Apă Canal, către compania producătoare de alcool pe care a acuzat-o de poluarea Bâcului: Aducem scuzele de rigoare

UNIMEDIA, 16 septembrie 2019 17:30

Apă-Canal Chişinău dezminte acuzațiile aduse anterior la adresa companiei producătoare de alcool, despre poluarea Bâcului, și își cere scuze de la aceasta. Declarația a fost făcută de Arcadie Rusnac, șef al Departamentului asigurarea și controlul calității, al instituției de stat, care a făcut și unele precizări vizavi de apariția culorii albe a apelor uzate, epurate şi deversate în râu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
19:40
Oamenii nu vor putea trăi vreodată pe o altă planetă în afara Pământului, susţine Michel Mayor, astrofizicianul co-laureat al Premiului Nobel pentru Fizică din acest an pentru descoperirea primei exoplanete pe orbita unei stele din categoria Soarelui, transmite Live Science.
Acum 2 ore
19:00
Parlamentul European (PE) îi interzice complet accesul în sediile sale fostului preşedinte separatist al guvernului catalan Carles Puigdemont, după ce justiţia spaniolă a emis un nou ordin european de arestare şi extrădare împotriva lui, au confirmat pentru Efe surse parlamentare, care au subliniat că decizia se încadrează în "cooperarea dintre statele membre şi instituţiile europene".
18:40
Actrița din Republica Moldova Tamara Buciuceanu Botez a decedat la vârsta de 90 de ani, din cauza unei afecțiuni cardiace. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către deputatul român Constantin Codreanu.
Acum 4 ore
18:20
Astăzi se împlinesc patru ani de când fostul prim-ministru Vlad Filat a fost reținut, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Filat, care pledează în continuare nevinovat, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, sentință care recent a fost redusă cu 685 de zile.
18:20
Un bărbat originar din Chişinău a identificat într-un garaj al unei proprietăţi din centrul ţării, unde munceşte, o adevărată capsulă a timpului! Sub un morman de vechituri a găsit un exemplar ZAZ Tavria!
18:00
Au rămas patru zile de campanie electorală pentru alegerile din 20 octombrie 2019. Astfel, mai mulți candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău, cum ar fi Victor Chironda, Ivan Diacov, Dumitru Țîra și Dorin Chirtoacă au venit cu alte noi idei pentru îmbunătățirea situației în Chișinău.
18:00
Am respirat cantităţi exagerat de mari de hidrogen sulfurat, atâta timp cât în Chişinău a bântuit mirosul îngrozitor. Acestea sunt rezultatele obținute în urma unor analizel efectuate la un laborator din România, care arată că norma de concentraţie a acestui gaz toxic a fost de 500% pentru maximul admis. Verificările au fost comandate şi facute publice de Sergiu Postică, om de afaceri din Chişinău implicat în problemele comunităţii, informează TVR Moldova.
17:20
Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 15 octombrie, numele noului prim-ministru român. Este vorba despre Ludovic Orban, președintele PNL. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție, transmite digi24.ro.
17:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că la moment în capitală, flux majorat de transport se înregistrează pe unele străzi.
17:00
Asociația Editorilor din România, partener în proiectul CELA, anunță deschiderea procesului de selecție pentru 3 scriitori și 9 traducători care să participe la cea de-a doua ediție a proiectului (2019-2023). Participanții trebuie să fie cetățeni români, să vorbească fluent limba engleză și să fie dispuși să călătorească în străinătate pentru unele activități ale proiectului. Prima deplasare este în perioada 14-17 ianuarie 2020, la Bruxelles.
16:50
Forțele armate ale Siriei au ocupat marți, în întregime, orașul sirian Minbej și zona din apropiere, cu scopul de a contracara ofensiva militară turcă, au comunicat reprezentanți ai forțelor armate ruse, citați de site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax, scrie Digi24.
16:50
Unul dintre cele mai puternice automobile de ultimă generaţie care există pe teritoriul Republicii Moldova nu va mai fi singur. Un „frate” al acestuia a fost recepţionat chiar astăzi de importatorul Porsche de la Chişinău. Vorbim despre noul Porsche 911 GT2 RS, una dintre ultimele versiuni sport ale generaţiei anterioare 991.2!
16:50
Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, a fost reţinut de către procurorii anticorupție în dosarul ambulanțelor.
16:40
Pe numele mai multor angajați ai Poliției de Frontieră, cu funcții de conducere din cadrul Direcțiilor regionale SUD și NORD, au fost pornite anchete de serviciu, după ce au fost depistate un șir de ilegalități care s-au desfășurat în unele subdiviziuni de frontieră.
Acum 6 ore
16:10
După dezbateri de luni de zile în guvernul german, acum s-a decis că Huawei poate furniza componente pentru întreaga rețea germană 5G. „La presiunile Cancelariei germane, Berlinul renunță la interzicerea tehnologiei mobile chineze. Politicienii din coaliție critică decizia” scrie Hotnews.ro, făcând referire la articolul „Merkel deschide rețeaua 5G pentru Huawei” din Handelsblatt.de. Cancelarul Angela Merkel se teme de o ruptură cu China, s-ar fi spus în cercurile guvernamentale.
