Ilia Trombiţki: Independenţa „a căzut” asupra poporului Moldovei în mod neaşteptat

Adevarul (Moldova), 24 august 2019 08:50

Deputatul în primul Parlament Ilia Trombiţki consideră că independenţa „a căzut” asupra poporului Moldovei în mod neaşteptat, „mulţumită” Comitetului de Stat pentru Starea Excepţională (GKCP-ului).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 24 ore
16:00
Candidatul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, a sesizat CEC şi CECEM Chişinău cu privire la faptul că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi desfăşurat agitaţie electorală ilegală.
16:00
Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia (USB) la funcţia de primar al municipiului Chişinău, împreună candidaţii la Consiliul municipal Chişinău, s-au lansat astăzi, 21 septembrie, în campania electorală, transmite IPN.
16:00
Vă îndemn să alegeţi munca şi respectul, să nu mai acceptaţi jumătăţi de măsură şi să nu mai acceptaţi furtul din banul public. Adresarea a fost făcută de Andrei Năstase, candidat pentru funcţia de primar al Capitalei, în faţa susţinătorilor prezenţi la lansarea în campania electorală a pentru alegerile locale a Blocului ACUM.
12:40
Candidaţii Partidului Liberal Democrat s-au lansat sâmbătă, 21 septembrie, în campania electorală pentru alegerile generale locale din 20 octombrie. Conducerea formaţiunii menţionează că anume candidaţii săi posedă soluţii pentru problemele din fiecare localitate, aceştia fiind şcoliţi în administraţia publică locală şi testaţi la capitolul integritate morală, transmite IPN.
12:10
Deputatul neafiliat Octavian Ţîcu i-a îndemnat pe foştii săi colegi din Blocul ACUM să înceteze atacurile la adresa sa, pentru că va fi necesar ca, la un moment dat, împreună să lupte contra preşedintelui Igor Dodon, care „este un trădător de ţară care necesită o investigare la fel ca şi Plahotniuc, cu care împreună l-am înlăturat de la conducere”.
Ieri
11:20
Un bărbat de 53 de ani a ars de viu după ce locuinţa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Proprietarul casei s-a ales cu intoxicaţie provocată de fum şi a fost transportat la spital. Incendiul s-a produs noaptea trecută în localitatea Cotelea din raionul Briceni, trasnmite IPN.
11:10
Premierul Maia Sandu a declarat că anunţul lui Octavian Ţîcu de a părăsi fracţiunea PPDA „este decizia dânsului şi îl priveşte”. Referitor la intenţia lui Octavian Ţîcu de a candida la funcţia de primar de Chişinău, prim-ministra a spus că acesta „face un deserviciu alegătorilor proeuropeni din Chişinău”. Declaraţiile au fost făcute sâmbătă. 21 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă despre rezultatele vizitei delegaţiei R. Moldova în SUA.
11:10
Statele Unite ale Americii au dat asigurări că vor analiza cererea Republicii Moldova de a investiga dosarul fraudei bancare şi că vor sprijini autorităţile de la Chişinău în aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi. Declaraţia a fost făcută de premierul Maia Sandu într-o conferinţă de presă susţinută pe 21 septembrie, transmite IPN.
11:00
„În prezent are loc relansarea totală a relaţiilor dintre Moldova şi Rusia, este restabilit dialogul la nivel de Guvern şi Parlament”. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon şi a fostă făcută la Forumul economic moldo-rus, care se desfăşoară zilele acestea la Chişinău, transmite IPN.
11:00
Dacă socialiştii şi-ar fi dorit, ar fi creat singuri majoritatea parlamentară timp de o săptămână după modelul care a existat în Parlamentul precedent, dar Partidul Socialiştilor nu-şi doreşte acest lucru. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon, lider informal al PSRM, în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova. Potrivit lui, socialiştii nu vor face acest lucru pentru că sunt „altfel”, transmite IPN.
20 septembrie 2019
17:10
Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunţat câteva nume care s-ar afla în lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului, după ce a primit un nou document de la Banca Naţională, realizat de compania de investigaţii Kroll.
16:30
Avocatul Ion Dron a anunţat că va candida în calitate de candidat independent la funcţia de deputat, în alegerile parlamentare noi din 20 octombrie, organizate în circumscripţia 50, la Vest de Republica Moldova. Ion Dron a menţionat că este nevoie în Parlament de o voce „care ar vorbi în apărarea celor plecaţi, dar şi a celor pe care i-aţi lăsat acasă”.
16:30
Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat, deputatul Mihai Popşoi, spune că ex-procurorul general Eduard Harunjen neagă că pe numele deputaţilor care au votat Guvernul Sandu au fost deschise dosare penale. Precizările au fost făcute după audierile în comisie, transmite IPN.
