FOTO // Socialiștii încalcă din nou Codul electoral, surprinși împărțind materiale cu agitație ascunsă

Democracy.md, 16 septembrie 2019 19:30

Mai mulți tineri au fost văzuți în blocurile de locuit din Bălți în timp ce repartizau materiale electorale în cutiile poștale ale locuitorilor. Este vorba de ziarul de partid „Socialiștii” care conține doar articole laudative la adresa PSRM și a președintelui Igor Dodon, precum și denumirea și simbolul formațiunii pe fiecare pagină. Împreună cu ziarul, este distribuită și o foaie volantă cu conținut vădit negativ la adresa echipei „Partidului Nostru”, ai căror reprezentanți administrează municipiul după alegerile locale din 2015. Materialul electoral respectiv este însă distribuit cu încălcarea legislației, deoarece nu conține date privind tirajul precum și tipografia la care a fost tipărit, așa cum cer normele legale.O bălțeancă a filmat câțiva tineri în timp ce distribuiau materialele respective. Ei au recunoscut că reprezintă PSRM, dar consideră că nu încalcă legislația.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 2 ore
18:30
Potrivit informațiilor prezentate de televiziunea japoneză, 15 persoane sunt încă date dispărute, iar peste 100.000 de membri ai forțelor de intervenție, dar și voluntari, intervin în zonele afectate de inundații și de alunecările de teren, potrivit Mediafax.Agenția Meteorologică din Japonia a emis avertizări de ploi puternice pentru 13 prefecturi japoneze, inclusiv Tokyo, Fukushima și Shizuoka.Taifunul a cauzat zeci de alunecări de teren în 15 prefecturi din Japonia, a informat Guvernul.Aproximativ 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric, relatează agenția Kyodo.
Acum 4 ore
17:20
Salvatorii SMURD s-au întrecut în acţiuni de acordarea primului ajutor demonstrând competențele profesionale în lucrări de descarcerare, deblocarea victimelor din fiarele autovehiculelor avariate, dar şi salvarea oamenilor din situaţii de risc. Cei 25 de salvatori din Republica Moldova au demonstrat capacităţi înalte în domeniul primului ajutor, efectuând acţiuni de deblocare contra cronometru. Toate acţiunile participanţilor au fost strict monitorizate de un grup de arbitri din cadrul IGSU România.Salvatorii din Republica Moldova au avut parte de o experienţă inedită şi au reuşit să comunice cu colegii din România preluând tehnici şi metode utile de intervenţie. Competiția are drept scop îmbunătățirea pregătirii în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi schimbului de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.
16:20
«Cel care se preface că muncește e Andrei Năstase. Oamenii observă prefacerea lui și au sancționat partidul lui, care acum e sub PDM și, dacă alegerile ar fi săptămîna asta nu ar trece în parlament», scrie Grigore Novac, fiind convins că partidul lui Năstase nu ar accede în Legislativ, dacă duminica viitare ar avea loc alegeri parlamentare.Novac constată că Andrei Năstase și-a demonstrat deja incompetența managerială în funcția de ministru al Afacerilor Interne«Prefacerea ca și minciuna au viață scurtă, dle Năstase. Nu ați făcut nimic ca ministru de Interne, cu excepția vestitei cruci. Chiar credeți că asta așteaptă oamenii de la ministrul de Interne – să pună cruce în sediul ministerului de Interne ? Oamenii așteptau că veți reforma poliția, veți descoperi tot felul de scheme de-ale lui Plahotniuc, despre care atîta strigați pînă a ajunge ministru. Dar am primit și dezastru de pe drumuri, de care nu au mai fost.
16:00
În cadrul unei ședințe operative, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a semnalat un șir de ilegalități care s-au desfășurat în unele subdiviziuni de frontieră din sudul și nordul țării fie din neștiință sau cu implicarea nemijlocită a factorilor de decizie.Astfel, şeful adjunct al Direcției regionale Centru, cel interimar și șeful adjunct ai Direcției regionale SUD, sunt anchetați pentru organizarea vânătorii ilegale în ariile naturale protejate de stat, iar șeful Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic al Direcției regionale Nord este anchetat pentru favorizarea trecerilor ilegale a mărfurilor accizabile.Cel din urmă a fost suspendat pe perioada de desfășurare a cercetărilor.În acest context, șefului Poliției de Frontieră, a îndemnat angajații PF la demnitate și devotament față de munca pentru țară, pentru societate și pentru ei înșiși, ca cetățeni ai acestui stat.
