Sturza, despre actualul Guvern: Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce nu s-a construit, nu ajung nici 100 de ani

UNIMEDIA, 17 septembrie 2019 10:10

„Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce... nu s-a construit în trecut nu ajunge nici o sută de ani! Așa că nu judecați sever Guvernul actual din Republica Moldova”, scrie fostul premier moldovean Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
23:10
Prim-ministra, Maia Sandu a dat asigurări cetățenilor în cadrul emisiunii „Politica” că nu va fi vreo criză a gazelor, însă pentru orice eventualitate are două opțiuni de soluționare a situației în cazul în care Ucraina și Rusia nu ajung la un consens pe marginea acestui subiect până la 1 ianuarie 2020.
22:30
În cadrul emisiunii „Politica”, prim-ministra Maia Sandu vorbește despre relația cu Igor Dodon în cadrul coaliției și despre declarațiile pe care prețedintețe țării le face la emisiuni privind schimbarea câtorva miniștri din Guvernul Sandu.
Acum 12 ore
22:00
PartidulDemocratdinMoldovavaînaintamâineomoțiunedecenzurăîmpotrivaGuvernuluiSandu, iar Parlamentul mâine examinează furtul miliardului. Acest anunț a fost făcut în cadrul emisiunii „Politica”, moderată de Natalia Morari și a cărei invitată astăzi este prim-ministra Maia Sandu.
21:30
Un meteorit a iluminat vineri cerul nopții în provincia chineză Jilin dar locul în care a căzut nu a fost încă identificat de cercetători, arată cotidianul britanic Mirror, potrivit Mediafax, citat de Digi24.
21:20
Un bărbat de 43 de ani, originar din Soroca, riscă până la 15 ani de închisoare pentru șantaj și amenințare cu moartea a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, asupra căruia suspectul exercita presiuni psihologice sub pretextul unei datorii. Bărbatul a fost anterior cercetat penal pentru comiterea altor genuri de infracțiuni.
21:10
Să începem cu o retrospectivă. În primele zile ale lunii mai din anul 2017, Cabinetul de Miniştri de la Chişinău a aprobat pozitiv un set de modificări la Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar una dintre reguli noi/actualizate stipula: „în cazul în care siguranţa traficului este garantată, pe anumite sectoare de drum, pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă autorizată ce nu depășește 3.500 kg, limita de 90 km/h poate fi majorată până la 110 km/h, prin instalarea indicatorului 3.27 de semnificație corespunzătoare și a panoului 6.6.1”.
20:50
Trei diplomaţi americani au fost arestaţi luni pentru scurt timp în apropiere de oraşul închis Severodvinsk (nord-vestul Rusiei), care în august a fost scena unui accident cu caracter nuclear legat de un test cu armament secret, au relatat miercuri agenţiile de presă ruse, citate de France Presse şi Reuters, scrie Agerpres.
20:10
Consiliul Național al Monumentelor Istorice a anulat avizele emise companiei Regata Imobiliare pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță. Anunțul a fost făcut de către comunitatea OccupyGuguță pe o rețea socială.
19:50
Astăzi este o nouă zi în care candidații la fucția de primar al municipiului Chișinău au prezentat noile idei de transformare a Chișinăului și a vieții chișinăuienilor în mai bine. Candidatul PUN, Octavian Țîcu a prezentat Strategia de dezvoltare a sportului și a vieții avtive în Chișinău, candidatul Mișcării „Forța Nouă” Victor Chironda este preocupat de venirea sezonului rece, de aceea a prezentat problematica încălzirii termice centralizate, dar a adus și soluții pentru locuitorii municipiului, iar candidatul PSRM Ion Ceban a venit cu propunerea creării cantinelor sociale moderne pentru deservirea persoanelor nevoiașe din Chișinău.
18:30
Noul premier grec, Kyriakos Mitsotakis, a avetizat miercuri, în ajunul summitului european de la Bruxelles, că „Europa trebuie să se pregătească pentru eventualitatea unui nou val de migranţi şi refugiaţi”, în contextul ofensivei desfăşurate de Turcia în Siria, transmite Agerpres.
17:50
NASA a prezentat două noi prototipuri ale unor costume spaţiale concepute pentru a fi purtate de toţi astronauţii, bărbaţi sau femei, care vor explora Luna, informează Live Science.
17:40
Un bărbat a intrat, luni după amiază, într-o secție de poliție din California și le-a spus ofițerilor că are în porbagajul mașinii sale, pe care a parcat-o în fața instituției, un cadavru, relatează Digi24.ro. Apoi a făcut o mărturisire care i-a uluit pe polițiștii.
17:20
Obiectul de activitate al întreprinderii vizează:- producerea energiei electrice;- producerea, furnizarea şi distribuția energiei termice către consumatori, organizaţii ale fondului locativ municipal, instituţii de stat, instituţii bugetare/social-culturale, agenţi economici ş.a.
Acum 24 ore
17:10
Inspectoratul Național de Patrulare informează care sunt străzile pe care se circulă cu dificultate la această oră.
