Valerii Klimenko va candida la funcția de primar general al Chișinău din partea Partidului Șor

#diez, 11 septembrie 2019 13:30

Partidul Șor a anunțat numele candidatului pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta este Valerii Klimenko. Articolul Valerii Klimenko va candida la funcția de primar general al Chișinău din partea Partidului Șor apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 24 ore
20:15
Demult nu am avut așa recomandări pentru o zi de weekend. Uitați de planurile stabilite cu două săptămâni în urmă și reprogramați-vă weekendul conform sugestiilor noastre. #diez ține la voi. Articolul Super puper mega evenimente pentru ziua de sâmbătă, 21 septembrie apare prima dată în #diez.
19:45
Zeci de elevi și studenți au mărșăluit azi în centrul Chișinăului pentru a se alătura Grevei Mondiale pentru Climă, Protestul a început la cafeneaua Guguță și s-a terminat la Guvernul Republicii Moldova. Articolul (galerie foto) Elevii și studenții din Chișinău s-au alăturat Grevei Mondiale pentru Climă. Cum s-a desfășurat marșul apare prima dată în #diez.
19:30
Alexandru Slusari a dat numele beneficiarilor Furtului Miliardului, potrivit unui document primit astăzi de la compania Kroll. Prin urmare, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare au ieșit într-un briefing de presă, unde au zis următoarele. Articolul Alexandru Slusari a dat numele persoanelor beneficiare în Furtul Miliardului, potrivit noului document Kroll apare prima dată în #diez.
17:45
De Ziua Internațională a Curățeniei, mișcarea Extinction Rebellion Moldova, împreună cu activiștii pentru cauza Stadionului Republican și elevii mișcării Fridays for Future Moldova organizează acțiunea de salubrizare „subotnik” pe teritoriul Stadionului Republican. Marele „subotnik” va avea loc mâine. Articolul De Ziua internațională a curățeniei, participă la „subotnik” la Stadionul Republican apare prima dată în #diez.
17:15
Chișinăuienii, dar și oaspeții Capitalei pot avea parte de o viziune panoramică a orașului. Trei binocluri panoramice au fost instalat în sectorul Ciocana, în scuarul de pe strada Maria Dragan, 42. Inaugurarea scuarului va avea loc în timpul apropiat.  Articolul Trei binoacluri fost instalat la Chișinău. Unde puteți merge pentru a avea parte de o viziune panoramică a orașului apare prima dată în #diez.
17:15
Olga Bostan este câștigătoarea campaniei „Hai la mine acasă”. În decursul vacanțelor, timp de cinci ani, tânăra vine acasă cu prieteni din străinătate. În acest an, în luna august, Olga alături de doi prieteni a descoperit locurile pitorești, bucătăria și tradițiile Moldovei de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Criva la Palanca.  Articolul (foto, video) „Am devenit turist în țara mea.” Câștigătoarea campaniei „Hai la mine acasă” despre experiența de a fi ambasadoare a turismului apare prima dată în #diez.
16:45
Cu toții cunoaștem că pe 20 octombrie vor avea loc alegeri locale ordinare, dar și alegeri parlamentare anticipate pe anumite circumscripții. De asemenea, mai știm că instituția responsabilă pentru organizarea acestui scrutin este Comisia Electorală Centrală. În acest sens, echipa #diez a realizat un quiz în care va trebui să demonstrați cât de multe cunoașteți despre istoria acestei instituții. Vă asigurăm că o să vă fie interesant. Articolul (quiz) Cât de bine cunoști istoria de constituire și de activitate a CEC-ului apare prima dată în #diez.
16:15
Directorul Întreprinderii de Stat „Căile Ferate ale Moldovei” (CFM), Iurii Topală, a anunțat că își dă demisia. În acest context, Topală a scris pe pagina sa de Facebook că pleacă pentru că are nevoie de o schimbare, și nu din cauza „legendelor urbane și bârfelor” care circulă despre ilegalitățile din cadrul Întreprinderii de Stat.  Articolul (doc) Directorul Î.S. „Căile Ferate ale Moldovei” demisionează. „Nu plec pentru legendele urbane și bârfele aruncate anapoda, ci ca o normalitate a schimbării” apare prima dată în #diez.
