Alimentarea la staţiile PECO a buteliilor de uz casnic cu gaze petroliere este interzisă

Adevarul (Moldova), 24 august 2019 08:50

Alimentarea la staţiile PECO a buteliilor de uz casnic cu gaze petroliere lichefiate nu este permisă conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Despre aceasta precizează Ministerul Economiei, într-un răspuns Agenţiei de presă IPN ca urmare a mai multor sesizări de la cetăţeni privind imposibilitatea de a-şi încărca buteliile cu gaz pentru aragazuri casnice la benzinării.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
19:00
Partidul Unităţii Naţionale, condus de Anatol Şalaru, anunţă că „a luat act şi salută intenţia deputatului Octavian Ţîcu de a candida la Primăria municipiului Chişinău”. PUN a făcut un apel către toate formaţiunile proeuropene şi unioniste să sprijine candidatura lui Octavian Ţîcu.
18:50
Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi îi sugerează lui Octavian Ţîcu să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PPDA şi va candida pentru funcţia de primar de Chişinău, în alegerile din 20 octombrie, pentru a nu admite ca socialistul Ion Ceban să ajungă la şefia Capitalei.
16:40
Deputatul Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, însă va rămâne în Blocul ACUM în calitate de candidat independent.
16:10
Meteorologii au emis avertizare cod galben de îngheţuri la suprafaţa solului, în orele nocturne şi ale dimineţii, în intervalul 20-22 septembrie. Pe 21 septembrie, izolat în aer se prevăd îngheţuri de -1..-2 grade Celsius, transmite IPN.
Acum 24 ore
15:20
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, susţine că preşedintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu şi speakerul Zinaida Greceanîi au încălcat Constituţia când au decis să contrasemneze noul acord de guvernare al Blocului ACUM cu Partidul Socialiştilor. Liberalul e de părere că asemenea documente nu pot fi semnate de către conducerea ţării, iar Curtea Constituţională ar trebuie să declare nul documentul.
14:50
Procuratura Anticorupţie a înregistrat o solicitare la Judecătoria Chişinău, sediul  Ciocana, prin care cere acordarea a 30 de zile de arest la domiciliu pentru deputata Reghina Apostolova. Informaţia a fost oferită pentru IPN de Cătalina Bogonos, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupţie, care a menţionat că încă nu ştie când solicitarea va intra pe rolul instanţei de judecată.
14:00
Premierul Maia Sandu a plecat, pe 17 septembrie, în prima sa vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Despre acest fapt a anunţat serviciul de presă al Guvernului, care a precizat că prim-ministrul va avea o întrevedere pe 18 septembrie, la Washington, şi cu secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.
11:00
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a făcut publice două hotărâri în care au recunoscut Republica Moldova şi Federaţia Rusă vinovate de violarea dreptului de a nu fi supus torturii şi tratamentelor inumane, precum şi dreptului la libertate şi siguranţă, scrie Asociaţia Promo-LEX.
10:30
Restabilirea lui Viorel Morari în funcţia de procuror-şef la Procuratura Anticorupţie era de aşteptat, având în vedere că a fost demis în urma unor reglări de conturi. Deputaţi din actuala coaliţie de guvernare susţin că era evident că instanţa de judecată îl va restabili în funcţie, transmite IPN.
09:50
Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi, deputat din fracţiunea PAS, blocul ACUM, consideră că următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, pe care cele trei partide antrenate în procesul de guvernare îl vor trece cu brio. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
Ieri
00:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat violarea dreptului la educaţie, de către Federaţia Rusă, într-un nou dosar al şcolilor din Transnistria. CEDO a făcut publice opt hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.
17 septembrie 2019
16:30
Instituţiile de ordine trebuie să se autosesizeze despre cum a fost posibil ca patru persoane să fie condamnate la zece ani de închisoare pentru o pretinsă tortură. Solicitarea a fost făcută de Liviu Vovc, deputatul Fracţiunii ACUM, Platforma DA, transmite IPN.