Acum 6 ore
15:00
La ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai întreprinderilor municipale implicate în program, dar și localnici. Primarul interimar al mun. Orhei, Diana Memeț, a declarat că vor veni timpurile când tot orașul va arăta la fel ca respectiva curte renovată și amenajată. Memeț a precizat că până la această oră au fost renovate trei curți în cadrul programului „Operațiunea Curtea”. Primarul interimar a menționat că lucrările în cadrul programului respectiv vor continua. "Vom face reparații conform priorităților, lângă grădinițe și școli", a precizat Diana Memeț. Locuitorii blocurilor din curtea renovată au fost felicitați și de către viceprimarul mun. Orhei, Marina Cravcenco. Iar Iurie Garștea, manager-șef interimar al ÎM „Servicii Comunal Locative”, unul dintre oamenii care, în anii 80, a participat la construcția blocurilor locative din str.
15:00
Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu. În acest mod, angajatul instituției menționate a cauzat un prejudiciu în proporții considerabile, iar ca urmare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani. Totodată, procurorii au stabilit că factorii de decizie ai SA „Moldtelecom”, în primăvara anului 2019, au abuzat de situația de serviciu și, din mijloacele bănești ale întreprinderii, în mod ilegal s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite. Prin aceste acțiuni contrare legii, făptașii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120 000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.
Acum 8 ore
13:30
Prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze este spre localitățile Colonița, Tohatin și Budești din suburbia Capitalei.„Cele care erau pînă acum puteau parcurge o distanță mult mai mică, acum vor putea să parcurgă pînă la 30 de kilometri. În aceste zile urmează să fie făcute primele testări pe mai multe rute. Prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze este spre localitățile Colonița, Tohatin și Budești din suburbia capitalei. A doua ar fi Cricova, iar a treia Codru. Eu sunt sigur că în decurs de două luni de zile aceste troleibuze deja vor putea să circule în regim normal. Este important ca transportul să ajungă în localitățile municipiului și acest lucru mi-l propun ca prioritate în relația cu suburbiile”, a declarat Ion Ceban, pentru portalul oficial.md.Unitățile de transport sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 de kilometri.
13:30
Pentru funcția de consilier candidează 50 410 persoane, dintre care 27 597 (54,7%) – bărbați și 22 813 (45,3 %) – femei.Profilul de vârstă al candidaților la funcția de primari în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi din totalul de 3 732 persoane - 927 (25%) au vârsta până la 40 de ani, 1590 (42,6%) – între 41 și 55 de ani, 1181 (31,6%) 43 (1,15%) – între 56 și 70 de ani și 34 (0,9%) - peste 71 de ani.La funcția de consilier în circumscripțiile de nivelul întâi s-au înregistrat 42 245 persoane, dintre care 13 454 (31,29%) au vârsta până la 40 de ani, 14 849 (35,1%) – între 41 și 55 de ani, 13 191 (31,22%) – între 56 și 70 de ani și 1004 (2,37%) – pest2 71 de ani.
12:20
Prin urmare, acestea vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00 și angajații  vor elibera buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat în mod gratuit, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale.
12:10
Ceremonia depunerii de flori a fost organizată de ziua Chișinăului şi a fost succedată de un eveniment de excepţie în scuarul Teatrului de Operă și Balet.În cadrul evenimentului, Ion Ceban a declarat că o strategie sănătoasă de dezvoltare a Chișinăului trebuie să fie focusată pe tineri, familiile tinere și copii, precu şi pe satisfacerea necesităților și așteptărilor lor.De asemenea, Ceban a mai spus că Primăria Chișinău nu trebuie să fie loc de polemici politice și teme care dezbină chișinăuienii, ci să fie dedicată exclusiv dezvoltării Capitalei și rezolvării problemelor municipiului.
11:50
Astfel, câștigătorii extragerii au obținut abonamente de trei, două și o lună de consum gratuit de energie termică pentru încălzire și apă caldă.Câștigătorii sunt: Harbuz Olga a obținut premiului I – 3 luni de încălzire și apă caldă gratuită, Ceban Galina a obținut premiului II – 2 luni de încălzire și apă caldă gratuită și Bodiu Tatiana a obținut premiului III – 1 lună de încălzire și apă caldă gratuită.Condițiile de participare la tombolă au fost următoarele:- Să nu dețină datorii față de consumul de energie termică (încălzire și apă caldă);- Să prezinte factura achitată pentru energia termică și apa caldă (pentru ultima lună de facturare);- Să declare pe propria răspundere, precum că deține în proprietate/ locațiune/folosință apartamentul;- Să se înregistreze pentru participarea la tombolă;- Să se identifice cu actul de identitate.
