Accident rutier mortal produs la marginea lacului Ghidighici

Adevarul (Moldova), 16 septembrie 2019 18:10

Un tânăr de 18 ani din oraşul Străşeni a murit după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat în apropierea lacului Ghidighici. Silvia Vetcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Străşeni, spune că în maşină se mai aflau doi tineri, de 15 şi, respectiv, 18 ani, care nu au suferit leziuni importante, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 2 ore
18:10
Secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Bătrîncea, i-a amintit liderului PPDA, Andrei Năstase, că între Blocul ACUM şi Socialişti există „un acord politic cu principii de corectitudine şi neagresiune”, după ce Andrei Năstase a afirmat că mafia s-a dus „de la Plahotniuc, în zona lui Ceban şi Dodon”.
17:50
Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Octavian Ţîcu, îi cere liderului PPDA, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la şefia Capitalei, să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din 20 octombrie. În aşa fel, Octavian Ţîcu vrea să fie lăsat să ducă „până la capăt lupta împotriva lui Dodon”.
Acum 4 ore
16:20
Compania Intellect Group a prezentat un sondaj de opinie luni, 14 octombrie, care arată că, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cinci partide ar accede în Parlament. În premieră, cu funcţii de deputat s-ar alege reprezentanţii Partidului Nostru, condus de către Renato Usatîi.
Acum 6 ore
14:50
Focuri de armă în Chişinău. Un individ a împuşcat dintr-o armă pneumatică în geamul unui troleibuz de pe ruta numărul 22. În vehicul erau mai mult de 30 de persoane, scrie Publika.md.
14:10
Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru primarul general de Chişinău, 26,5% dintre chişinăuieni ar vota pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, iar alţi 21,4% îl vor susţine pe Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral ACUM. Candidatul PL, Dorin Chirtoacă, fost primar, ar acumula 5,2% din voturile locuitorilor municipiului, transmite IPN.
Acum 8 ore
12:40
Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, a lansat un nou atac la adresa lui Ion Ceban, candidatul socialiştilor pentru Primăria Capitalei. Liderul PPDA i-a îndemnat pe alegători să nu voteze cu socialiştii, pentru că în spatele acestora ar sta „mafia” care s-a dus de la fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc.
Acum 12 ore
10:50
Andrei Donică, candidatul Mişcării Profesioniştilor „Speranţa Nadejda”, nu se va regăsi pe buletinul de vot pentru alegerea primarului municipiului Chişinău. Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău a luat act de retragerea sa din cursa electorală în data de 8 octombrie, transmite IPN.
10:00
Programul acţiunilor şi manifestărilor cultural-artistice organizate de către Primăria municipiului Chişinău dedicate sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău” au debutat la ora 08.00, cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei. La Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” a fost organizată o liturghie, transmite IPN.
10:00
Igor Dodon ţine pasul cu tehnologia, iar acest lucru îl face să scoată bani grei din buzunar. Preţedintele şi-ar fi achiziţionat un Apple iPhone 11 PRO MAX, preţul căruia este de 38.000 de lei. Asta în situaţia când salariul şefului statului este de circa 16.000 de lei pe lună, scrie Ziarul Naţional.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:40
Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a conducerii Comisiei electorale de circumscripţie electorală Chişinău. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituţii sunt politizate, având la conducere reprezentanţi ai blocului ACUM şi ai PSRM.
12:40
Şoseaua de ocolire a oraşului Comrat şi singura şcoală cu predare în limba română din Găgăuzia au fost printre obiectivele vizitei pe care premierul Maia Sandu a efectuat-o în Găgăuzia pe 11 octombrie, transmite IPN.
12:10
Ultimii doi dintre cei şapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, expulzaţi la începutul lunii septembrie 2018 din Moldova, au fost condamnaţi la închisoare în Turcia. Este vorba despre directorul general adjunct al liceului şi directorul filialei Ceadâr-Lunga, transmite IPN.
12:10
Un proiect lege pentru modificarea Constituţiei este propus pentru consultări publice. Acesta urmăreşte atingerea obiectivului în ceea ce priveşte termenul iniţial de numire a judecătorilor şi selectarea judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, precum şi concretizarea rolului Consiliului Superior al Magistraturii în procesul de autoadministrare a sistemului judecătoresc, componenţei şi competenţelor acestuia, transmite IPN.
