În capitală a fost deschis un târg sezonier pentru comercializarea strugurilor

Interlic, 11 septembrie 2019 22:10

Primăria municipiului Chișinău informează că în Chișinău a fost deschis un iarmaroc de comercializare a strugurilor (pentru vin), pentru a oferi posibilitatea agenților economici de profil de a-și realiza direct marfa crescută, iar cetățenilor, de a cumpăra producție la preț de producător.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
În orașele Leova și Iargara a avut loc, astăzi, evenimentul de inaugurare a apeductului magistral Leova – Iargara, construit în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din raionul Leova”. În urma implementării acestui proiect, aproximativ 50 mii de locuitori ai raionului Leova au acces la apă potabilă.
23:20
Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze au semnat astăzi o Scrisoare de Intenție, privind finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de cale ferată Chișinău – Ungheni. Documentul a fost semnat de către Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin.
23:10
Scopul proiectului este de a crea o comisie independentă în cadrul Ministerului Justiției care va preselecta candidații pentru funcția de Procuror General. Cea de-a doua etapă va consta în selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor. Comisia va fi constituită din 5 membri: Ministrul Justiției, un fost procuror sau un fost judecător, un expert internațional, un expert național și un reprezentant al societății civile, precum și un expert desemnat de Președintele Parlamentului.
23:10
Executivul a decis deschiderea a 85 de secții de votare peste hotare, în circumscripția uninominală nr. 50, care cuprinde țările din Europa de Vest, acolo unde vor fi desfășurate alegeri parlamentare noi în data de 20 octombrie 2019, în aceeași zi cu alegerile generale locale. Astfel, din cele 85 de secții de votare organizate peste hotare, 27 vor fi deschise în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare şi 58 suplimentare.
11 septembrie 2019
00:20
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, cu vot unanim, să mențină rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 7,5 la sută anual. Conform hotărârii, fără modificări vor rămâne și valorile altor instrumente de politică monetară. Astfel, ratele de dobândă la creditele overnight vor fi în continuare de 10,5 la sută anual, iar la depozitele overnight de 4,5 la sută anual.
11 septembrie 2019
23:50
Intensificarea relaţiilor comercial-economice bilaterale, organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, problemele cu care se confruntă cetățenii moldoveni, legate în special de lipsa unui acord de protecție socială, prioritatea retragerii trupelor ruse dislocate în regiunea transnistreană, precum și relansarea dialogului privind retragerea și distrugerea munițiilor stocate în depozitul militar de la Cobasna au fost discutate la întrevederea ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
23:30
Guvernul a aprobat listele studenților din instituțiile de învățământ superior și elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar cărora li se acordă burse de merit în anul de studii 2019-2020.
23:30
Medicii care fac gărzi pe timp de noapte vor avea salarii mai mari, conform regulamentului aprobat astăzi de Guvern. Personalul medical și nemedical care, potrivit programului de muncă, își desfășoară activitatea între orele 22.00 și 6.00, va beneficia de un supliment pentru munca pe timp de noapte.
23:30
Guvernul a avizat pozitiv proiectul de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Astfel, pe 16 octombrie va fi marcată Ziua Națională a Alimentației.
23:20
În debutul ședinței de guvern au fost numiți în funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Artiom Sîci și Ion Dodon. De asemenea, Victoria Nagy Vajda a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar Veaceslav Ursu a fost desemnat în funcția de șef al Oficiului Teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat.
22:50
Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întrevederii Premierul a declarat că guvernul este deschis să colaboreze cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova.
22:50
Cu un astfel de mesaj a venit astăzi prim-ministrul Maia Sandu în debutul şedinţei Guvernului de astăzi. Premierul a subliniat importanţa desfăşurării unor alegeri locale libere şi corecte în Republica Moldova.
22:20
În debutul ședinței guvernului de astăzi a fost audiat directorul SA „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, privind investigarea situației de la Stația de Epurare a Apelor Uzate, care de mai multe zile provoacă un miros neplăcut în capitală. La întrebarea Prim-ministrului Maia Sandu, cu referire la acțiunile SA „Apă-Canal Chișinău” de soluționare a problemei, Valeriu Meşca nu a reușit să aducă un răspuns concludent.
