Jurnalul orei 17, 16 Septembrie

Jurnal TV, 16 septembrie 2019 19:20

Prezentat de Eugenia Apostu

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 15 minute
16:30
Un necunoscut a tras în această dimineață cu o armă pneumatică în geamul unui troleibuz de pe ruta 22, în care se aflau câteva zeci de pasageri.
Acum 2 ore
15:20
Partidul Nostru și Partidul Șor a făcut, până în prezent, cheltuieli de peste 4 milioane de lei fiecare în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și sunt primele în top la acest capitol.
Acum 4 ore
14:30
Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor (MOI) ENEMO constată că alegerile locale generale din R.Moldova se desfășoară, în general, în condiții competitive și democratice. Totodată, experții Misiunii atrag atenția că anumite deficiențe ale legislației electorale rămân neabordate, iar unor candidați le-a fost refuzată înregistrarea din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări variate ale legii.
14:10
Consiliul Uniunii Europene a confirmat luni numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, iar această numire trebuie să fie confirmată acum şi de Parlamentul European, indică un comunicat de presă al Consiliului UE.
13:10
Jandarmii din Buzău și Ploiești au intervenit duminică pentru a salva doi pui de urs care căzuseră într-o fântână abandonată lângă localitatea buzoiană Grebănu.
12:50
Cel puţin 35 de persoane au murit în urma taifunului Hagibis în Japonia, care a provocat inundaţii şi alunecări de teren, informează presa japoneză, adăugând că operaţiunile de căutare şi salvare se află în desfăşurare, relatează Reuters.
Acum 6 ore
12:30
Socialistul Ion Ceban și liderul Platformei DA se mențin primii în topul preferințelor locuitorilor municipiului Chișinău pentru funcția de primar al Capitalei. Astfel, potrivit rezultatelor ultimului sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda comunității WatchDoG, la alegerile de pe 20 octombrie, candidatul PSRM ar putea acumula 26,5%, iar cel al blocului ACUM – 21,4% din voturi.
11:40
Doi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, ar putea fi revocați din funcții, pe motiv că nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea și investigarea fraudei bancare. O recomandare în acest sens este inclusă în proiectul hotărârii cu privire la Raportul Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.
Acum 8 ore
10:20
Ședința Guvernului de la București, convocată pentru astăzi, la ora 13.00, de premierul încă în exercițiu Viorica Dăncilă ar putea și și ultima a Cabinetului pe care îl conduce, în condițiile în care președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va desemna cel târziu marți, 15 octombrie, candidatul său pentru funcția de prim-ministru.
10:00
Fidesz, partidul conservator naţionalist al premierului ungar Viktor Orban, a fost învins duminică în alegerile pentru primăria capitalei Budapesta de opoziţia unită în jurul unui candidat de centru-stânga, potrivit rezultatelor parţiale, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.
09:00
Agenția Servicii Publice informează cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, că duminică 20 octombrie 2019, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale și a alegerilor locale generale, serviciile eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncționale vor activa conform unui program special de muncă.
Acum 12 ore
08:20
Noua capsulă pentru astronauţi Crew Dragon a SpaceX va fi gata pentru primul zbor cu echipaj uman în primul trimestru al anului 2020, dacă ”totul va decurge conform planului” în testele viitoare, a declarat joi şeful NASA, Jim Bridenstine, transmite Reuters.
07:30
De Hramul Chișinăului, sărbătorit astăzi, 14 octombrie, Primăria a programat un șir de evenimente cultural-artistice, care vor începe de la primele ore ale dimineții. Astfel, la orele 8.30 oficialitățile municipale vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar la 10.00, în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” vor fi inaugurate expoziții de artizanat, floristică, carte, pictură, grafică, etc.
Acum 24 ore
00:00
Prezentată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu
13 octombrie 2019
22:50
Prezentată de Cristina Ursachi
21:50
Prezentată de Daniela Vizitiu
21:50
Prezentată de Nicoleta Adam
20:40
Mii de înregistrări ale forțelor aeriene ruse care, coroborate cu alte dovezi, arată pentru prima dată că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria, au intrat în posesia jurnaliștilor de la The New York Times.
20:00
Primăria municipiului Chișinău atenționează că, în legătură cu manifestările organizate de Hramul orașului, traficul rutier va fi suspendat pe bulevardul Ștefan cel Mare, în în perimetrul străzilor Ismail – Mihai Viteazul.
19:30
Activiștii pro-democrație din Hong Kong și poliția s-au confruntat din nou duminică în ceea ce a provocat scene haotice în tot orașul. Protestatarii au fost fugăriți prin mulțime îngrozind oamenii care făceau pur și simplu cumpărături la ora prânzului.
19:20
Un deținut de la Penitenciarul nr.2 din Lipcani, ar fi incendiat intenționat o încăpere auxiliară dintr-un sector de detenție a instituției, informează Administrația a Penitenciarelor din Republica Moldova (ANP). Pe de altă parte, surse citate de Jurnal.md afirmă că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, pe care administrația instituției ar încerca să-l tăinuiască.
Ieri
16:10
Un cetăţean român şi trei din Republica Moldova sunt cercetaţi de DIICOT, în România, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, în cauză fiind ridicate 20 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.500.000 de euro.
16:00
În jur de 785 de străini afiliați ISIS au evadat din închisorile păzite de forțele kurde, în nordul Siriei, relatează Reuters citând lideri ai acestor forțe care au reafirmat că nu mai dispun de personalul necesar asigurării pazei la aceste tabere de prizoneri.
15:40
Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova prin zona transnistreană,cu o mașină care-i aparține fostului său coleg de partid, Vladimir Andronachi. Afirmația a fost făcute de deputatul ACUM Mihai Popșoi, președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.
14:40
Jucătorii echipei de rugby a Canadei au ajutat oamenii din oraşul Kamaishi după taifunul Hagibis, după ce meciul dintre Canada şi Namibia a fost anulat.
13:40
Republica Moldova a inițiat procedura de împrumut de la Banca Europeană de Investiții a sumei de 100 de milioane de euro pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. Potrivit unei hotărâri de guvern supuse dezbatelor publice pe particip.gov.md, împrumutul ar urma să fie debursat în mai multe tranșe prin semnarea de contracte de finanțare, prima tranșă fiind de 25 de milioane de euro.
13:20
Comisia de la Veneția consideră că situațiile critice în sfera judiciară – nivelul înalt al corupției, de exemplu – pot justifica soluții radicale, cum ar fi inițierea unui proces de verificare a judecătorilor actuali. Aceasta este opinia preliminară expusă de Comisia de la Veneția asupra proiectului de lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii din Republica Moldova.
12 octombrie 2019
23:40
Prezentat de Parascovia Spic
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
”O parte din vechii procurori, care sunt acum în funcție, încearcă să se revanșeze față de acțiunile din trecut. Judecătorii și procurorii învață acum din mers să acționeze independent.” Astfel au comentat unii deputați ai blocului ACUM decizia procurorilor anticorupţie de a cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al PD Vladimir Plahotniuc. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Ce spune în replică deputatul PD Igor Vremea, aflați în continuare.
23:30
Prezentat de Vasile Luchianu
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.