Boris Johnson respinge un pact electoral cu Nigel Farage

Radio Chisinau, 11 septembrie 2019 19:20

Premierul britanic conservator Boris Johnson a respins miercuri un pact electoral propus de liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, care i-a avertizat pe conservatori că vor primi o ''adevărată lovitură'' din partea electoratului dacă vor fi organizate alegeri anticipate fără ca premierul Johnson să decidă o ruptură clară de UE, relatează agenţia Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
09:30
Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, consideră că mariajul politic dintre PSRM şi ACUM ar putea dura doar până când Igor Dodon va obţine al doilea mandat de șef al statului, „pentru că s-a înconjurat cu toate instituţiile de forţă şi cu organele de anchetă”.
Acum 2 ore
08:50
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii, au stabilit ieri judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care au admis acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
Acum 12 ore
22:15
Sistemul educaţional trebuie să crească o generaţie liberă de corupţie, iar elevii, studenţii şi părinţii ar trebui să renunţe definitiv la plăţile informale, mită sau favoritism. Acesta este unul dintre mesajele pe care le-au transmis voluntarii anticorupţie în cadrul unui flash-mob de promovare a integrităţii în educaţie, care a fost organizat astăzi, la Chişinău.
Acum 24 ore
20:00
Justiţia europeană a confirmat vineri clasificarea bisfenolului A drept perturbator endocrin, respingând astfel un recurs al industriei maselor plastice care contestase această menţiune, transmite AFP.
19:40
Rezultatul alegerilor locale va vorbi despre potențialul adevărat al acelor partide care formează blocul ACUM și, pe ansamblu, va vorbi despre ce înseamnă forța organizată a partidelor pro-europene, naționale, din Parlamentul Republicii Moldova. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema „Trăsăturile caracteristice ale alegerilor din 20 octombrie 2019”, organizate de IPN și Radio Moldova.
19:25
Verificarea și testarea serviciilor de păstrare a bunurilor deponenților, precum și informarea clienților despre riscurile aferente – sunt solicitările pe care Banca Națională a Moldovei le-a înaintat băncilor licențiate, transmite IPN.
19:10
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri în regiunea Orenburg (sud-vest) pentru a urmări pe poligonul "Donguz" etapa finală a manevrelor internaţionale strategice la care participă 128.000 de militari din opt ţări, în contextul consolidării relaţiilor de securitate ale Rusiei cu China şi cu alte state din Asia Centrală, informează DPA, RIA Novosti şi Pervîi Kanal al televiziunii publice ruse.
18:55
Twitter a suspendat contul unui fost consilier al curţii regale saudite, Saud al-Qahtani, suspectat de implicare în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, transmite BBC, citat de rador.
18:40
Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală se desfășoară lucrări de amenajare a pavajului tactil la intersecții și la stațiile de așteptare, destinat pentru orientarea persoanelor cu deficiențe de vedere.
18:20
Peste 150 de tineri de la diverse instituții de învățământ din țară au aflat cum pot să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare pentru tineri, finanțate de UE, în cadrul evenimentului din seria „EU Talks /Vorbește cu Europa / Говорим с Европой”, desfășurat astăzi, 19 septembrie, transmite IPN.
18:00
Ziua Națională a Vinului își celebrează majoratul cu mai mult spațiu, mai multe zone, mai multe activități, mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori.
17:45
O luptă politică incisivă probabil va lipsi și e pentru prima dată când vedem o campanie electorală atât de anemică. Opinia a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema „Trăsăturile caracteristice ale alegerilor din 20 octombrie 2019”, organizate de IPN și Radio Moldova și aparține lui Igor Boțan, expertul permanent al proiectului.
17:35
Proiectul de lege care prevede crearea Colegiului medicilor veterinari, a fost votat în prima lectură la ședința Parlamentului din 20 septembrie. Colegiul va reprezenta o organizație profesională autonomă, apolitică și nonprofit, din care urmează să facă parte toți medicii veterinari. Prin crearea acestei structuri, autoritățile își propun să responsabilizeze și să încurajeze practicarea profesiei de medic veterinar, inclusiv a medicilor veterinari de liberă practică, transmite IPN.
