Un cetăţean turc, prins la Albiţa cu circa 20 de kg de chihlimbar

Moldova.org, 12 septembrie 2019 16:20

PE SCURT Polițiștii de frontieră români au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa peste 20 de kilograme de bijuterii susceptibile a fi din chihlimbar, ascunse în bagajele personale şi pe corpul unui cetăţean turc. Cazul a avut loc pe 12 septembrie, când în jurul orei 03:00, pe sensul de intrare în România s-a […] The post Un cetăţean turc, prins la Albiţa cu circa 20 de kg de chihlimbar appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 24 ore
16:10
PE SCURT De la începutul anului şi până în prezent, cel puţin zeci bănci europene au anunţat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici şi cu tensiunile comerciale, transmite AFP preluată de Agerpres. Ultimele anunţuri în acest sens […] The post Băncile europene au anunţat că vor elimina peste 44 000 de locuri de muncă appeared first on Moldova.org.
11:20
PE SCURT Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, care va dura o săptămână și va include mai multe evenimente la New York. Șeful statului a menționat că evenimentul cheie al vizitei îl va constitui discursul pe care îl va rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. PE […] The post Igor Dodon efectuează o vizita în SUA. Va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU appeared first on Moldova.org.
Ieri
10:10
PE SCURT 300 de angajaţi ai municipalităţii Odsherred, din nord-vestul regiunii daneze Zealand, urmează să primească liber în zilele de vineri, începând de săptămâna aceasta, a declarat şeful departamentului de resurse umane al acesteia, Kirsten Lund Markvardsen, citată de thelocal.dk. La baza proiectului săptămânii de lucru mai scurte stă un proces de trei ani cu […] The post Ţara care vrea să introducă săptămâna de lucru de patru zile. Un oraş a început deja acest program appeared first on Moldova.org.
21 septembrie 2019
14:30
PE SCURT Un cetățean al României este documentat de polițiștii de frontieră pentru nedeclararea valutei străine pe care o deținea. Este vorba despre 21 mii euro, suma fiind depistată de către polițiștii de frontieră în timpul controlului de securitate pe direcția ieșire din țară în această dimineață. PE LUNG Bărbatul de 39 de ani, urma […] The post Un bărbat, depistat pe Aeroportul Chișinău cu 21 mii de euro nedeclarați appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT Pe 20 septembrie 2019, Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI) a finalizat cele de-a patra și a cincea evaluare în cadrul aranjamentelor Facilității de credit extins (ECF) și Fondului extins (FEP). În urma acesteia Fondul a decis să pună la dispoziția autorităţilor Republicii Moldova circa 46,1 milioane de dolari (33,6 milioane de […] The post FMI a deblocat finanţarea şi alocă Moldovei peste 46 milioane de dolari appeared first on Moldova.org.
10:30
PE SCURT Turcia se confruntă cu o criză fără precedent la capacele de borcan, care au devenit atât de greu de găsit încât oamenii au început să le fure, aceasta fiind o dovadă a percepţiei populaţiei faţă de direcţia în care se îndreaptă economia, transmite Bloomberg citată de Agerpres. Înainte de venirea iernii, o perioadă […] The post În Turcia a apărut criza capacelor de borcan: sunt atât de greu de găsit încât oamenii le fură appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Ziua Națională a Vinului își celebrează majoratul în mare stil: mai mult spațiu, mai multe zone, mai multe activități, mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori! Cea de-a 18-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV) – eveniment emblematic al țării noastre, va trece dincolo de Piața Marii Adunări […] The post Ghid de orientare în Orășelul Vinului. Află ce te așteaptă de Ziua Națională a Vinului appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
PE SCURT Banca Națională a Moldovei (BNM) solicită băncilor licențiate să verifice și să testeze serviciile de păstrare a bunurilor deponenților, cu scopul de a preveni eventualele riscuri. Verificările urmează să se încheie pe 22 octombrie, după care, în cel mult 30 de zile lucrătoare, băncile vor trebui să prezinte BNM rezultatele, dar și un […] The post BNM solicită băncilor să ia măsuri suplimentare pentru securitatea bunurilor clienților appeared first on Moldova.org.
20 septembrie 2019
20:50
PE SCURT Sistemul educaţional trebuie să crească o generaţie liberă de corupţie, iar elevii, studenţii şi părinţii ar trebui să renunţe definitiv la plăţile informale, mită sau favoritism. Acesta este unul dintre mesajele pe care le-au transmis voluntarii anticorupţie în cadrul unui flash-mob de promovare a integrităţii în educaţie, care a fost organizat astăzi, la […] The post Flash-mob: tinerii pledează pentru un sistem educaţional liber de corupţie// FOTO appeared first on Moldova.org.