16:40
Caz șocant într-un sat din raionul Ungheni. Un copil din clasa a 3-a fost bătut cu bestialitate și violat de doi minori cu vârsta de circa 14 ani. Procuratura a pornit o urmărire penală pe numele celor doi, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă detenție pe viață.
16:20
Şi iată că s-au întâlnit! Noul Porsche Taycan Turbo S a fost comparat cu cea mai performantă versiune Tesla Model S a momentului în cadrul unui review organizat de o echipă de jurnalişti germani.Rezultatele au arătat că electromobilul lui Elon Musk ar avea nevoie de câteva îmbunătăţiri la capitolul calitate a asamblării, manevrabilitate şi de ce nu, şi dinamică.
15:50
Cu trei zile înainte de desfășurarea alegerilor locale generale, doi membri ai Consiliului Electoral al Circumscripții Electorale Chișinău (CECEC) anunță că rezultatele scrutinului ar putea fi anulate. Motivul invocat este că inițial în cadrul consiliului electoral a fost aprobată nominal o anumită listă, însă ulterior pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a apărut o altă listă. În acest sens, trei membri ai CECEC au depus o sesizare la CEC și la Procuratura Generală (PG) să investigheze dacă cazul dat a fost o tentativă de invalidare sau de falsificare a rezultatelor alegerilor locale din 20 octombrie.
15:40
Echipa de fotbal a Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) și-a adjudecat titlul de campioană la Campionatul Țărilor Est – Europene și Balcanice la fotbal, desfășurat în perioada 14-16 octombrie la Complexul sportiv din Siofok, Ungaria.
15:40
La invitația Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Indonezia în România și Republica Moldova, Muhammad Amhar Azeth, în perioada 16 – 20 octombrie 2019, Președintele Fundației “I AM FUTURE”, Ion Vinaga, se află în vizită oficială la cea de-a 34-a ediție a Expoziției „Trade Expo Indonesia 2019”, care are loc în Jakarta, Indonezia.
15:40
Arheologii au descoperit peste 20 de sarcofage antice din lemn într-o stare de conservare foarte bună, în apropierea orașului egiptean Luxor. Aceasta este cea mai importantă descoperire a ultimilor ani, anunță Ministerul Antichității din Egipt, citat de BBC.
15:20
O femeie a fost la un pas de a fi călcată de un automobil, în timp ce traversa strada cu copilul în cărucior. Imaginile, filmate de camera de bord a unei mașini care se deplasa pe același drum, au fost postate într-un grup pentru șoferi de pe Facebook.
15:20
În Chișinău a fost inaugurat un panou informativ al orașelor înfrățite cu municipiul. Obiectivul este amplasat pe str. Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului Primăriai Chișinău.
14:20
Noua generaţie Toyota Yaris a fost prezentată astăzi în Japonia şi după cum spun creatorii – a fost proiectată pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții urbane cotidiene. Clienții de mașini compacte din prezent sunt printre cei mai pretențioși din Europa și, de obicei, își duc viața ocupată în medii urbane congestionate, care le prezintă provocări în continuă creștere.
13:50
Potrivit lui Vladimir Socor, analistul fundației americane Jamestown Foundation, „în timpul guvernării conduse de dl Plahotniuc Chișinăul a făcut cedări repetate în favoarea Tiraspolului, de fapt, în favoarea Rusiei”. Declarația a fostfăcută într-un interviu penru Radio Europa Liberă.
13:40
Radu Marian respinge acuzațiile lui Octavian Țîcu precum că deputații din Blocul ACUM ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă își vor pune semnătura pentru crearea unei Comisii ce va investiga cauzele „de trădare de patrie din partea președintelui Igor Dodon”, menționând că acest subiect „nici nu s-a discutat în fracțiune”.
13:30
Universitatea „La Sapienza” din Roma a realizat primul studiu independent în care a fost analizat impactul pe care îl au asupra tensiunii arteriale și vaselor sanguine țigara electronică, dispozitivul de încălzire a tutunului IQOS și țigările convenționale. Studiul realizat pe un grup de oameni a fost prezentat medicilor de la Spitalul Universitar Policlinic din Modena.
13:20
Un nou accident cu implicarea unui troleibuz. Un automobil Reno a lovit din spate un troleibuz de pe ruta 32, pe o stradă din Stăuceni, suburbia Chișinăului. Mașina a fost făcută zob, însă ca prin minune, nimeni nu a avut de suferit.
13:20
Comisia de investigații din Rusia verifică implicarea lui Renato Usatîi în schema laundromatului, dosar în care liderul Partidului Nostru are deocamdată statut de martor, scrie RBK.
12:50
PCCOCS a făcut publice imaginile video care surprind momentele în care cei doi frați, bănuiți de omoruri la comandă, execută împușcături asupra victimelor, dar și momentele în care sunt reținute persoane suspectate de comandă și executare a crimelor.
12:50
Un accident rutier a avut loc la intersecția străzilor Bănulescu-Bodoni și București, din Chișinău. Un pieton a fost lovit pe trotuar de un autoturism.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.