Găsește vulnerabilități în programe software și câștigă premii la conferința Security Espresso Moldova Conference

#diez, 11 septembrie 2019 16:15

Această sâmbăta, în Chișinău, se adună peste 200 de specialiști din domeniul securității informatice pentru a discuta despre atacuri cibernetice, dispozitive-capcană și securitatea cartelelor electronice. Comunitatea Security Espresso împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică organizează sâmbătă, 14 septembrie, Security Espresso Moldova Conference. Articolul Găsește vulnerabilități în programe software și câștigă premii la conferința Security Espresso Moldova Conference apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
21:15
Centro 73, a fost primul squat declarat din Chișinău, fondat de Anatolie Juraveli ca formă de protest ca monumentul istoric de pe strada Alexei Mateevici 73 să nu fie demolat. Acesta a rezistat din august 2010 până în decembrie 2010. Articolul (foto, video) Centro 73 – povestea primului squat din Chișinău care rezistat doar patru luni în 2010 apare prima dată în #diez.
20:30
Duminică vă așteaptă o zi liniștită de campanie electorală, când unii se lansează, totuși echipa #diez v-a ales o serie de evenimente care vă vor face să uitați de politică. Articolul Evenimente destul de tomnatice pentru ziua de duminică, 22 septembrie apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
20:00
Pasă de gol pentru Artur Ioniță în Serie A în meciul cu Genoa. Mijlocașul moldovean a contribuit și la golul trei a lui Cagliari, care s-a impus cu 3-1 pe Sardegna Arena Articolul (video) Jucătorul din Moldova Artur Ioniță reușește o nouă pasă de gol în campionatul Italiei apare prima dată în #diez.
19:30
„SIBERIA DIN OASE” este o docudramă dedicată moldovenilor deportaţi în Siberia. Filmul e construit pe mărturiile a patru protagonişti, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia, în cel de-al doilea val de deportări, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată. Iar în ansamblu, ele punctează ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. Articolul În perioada 19-25 septembrie, la Cinematograful Patria „Emil-Loteanu”, va avea loc proiecția filmului „Siberia din oase” în regia Leontinei Vatamanu apare prima dată în #diez.
18:45
Pe parcursul hackaton-ului, Wine Tech 2.0, care are loc în acest weekend la Tekwill, o echipă de entuziaști, provoacă industria licitațiilor de vin cu un concept de proiect cool - un magazin online, și anume Wineday, care va licita zilnic o singură sticlă de vin premium, interesant, nu? Articolul Licitație de o sticlă de vin premiu pe zi. Prima idee de la Wine Hack 2019 apare prima dată în #diez.
18:30
Expoziții de bostani, plăcinte cu dovleac făcute de gospodinele din comuna Bălăbănești, meșteșugari și ansambluri folclorice. Articolul (foto) Cum a început prima zi a festivalului etno gastronomic Bostaniada 2019 apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
17:45
Candidatul blocului ACUM la Primăria capitalei, Andrei Năstase, s-a lansat astăzi în campania electorală. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Vară din capitală, acolo unde au venit mai mulți chișinăuieni și locuitori a suburbiilor, membrii și susținătorii Blocului ACUM, reprezentanți ai societății civile, precum și oameni de cultură. Articolul (video) Promisiunile lui Andrei Năstase pentru Chișinău: Drumuri ca-n Oradea și parcări ca-n Timișoara apare prima dată în #diez.
17:00
Implementarea unui sistem electronic eficient de soluţionare a cererilor cetăţenilor, care să funcționeze în baza principiului "Ghișeului unic", este unul din obiectivele lui Ion Ceban, candidat la funcţia de primar al Capitalei, transmite Politics.md. Prioritarea se conține în programul de administrare a municipiului Chișinău pentru o perioadă de patru ani, prezentat ieri. Articolul Promisiune a lui Ceban pentru Chișinău: „Vreau să trecem la platforma E-primăria” apare prima dată în #diez.
16:45
În perioada 1994 - 2004, serialul Friends a devenit unul din cele mai populare seriale în toată lumea, de aceea, cu ocazia aniversării de 25 de ani, Google a introdus ceva surprize în motorul de căutare. Articolul Ce Easter Eggs a introdus Google cu ocazia aniversării de 25 ani a serialului Friends apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
14:30
StereoMadness a lansat a o nouă piesă intitulată „Escape”. Lansarea a avut loc pe canalul oficial de YouTube. Piesa este extrasă de pe albumul Black Mirror. Articolul (video) Au aruncat o mașină de pe stâncă și au explodat-o. Cum arată noul clip a tinerilor din Moldova de la StereoMadness apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
13:45
„Transnistria” este un film al regizoarei suedeze Anna Eborn, câștigător al festivalelor de film din Rotterdam și Goteborg 2019 și spune povestea de dragoste a doi adolescenți din regiunea transnistriană, și sfârșitul inocenței. Articolul (video) Transnistria – un film despre dragostea adolescenților într-un teritoriu unde mai este atmosfera URSS apare prima dată în #diez.
