Ecoul plecării deputatului Țîcu: Critici de la foștii colegii, propuneri de la partidele unioniste

#diez, 19 septembrie 2019 09:15

Deputatul ACUM, Octavian Țîcut a anunțat ieri într-o conferință de presă că părăsește fracțiunea PPDA, se lansează în cursa electorală pentru primăria pe cont propriu. Toate asta le face însă, rămînând „deputat independent ACUM”. Reacțiile colegilor a fost cel puțin dure, dar acesta a primit și propuneri de la partide. Articolul Ecoul plecării deputatului Țîcu: Critici de la foștii colegii, propuneri de la partidele unioniste apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 10 minute
17:00
Oare putem proteja mediul înconjurător atunci când acesta e într-un spațiu urban și sunt atâția oameni și factori care contribuie la poluarea acestuia? Și ce reprezintă acest „mediu înconjurător” în orașul Chișinău? Articolul Participă la un atelier pentru elevi și învață cum să protejezi mediul înconjurător în spațiul urban apare prima dată în #diez.
Acum o oră
16:30
Campania Hai Moldova, de colectare a deșeurilor electronice, a ajuns la final, iar școlile participante în concursul de colectare își numără „roadele”, care urmează să fie colectate de partenerii Hai Moldova, și transportate în România spre reciclare.  Articolul (foto) Toamna se numără deșeurile electronice. Școlile care au colectat electronice uzate se pregătesc să le transmită spre reciclare apare prima dată în #diez.
16:30
Vaticanul a lansat primul său dispozitiv de tip „wearable”: mătăniile „Click to Pray eRosary”, un soi de brăţară inteligentă care poate fi folosită pentru rugăciune. Brăţara eRosary este realizată agat şi hematit, iar partea centrală, în formă de cruce, este electronică şi include senzori de mişcare. Aceasta se conectează la o aplicaţie de telefon şi oferă acces la conţinut religios. Articolul Click To Pray eRosary. Vaticanul lansează o brăţară inteligentă care poate fi folosită pentru rugăciune apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:00
Fundașul echipei Liverpool, Trent Alexander-Arnold, a ajuns în cartea recordurilor. Fotbalistul englez a stabilit un nou record în liga superioară a Angliei după ce a reușit să dea 12 pasuri de gol sezonul trecut. Articolul (foto) Fotbalistul Trent Alexander-Arnoldde, de la Liverpool, a stabilit un nou record mondial apare prima dată în #diez.
16:00
Compania Blue Air din România a cedat cota de 49% pe care o deținea în cadrul companiei de stat Air Moldova. Astfel, după ce acum un an compania românească se obliga să achite 50 de milioane de lei și se obliga să achite datoriile de 1,25 de miliarde de lei, acum, în contextul unor sechestre aleautorităților moldovene, noul proprietar a ajuns afaceristul Dzintars Pomers din Letonia. Articolul Blue Air și-a vândut cele 49% pe care le deținea din Air Moldova apare prima dată în #diez.
15:45
Tinerii din Obreja Veche, raionul Fălești, au aflat în cadrul trainingului de educație media cum poate fi trucată o fotografie și care poate fi impactul ei. Totodată, ei au descoperit mai multe aplicații care ne ajută să identificăm imaginea modificată. Articolul (video) Fotografiile trucate ne pot influența viața. Cum identificăm imaginile care ne manipulează apare prima dată în #diez.
15:45
Arheologii care au efectuat săpături în apropierea orașului egiptean Luxor, au dezgropat 20 de sarcofage în stare foarte bună, aceasta fiind cea mai importantă descoperire a ultimilor ani, informează Daily Mail, citat de digi24.ro. Articolul (foto) „Cea mai mare descoperire”. Arheologii egipteni au găsit 20 de sarcofage în stare foarte bună apare prima dată în #diez.
15:15
La doar două luni după ce s-a încheiat ediția din anul 2019, organizatorii au anunțat data când va fi organizată cea de a opta ediție a festivalului Electric Castle. Astfel, festivalul de anul viitor este programat pentru perioada 15-19 iulie 2020. Articolul Organizatorii Electric Castle au anunțat data oficială pentru festivalul din 2020. Când vor fi puse în vânzare biletele apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
15:00
Guguță este unul dintre personajele preferate ale copiilor din Moldova, iar cușma lui încăpătoare a devenit și un simbol al prieteniei. La Costești, cușma a „ieșit” din filele de carte și s-a transformat într-o bibliotecă în aer liber, încăpătoare pentru toți cei care vor să împrumute o „poveste” sau pur și simplu să se refugieze sub căciulă. Articolul (foto) Povești sub cușma lui Guguță. La Costești a „răsărit” ca prin magie cea mai autentică bibliotecă în aer liber din Moldova apare prima dată în #diez.