22:10
Primăria municipiului Chișinău informează că în Chișinău a fost deschis un iarmaroc de comercializare a strugurilor (pentru vin), pentru a oferi posibilitatea agenților economici de profil de a-și realiza direct marfa crescută, iar cetățenilor, de a cumpăra producție la preț de producător.
22:00
Un grup de experți din Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Italia, Ungaria și Spania, membri ai Asociației Europene pentru Informare în Domeniul Dezvoltării Locale (AEIDL), efectuează o vizită oficială în țara noastră pentru a analiza inițiativa de dezvoltare rurală LEADER în Republica Moldova. În acest context, experții străini s-au întâlnit astăzi, cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și au analizat oportunitățile cooperării interinstituționale.
21:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înaintat în Parlament, cu titlu de inițiativă legislativă, două proiecte de lege în domeniul protecției sociale a populației. Aceste proiecte, de rînd cu inițiativa de indexare a pensiilor de două ori pe an, votată în Parlament în prima lectură, fac parte din pachetul de inițiative sociale ale Președintelui țării, menite să sporească gradul de protecție socială a pensionarilor și persoanelor cu cele mai mici venituri.
21:20
Consolidarea și dezvoltarea cooperării interparlamentare între Republica Moldova și Republica Populară Chineză au fost discutate, în cadrul întrevederii de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.
21:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion Tighineanu, academicienii Teodor Furdui, Alexandru Roșca, Constantin Gaindric și Eva Gudumac.
21:10
Foștii președinți ai Republicii Moldova ar putea să nu mai beneficieze de birou, asistent personal și mijloc de transport permanent pe parcursul a patru ani, după expirarea mandatului, demisie sau imposibilitate definitivă de exercitare a atribuţiilor. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a avizat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Legii privind asigurarea activității Președintelui Republicii Moldova.
21:00
În conformitate cu Regulamentul Consiliului Superior al Procurorilor este anunțată lista candidaţilor care au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de Procuror General:
21:00
Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic, participă la lucrările Sesiunii a 23-a a Adunării generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), care se desfășoară în perioada 9 – 13 septembrie, la Sankt Petersburg, Federația Rusă.
21:00
Comisia mediu și dezvoltare regională a avizat, în ședința de astăzi, proiectul de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova.
20:50
Patru persoane, suspectate că ar fi încercat să influenţeze decizia finală într-un dosar penal, pornit pentru trafic de droguri, au fost reţinute, cu puţin timp în urmă, de procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupţie și ofiţerii direcţiei generale teritoriale Sud a CNA.
20:50
Miercuri, 11 septembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat percheziții și rețineri, pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din republică.
10 septembrie 2019
20:40
Urmare dialogului inițiat de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul discuțiilor purtate la Paris pe data de 13 iunie 2019, secretarul de stat pentru afaceri europene al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 12-13 septembrie 2019.
20:40
Normalizarea relaţiilor moldo-ruse, restabilirea dialogului politic, dezvoltarea relațiilor comercial-economice vor fi subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, miercuri, 11 septembrie, la Moscova, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov, cu oficiali ruşi din cadrul Dumei de Stat şi Consiliului Federaţiei, dar și cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti şi ai societăţii civile.
20:30
Progresele în domeniul combaterii traficului de ființe umane pentru I semestrul al anului 2019, precum şi deficiențele și obiectivele pentru perioada imediat următoare au fost discutate la ședinţa Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, prezidată de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu.
20:30
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Vicepremierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Hu Chunhua, în cadrul celei de-a 8-a ediții al Forumului Economic Euro-Asiatic din orașul Xi'an, China.
20:30
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi un discurs în cadrul celei de-a 8-a ediții a Forumului Economic Euro-Asiatic care are loc în orașul Xi'an din China.
20:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova. Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.