13:15
De la prima ediție din 2011 până la cea de-a IV-a din anul curent, Conferința internațională în domeniile nanotehnologiei și ingineriei biomedicale și-a extins numărul de participanți până la 200, aria geografică pe care aceștia o reprezintă – 20 de țări ale lumii – Germania, Franța, Grecia, România, Ucraina, Georgia, Armenia, Rusia, Japonia, SUA, dar și numărul și tematica lucrărilor prezentate – 180 de rapoarte și studii aprofundate în domenii congruente: nanotehnologii și nanomateriale, bionanotehnologii și biomateriale, inginerie clinică, biosenzori și instrumentație medicală, inginerie tisulară etc. Articolul Peste 30 de titluri de carte în domeniile nanotehnologiei și ingineriei biomedicale la UTM. Donație de la SPRINGER apare prima dată în #diez.
13:00
Vlogul Ortodoxia - „pentru că așa trebuie” revine cu un nou episod în care vorbește despre evlavia politicienilor, mai ales în campaniile electorale. Articolul (video) Vlogul Ortodoxia revine: Despre credința lui Andrei Năstase, statul laic și ipocrizia politico-religioasă în campaniile electorale apare prima dată în #diez.
13:00
În aceste clipe Blocul ACUM se lansează în campanie electorală și își prezintă candidații la posturile de primar și pe circumscripțiile uninominale unde sunt alegeri anticipate. Articolul (video live) „Andrei Năstase l-a învins pe Al Capone de Grozești”. Lansarea în campanie electorală a Blocului ACUM apare prima dată în #diez.
12:15
A.O. „Acțiune pentru Justiție” lansează cea de-a patra ediție a programului „Acțiune pentru Justiție” - platformă națională de formare a tinerilor juriști. Acesta are drept scop dezvoltarea unei rețele a tinerilor profesioniști din drept, așa încât pregătirea acestora să determine un nivel înalt de profesionalism și integritate în cariera ce o vor urma. Articolul Oportunitate pentru toți tinerii juriști cu vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani apare prima dată în #diez.
11:45
Ziua Națională a Vinului își celebrează majoratul în mare stil: mai mult spațiu, mai multe zone, mai multe activități, mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori! Cea de-a 18-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV) – eveniment emblematic al țării noastre, va trece dincolo de Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), cuprinzând în premieră întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” și strada pietonală „E. Doga” din Chișinău. În primul weekend din octombrie, ZNV va fi împărțită în mai multe zone tematice. Articolul (hartă) Cum să nu te pierzi după degustări de vin moldovenesc. Ghid de orientare în Orășelul Vinului apare prima dată în #diez.
11:30
În cadrul celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei internaţionale în domeniile Nanotehnologiilor și Ingineriei Biomedicale (ICNBME-2019), a fost semnat un Acord de colaborare ştiinţifică între Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Shizuoka din Japonia. Documentul a fost semnat, în ultima zi a Conferinței, de către preşedintele AȘM, acad. Ion Tighineani și vicepreședintele Universității Shizuoka, prof. Masacazu Kimura. Articolul Studenții Universității Academiei de Științe vor putea participa la schimburi de experiență în Japonia apare prima dată în #diez.
11:15
În Moldova, în fiecare toamnă se ard foarte multe frunze, care pe termen scurt și lung nu ajută cu nimic mediul înconjurător, astfel cei de la Seed It Forward au făcut o broșură despre tot ce trebuie să știi despre arderea frunzelor. Articolul (foto) Ghid practic despre frunzele din Moldova și ce să faci dacă vezi pe cineva că le arde apare prima dată în #diez.
Ieri
20:15
Demult nu am avut așa recomandări pentru o zi de weekend. Uitați de planurile stabilite cu două săptămâni în urmă și reprogramați-vă weekendul conform sugestiilor noastre. #diez ține la voi. Articolul Super puper mega evenimente pentru ziua de sâmbătă, 21 septembrie apare prima dată în #diez.
19:45
Zeci de elevi și studenți au mărșăluit azi în centrul Chișinăului pentru a se alătura Grevei Mondiale pentru Climă, Protestul a început la cafeneaua Guguță și s-a terminat la Guvernul Republicii Moldova. Articolul (galerie foto) Elevii și studenții din Chișinău s-au alăturat Grevei Mondiale pentru Climă. Cum s-a desfășurat marșul apare prima dată în #diez.