19:50
PE SCURT Curtea de Apel Chișinău a obligat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să convoace Adunarea generală extraordinară a judecătorilor. Decizia a fost luată astăzi de către instanța de apel, este executorie, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție. PE LUNG Aceasta după ce un grup de judecători  a depus o contestație […] The post CSM a fost obligat să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor appeared first on Moldova.org.
17:50
PE SCURT Aolexandru Slusari, preşedintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, a anunțat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă numele beneficiarilor furtului miliardului. Potrivit raportului Kroll, principalul beneficiar al furtului miliardului a fost fostul lider democrat Vlad Plahotniuc. De asemenea, în raport figurează numele fostului premier Vlad Filat, al lui Ilan Șor și al […] The post Alexandru Slusari a anunțat numele beneficiarilor furtului miliardului// VIDEO appeared first on Moldova.org.
16:20
PE SCURT Directorul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, demisionează. Anunțul a fost făcut de Iurie Topală pe Facebook, el prezentând cererea de demisie în care solicită să fie eliberat din funcție, din proprie iniţiativă, începând cu ziua de luni, 23 septembrie. În mesajul său, Topală a precizat că a decis să […] The post A demisionat directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova” appeared first on Moldova.org.
15:20
PE SCURT Mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu au fost documentate astăzi în baza probelor acumulate de către angajații procuraturii mun.Chişinău. Este vorba despre persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău, printre care și fostul viceprimar Nistor Grozavu. În cadrul cauzelor […] The post Înstrăinarea ilegală a terenurilor publice din Chișinău: Nistor Grozavu, reținut pentru 72 de ore, apoi eliberat // VIDEO appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT La firma de construcție a drumurilor „Edilitate” sunt desfășurate percheziții sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Centru. Acestea vizează numirea în funcție a unui fost director al firmei, în baza unui proces verbal pretins a fi fals. Prin urmare, procurorii urmează să stabilească legalitatea numirii în funcție a fostului director. PE LUNG Procuratura […] The post Percheziții la firma de construcție a drumurilor „Edilitate”. Este vizată numirea în funcție a unui fost director appeared first on Moldova.org.
13:20
PE SCURT Adunarea generală extraordinara a acționarilor SA „Moldovagaz”, la care s-au prezentat 41 acționari care dețin 98,93% din numărul total de acțiuni cu drept de vot, a ales astăzi noua componență a Consiliului de Observatori al companiei. Din acesta vor face parte Elena Burmistrova, Serghei Kuzneț, Victor Valov, Ghenadie Abașchin, Adrian Lupușor, Călin Negură. […] The post O nouă componență a Consiliului de Observatori SA „Moldovagaz”. Cine face parte appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului ȘOR Petru Jardan. O solicitare în acest sens a fost făcută joi de procurorul general interimar Dumitru Robu. „Comisia juridică, numiri și imunități, urmare votării secrete, cu votul a șase deputați PRO și doi deputați CONTRA, a constatat existenţa motivelor […] The post Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan appeared first on Moldova.org.
11:30
PE SCURT O femeie de 25 de ani a mers la un spital din Providence, Rhode Island, acuzând o stare de slăbiciune, oboseală, probleme de respirație și un simptom neobișnuit care nu apare în fiecare zi, informează CNN. Pacienta se albăstrea, iar cazul său a fost detaliat de doi doctori într-un studiu publicat în New […] The post Un analgezic a făcut sângele unei femei să devină albastru appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT Ilan Șor a fost obligat de către instanța de judecată să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat. Mai exact, Șor a fost acționat în judecată de către SRL ”Cariera Ivanos” și Iurie Nastas, proprietarul carierei de calcar de la Orhei, pentru că în mai multe surse mass-media a făcut […] The post Judecătorii l-au obligat pe Ilan Șor să prezinte scuze publice unui agent economic appeared first on Moldova.org.
09:50
PE SCURT Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 2:11, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 129 de kilometri. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli, anunță Agerpres. PE LUNG Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (41 km), Odobeşti (52 km), […] The post Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea appeared first on Moldova.org.
