VIDEO Andrei Năstase şi-a instalat un crucifix în sediul MAI. Ministrul a fost lăudat de mitropolit, care speră că acest exemplu va fi urmat şi în alte ministere

Adevarul (Moldova), 16 septembrie 2019 11:00

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a instalat un crucifix imens pe holul de la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne. La eveniment a fost prezent, la invitaţia ministrului, şi mitropolitul Vladimir, care l-a lăudat pe Andrei Năstase pentru acesta gest, subliniind că speră că acest exemplu va fi preluat şi de alte ministere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
16:00
Comisia Electorală Centrală exclude posibilitatea fraudării alegerilor locale generale din Republica Moldova, din 20 octombrie curent. Reacţia vine după ce câţiva membri ai Consiliului electoral de circumscripţie Chiţinău au sesizat Procuratura şi CEC despre o posibilă tentativă de fraudare a alegerilor.
Acum 6 ore
15:30
Procuratura Generală şi Comisia Electorală Centrală au fost sesizate de către trei membri ai Consiliului electoral de circumscripţie electorală Chişinău despre o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie, transmite IPN.
Acum 12 ore
11:00
Cadavrul unei tinere de 19 ani a fost găsit într-o pădure din satul Echimăuţi, raionul Rezina. Potrivit oamenilor legii, corpul neînsufleţit al victimei era carbonizat şi cu semne de moarte violentă, scrie Publika.md.
10:10
Doi tineri din Republica Moldova, în vârstă de 22 şi, respectiv, 25 de ani, sunt cercetaţi penal pentru trafic cu substanţe narcotice. Stupefiantele provin din Ucraina şi urmau să fie introduse în Moldova prin contrabandă, fiind tăinuite în tavanul unui vagon al trenului Moscova-Chişinău.
09:50
Vladimir Ţurcanu este candidatul Partidului Popular Românesc, al căruia preşedinte este începând cu august 2019. Este licenţiat în jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, Universitatea de Stat Moldova. Începând cu anul 1992, a activat în cadrul mai multor instituţii media de ţinând funcţii ca corespondent, redactor, redactor-şef, prezentator, editor etc, transmite IPN.
09:50
În cel mult o lună şi jumătate va fi elaborată o nouă metodologie de circulaţie a medicamentelor care va duce la scăderea preţurilor la acestea. Declaraţia aparţine ministrei Sănătăţii, Ala Nemerenco. Ministra spune că îşi doreşte medicamente accesibile pentru populaţie şi a declarat că va pune accent pe verificarea acordării medicamentelor compensate, transmite IPN.
Acum 24 ore
01:20
Peste câteva zile, fraţii noştri de peste Prut se vor îndrepta din nou sprecabinele electorale, având acum deales 898 deprimari şi 11580 de consilieri locali pentru un nou mandat. Este un scrutinelectoral important deoarece este primul după dispariţia lui Vlad Plahotniuc încontextul dezoligarhizării ţării î
Ieri
18:20
Consiliul Europei a emis un comunicat în care menţionează înalta apreciere de către Comisia de la Veneţia a efortului Guvernului de la Chişinău în combaterea corupţiei la nivel înalt prin reforma justiţiei. Dar propunerile trebuie să respecte Constituţia în vigoare, precizează oficialii europeni, transmite IPN.
14:30
Din totalul de 3761 de candidaţi la funcţia de primar, 2742 sunt bărbaţi, ceea ce reprezintă 73%, iar 1019 – femei sau 27%. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pentru funcţia de consilier candidează 50 410 persoane, dintre care 27 597 sunt bărbaţi, iar 22 813 – femei, transmite IPN.
14:10
Candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulţimut că organele electorale nu au reacţionat la mai multe încălcări ce ar fi fost comise de contracandidaţii săi la şefia Capitalei, Andrei Năstase (Blocul ACUM) şi Ion Ceban (PSRM).
13:10
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a făcut publică marţi, 15 octombrie, hotărârea pe cauzele Grama 28432/06 şi Dîrul 5665/07, ambele se referă la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană de către Federaţia Rusă.
13:00
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetăţenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească la Barcelona, despre posibile proteste care pot cauza perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiunea din vecinătate.
12:30
Doi bărbaţi din Chişinău au fost reţinuţi şi arestaţi pe un termen de 30 de zile pentru trafic de heroină. Aceştia au fost anterior condamnaţi pentru infracţiuni similare. De asemenea, cei doi nu sunt încadraţi în câmpul muncii.
12:10
Naţionala de fotbal a Moldovei a suferit a cincea înfrângere categorică în preliminariile pentru Euro 2020. Tricolorii au fost învinşi şi de Albania, cu 0-4, la Chişinău, transmite IPN.