19:30
Alexandru Slusari a dat numele beneficiarilor Furtului Miliardului, potrivit unui document primit astăzi de la compania Kroll. Prin urmare, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare au ieșit într-un briefing de presă, unde au zis următoarele. Articolul Alexandru Slusari a dat numele persoanelor beneficiare în Furtul Miliardului, potrivit noului document Kroll apare prima dată în #diez.
17:45
De Ziua Internațională a Curățeniei, mișcarea Extinction Rebellion Moldova, împreună cu activiștii pentru cauza Stadionului Republican și elevii mișcării Fridays for Future Moldova organizează acțiunea de salubrizare „subotnik” pe teritoriul Stadionului Republican. Marele „subotnik” va avea loc mâine. Articolul De Ziua internațională a curățeniei, participă la „subotnik” la Stadionul Republican apare prima dată în #diez.
17:15
Chișinăuienii, dar și oaspeții Capitalei pot avea parte de o viziune panoramică a orașului. Trei binocluri panoramice au fost instalat în sectorul Ciocana, în scuarul de pe strada Maria Dragan, 42. Inaugurarea scuarului va avea loc în timpul apropiat.  Articolul Trei binoacluri fost instalat la Chișinău. Unde puteți merge pentru a avea parte de o viziune panoramică a orașului apare prima dată în #diez.
17:15
Olga Bostan este câștigătoarea campaniei „Hai la mine acasă”. În decursul vacanțelor, timp de cinci ani, tânăra vine acasă cu prieteni din străinătate. În acest an, în luna august, Olga alături de doi prieteni a descoperit locurile pitorești, bucătăria și tradițiile Moldovei de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Criva la Palanca.  Articolul (foto, video) „Am devenit turist în țara mea.” Câștigătoarea campaniei „Hai la mine acasă” despre experiența de a fi ambasadoare a turismului apare prima dată în #diez.
16:45
Cu toții cunoaștem că pe 20 octombrie vor avea loc alegeri locale ordinare, dar și alegeri parlamentare anticipate pe anumite circumscripții. De asemenea, mai știm că instituția responsabilă pentru organizarea acestui scrutin este Comisia Electorală Centrală. În acest sens, echipa #diez a realizat un quiz în care va trebui să demonstrați cât de multe cunoașteți despre istoria acestei instituții. Vă asigurăm că o să vă fie interesant. Articolul (quiz) Cât de bine cunoști istoria de constituire și de activitate a CEC-ului apare prima dată în #diez.
16:15
Directorul Întreprinderii de Stat „Căile Ferate ale Moldovei” (CFM), Iurii Topală, a anunțat că își dă demisia. În acest context, Topală a scris pe pagina sa de Facebook că pleacă pentru că are nevoie de o schimbare, și nu din cauza „legendelor urbane și bârfelor” care circulă despre ilegalitățile din cadrul Întreprinderii de Stat.  Articolul (doc) Directorul Î.S. „Căile Ferate ale Moldovei” demisionează. „Nu plec pentru legendele urbane și bârfele aruncate anapoda, ci ca o normalitate a schimbării” apare prima dată în #diez.
16:00
Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități. Articolul De Ziua globală a curățeniei, Hai Moldova te cheamă să ajuți la curățarea râulețului Durlești apare prima dată în #diez.
15:30
Potrivit datelor oficiale, în prezent sunt înregistrați circa 120 de mii de diabetici în Republica Moldova. Unele estimări, arată că numărul acestora crește cu aproape 10 mii pe an. Anual, peste 700 de decese sunt cauzate de complicații la diabet. Aceste cifre arată încă o dată de ce tratamentul diabetului face parte din prioritățile oricărui sistem de sănătate. Articolul (doc) Ceață printre bolnavii de diabet. Agenția Medicamentului evită să re-înscrie preparatul „STRIM” în Registrul Medicamentului apare prima dată în #diez.
15:15
Majoritatea parlamentară a susținut demersul procurorului general interimar cu privire la lipsirea imunității parlamentare a deputatului de la partidul „Șor” Petru Jardan. Dezbaterea a avut loc în lipsa acestuia, pentru că el se află în România, dar dă asigurări că se va întoarce săptămâna viitoare și va da explicațiile necesare anchetei. Articolul Parlamentul a votat ridicarea imunității lui Petru Jardan apare prima dată în #diez.
15:15
Exploratorul portughez Fernando Magellan a pornit, pe 20 septembrie 1519, într-o expediţie fără precedent, care a marcat prima călătorie în jurul Pământului, finalizată odată cu sosirea într-un port din sudul Spaniei a navei Victoria, pe 6 septembrie 1522. Articolul 500 de ani de la prima călătorie în jurul Pământului. Povestea expediției care a schimbat percepția oamenilor asupra lumii apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.