Doi ofițeri din cadrul INI sunt cercetați penal pentru trafic de influență

Jurnal TV, 12 septembrie 2019 17:50

Un șef de direcție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP și un subaltern de-al său au fost reținuți astăzi, în urma unor percheziții. Cei doi sunt bănuiți de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 30 minute
10:10
Sediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a fost atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică de persoane necunoscute, care au pătruns prin efracție în clădire, potrivit unui comuniat al Episcopiei.
Acum o oră
09:40
Procurorii care nu au făcut cercetările necesare pe cazul „furtului miliardului” trebuie să fie eliberați din funcții și trași la răspundere, afirmă fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. În opinia acestuia, nu doar cei care au furat nemijlocit banii, dar și procurorii care nu și-au făcut treaba trebuie poartă vina.
09:30
După o întrevedere cu ambasadorul american Dereck J. Hogan, în care a discutat agenda dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA, președintele Igor Dodon a anunțat că pleacă într-o vizită de lucru la Washington.
Acum 12 ore
23:30
Prezentată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu
22:50
Prezentată de Călin Jucovschi și Cristina Ursachi
Ieri
00:50
Problema terenurilor agricole de la Drepcauti a ajuns la faza de fierbere. Oamenii din partea locului au pus mana pe furci si, de cateva zile, stau pe rand zi si noapte la marginea satului, pazindu-si pamanturile. Gospodarii spun ca terenurile au fost ocupate abuziv de o firma, care apartine lui Sergiu Melnic, ginerele deputatei PD, Violeta Ivanov. ”Luati masuri, ca o sa fie moarte de om pe deal, altfel nu nu putem apara”, striga oamenii in disperare. Ivanov afirma ca nu stie nimic despre afacere.
00:40
Poamele mustoase si aromate nu trebuiesc nimanui. Este convingerea mai multor producatorii de vita de vie, care au constatat ca munca lor e in van - nu au unde vinde strugurii, iar daca si apare vreun cumparator, acesta le da doar doi sau trei lei pentru un kilogram de poama. ”E putin”, afirma oamenii sleiti de puteri. Unii sunt gata sa renunte la viile crescute cu multa grija si sa plece unde ii duc ochii, daca guvernarea nu se implica in rezolvarea problemelor de la sat.
00:00
Prezentat de Parascovia Spic
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Prezentat de Eugenia Apostu
23:20
O nouă ediție din Cealaltă Basarabie
21:30
Cu bani furați de la Banca de Economii, Vladimir Plahotniuc a finanțat inclusiv posturile TV Prime și Publika. Informații în acest sens pot fi găsite în lista beneficiarilor furtului miliardului, întocmită de compania Kroll, a anunțat astăzi Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind jaful bancar. ”Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi se află gruparea lui Vladimir Filat”, a declarat Slusari.
21:30
A fost stabilită ordinea în buletinul de vot pentru alegerile din 20 octombrie. Pentru funcția de primar al Chișinăului sunt gata să lupte 21 de oameni. Primul în listă va fi Andrei Donică de la Mişcarea Profesioniştilor ”Speranţa - Nadejda”, iar ultimul - Boris Volosatîi, candidatul Partidului ”Democrația Acasă”. Ordinea ar putea fi modificată, dacă unii dintre cei care și-au înregistrat actele nu vor fi înscriși în cursă.
21:30
Poliția britanică testează un dispozitiv mai puțin obișnuit, despre care cunoscătorii afirmă că ar fi fost inspirat de filmele din seria „Omul-Păianjen”. Este vorba despre o armă care funcționează într-un mod similar cu lansatorul de pânză de păianjen folosit de celebrul personaj.
21:30
Cei aproape 130 de copii și profesori de la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana al Chișinăului au ajuns la spital săptămâna trecută din cauza unei infecții adenovirale. Sunt concluziile la care au ajuns reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din capitală, în urma investigațiilor de laborator, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Pe de altă parte, conducerea liceului spune că toate normele erau respectate și că și noile recomandări ale specialiștilor vor fi îndeplinite.