Acum 12 ore
11:30
„Îndemnăm prim-ministrul să înceapă dialogul cu noi. În adresarea noastră atragem atenția că transportatorii vor organiza o nouă grevă dacă discuțiile în privința tarifului nu vor începe în scurt timp”, menţionează reprezentanții Asociației.Totodată, transportatorii spun că nu este adevărată informaţia precum că MEI discută cu ei în privinţa tarifului.Amintim că, în data de 9 octombrie, sute de şoferi şi administratori de rute interurbane au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceştia şi-au sistat activitatea până la prânz şi au venit în faţa clădirii Guvernului pentru a cere majorarea tarifelor pentru călătorie.
11:20
Accidentul a avut loc aseară, în jurul orei 21:30, scrie presa regională. Alte trei persoane au fost trasportate de urgenţă la spital. Preliminar, accdientul s-ar fi produs din cauza viteze excesive.
11:20
Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) va fi reorganizată prin separare în trei societăți pe acțiuni independente pentru infrastructură, călători și mărfuri, prevede un proiect de hotărâre de Guvern, citat de mold-street.com.Potrivit documentului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) urmează ca în termen de o lună de la data intrării în vigoare a hotărârii, să instituie o comisie de reorganizare prin separare a CFM. Se prevede că bunurile, domeniului public al statului, vor fi transmise societăţilor pe acţiuni nou constituite doar cu drept de gestiune economică.Soluţia respectivă nu este o noutate şi a fost prevăzută de Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar pentru anii 2018-2021, adoptată încă doi ani în urmă de Guvernul Filip, dar care aşa şi nu a iniţiat procedura.
10:50
Amintim că liderul PPDA a spus, într-o intervenție live, că oponenții săi ar fi niște bufoni. „De ce eu ar trebui să le dau satisfacție acestor bufoni să mă duc să mă războiesc cu dânșii sau ei cu mine, să transforme această camapanie electorală într-o emisiunea televizată de divertisment”, a declarat Năstase «Andrei Năstase a găsit cheia pentru primăria Chișinău - le-a spus alegătorilor că ceilalți competitori sunt bufoni. El crede că dacă se va întâlni cu competitorii săi pentru fotoliul de primar aceia îl vor scuipa. Dle Năstase - deschideți taina, ce ați „reușit” să mai faceți ca 17 oameni vor să vă scuipe?», se întreabă politics.md. Portalul citat se referă și la un alt caz flagrant, atunci când Andrei Năstase a făcut un live în incinta unui local din Chișinău, unde a anunțat societatea că s-a „z..bit!”.
08:10
„El a susținut întotdeauna dezvoltarea sportului. În perioada în care a fost vice ministru al educației, a deschis în toată țara peste 60 de centre pentru tineret și pentru sport. În calitate de consilier municipal, Ion Ceban a contribuit la deschiderea a 10 stadioane în capitală. Atunci cînd  se închideau școlile, el a ne-a ajutat să păstrăm clădirea Școlii de Șah. De asemenea, totdeauna ne-a ajutat la repararea complexelor sportive. Este o persoană care contribuie la dezvoltarea sportului prin fapte concrete”, a declarat cel mai bun șahist din Moldova și mare maestru internațional, Viorel Bologan, în cadrul unei conferine de presă.„Ne-a ajutat întotdeauna în organizarea taberelor de antrenament, participarea la turnee în străinătate. Toate proiectele despre care am discutat cu el au fost susținute. Rămân de făcut încă multe lucruri, trebuie depusă multă muncă.
Ieri
18:50
Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a menționat că oamenii legii au fost alertați la ora 10.45."Incidentul s-a produs pe strada Ion Creangă din Capitală. La fața locului s-a deplasat grupa operativă. Informația de împușcătură nu s-a adeverit, se documentează ca deteriorare", a precizat ofițerul de presă.Totodată, ofițerul de presă a menționat că deocamdată nu există un suspect.
18:20
Într-un mesaj video, liderul Partidului „ȘOR” și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că despre Chișinăul cel frumos, cald și confortabil se vorbește doar la timpul trecut. Astăzi, potrivit lui Șor, despre Capitală se vorbește ca despre un oraș plin de ambuteiaje, murdar și urât mirositor. Ilan Șor a mărturisit că a crescut în sectorul Râșcani al Capitalei și că multe din proiectele pe care le-a inițiat la Orhei au fost inspirate din Chișinăul rămas în amintirile multora dintre noi. „Atunci când vin mulți chișinăuieni la Orhei îmi spun cel mai des că așa a fost cândva și la noi. Astăzi, de Hramul Chișinăului vreau să vă urez credință și speranță că orașul nostru va deveni un oraș cald, confortabil și deosebit  așa cum a fost”, a menționat Ilan Șor. Liderul Partidului „ȘOR” a menționat că situația poate fi schimbată spre bine în Capitală, dacă vor dori orășenii.