09:30
PE SCURT Vicepreședintele SUA Mike Pence și-a exprimat susținerea deplină pentru Guvernul condus de Maia Sandu și pentru agenda reformelor democratice promovate de către Executivul de la Chișinău. În cadrul întâlnirii cu prim-ministra Maia Sandu, Mike Pence a subliniat că SUA a susținut transmiterea pașnică a puterii și va continua să fie un susținător fidel […] The post Mike Pence către Maia Sandu: „ SUA vor continua să fie un partener strategic pentru transformarea democratică a Moldovei” appeared first on Moldova.org.
08:00
PE SCURT Peste 150 de tineri de la diverse instituții de învățământ din țară au fost oaspeții Centrului de informare al UE/Euroclub ASEM, unde a avut loc primul eveniment din seria „EU Talks / Vorbește cu Europa / Говорим с Европой”, dedicat oportunităților de dezvoltare pentru tineri finanțate de UE. Prin această acțiune, Delegația Uniunii […] The post Campanie națională de informare / Tinerii din RM află ce oportunități le oferă Uniunea Europeană appeared first on Moldova.org.
19 septembrie 2019
18:00
PE SCURT Consiliul Concurenței a sancționat „Apă-Canal Chișinău” cu o amendă în valoare de 7 190 453, 43 lei. Aceasta pentru aplicarea diferențiată, arbitrară a coeficienților la stabilirea tarifelor diferențiate sau plăților suplimentare pentru depășirea concentrației maxim admisibilă în apele uzate evacuate. Amenda a fost stabilită inclusiv pentru neperceperea plăților suplimentare de la o parte […] The post Consiliul Concurenței a sancționat „Apă-Canal Chișinău” cu o amendă de 7,2 milioane lei. De ce? appeared first on Moldova.org.
17:20
Flatfy.ro a atins un succes mondial în domeniul imobiliarelor. Dacă intri aici la orice oră din zi și din noapte, este imposibil să nu găsești cel puțin o informație utilă despre ofertele din acest domeniu. Trei ucrainieni au pus bazele acestui serviciu de într-ajutorare, construind platforma Flatfy, aceea și trei care au fondat serviciul Lunn.ua. Flatfy […] The post Cum a ajuns Flatfy una dintre cele mai bune platforme din domeniul imobiliarelor appeared first on Moldova.org.
16:50
PE SCURT Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ivanka Trump, consiliera președintelui SUA. În cadrul acesteia, oficiala de la Casa Albă a reconfirmat sprijinul american pentru Republica Moldova. Dialogul a inclus teme ca reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Moldovei, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii. […] The post Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ivanka Trump. A fost reconfirmat sprijinul american pentru Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
16:21
,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară ,,Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională. Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, […] The post Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei din România appeared first on Moldova.org.
16:21
PE SCURT Copiii din satul Sărata veche vor avea șansa să participe la ateliere de robotică, fotografie, prelucrarea lemnului și artă culinară la centrul de pregătire vocațională care a fost inaugurat recent. Fiind dezvoltat cu suportul financiar al Uniunii Europene, Centrul va oferi pentru aproximativ 120 de copii supraveghere, instruire și un program de dezvoltare personală […] The post În căutarea vocațiilor în Sărata Veche. Copiii din sat descoperă robotica, fotografia, culinăritul și lemnăritul appeared first on Moldova.org.
16:21
PE SCURT Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat astăzi în plenul Parlamentului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Vladimir Cebotar pentru aplicarea acțiunilor de urmărire penală legate de preluarea controlului asupra activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Procuratura Generală a precizat că, pentru efectuarea investigațiilor pe acest caz, procurorii au pornit mai multe cauze penale în […] The post De ce a fost solicitată ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Vladimir Cebotari. Procuratura Generală vine cu precizări appeared first on Moldova.org.
15:20
PE SCURT Fondul Monetar Internaţional va sprijini Centrul Naţional Anticorupţie în investigarea fraudei bancare, precum şi în procesul de recuperare a banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar. Declaraţia îi aparţine reprezentantului Fondului în Republica Moldova, Volodymyr Tulin şi a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru la CNA, unde s-a întâlnit cu şeful […] The post FMI promite sprijin pentru CNA în investigarea fraudei bancare şi recuperarea banilor delapidaţi appeared first on Moldova.org.
15:10
PE SCURT Parlamentul a aprobat astăzi ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vladimir Cebotari. Cererea a fost prezentată în plenul Legislativului de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Dumitru Robu a menționat că există bănuieli rezonabile precum deputatul Vladimir Cebotari, în anul 2013, folosindu-se de situația de serviciu, reprezentând interesele unui grup criminal, a contribuit direct […] The post Deputatul democrat Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară appeared first on Moldova.org.
13:10
PE SCURT Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor […] The post Laura Codruța Kovesi, validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.