21:00
Tronsonul de drum, de 18 kilometri, care leagă orașul Vatra de Strășeni, așteaptă de cinci ani să fie dat în folosință. Lucrările sunt făcute în proporție de aproximativ 70 la sută, restul fiind numai șanțuri. Șoferii sunt nevoiți să frâneze, pentru anu da în gropi și astfel se formează ambuteiaje. Mai ales dimineața și seara, spre și dinspre Chișinău. Toată problema ar fi în starea financiară a firmei, care se ocupă de reabilitarea drumului. Situația a fost depășită, ne-a asigurat reprezentantul companiei.
20:50
Sâmbătă, de la ora 20, urmăriți o nouă ediție a emisiunii Dora Show. De data aceasta, invitata excentricei bunicuțe este Silvia Oana Popescu, câștigătoarea unui popular show de televiziune din România.
20:40
Astăzi au avut loc primele audieri în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și Procuraturii Generale. În fața membrilor comisiei speciale s-a prezentat, printre alții, și fostul procuror general Eduard Harunjen. El a recunoscut că i-a încurajat pe procurori să semneze controversata scrisoare în perioada 7-14 iunie, când PD refuza să renunțe la putere.
20:40
Planeta a intrat în grevă. Așa ar putea fi descrisă acțiunea globală de protest, care a demarat astăzi. Milioane de oameni din lumea întreagă sunt în stradă și cer acțiuni urgente de combatere a schimbărilor climatice. Se întâmplă înaintea summitului ONU privind acțiunile în domeniul climei, ce va avea loc în ziua de 23 septembrie.
20:40
Agenția Națională Arheologică anunță că în această toamnă vor continua lucrările de descoperire a valorosului sit arheologic din satul Cobani, raionul Glodeni.
20:30
Ion Ceban, candidatul PSRM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, și-a prezentat astăzi programul electoral. Acesta a promis chișinăuienilor să rezolve trei probleme fundamentale ale orașului: exodul, economia primitivă și dezbinarea socială.
20:30
Nimeni nu are nevoie de strugurii mustoși și aromați. Este convingerea mai multor producători, care au constatat că munca lor e în van - nu au unde vinde recolta, iar dacă și apare vreun cumpărător, el le da doar doi sau trei lei pentru un kilogram. ”E puțin”, afirma oamenii sleiți de puteri. Unii sunt gata să renunțe la viile crescute cu multă grijă și să plece unde îi duc ochii, dacă guvernarea nu se implică în rezolvarea problemelor de la sat.
20:30
Prezentate de Eugenia Apostu
20:30
Dispunem de mărturiile mai multor oameni care au stat în detenție și au fost torturați fizic și psihologic.
20:20
”Savoare la MAXIMUM”, vineri de la 17:15
20:20
Procurorii anticorupție sunt nemulțumiți de deciziile luate de Judecătoria Chișinău, sediul din sectorul Ciocana, în privința deputatelor Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Ei cer plasarea în izolator a Marinei Tauber, care se află acum în arest la domiciliu, iar pentru Apostolova, eliberată sub control judiciar, solicită arest la domiciliu. Contestarea procurorilor anticorupție va fi examinată la Curtea de Apel Chișinău.
20:20
Directorul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iuri Topală, a hotărât să-și dea demisia. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, dar cererea de eliberare din funcție va fi depusă luni.
18:20
Andrei Năstase a făcut un bilanț al activității sale în 100 de zile în calitate de ministru al Afacerilor Interne. Potrivit lui Năstase, când a preluat funcția, a găsit o instituție politizată, care servea ca instrument de hărțuire, dar acum este singurul ”pilon al statului de drept, care a ieșit în totalitate din captivitate”.
18:20
O furtună tropicală, însoțită de ploi torențiale, a făcut prăpăd în statul american Texas. Din cauza intemperiei, doi oameni au murit, orașe întregi au fost inundate, iar sute de șoferi au rămas blocați în automobile. Mii de oameni au cerut ajutorul echipelor de salvare, care au fost depășite de gravitatea situației.
18:20
Prezentat de Eugenia Apostu
18:10
Fostul viceprimar de Chișinău Nistor Grozavu a ajuns pe mâna anchetatorilor. El are calitate de învinuit într-un dosar pornit pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Procurorii vorbesc despre înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcții în Chișinău. Grozavu a fost reținut pentru 72 de ore, dar la scurt timp, a fost eliberat.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.