15:00
Astăzi a fost inaugurat oficial panoul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău. Obiectivul este amplasat pe strada Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalității. La eveniment au participat autoritățile și simpli cetățeni ai orașului. Articolul (foto) Pilonul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău a fost inaugurat apare prima dată în #diez.
14:30
Belgia a primit de la Curtea Supremă a Spaniei un al treilea mandat de arestare european pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, transmite Reuters. Articolul Belgia a primit un al treilea mandat de arestare european pe numele fostului lider catalan apare prima dată în #diez.
14:30
Are două mari pasiuni: startupurile technologice şi vinurile. Jon Staenberg este un antreprenor, mentor, investitor care a ajutat sute de startuperi să-şi dezvolte afacerile din America vine în Moldova. Articolul Antreprenorul și mentorul american Jon Staenberg vine în Moldova. Unde poți procura bilet la eveniment apare prima dată în #diez.
14:15
În următorii patru ani, în fiecare sector al Capitalei și în suburbii Primăria va constitui cantine sociale moderne. Candidatul PSRM la funcția de primar de Chișinău, Ion Ceban, declară că, pentru construcția cantinelor sociale, vor fi încheiate parteneriate externe, dar și publice-private locale. Articolul Ceban: „În fiecare sector al Capitalei și în suburbii Primăria va constitui cantine sociale moderne” apare prima dată în #diez.
14:15
America House Moldova este în căutare de tineri activi pentru a le oferi un loc de muncă. Instituția are un apel deschis pentru funcția de „Asistent Administrativ”. Eligibili pentru concurs sunt studenții și tinerii profesioniști la început de carieră. Articolul Studenții și tinerii profesioniști sunt așteptați la America House. Cum poți obține un job în cadrul instituției apare prima dată în #diez.
14:00
Chișinăuienii sunt nemulțumiți de modul în care a fost și este administrat Chișinăul, iar nemulțumirea îi face să trateze candidații cu neîncredere. Este opinia exprimată de candidatul la funcţia de primar al Capitalei Ion Ceban, într-un interviu acordat portalului Tribuna. Articolul Ceban: „Vom aduce în Chișinău companii notorii la care visează să se angajeze tinerii noștri” apare prima dată în #diez.
14:00
Candidata PSRM la funcția de deputată în circumscripția 33, Svetlana Popa, consideră că suburbiile au un potențial enorm, dar care nu a fost valorificat până acum. În cadrul întâlnirii de ieri cu alegătorii din localitatea Trușeni, Popa a vorbit despre proiectele ce urmează a fi demarate în suburbiile capitalei, pentru a asigura un trai onorabil locuitorilor. Articolul Candidata la funcția de deputată, Svetlana Popa, explică de ce suburbiile sunt „inelul de AUR al capitalei!” apare prima dată în #diez.
14:00
Planul organizatorilor este să pună accent în această conferință pe comunitate și vorbitori. Să se concentreze asupra talentelor, experiențelor și valorilor lor deosebite care vor îmbogăți cunoștințele participanților. Articolul Vino la MSTAC’19 – conferința comunității pentru comunitate, unde afli totul despre ingineria de testare și automatizare apare prima dată în #diez.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de ceață pentru toată Republica Moldova. Astfel, ceața cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin se va menține până mâine la ora 12:00. Articolul Avertizare meteorologică. Serviciul Hidrometeorologic de Sata a prelungit codul galben de ceață pe întreg teritoriul țării apare prima dată în #diez.
13:15
„Shut Up & Write” a ajuns și la Chișinău. Acum, toți cei care iubesc jocul de litere și sunt pasionați de scris se pot aduna împreună, în fiecare duminică, pentru a-și expune ideile într-o atmosferă mai specială. Articolul „Shut Up & Write” a ajuns și la Chișinău. Amatorii se pot aduna în fiecare duminică pentru a scrie ceea ce le place apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
13:00
Locuitorii ultimelor două etaje dintr-un bloc rezidențial cu 16 etaje din Bălți au vopsit pereții balcoanelor în culorile curcubeului. Clădirea se află pe strada Ștefan cel Mare, din cartierul 9 din oraș. Articolul (foto) Locuitorii unui bloc rezidențial din Bălți au vopsit pereții ultimelor două etaje în culorile curcubeului apare prima dată în #diez.