12:10
Candidatul „Partidului Nostru” la şefia Capitalei, Ivan Diacov, spune că vine la Primărie să lupte cu crima organizată şi să ofere o viaţă mai bună, onestă şi liniştită chişinăuienilor. Potrivit lui, suntem cu toţii martori că în ultimii ani în Primărie „s-a cuibărit o mafie” care a împărţit pe placul ei bunurile publice. Declaraţiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulţi: cine şi de ce?”, organizate de Agenţia de presă IPN.
12:00
Un tânăr de 30 de ani din Chişinău a fost reţinut pentru furt din locuinţă. Acesta se afla în căutare pentru o infracţiune de jaf, comisă anterior. Cazul a avut loc la finele lunii august. Poliţiştii au fost alertaţi de către proprietara locuinţei, în vârstă de 36 de ani, din comuna Dumbrava, care a comunicat că i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale.
12:00
Inspectoratul Naţional de Investigaţii (INI) şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a pornit urmărirea penală în două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine şi abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”.
10:00
O fetiţă de 13 ani din Hânceşti a murit, iar altre trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs în seara zilei de luni, 14 octombrie, în satul Blândeşti, Ungheni.
09:40
Ziarul de Gardă scrie că „Regata Imobiliare” SRL, companie care s-a aflat în litigiu cu Primăria Chişinău, este sponsorul evenimentului organizat de municipalitate cu ocazia Hramului Oraşului, iar logoul companiei a fost imprimat pe părţile laterale ale scenei instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Bătrîncea, i-a amintit liderului PPDA, Andrei Năstase, că între Blocul ACUM şi Socialişti există „un acord politic cu principii de corectitudine şi neagresiune”, după ce Andrei Năstase a afirmat că mafia s-a dus „de la Plahotniuc, în zona lui Ceban şi Dodon”.
17:50
Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Octavian Ţîcu, îi cere liderului PPDA, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la şefia Capitalei, să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din 20 octombrie. În aşa fel, Octavian Ţîcu vrea să fie lăsat să ducă „până la capăt lupta împotriva lui Dodon”.
16:20
Compania Intellect Group a prezentat un sondaj de opinie luni, 14 octombrie, care arată că, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cinci partide ar accede în Parlament. În premieră, cu funcţii de deputat s-ar alege reprezentanţii Partidului Nostru, condus de către Renato Usatîi.
14:50
Focuri de armă în Chişinău. Un individ a împuşcat dintr-o armă pneumatică în geamul unui troleibuz de pe ruta numărul 22. În vehicul erau mai mult de 30 de persoane, scrie Publika.md.
14:10
Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru primarul general de Chişinău, 26,5% dintre chişinăuieni ar vota pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, iar alţi 21,4% îl vor susţine pe Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral ACUM. Candidatul PL, Dorin Chirtoacă, fost primar, ar acumula 5,2% din voturile locuitorilor municipiului, transmite IPN.
12:40
Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, a lansat un nou atac la adresa lui Ion Ceban, candidatul socialiştilor pentru Primăria Capitalei. Liderul PPDA i-a îndemnat pe alegători să nu voteze cu socialiştii, pentru că în spatele acestora ar sta „mafia” care s-a dus de la fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc.
10:50
Andrei Donică, candidatul Mişcării Profesioniştilor „Speranţa Nadejda”, nu se va regăsi pe buletinul de vot pentru alegerea primarului municipiului Chişinău. Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău a luat act de retragerea sa din cursa electorală în data de 8 octombrie, transmite IPN.
10:00
Programul acţiunilor şi manifestărilor cultural-artistice organizate de către Primăria municipiului Chişinău dedicate sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău” au debutat la ora 08.00, cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei. La Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” a fost organizată o liturghie, transmite IPN.
10:00
Igor Dodon ţine pasul cu tehnologia, iar acest lucru îl face să scoată bani grei din buzunar. Preţedintele şi-ar fi achiziţionat un Apple iPhone 11 PRO MAX, preţul căruia este de 38.000 de lei. Asta în situaţia când salariul şefului statului este de circa 16.000 de lei pe lună, scrie Ziarul Naţional.
12 octombrie 2019
14:40
Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a conducerii Comisiei electorale de circumscripţie electorală Chişinău. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituţii sunt politizate, având la conducere reprezentanţi ai blocului ACUM şi ai PSRM.
12:40
Şoseaua de ocolire a oraşului Comrat şi singura şcoală cu predare în limba română din Găgăuzia au fost printre obiectivele vizitei pe care premierul Maia Sandu a efectuat-o în Găgăuzia pe 11 octombrie, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.