Prim-ministra Maia Sandu a discutat, la debutul ședinței Guvernului de astăzi, despre alegerile locale care se vor desfășura pe 20 octombrie. Aceasta le-a cerut oamenilor legii să-și execute munca așa cum se cuvine. Articolul Maia Sandu, despre alegerile locale: „Oamenii raportează probleme, însă colegii de la MAI nu le iau mereu în serios” apare prima dată în #diez.
13:30
Jurnalista și prezentatoarea TV de la postul PRO TV Chișinău, Lorena Bogza, se arată dezamăgită de comportamentul favoriților din campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie 2019. Articolul Lorena Bogza dezamăgită de dezbaterile electorale: „Greii cu șanse în sondaje au preferat să se ascunda” apare prima dată în #diez.
13:30
Prim-ministra Maia Sandu a anunțat, la începutul ședinței Guvernului de astăzi, 18 octombrie, că Valeriu Turea a fost numit în funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora. Articolul Valeriu Turea a fost numit în funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora apare prima dată în #diez.
13:00
Astăzi, 18 octombrie, are loc ședința ordinară a Guvernului. Pe ordinea de zi au fost incluse 13 subiecte. Vor fi discutate mai multe subiecte legate de inițierea negocierilor și semnări de acorduri cu alte țări. Articolul (video) Urmărește live ședința Guvernului. Pe ordinea de zi sunt incluse 13 subiecte apare prima dată în #diez.
12:45
Societatea Națională „Crucea Roșie” din Republica Moldova te invită să participi la jocul intelectual „Principii în acțiune”. Evenimentul este are scopul de a promova cele șapte principii fundamentale care stau la baza Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie: „umanitate; imparţialitate; neutralitate; independenţă; voluntariat; unitate; universalitate”. Articolul Echipa Crucea Roșie te invită să participi la un joc intelectual. Câștigătorii vor fi premiați apare prima dată în #diez.
12:30
Fetele și femeile din Moldova pot beneficia de noi oportunități de carieră prin intermediul celei de-a doua ediții a Programului național de instruire în domeniul IT. Ediția curentă le va permite participantelor să opteze pentru una dintre cele 3 direcții de studii: Front-End Development, Testare Software, Competențe Digitale. Astfel, parcurgând întreg programul, fetele și femeile vor putea să obțină cunoștințele și abilitățile de lucru fie pentru a activa în calitate de Front-End Developer sau Tester, fie vor acumula competențe digitale deosebit de valoroase și utile pentru orice loc de muncă. Articolul Vrei o carieră în IT? 500 de femei și fete din țară pot participa la un program de instruire gratuit apare prima dată în #diez.
12:15
Tinerii români de pretutindeni, care au depășit vârsta de 14 ani, pot participa la Festivalul „Romeo şi Julieta la Mizil”. Persoanele pasionate de poezii și epigrame sunt invitate să se înscrie în concurs, iar la final cele mai bune creații vor fi premiate. Articolul Scrii poezii sau epigrame? Participă la Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil” și câștigă premii apare prima dată în #diez.
12:00
De-a lungul secolelor Arhitecții și-au exprimat personalitatea realizând mobilier unicat. Studenții-arhitecți din anul 5, de la Universitatea Tehnică a Moldovei și-au dat frâu liber fanteziei, realizând diverse scaune și fotolii din materiale reciclabile. Articolul (foto) Arhitecții de la UTM și-au dat frâu liber fanteziei și au realizat scaune și fotolii din materiale reciclabile apare prima dată în #diez.
12:00
Alegătorii din țară își pot afla care este secția de votare la care îți vor exercita votul și pe terminalele de plată QIWI. Serviciul este gratuit și poate fi accesat la orice termina de plată QIWI din țară. Articolul Află secția unde poți vota pe 20 octombrie la terminalele de plată QIWI apare prima dată în #diez.
11:45
Proimobil comentează într-un comunicat perchezițiile efectuate în această dimineață de Procuratură: „Este vizat Octavian Orheianu și alte persoane” Articolul Percheziții la compania „Class Imobil”. Descinderile au loc în clădirea unde anterior a avut loc sediul companiei „Proimobil” apare prima dată în #diez.
11:45
Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu ale turneului ATP 250 Intrum Stockholm Open, Suedia. care are loc în perioada 14 – 20 octombrie 2019. Articolul Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în sferturile de finală a turneului ATP 250 de la Stockholm apare prima dată în #diez.
11:45
Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Queer Voices invită entuziaștii și specialiștii în domeniul cinematografic și suporteri, alături de membrii comunității LGBTQI+ din Republica Moldova să participe la atelierul de film-making Queer Voices, care va avea loc între 7 și 15 noiembrie. Articolul (video) Ești pasionat de cinematografie? Cum te poți înscrie în cadrul atelierul de film-making Queer Voices apare prima dată în #diez.
11:15
„La Gomera” (2019), cel mai nou film al marelui regizor român Corneliu Porumboiu, va putea fi văzut începând cu 24 octombrie la Cinematograful Patria Multiplex din Chișinău. Articolul (video) Filmul „La Gomera”, propunerea României la Oscar va mai putea fi vizionat la Chișinău. Unde va fi proiectată pelicula apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.