Năstase sugerează cine ar putea rămâne în locul său la MAI, în cazul în care câștigă fotoliul de primar

Agora.md, 12 septembrie 2019 18:20

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va renunța la funcția de la minister dacă va câștiga cursa pentru șefia Primăriei. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei ședințe a Clubului Jurnaliștilor de Investigație. Mai mult, Năstase a sugerat, aparent accidental, cine ar putea rămâne în fruntea ministerului în cazul în care el va fi nevoit să renunțe la funcția de ministru.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
09:10
Cetățenii Republicii Moldova au avut dreptul, pentru al treilea an consecutiv, de a redirecţiona 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie necomercială sau o entitate religioasă. În anul 2019, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a validat desemnarea de 2% pentru 34.066 de persoane în sumă totală de circa 7,7 milioane de lei. Cei 504 de beneficiari își vor primi banii în luna septembrie.
Acum o oră
08:40
Elevii din satul Sărata Veche, raionul Fălești, vor fi instruiți în afara orelor de studii în cadrul unui program de dezvoltare personală. Peste 190 de școlari, inclusiv copii din familii social-vulnerabile, vor frecventa cursurile Centrului pentru pregătire vocațională deschis cu suportul financiar al UE.
Acum 2 ore
08:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, au examinat mai multe subiecte cu privire la procesul intern de consolidare a democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din regiunea transnistreană.
07:40
Deputatul independent Octavian Țîcu spune că-l bucură decizia Partidului Unității Naționale (PUN) de al susține în lupta pentru funcția de Primar de Chișinău, deoarece PUN pentru parlamentar înseamnă Traian Băsescu care este un lider de anvergură și nu are nevoie de recomandări.
Acum 12 ore
23:30
Elveția a fost printre primele țări care a început să implementeze rețelele 5G, însă tehnologia este primită de revolta maselor care se tem că antenele folosite ar putea emite radiații electromagnetice ce le vor pune în pericol sănătatea, relatează Hotnews.
22:30
Politicianul Octavian Țîcu, care a părăsit blocul ACUM și țintește primăria capitalei, spune că nu va renunța la mandatul său de deputat, pentru că a fost ales pe listă de partid, și nu pe circumscripție. Mai mult, el spune că a pierdut în circ. Ungheni din cauza unor disensiuni dintre PAS și PPDA, iar „DA a dispărut la jumătate de campanie”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
22:10
Comisia economie, buget și finanțe a examinat, miercuri, dosarele depuse pentru șefia Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Două persoane au fost admise la proba de interviu: Iacov Timciuc și Lilian Barcaru.
21:30
Primarul unui mic oraș din vestul Franței a decretat în mod oficial obligația pentru cetățenii săi „de a fi bucuroși” pentru o săptămână în octombrie, interzicând muzica tristă și cărțile care se termină rău, cu ocazia unui festival local, relatează Hotnews.ro.
21:00
În această săptămână s-au împlinit 100 de zile de când PSRM-ACUM au creat în Parlament o coaliție de guvernare. La 8 iunie 2019, deputații socialiști și cei ai blocului ACUM au votat conducerea Parlamentului și demiterea șefilor de la SIS și CNA. Prin acordul temporar dintre PSRM și ACUM, dar și prin pachetul legislativ de dezoligarhizare, coaliția majoritară și-a asumat mai multe angajamente - de la „eliberarea statului de sub captivitate” la anularea unor legi adoptate de fosta guvernare.
20:20
Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a emis un mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile pe numele deputatei Marina Tauber. În aceste clipe, Tauber ține o cuvântare la megafon în fața susținătorilor Partidului Șor. 
Acum 24 ore
20:10
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a constatat că Republica Moldova și Federația Rusă au încălcat dreptul de a nu fi supus torturii șitratamentelor inumane și dreptul la libertate și siguranță, anunță Asociația Promo-LEX. Țara noastră a fost obligată de CEDO să achite depăgubiri  și cheltuieli de judecată în valoare de 15.000 de euro, iar Rusia - aproape 24.000 de euro. 
20:10
Deputatul Octavian Țîcu, care a părăsit astăzi blocul ACUM, spune că de bloc s-ar putea desprinde încă doi parlamentari. Potrivit politicianului, e vorba de Lilian Carp, care anterior a mai admis o asemenea decizie, și Iurie Reniță. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
19:30
Declinul vânzărilor din magazinele fizice forțează H&M să schimbe strategiile. Retailerul de modă suedez va testa vânzarea de produse care aparțin unor alte branduri în propriile magazine și pe propriile platforme online. O astfel de mișcare este un posibil pas către concurența directă cu retailerii online, care înglobează deja mai multe branduri, precum Zalando din Germania și Asos din Marea Britanie, scrie Digi24.
19:10
Partidul Unității Naționale îi oferă lui Octavian Țîcu platforma de a candida la Primăria municipiului Chișinău. Într-un comunicat de presă, partidul unionist afirmă că își anunță „deplinul sprijin” față de deputatul care a anunțat astăzi că pleacă din blocul ACUM.
18:50
Un depozit părăsit a ars în satul Cojușna, raionul Strășeni. Incendiul a fost localizat și combătut de trei echipe de pompieri. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în depozit a luat foc plasticul.