18:00
La întrebarea dacă situația din țară s-a schimbat după venirea noii puteri, circa 70% dintre respondenți a declarat că situația fie nu s-a schimbat, fie a degradat. Numai o pătrime din populație consideră că noua guvernare poate îmbunătăți starea de lucruri în țară.Sondaj prezentat de Intellect Group la 14 octombrie arată că majoritatea susținătorilor noii guvernări, care au votat la ultimele alegeri pentru cele trei partide care au format coaliția sunt nemulțumiți de prestația acesteia. La întrebarea căruia dintre partide i-a dăunat mai tare formarea coaliției de guvernare, doar circa 10% din respondenți au spus „nimănui”, astfel calificând pozitiv crearea alianței. Majoritatea respondenților care au răspuns la întrebare consideră că formarea coaliției contradictorii a dăunat partidelor care au decis formarea acesteia. Respondenții s-au împărțit pe tabere, care coincid cu adepții unui partid sau altui.
16:20
Astfel, la întrebarea „cum apreciați schimbarea puterii în stat?”, spre bine au răspuns – 23, 9%, spre rău – 18, 2%, nu s-a chimbat nimic au răspuns 49, 9%.La întrebarea „cine credeți că are mai mult de pierdut în urma coaliției PSRM-ACUM?”, PSRM au răspns 19, 54 %, PAS – 12, 67 %, PPDA – 3, 21 %.În același timp, la întrebarea „dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, cu ce partid ați vota”, 31, 4% au răspuns PSRM, 19, 3 % – PAS, 7, 5% PDMPotrivit raportorilor, eșantionul a fost de 1 168 persoane, iar perioada de culegere a datelor: 4 – 11 octombrie, 2019.
16:10
Astfel, la întrebarea „cum apreciați schimbarea puterii în stat?”, spre bine au răspuns – 23, 9%, spre rău – 18, 2%, nu s-a chimbat nimic au răspuns 49, 9%.La întrebarea „cine credeți că are mai mult de pierdut în urma coaliției PSRM-ACUM?”, PSRM au răspns 19, 54 %, PAS – 12, 67 %, PPDA – 3, 21 %.În același timp, la întrebarea „dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, cu ce partid ați vota”, 31, 4% au răspuns PSRM, 19, 3 % – PAS, 7, 5% PDMPotrivit raportorilor, eșantionul a fost de 1 168 persoane, iar perioada de culegere a datelor: 4 – 11 octombrie, 2019.
15:30
Candidatul la funcția de primar general al capitalei a fost observat la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam și Mihai Eminescu, lîngă casa în care a locuit Karl Schmidt. Ion Ceban a lăsat un buchet de trandafiri roșii sub placa memorială celui mai longeviv primar al Chișinăului.Karl Schmidt a condus primăria Chișinăului în perioada 1877 – 1903. Karl Schmidt este pe bună dreptate considerat primarul reformator al Chișinăului. La inițiativa și cu participarea lui au fost construite multe clădiri care și astăzi înfrumusețează capitala.  În perioada în care Karl Schmidt era primar a fost construită clădirea Primăriei Chișinău, au fost pavate principalele străzi, construit sistemul de apeduct și canalizare. În Chișinău a apărut curentul electric, telefonul, Gradina Botanică.
14:30
Mai mult, Ion Ceban împreună cu soția sa, Tatiana, l-ar fi felicitat pe maestru cu ocazia sărbătorii, dăruindu-i un buchet de trandafiri.Într-o postare pe facebook, Ion Ceban anunță că fiica sa, Ilinca, a participat astăzi, alături de un colectiv de dans, la festivitățile dedicate Zilei orașului, dansînd pe scena din scuarul Catedralei. Probabil acolo și s-a întîlnit Ion Ceban cu Eugen Doga”Astăzi Ilinca a dansat pe ritmurile muzicii marelui maestru Eugen Doga.Alături de echipa sa de la școala de dans a participat la sărbătorea dedicată Hramului Chișinăului organizată în scuarul Catedralei Mitropolitane. Mîndru de ea!”, a scris Ion Ceban pe facebook.