12:10
Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia Curţii de Apel şi l-a exclus vineri, 11 octombrie 2019, pe candidatul independent Ruslan Codreanu din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Informaţia a fost oferită pentru IPN de Ruslan Codreanu, care a precizat că mai mulţi colegi îl îndeamnă să organizeze proteste împotriva deciziei de a fi exclus.
11 octombrie 2019
15:40
Deputatul independent Octavian Ţîcu, care este şi candidat la funcţia de primar de Chişinău, a cerut Parlamentului să sprijine iniţiativa sa privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă, menită să investigheze „acţiunile de trădare de patrie comise de preşedinte Igor Dodon”. Ţîcu i-a îndemnat pe deputaţii din fracţiunea PAS şi PPDA să sprijine această iniţiativă.
14:40
Persoane publice, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost audiaţi, zilele acestea, la Centrul Naţional Anticorupţie în cadrul unei cauze, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de factori de decizie de la Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).
11:30
Liderul PDM, Pavel Filip, spune că acuzaţiile care i se aduc că ar fi fost implicat în exportul de nuci prin favorizarea unor companii şi intimidarea altora, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, sunt „o minciună grosolană”.
09:40
Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popşoi, consideră că nu este nimic surprinzător în faptul că procurorii au intentat abia acum un dosar pe numele fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, acest lucru nu se putea întâmpla atât timp cât Plahotniuc a fost la putere, transmite IPN.
09:30
Ion Diacov candidează la funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”. Sloganul de campanie al candidatului este: „Salvăm Chişinăul împreună”. Alegerea sloganului este motivată prin faptul că „oraşul a devenit una dintre cele mai delăsate localităţi urbane din ţară”.
09:30
Campania pentru Primăria Chişinău a adus mai multă fărâmiţare şi dezbinare pe segmentul unionist. De această părere este preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov care consideră că acest lucru s-a întâmplat odată cu lansarea în campanie a mai multor reprezentanţi ai forţelor unioniste, transmite IPN.
10 octombrie 2019
17:50
Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat joi, 10 octombrie, plata unei asistenţe macrofinanciare de 30 milioane de euro către Republica Moldova. Este prima din cele trei plăţi planificate în cadrul Programului de Asistenţă Macrofinanciară (AMF) adoptat în septembrie 2017, transmite IPN.
17:10
Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a decis că Ion Ceban, candidat PSRM la funcţia de primar de Chişinău, este obligat să retragă toate materialele electorale pe care au fost incluse imaginea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.
17:10
Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei vor lucra la un proiect de modificare a Codului Contravenţional şi Codului Penal, astfel încât să fie înăsprită răspunderea pentru anumite încălcări ale legislaţiei rutiere. Despre aceasta a anunţat, într-un briefing de presă, secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan, după şedinţa Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere, transmite IPN.
16:20
După reuniunea în formatul de negocieri 5+2 pentru reglementarea transnistreană, care s-a desfăşurat la Bratislava pe 9 şi 10 octombrie, nu a fost semnat niciun document. Proiectul unui protocol se află în proces de perfectare, transmite IPN.
16:20
Boris Volosatîi, candidatul Partidului Politic Partidul Democraţia Acasă (PDA), director al Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală, se retrage din competiţia electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, transmite IPN.
15:50
Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a anunţat că fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.
15:00
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, consideră că decizia Curţii de Apel Chişinău de a valida pe 8 octombrie curent mandatul de primar al lui Andrei Năstase, obţinut în alegerile din iunie 2018, „se încadrează perfect în logica evenimentelor din ultimele câteva luni de zile când, de fapt, justiţia îşi caută un nou patron. Este absolut evident acest lucru.”
15:00
Deputatul socialist Grigore Novac îl acuză de minciună pe liderul PPDA, Andrei Năstase, candidat la funcţia de primar de Chişinău, şi îl compară pe acesta cu fostul lider PDM Vlad Plahotniuc.
13:50
Premierul Maia Sandu a declarat că în urma unor verificări la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi Centrul Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV), care este laboratorul specializat de verificare inclusiv a peştelui, s-a descoperit că, în perioada 20 august - 4 octombrie, din 124 de loturi de peşte congelat importat în Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi.
13:10
Un procuror anticorupţie a fost pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal pornit pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut miercuri, 9 octombrie, în jurul orei 21.30, în timp ce primea 1.500 de euro mită, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.