18:20
Decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi blocul ACUM a stârnit primele reacții din partea deja foștilor colegi de bloc. Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, e de părerea că, participând la cursa pentru șefia capitalei, Țîcu va avea „o concurență acerbă pentru un loc în subsolul clasamentului”. 
17:40
Nereguli cu duiumul la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (CSPLN). Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a depistat că la centru existau 14 contracte de locațiune încheiate fără acordul ministerului și cu mari nereguli. Printre ele se numără și contractul semnat cu clubul fostului deputat democrat, Constantin Țuțu.
17:40
Managementul companiei Moldtelecom a inițiat un proces amplu de auditare a activității financiare, a relațiilor cu partenerii și a licitațiilor desfășurate de companie. Potrivit directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru, deși auditul încă nu s-a încheiat, la Moldtelecom au fost constatate mai multe „practici vicioase îndreptate spre promovarea unor anumiți agenți economici, precum și efectuarea de plăți neargumentate, care se resfrânge direct asupra rezultatelor financiare ale companiei”. În cadrul unei conferințe de presă, șeful APP a oferit mai multe exemple.
16:40
Octavian Țîcu părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie, însă nu a specificat dacă o va face independent sau din partea unei forțe politice. Deputatul a făcut anunțurile miercuri după-amiază, exprimându-și regretul că în rândurile blocului ACUM nu există o coeziune sănătoasă. Țîcu este primul deputat din blocul ACUM care și-a anunțat plecarea dintr-o fracțiune parlamentară.
16:20
Octavian Țîcu părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie curent. Deputatul a făcut anunțurile miercuri după-amiază.
16:10
Partidul Popular European din Moldova (PPEM) tocmai și-a înregistrat candidatul la șefia capitalei. Este vorba despre fondaturul grupului de presă „Realitatea”, Dumitru Țîra.
15:50
Nămolul depozitat pe teritoriul stației de epurare ar fi cauza mirosului neplăcut din orașul Chișinău. Cel puțin asta susține directorul întreprinderii de stat „Apă-Canal”, care afirmă că dacă nu se vor lua măsuri atunci mirosul va persista încă mulți ani. Șeful de la „Apă-Canal” susține că împreună cu reprezentanții întreprinderii municipale „Spații Verzi” pot face compost din nămol, care ar putea fi utilizat în agricultură. Declarațiile au fost făcute la ședința Comisiei mediu și dezvoltare regională.
15:50
Susținătorii Partidului Politic „Șor” protestează în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Oamenilor li s-au oferit pancarte cu sloganele „Jos dictatura Dodon”, „Tauber și Apostolvoa sunt prizoniere. Aceștia scandează „libertate” pentru cele două deputate. 
15:50
Mai mult de 107 milioane de pasageri au folosit aeroportul Internațional din Atlanta, în Statele Unite, cel mai aglomerat din lume pentru al 21-lea an consecutiv.Aeroportul din Atlanta este principala poartă de intrare și ieșire din Statele Unite și principalul nod de tranzit pentru cursele interne. Asta pentru că din capitala Georgiei se poate ajunge în mai puțin de două ore în peste 80 la sută din celelalte aeroporturi americane.
15:40
Nămolul depozitat pe teritoriul stației de epurare ar fi cauza mirosului neplăcut din orașul Chișinău. Cel puțin asta susține directorul întreprinderii de stat „Apă-Canal”, care afirmă că dacă nu se vor lua măsuri atunci mirosul va persista încă mulți ani. Șeful de la „Apă-Canal” susține că împreună cu reprezentanții întreprinderii municipale „Spații Verzi” pot face compost din nămol, care ar putea fi utilizat în agricultură. Declarațiile au fost făcute la ședința Comisiei mediu și dezvoltare regională.
15:40
Susținătorii Partidului Politic „Șor” protestează în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Oamenilor li s-au oferit pancarte cu sloganele „Jos dictatura Dodon”, „Tauber și Apostolvoa sunt prizoniere. Aceștia scandează „libertate” pentru cele două deputate. 
15:40
Centrul Naţional Anticorupţie, prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), şi procurorii anticorupţie au aplicat în ultimele zile sechestre în valoare de cca 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc.
15:30
Republica Moldova a exportat în luna iulie 2019 mărfuri în valoare de circa 220 de milioane de dolari americani, cu 8,9% mai mult decât în luna iunie și cu 0,6% în creștere față de anul 2018, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).
15:20
Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău va participala Festivalul de teatru contemporan (draMA) cu spectacolul „MIGRAAAANȚI SAU PREA SUNTEM MULȚI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ” de Matéi Visniec, regie artistică Sandu Grecu. Acesta se desfășoară în perioada 16-21 septembrie 2019, fiind la cea de-a 11-a ediție.
15:20
De la 1 octombrie, Republica Moldova va achiziționa gaz rusesc la un preț mai mic cu 15 dolari. Mai exact, câte 220 de dolari pentru mia de metri cubi. Cel puțin asta a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pentru newsmaker.md. Potrivit lui, de la 1 ianuarie 2020 prețul de achiziție al gazului pentru Moldova ar putea să se reducă i mai mult, dar acest lucru va fi cunoscut în luna decembrie, spune Ceban.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.