15:50
Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că violenţa ar putea duce la creşterea numărului de migranţi care trec frontiera şi la amplificarea riscului unei crize umanitare, relatează Reuters, transmite Agerpres.
15:30
O porțiune de pe promenada Senei (din Quai Branly) va purta, începând de azi, numele Reginei Maria. Propunerea a venit din partea Ambasadei României în Franța și a fost susținută de Primăria Paris și de Grupul de prietenie din Adunarea Națională Franceză.
15:20
Meteorologii au emis Cod Galben de ceață pe întreg teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS),vizibilitatea va fi mai puțin de 200 de metri.
15:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și-a desemnat noi ambasadori în Belgia, Franța și Turcia. În cadrul ședinței de astăzi,15 octombrie, a Comisiei politică externă și integrare europeană, două dintre persoanele nominalizate și-au prezentat candidaturile în fața deputaților.
15:10
Un moldovean și-a acționat în judecată fosta soție, plecată din țară, solicitând de la aceasta să îi plătească o pensie pentru întreţinere în mărime de 1.339,46 de lei, scrie Bizlaw.md. Bărbatul consideră că odată ce muncește peste hotare, femeia dispune de bani suficienți.
14:40
Potrivit ultimelor date publicate de CEC, 34 de candidați înregistrați în cursa electorală pentru postul de primar la alegerile locale generale din 20 octombrie au peste 71 de ani.
14:40
Sportivul moldovean Maxim Răileanu a fost la înălţime duminică, 13 octombrie, la concursul internaţional Bucharest Marathon 2019, scrie fam.com.md. Acest concurs din calendarul competiţional al României a adus şi rezultate frumoase pentru atleţii din Republica Moldova.
14:30
O înregistrare video în care un şofer a fost surprins cum nu şi-a putut parca maşina corect a devenit extrem de virală în spaţiul online din ţările asiatice. Clipul a fost publicat pe Tik Tok încă în ziua de 23 septembrie şi în primele 48 de ore a fost vizualizat de peste 90 de milioane de ori!Situaţia a avut loc în oraşul Huaihua din provincia Hunan, China centrală.
Acum 8 ore
14:20
Secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, a declarat că din ianuarie 2020, alocaţiile copiilor vor creşte anual. Liberalul a fost cel care a iniţiat şi a reuşit să treacă de Parlament în februarie dublarea alocaţiilor pentru cei mici, informează Adevărul.ro.
14:10
În aceste clipe are loc ședința Comisiei Electorale Centrale. Pe ordinea de zi sunt 13 subiecte, majoritatea cu privire la acreditarea mai multor observatori naționali și internaționali.
14:00
Trasformarea hobby-ului în business este istoria vinăriei „Kara Gani”, o afacere de familie, unde producerea vinului este o ocupație de mai bine de o sută de ani. „Suntem a cincea generație care produce vin acasă. Găgăuzia este o regiune care se slăvește cu vinuri bune”, povestește proprietara vinăriei „Kara Gani” Larisa Cerven.
14:00
Un hoț a reușit în doar jumătate de minut să fure opera „Girafa în flăcări (Burning Giraffe), pictată de Salvador Dali, din Galeria Dennis Rae Fine Art din San Francisco, anunță postul american de televiziune ABC News.
13:40
Tema pentru anul curent este „Mâini curate pentru toți” și se concentrează pe importanța echității de spălare a mâinilor.Parteneriatul global pentru spălarea mâinilor a organizat prima zi a spălatului pe mâni în 2008 și este o oportunitate de a proiecta, testa și replica modalități creative de a încuraja oamenii să se spele pe mâini cu săpun în momente critice. Ziua Internațională a spălării mâinilor este concepută pentru a încuraja și susține o cultură globală și locală de spălare a mâinilor cu săpun, a reflecta asupra stării de spălare a mâinilor în întreaga lume și a sensibiliza cu privire la beneficiile spălării mâinilor cu săpun.Doar 60% din populația lumii are acces la o instalație de spălare a mâinilor de bază. În țările cel mai puțin dezvoltate din lume, doar 28% dintre oameni au acces la instalațiile de bază pentru spălarea mâinilor. În prezent, există 17 țări în care peste 10 milioane de persoane nu au facilități de spălare a mâinilor. Disponibilitatea de săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor variază substanțial. Oamenii sunt mult mai puțin susceptibili să țină săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor „mobile” și, prin urmare, să se spele pe mâini mai rar.
13:40
Din galeria de artă din San Francisco timp de o jumătate de minut a fost furat tabloul lui Salvador Dalí „The Burning Giraffe”. Acest lucru a fost raportat de ABC7, care a publicat fragmente de înregistrări de la camerele de supraveghere care l-au capturat pe hoț, scrie meduza.io.
13:40
Selectarea unei bănci comerciale pentru deservirea bancară a companiei tale este o acţiune mult mai responsabilă decât alegerea unui autovehicul.Cum să alegi banca potrivită anume pentru compania ta? Întrebarea nu e simplă. În special pentru începători, care fac primii pași în antreprenoriat. Deși nici pentru proprietarii companiilor și managerii cu experiență răspunsul nu este evident. Cine poate afirma cu încredere, că banca ce deservește compania lui este cea mai bună opțiune? În comparație cu ce?
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.