15:50
Procuratura Generală a comunicat că vineri, 20 septembrie, au fost documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum şi exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chişinău, printre care şi fostul viceprimar Nistor Grozavu.
15:40
Igor Dodon s-a arătat indignat de ideea ministrei Agriculturii, Georgeta Mincu, ca din strugurii ce nu pot fi vânduţi din cauza că au fost afectaţi de condiţiile meteorologice să fie făcut must, care ar urma să fie oferit elevilor în şcoli. Preşedintele ţării a declarat că nici în perioada URSS nimănui nu-i venea asemenea idei.
15:20
Deputatul fracţiunii Partidului Şor Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară vineri, 20 septembrie, după ce majoritatea parlamentară ACUM-PSRM a dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, şi a votat „pentru” ridicarea imunităţii. Procurorii îl acuză pe Jardan de spălare de bani şi abuz în serviciu.
13:10
Igor Dodon vizitat Curtea Constituţională vineri, 20 septembrie, pentru a înmâna legitimaţiile celor şase noi judecători ai Înaltei Curţi, desemnaţi în funcţii de Parlament, Guvern şi Consiliul Superior al Magistraturii.
12:00
Deputatul Octavian Ţîcu le-a răspuns reprezentanţilor Blocului ACUM, care l-au criticat pentru decizia sa de a părăsi fracţiunea PPDA şi de a candida în alegerile locale din Chişinău. Parlamentarul a dat de înţeles că acuzaţiile de trădare nu au nicio logică, sugerând că trădare ar fi anume aflarea într-o alianţă cu Igor Dodon.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Preşedintele PDM, Pavel Filip, dă de înţeles că procurorul general interimar, Dumitru Robu, este controlat politic şi că ridicarea imunităţii parlamentare unor deputaţi din Partidul Şor şi PDM a fost făcută în urma unor înţelegeri din alianţa PSRM-ACUM, din cauză că „se oferă spectacol, pentru că pâine nu este”.
11:10
Liderul PDM, Pavel Filip, apreciază decizia deputatului Octavian Ţîcu de a părăsia fracţiunea PPDA, Potrivit democratului, Ţîcu a dat dovadă de verticalitate „din punct de vedere că s-a ţinut de cuvânt”.
10:40
Locuitorii unui bloc locativ din sectorul Râşcani al capitalei au fost evacuaţi în această dimineaţă, 20 septembrie, după ce într-un apartament de la etajul cinci a izbucnit un incendiu, transmite IPN.
10:30
Ex-viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu a fost reţinut de procurori în dimineaţa zilei de vineri, 20 septembrie, într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu.
10:10
Preşedintele Igor Dodon anunţă că astăzi va promulga modificările la Legea cu privire la Procuratură, cele care se referă la schimbarea modalităţii de selectare a procurorului general. Anunţul a fost făcut de şeful statului în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.
10:10
La următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie Partidul Democrat, în cel mai rău caz, va obţine locul doi pe întreaga ţară. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Democrat, Pavel Filip. Potrivit lui, retragerea imunităţii deputatului democrat Vladimir Cebotari este o răfuială politică şi a fost făcută pentru a ştirbi din imaginea PDM, transmite IPN.
10:00
Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru al afacerilor interne, susţine că va candida la alegerile locale din municipiul Chişinău pentru a câştiga Primăria, transmite IPN.
19 septembrie 2019
16:00
Deputatul Vladimir Cebotari, cel care este şi candidatul PDM pentru funcţia de primar de Chişinău, a rămas fără imunitate parlamentară, după ce 53 de deputaţi din alianţa PSRM-ACUM au dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunităţii parlamentare. Prin aceeaşi procedură urma să treacă şi deputatul din Partidului Şor, Petru Jardan, însă acesta nu se află în ţară în aceste zile.
15:50
Preşedintele PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, vrea un nou mandat la şefia Capitalei. Liberalul a depus actele de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.
15:30
Deputatul PDM Vladimir Cebotari a ţinut un discurs de la tribuna Parlamentului joi, 19 septembrie, în contextul solicitării procurorului general interimar privind ridicarea imunităţii sale parlamentare. Democratul a reiterat că dosarul penal este pornit la comanda lui Andrei Năstase. De aceea, Cebotari i-a cerut prim-ministrului Maia Sandu să-l demită pe ministrul de Interne, pentru că ar acţiona în interes personal şi pentru a se răfui.
13:40
Fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar, a depus astăzi, 19 septembrie, actele pentru înregistrare la Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău, transmite IPN.
13:40
Oamenii legii au destructurat activitatea infracţională a unui grup de persoane implicate în realizarea drogurilor de tip marijuană. Pe parcursul a şase luni, ofiţerii de investigaţie au efectuat mai multe achiziţii de control, fiind procurate doze de marijuană cu 1.000 şi 4.000 de lei, fiind identificată sursa drogurilor şi metoda de transmitere a acestora.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.