17:20
Cele mai importante evenimente ale săptămânii:
17:05
Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea şi investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat numele unor persoane și companii care au beneficiat de furtul miliardului. Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari a declarat că a primit aceste documente abia astăzi, chiar dacă ele existau anterior și la Procuratura Generală.
16:50
Procurorii  anticorupție au audiat bănuiții în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, a anunțat Procuratura Anticorupție. 
16:40
Negociatorul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, şi-a exprimat optimismul, vineri, cu privire la realizarea unui acord cu Uniunea Europeană, după ce s-a întânit cu negociatorul UE, Michel Barnier.
16:35
Un oficial al serviciilor americane de informaţii a depus o plângere împotriva lui Donald Trump, după ce preşedintele SUA ar fi făcut o promisiune „tulburătoare” unui lider străin, informează presa internaţională, care relatează că denunţul ar face referire la Ucraina, informează MEDIAFAX și digi24.
16:35
Alegerile din 20 octombrie sunt un test important, poate mai important decât multe altele de până acum, pentru clasa politică moldovenească, dar și pentru societatea moldovenească, în ansamblu. Poate chiar este vorba despre o importanță dublă a viitorului scrutin, care, pe de o parte, va configura soarta de patru ani înainte a fiecărei localități și a fiecărei persoane sau familii care locuiește în ea, dar, pe de altă parte, și a clasei politice și a societății moldovenești în ansamblu. Aceasta pentru că forțele politice care vor ieși învingătoare în această cursă locală, vor obține legitimitatea, morală, mai degrabă, să continue sau nu transformările mari, anunțate și începute parțial de noua guvernare la nivelul întregii țări. Subiectul a fost discutat la dezbaterile publice cu tema: „Trăsăturile caracteristice ale alegerilor din 20 octombrie 2019”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova.
16:30
Utilizarea și comercializarea pungilor și a veselei din plastic de unică folosință va fi penalizată cu amendă de până la 4500 de lei pentru persoanele fizice și până la 12 mii de lei pentru persoanele juridice, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi în prima lectură de Parlament.
16:25
Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea preşedintelui SUA, Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear, informează site-ul agenţiei Associated Press, citat de Mediafax.
16:20
Organizațiile care vor să beneficieze anul viitor de mecanismul de desemnare procentuală mai au la dispoziție 10 zile pentru a depune , la Agenția Servicii Publice, cererea de înregistrare în Lista beneficiarilor desemnării procentuale (în scris sau în format electronic).
16:15
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a decis să semneze acordurile cu UE privind simplificarea regimului de vize și readmisia persoanelor aflate în situație de ședere ilegală.
16:10
Deputați au aprobat astăzi instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Alimentației”, care va fi marcată la 16 octombrie.
16:00
Sancţiunea ţine de aplicarea diferenţiată, arbitrară a coeficienţilor la stabilirea tarifelor diferenţiate sau plăţilor suplimentare pentru depăşirea concentraţiei maxim admisibilă în apele uzate evacuate, inclusiv pentru neperceperea plăţilor suplimentare de la o parte din întreprinderile active din Chişinău şi Ialoveni, transmite INFOTAG.
15:55
Iurie Topală a decis să demisioneze din funcția de director al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” (CFM).
15:45
Perchezițiile efectuate la firma de construcție a drumurilor Edilității au loc sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Centru.
15:35
Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit a 7-a sportivă moldoveană calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după atletele Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivaskaia, arcașa Alexandra Mârca și înotatoarea Tatiana Salcuțan.
15:35
Elevii din clasele a V-a-IX-a vor fi asigurați cu manuale școlare în mod gratuit, potrivit unui proiect de lege aprobat în prima lectură de Parlament.
15:25
În cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale care are loc zilele acestea la Chișinău, românii din Serbia, de la Teatrul Național “Strija” au prezentat aseară în premieră, un spectacol în capitala R. Moldova. Este vorba despre o piesă a dramaturgului român Mircea Ionescu. O relatare de Alina Rusu, pentru Radio România Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.