16:30
Telestar Media, deţinătoarea licenţelor de emisie ale posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, renunţă la frecvenţa naţională pe care emite Canal 2.
16:20
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus actele de înregistrare la funcţia de primar de Bălţi pentru alegerile locale din 20 octombrie. Politicianul a mai deţinut anterior această funcţie, însă nu şi-a dus mandatul până la capăt, după ce a părăsit Republica Moldova fiind anunţat în căutare de procurori într-un dosar penal.
16:20
În dimineaţa zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reţinută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acţiunile procesuale penale. Declaraţia a fost oferită pentru IPN de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.
15:40
Liderul Partidului Şor, Ilan Şor, aflat în căutare internaţională în dosarul fraudelor bancare, l-a criticat dur pe Igor Dodon, după ce doi deputaţi din fracţiunea Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA în dosarul fraudelor bancare. Ilan Şor a declarat că Igor Dodon s-a transformat, cu sprijinul Blocului ACUM, „într-un monstru”. Şor susţine că preşedintele ţării şi-a subordonat toate organele de drept.
15:00
Prim-ministrul Maia Sandu întreprinde, în perioada 18-19 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Programul vizitei include o serie de întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA, dar şi cu cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi la Washington, transmite IPN.
15:00
Procuratura Generală a respins informaţia apărută în presă precum că directorul agenţiei de ştiri Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, a fost reţinut. Totuşi, Procuratura a confirmat faptul că acesta este cercetat penal în dosarul fraudelor bancare şi că la domiciliul lui au loc percheziţii marţi, 17 septembrie.
12:10
Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că noul acord de guvernare semnat de alianţa PSRM-ACUM este în interesele Federaţiei Ruse. Potrivit lui, dacă anterior această coaliţie era considerată ca fiind una nefirească, acum „prin omogenizarea lor se vede că este chiar foarte firească”.
12:10
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat Ordinul de restabilire în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie a lui Viorel Morari.
11:20
Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, consideră că deputaţii fracţiunii Partidului Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi „pentru a acoperi mediatic şi „emoţional” semnarea ruşinoasă a acordului de guvernare, iar faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase au fugit de acest eveniment, confirmă acest lucru”.
10:30
Consiliul de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei, prezidat de prim-ministrul Maia Sandu, s-a întrunit în prima şedinţă luni, 15 septembrie, unde a fost discutată funcţionalitatea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, dar şi alte subiecte de importanţă majoră, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.
10:20
Obiectivul primordial al înţelegerii semnate de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor este păstrarea majorităţii parlamentare în scopul promovării reformelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
10:00
Deputatul democrat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului, susţine că Banca de Economii a început să fie devalizată din anii 2010-2011. Potrivit lui, în acea perioadă portofoliul de credite neperformante a crescut aproape cu 100%. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
10:00
Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, susţine că, dacă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, iniţiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal. Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general, transmite IPN.
10:00
Deputatul democrat Vladimir Cebotari spune că schimbările la Legea Procuraturii s-au făcut în foarte mare grabă. Potrivit lui, proiectul nu are nicio expertiză. În plus, modificările făcute vor duce la blocaj instituţional. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
10:00
Liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a comparat noul acord de guvernare semnat între Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi Partidul Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi, cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Liberalul i-a criticat pe liderii alianţei că nu au semnat ei noul acord, dar au trimis vicepreşedinţii de partid, subliniind că la fel ar fi făcut Hitler cu Stalin.
Mai mult de 2 zile în urmă
02:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a adus o cruce din lemn la sediul Ministerului de Interne, ironizând în aşa mod decizia ministrului Andrei Năstase de a instala un crucifix în incinta MAI.
01:40
Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment, transmite IPN.
16 septembrie 2019
18:40
Deputata fracţiunii Partidului Şor Marina Tauber a fost reţinută în seara de luni, 16 septembrie, la scurt timp după ce deputaţii alianţei PSRM-ACUM, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, au votat pentru ridicarea imunităţii acesteia.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.