(video) Chiril Gaburici, despre întoarcerea aeroportului în gestiunea statului: „Probabil sunt juriști care pot să se expună și să spună cu exactitate”

UNIMEDIA, 11 septembrie 2019 13:30

Guvernul Republicii Moldova nu era în stare să investească în dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar decizia de concesionare ar fi fost una bună. Cel puțin aceste concluzii au fost vociferate de către fostul prim-ministrul al Moldovei, Chiril Gaburi, după ce a fost audiat în cadrul Comisiei Parlamentare privind concesionarea aeroportului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
09:20
Conferință de presă susținută de Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, privind rezultatele vizitei în SUA
09:20
Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică. Parlamentul a aprobat, în două lecturi, un proiect de lege în acest sens.
Acum o oră
09:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi cer predominant și maxime de 19 de grade Celsius.
Acum 12 ore
22:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat astăzi Curtea Constituțională și a înmânat legitimațiile judecătorilor desemnați, recent, de către Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii.
21:30
Andrei Năstase susține că pe numele candidatului PD la șefia primăriei capitalei, Vladimir Cebotari, ar fi fost intentat un dosar penal cu mai mult timp în urmă, despre care ultimul știa. Democratul neagă, însă acest lucru, iar fostul Procuror General, Eduard Harunjen, spune că nici el nu știe despre existența unui asemenea dosar.
Acum 24 ore
20:40
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, îi recomandă Maiei Sandu să nu aibă încredere în Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.
20:10
Compania „General Media Group CORP SRL”, deținătoarea televiziunilor Prime TV și Publika TV, neagă acuzațiile aduse de președintele Comisiei parlamentare privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, precum că cele două posturi tv ar fi fost finanțate din miliardul furat.
19:30
Parlamentarul din fracțiunea ȘOR Petru Jardan, a declarat că imunitatea sa de deputat a fost retrasă cu încălcări ale Constituției. Acesta a menționat, pe pagina sa de Facebook, că l-a anunțat pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, că nu va putea fi prezent la ședințele Parlamentului și că a cerut amânarea examinării cererii de retragere a imunității.
18:10
Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” a ales azi noua componență a Consiliului de Observatori ai companiei, se anunță într-un comunicat al furnizorului de gaze.
18:00
BRABUS a fost unul dintre pionierii în dezvoltarea sistemelor de afaceri și multimedia inovatoare, funcționale și integrate elegant în mașini de zeci de ani. Un van precum este actualul Mercedes-Benz V-Class, în special cu ampatament extins, este în mod natural extrem de potrivit pentru astfel de echipamente datorită spațiului său generos, în acest caz fiind echipat cu un perete despărțitor care separă compartimentul din spate de cabină.
17:40
Deputatul Octavian Țîcu și-a confirmat de la tribuna Parlamentului plecarea din fracțiunea politică Platforma Demnitate și Adevăr. Acesta le-a propus colegilor din PSRM, PD și ACUM să îl voteze ca primar al capitalei la alegerile locale din 20 octombrie, dacă vor „să scape de el”.
17:00
Vineri, 20 septembrie 2019, Procuratura Anticorupție (PA)de comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA), a efectuat opt percheziții în domiciile și automobilele unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, care s-au soldat cu nerecunoașterea vinei bănuiților.
17:00
Procurorii Anticorupție nu ar fi descoperit nimic în urma perchezițiilor efectuate la Vladimir Cebotari acasă.
16:40
Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, și deputatul ACUM Lilian Carp susțin un briefing de presă.
16:30
Agitația electorală în ajunul și în ziua alegerilor va fi pedepsită contravențional. Deputații au votat modificări în acest sens la Codul contravențional.
16:10
Deputații au votat în ambele lecturi modificări la Legea cu privire la organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova. Acestea au drept scop „să redea Curții de Conturi independența financiară, astfel încât instituția să se poată concentra pe avansarea misiunii sale cu minimum interferențe din partea factorului politic”.
16:00
LacinematografulPatriaLoteanus-aureluatproiecţiilefilmului„SIBERIADINOASE”, unfilmdeLeontinaVatamanu.
16:00
Iurie Topală a demisionat din funcția de director general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, după patru ani de muncă în fruntea instituției. Cererea de demisie a fost depusă astăzi, 20 septembrie.
16:00
Compania Tesla a confirmat zvonurile care au apărut mai devreme în spaţiul online. Electromobilul Model S, dar cu o nouă unitate de propulsie, a fost capabil să înregistreze un timp de tur pe Nurburgring de 7 minute şi 20 de secunde, cu 22 de secunde mai bun decât a putut face un Taycan pre-serie.
15:50
Procurorii vor contesta la Curtea de Apel Chișinău măsurile dispuse de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în privința deputatei Marina Tauber, ce a fost plasată în arest la domiciliu, și Reghinei Apostolva - plasată sub control judiciar.
15:50
Alexandru Slusari a primit o parte din lista beneficiarilor furtului miliardului. Despre aceasta a anunțat deputatul Alexandru Slusari în cadrul ședinței de astăzi.
15:50
La 16 octombrie, în Republica Moldova, va fi marcată Ziua Națională a Alimentației. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați, în ședința Parlamentului de astăzi.
15:40
Alexandru Slusari acuză că televiziunile Prime TV și Publika TV ar fi fost finanțate din banii privind furtul miliardului. Slusari spune că astăzi a primit un raport de la BNM, despre care nu a dorit să ofere prea multe detalii.
15:40
Elevii din învațământul general obligatoriu vor fi asigurați cu manuale școlare în mod gratuit. Deputații au votat în prima lectură un proiect de lege în acest sens.
15:10
În aceste clipe se desfășoară Forumul Economic moldo-rus, ediția a II-a. Vicepremierul rus, Dmitri Kozak împreună cu șeful statului sunt prezenți la eveniment.
15:10
Fostul procuror general, Eduard Harunjen, și-a schimbat look-ul. După ce și-a dat demisia din funcție, acesta a început să își crească barba.
15:10
Deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului fracțiunii ȘOR Petru Jardan.
14:40
Tesla Model 3 este un electromobil care a fost privit cu o doză foarte mare de scepticism când a fost lansat pe piaţă. Deşi nu putem spune că excelează în materie de calitate a materialelor folosite, inginerii companiei americane au făcut tot posibilul pentru ca o maşină cu un preţ de start de doar 35.000 de dolari să fie cât se poate de bună în fie ce categorie care poate fi apreciată, inclusiv la capitolul protecţie.
14:30
Unfostdirectorlafirmadeconstrucțieadrumurilor„Edilitate”arfifostnumitînfuncție înbazaunuiactfalsificat. Despre aceasta anunță Procuratura Generală, careaefectuatpercheziții în cadrul instituției.
14:20
Procuratura Generală anunță că astăzi au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore – un fost viceprimar, este vorba despre Nistor Grozavu, și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău. Însă, după ce au fost audiați, cei doi au fost eliberați din motiv că au colaborat cu organul de urmărire penală.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.