12:45
Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curtea școlii, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate. Pornind de la aceste idei și constatări, în perioada septembrie-noiembrie 2019, Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională familiarizează directorii adjuncți pentru educație din instituțiile de învățământ general din raionul Cantemir cu fenomenul „Bullying-ului în școli”, deoarece acest fenomen este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Articolul Cum este studiat fenomenul „Bullying-ului în școli”, în raionul Cantemir, și de ce este important acest lucru apare prima dată în #diez.
12:30
Ce impact au avut studiile asupra carierei tale? – este întrebarea la care au răspuns mai mulți IT-iști din Moldova, în cadrul unui interviu realizat de compania Ellation. Articolul (video) De la decizii luate în grabă – la un viitor bine construit. Ce impact au avut studiile universitare asupra mai multor IT-iști apare prima dată în #diez.
12:15
Pacienţii cu afecţiuni gastrointestinale vor beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă la Spitalul raional Glodeni. Instituţia a achiziţionat un sistem performant de videoendoscopie digestivă, ce permite depistarea la timp a patologiilor tractului gastrointestinal, inclusiv a maladiilor oncologice. Articolul Cancerul gastrointestinal va putea fi depistat și tratat mai rapid. La spitalul raional din Glodeni a fost achiziționat un aparat performant apare prima dată în #diez.
12:15
Scoţia va trebui să organizeze în anul 2020 un referendum privind apartenenţa la Marea Britanie, a anunţat marţi seară premiera scoţiană, Nicola Sturgeon, în contextul crizei Brexit. Articolul „Sarcina noastră este să obţinem independenţa”. Scoția ar putea organiza un referendum în 2020 apare prima dată în #diez.
12:00
Camera de Comerț și Industrie este în căutarea unui econoist-contabil cu o experiență de cel puțin un an și să aibă studii superioare în domeniul economiei. Persoanele interesate pot expedia CV-ul pe adresa: camera@chamber.md și elena.costin@chamber.md cu referință la anunț, până pe data de 1 noiembrie. Articolul Camera de Comerț și Industrie angajează un economist-contabil. Ce experiență trebuie să posede persoana apare prima dată în #diez.
12:00
Iată că se apropie cea mai interesantă perioadă pentru studenții anului I. Nu, nu vorbim despre testări și sesiuni, ci despre tradiționalul eveniment „Balul Bobocilor”. Comitetul Sindical de la ASEM are grijă ca și în acest an organizarea petrecerii să fie pe măsură, iar tu, desigur, ești așteptat să susții bobocii anului 2019. Articolul Să înceapă numărătoarea bobocilor! ASEM te invită la tradiționalul eveniment dedicat studenților din anul I apare prima dată în #diez.
11:45
Tamara Neculcea este învățătoare, grad didactic I, la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Taraclia, raionul Căușeni. Profesoara face parte din familia eTwinning, iar mai jos puteți găsi istorioara acesteia. Articolul Profesoara Tamara Neculcea, despre proiectul eTwinning: „Este învățare adaptată secolului XXI” apare prima dată în #diez.
11:45
Actriţa americană Zoë Kravitz o va juca pe Catwoman în următorul „Batman”, alături de Robert Pattinson în rolul justiţiarului mascat, a declarat luni pentru AFP un responsabil Warner Bros. Articolul (foto) Zoë Kravitz a fost aleasă pentru rolul Catwoman în următorul „Batman” apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:00
Deputații majorității Parlamentare se adresează la Curtea Constituțională pentru a concretiza pe ce sistem ar putea să aibă următoarele alegeri anticipate, dacă acestea ar avea loc. Demersul a fost făcut după ce în această primăvară, fosta componență a Curții Constituționale, la solicitarea a 3 deputați independenți aleși pe circumscripții uninominale a stabilit că alegerile anticipate pot avea loc doar în baza sistemului electoral în care au fost organizate precedentele alegeri ordinare. Mai precis, dacă scrutinul din 2019, februarie a fost organizat pe sistem mixt de vot, iar între timp se schimbă sistemul electoral (cum și s-a întâmplat), potențialele anticipate pot avea loc doar în sistemul mixt. Articolul Deputații majorității, cu o sesizare la CC pentru a clarifica dacă potențialele anticipate vor avea sau nu loc prin sistemul mixt de vot apare prima dată în #diez.
11:00
Pompierul Detaşamentului salvatori şi pompieri Rîşcani, sergentul IGSU, Maxim Raileanu, s-a întors de la Bucureşti cu victorie. Angajatul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a ocupat locul I la Maratonul Internaţional după ce a fugit 21 km. Articolul (foto) Pompierul IGSU, Maxim Raileanu, a ocupat locul I la Maratonul Internaţional desfășurat la București apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.