13:40
”Noi am semnat un acord cu blocul ”ACUM” în care am spus că noi nu ne certăm cu ei, nu ne criticăm. Eu niciodată nu mi-am permis în această campanie să aduc vreo acuzație cuiva din colegii din blocul ”ACUM” și eu cred că este corect. Eu respect și voi respecta până când acest acord va funcționa între noi.”Ion Ceban a argumentat și de ce acuzațiile că ar fi împotriva suburbiilor sunt neîntemeiate.”Nu este adevărat că eu sau echipa mea suntem împotriva suburbiilor. Vă prezint o singură dovadă a faptului. Sunt date foarte concrete extrase din buget. Doar în ultimii patru ani am susținut toate suburbiile – 18 și 35 de localități din componența acestora cu o sumă de 391 de milioane de lei. Ceea ce este o sumă record de până acum și de câteva ori mai mare față de mandatele anterioare care au fost. Pentru diferite proiecte: drumuri, transport, apeduct și canalizare, pentru grădinițe, pentru școală.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
«Am hotărât că voi vota program – am obosit de lupte în Chișinău. Vreau lucruri simple. Vreau oraș curat. Fără mirosuri. Vreau transport modern, circulă după program. Vreau să văd drumuri și trotuare bune. Vreau tinerii să meargă să lucreze în grădinițe, scoli și spitale – să aibă salarii bune acolo. Vreau tinerii să primească loturi de pământ și sa-și construiască case. Și primăria să-i ajute. Vreau parcuri pline de copii»Odințov mai scrie că nu prea există candidați care cunosc problemele Chișinăului și le pot aranja într-un program. Acesta a evidențiat, totuși doi jucători, programele cărora merită a fi luate în seamă. «Până ce avem de ales dintre doi jucători – Ion Ceban și Victor Chironda. Programul lui Victor Chironda e încă plin de goluri, dar tânărul învață. Poate vor învăța de la el și ceilalți competitori mai vârstnici. Vârstnicii din campanie se laudă cu succese și realizări în trecut.
11 octombrie 2019
18:00
Mai exact, Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție cercetează modul în care au fost organizate licitațiile privind procurarea ambulanțelor, precum și presupusa favorizare a unor agenți economici. Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitația menționată, iar după semnarea contractului nu și-ar fi onorat pe deplin obligațiunile.CNA a anunțat că anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP și a unuia dintre adjuncții acestuia în returnarea către agentul economic câștigător a unei sume de peste două milioane de lei. Acești bani ar fi constituit penalitățile, aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicații, ar fi fost restituiți.
17:20
Copilul a fost găsit în scurt timp pe o stradă din orașul Orhei. Oamenii legii l-au identificat și pe suspect, un bărbat de 34 de ani care le-a povestit motivul pentru care a răpit minorul. Individul a spus că îl suspecta pe băiat că i-ar fi furat bicicleta, așa că a decis să îl oblige să îi arate unde a ascuns-o, după care l-a lăsat să plece.Poliția urmează să stabilească circumstanțele celor două infracțiuni pentru a lua o decizie legală.Ambele cazuri sunt înregistrate, iar organul de urmărire penală urmează să stabilească toate circumstanțele pentru a lua o decizie legală.
16:40
Ceban a publicat și două fotografii care demontează că instalarea e în proces.De menționat, liftul e instalat la inițiativa PSRM, din iunie anul trecut. Atunci ei menționau că e nevoie de 300 de mii lei, alocate din bugetul pentru reparația Primăriei.
16:30
Investigaţiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial, central al Agenţiei şi Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Informaţia detaliată este pusă la dispoziţia colaboratorilor Corpului de Control al Prim-Ministrului, Poliţiei şi Procuraturii.La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA anunţă că va informa presa despre rezultate şi măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de comercializare a peştelui neconform către consumatori.În rezultatul acestor verificări s-a descoperit că în perioada 20 august - 4 octombrie, din 124 de loturi de peşte congelat importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi.
15:20
În aparență ar fi o victorie, în ideea că s-a realizat un act de justiție, că s-a făcut dreptate. În același timp, momentul apariției deciziei Curții de Apel este unul în context electoral și cel puțin niște suspiciuni că aceasta a fost dată ca să-l ajute pe concurentul electoral A. Năstase sunt legitime.Lăsăm de data asta la o parte problema legalității în sine a hotărilor instanțelor judecătorești și a ceea ce ar fi trebuit să însemne respectului cetățenilor pentru ideea de lege. Înțelegerea contextului, a jocului politic și a comportamentului actorilor politici este astăzi mai utilă.Momentul deciziei Curții este indiscutabil marea problemă în această speță. E limpede că s-a premeditat pentru că sunt multe alte dosare la Curtea de Apel Chișinău care au fost puse pe rol mai târziu, dar care au fost examinate mult mai devreme decât cererea lui A. Năstase.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.