16:00
Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități. Articolul De Ziua globală a curățeniei, Hai Moldova te cheamă să ajuți la curățarea râulețului Durlești apare prima dată în #diez.
15:30
Potrivit datelor oficiale, în prezent sunt înregistrați circa 120 de mii de diabetici în Republica Moldova. Unele estimări, arată că numărul acestora crește cu aproape 10 mii pe an. Anual, peste 700 de decese sunt cauzate de complicații la diabet. Aceste cifre arată încă o dată de ce tratamentul diabetului face parte din prioritățile oricărui sistem de sănătate. Articolul (doc) Ceață printre bolnavii de diabet. Agenția Medicamentului evită să re-înscrie preparatul „STRIM” în Registrul Medicamentului apare prima dată în #diez.
15:15
Majoritatea parlamentară a susținut demersul procurorului general interimar cu privire la lipsirea imunității parlamentare a deputatului de la partidul „Șor” Petru Jardan. Dezbaterea a avut loc în lipsa acestuia, pentru că el se află în România, dar dă asigurări că se va întoarce săptămâna viitoare și va da explicațiile necesare anchetei. Articolul Parlamentul a votat ridicarea imunității lui Petru Jardan apare prima dată în #diez.
15:15
Exploratorul portughez Fernando Magellan a pornit, pe 20 septembrie 1519, într-o expediţie fără precedent, care a marcat prima călătorie în jurul Pământului, finalizată odată cu sosirea într-un port din sudul Spaniei a navei Victoria, pe 6 septembrie 1522. Articolul 500 de ani de la prima călătorie în jurul Pământului. Povestea expediției care a schimbat percepția oamenilor asupra lumii apare prima dată în #diez.
14:45
Fostul procuror al Capitalei și candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar al Chișinăului, Ion Diacov, spune argumentat de unde pornesc problemele la Stația de Epurare. Articolul (video) De ce în Chișinău miroase urât? Argumentul unui candidat la postul de primar al Capitalei apare prima dată în #diez.
14:45
Fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a fost audiat în această dimineață la Procuratura municipiului Chișinău. Acesta alături de mai multe persoane sunt bănuiți de escrocherie, falsificarea probelor, precum și depăşirea atribuţiilor de serviciu. Persoanele sunt angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău. Articolul Fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a fost eliberat cu interdicția de a părăsi țara apare prima dată în #diez.
14:30
Locuitorii Capitalei au nevoie de un primar care să le rezolve problemele, nu de politicieni. Este opinia candidatului PSRM la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, care promite că va fi edilul tututor locuitorilor municipiului, indiferent de preferinţele politice. Candidatul socialist a prezentat astăzi Programul de Administrare a municipiului Chișinău pentru perioada 2019 - 2023. Articolul (doc, video) Ion Ceban a prezentat Programul de Administrare a municipiului Chișinău pentru perioada 2019-2023 apare prima dată în #diez.
14:00
90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui. Articolul (studiu) Cum ar evolua un potențial război dintre Rusia și Statele Unite. În primele ore, ar cădea victime 90 de milioane de oameni apare prima dată în #diez.
14:00
Be the lead generation: AIESEC - una dintre cele mai mari organizații studențești din țară și din lume recrutează membrii noi. La nivel global, AIESEC dezvoltă potențialului uman prin intermediul direcțiilor de leadership. Te îndrumăm să faci parte din cei peste 50.000 membri activi. Articolul AIESEC – una dintre cele mai mari organizații studențești din țară și din lume recrutează membri noi apare prima dată în #diez.
12:45
Directorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost votat ieri, 19 septembrie, în cadrul ședinței parlamentului. Articolul Noi reguli de activitate pentru directorii de şcoli. Un nou proiect de lege votat de legislativ apare prima dată în #diez.
12:15
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a venit cu mai multe detalii despre cazurile de intoxicație la de la liceul „Orizont”. Din datele acumulate s-a stabilit că toate produsele alimentare servite la masă dispuneau de acte de proviniență și calitate. Articolul Cazul intoxicării celor 126 de elevi și profesori de la liceul Orizont. O bacterie a fost depistată în chiflele de la cantina școlii apare prima dată în #diez.
11:45
Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu UEFA elaborează o analiză care va scoate în evidență impactul real al fotbalului în viața socială și economică a țării. Articolul Completează un chestionar despre impactul fotbalului în viața social-economică a țării și câștigă tricoul Naționalei apare prima dată în #diez.
11:45
Cel mai cuprinzător dicționar al limbii române, DEXonline.ro, este în grevă. Site-ul s-a aliniat la greva climatică globală și va fi indisponibil până pe 21 septembrie 2019, ora 00:00, pentru a atrage atenția lumii (atât guvernelor, cât și populației) că schimbările climatice sunt o problemă reală și urgentă. Articolul „Casa noastră arde”. De ce DEX online este în grevă și nu funcționează astăzi apare prima dată în #diez.
11:30
Fondul Monetar Internaţional va sprijini Centrul Naţional Anticorupţie în investigarea fraudei bancare, precum şi în procesul de recuperare a banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar. Declaraţia îi aparţine reprezentantului Fondului în Republica Moldova, Volodymyr Tulin şi a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru la CNA, unde s-a întâlnit cu şeful Centrului şi cu conducătorul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI). Articolul FMI va sprijini CNA în investigarea fraudei bancare şi recuperarea banilor delapidaţi apare prima dată în #diez.
11:15
Printr-un aviz pe pagina de Facebook, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că își schimbă sediul.  Articolul Partidul Democrat din Moldova își schimbă „casa”. Formațiunea politică se întoarce la sediul vechi apare prima dată în #diez.
11:00
Fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, este audiat în această dimineață la Procuratura municipiului Chișinău. Articolul Fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, audiat de Procuratura municipiului. Și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu apare prima dată în #diez.
11:00
Oficiali din Republica Moldova, savanți cu renume mondial, cercetători, fizicieni, chimiști, electroniști, medici, specialiști în nanotehnologii și ingineria biomedicală din peste 20 de state ale lumii și-au dat întâlnire la cea de-a IV-a Conferință internațională „Nanotechnologies and Biomedical Engineering”– ICNBME-2019. Conferința va avea loc în perioada 18-21 septembrie la Chișinău. Articolul (foto) Conferință internațională „Nanotechnologies and Biomedical Engineering”: „Trebuie să valorificăm potențialul uman” apare prima dată în #diez.
11:00
Criza de mediu din Republica Moldova și acțiunile care pot fi întreprinse de cetățeni, sectorul privat și autorități vor fi discutate la cea de-a cincea ediție a Social Good Summit.  Articolul Social Good Summit. Despre criza de mediu, dar și ce trebuie să întreprindă cetățenii pentru a deveni eco-friendly apare prima dată în #diez.
10:45
Studenții cu abilități de matematică sunt invitați să participe la una dintre cele mai mari competiții de matematică „International Youth Math Challenge”. Câștigătorii rundei finale pentru locul 1, 2 și 3 vor primi 200, 150 și respectiv 100 de dolari. Articolul Îți place matematica? Participă la „International Youth Math Challenge” și câștigă premii apare prima dată în #diez.
10:30
Plaja din preajma lacului din Parcul „Valea Morilor” a fost curățată și igienizată. Pentru igienizarea plajei au fost utilizate metode ecologice, pulverizare mecanizată cu soluție dezinfectantă (soluție apoasă de NaCl). Articolul (foto) Plaja de la „Valea Morilor” a fost curățată și igienizată. Aceiași tehnologie va fi folosită pentru curățarea apei din lac apare prima dată în #diez.
10:00
Vești proaste pentru persoanele care au împrumutat până în acest moment încărcătorul de la telefonul mobil. Experții în securitate cibernetică avertizează că nu este bine să facem acest lucru niciodată. Articolul Specialiștii în securitatea cibernetică atenționează oamenii să nu împrumute încărcătorul pentru telefon. Care este riscul apare prima dată în #diez.
Ieri
09:30
Clubul Oratorilor organizează un Program de Instruire pentru tinerii cu vârstele cuprinse între 13-25 de ani. Cursurile vor fi organizate în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu data de 28 septembrie și până la 20 octombrie, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”. Articolul Învață să vorbești convingător în public. Participă la programul de instruire „Arta oratorică” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.