Maia Sandu spune că evenimentele organizate de preşedinţie pe 24 august dezbină societatea

Adevarul (Moldova), 23 august 2019 16:10

Concertul organizat de preşedintele Igor Dodon în Piaţa Marii Adunări Naţionale, prin care marchează „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” are menirea de a diviza societatea. Opinia aparţine premierului Maia Sandu şi a fost exprimată în faţa jurnaliştilor prezenţi la evenimentele dedicate Zilei comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 8 ore
02:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a adus o cruce din lemn la sediul Ministerului de Interne, ironizând în aşa mod decizia ministrului Andrei Năstase de a instala un crucifix în incinta MAI.
Acum 12 ore
01:40
Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment, transmite IPN.
Acum 24 ore
18:40
Deputata fracţiunii Partidului Şor Marina Tauber a fost reţinută în seara de luni, 16 septembrie, la scurt timp după ce deputaţii alianţei PSRM-ACUM, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, au votat pentru ridicarea imunităţii acesteia.
18:10
Un tânăr de 18 ani din oraşul Străşeni a murit după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat în apropierea lacului Ghidighici. Silvia Vetcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Străşeni, spune că în maşină se mai aflau doi tineri, de 15 şi, respectiv, 18 ani, care nu au suferit leziuni importante, transmite IPN.
18:10
Un autocar cu turişti moldoveni a fost implicat într-un accident pe raza judeţului Neamţ, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea alteia. Georgiana Moşu, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, a declarat pentru IPN că accidentul a avut loc în jurul orei 12:00.
16:00
Liderul unei grupări infracţionale din oraşul Ocniţa, alias „Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reţinut de poliţie, fiind suspectat de şantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de interlopul „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.
15:40
Reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova, condus de ex-premierul Pavel Filip, consideră că Igor Dodon a demonstrat că anume el este cel care controlează Procuratura Generală, după ce a anunţat luni, 16 septembrie, într-un discurs ţinut în faţa deputaţilor, că ştie despre faptul că procurorul general urmează să vină în aceeaşi şedinţă pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a unor deputaţi.
15:30
Parlamentul a votat luni, 16 septembrie, în prima lectură, modificări la Legea Procuraturii. În aşa fel, alianţa PSRM-ACUM îşi propune să anuleze concursul iniţiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) de desemnare a unui candidat la funcţia de procuror general, pentru ca acesta să nu fie ales exclusiv de CSP, dar să fie propus CSP-ului de o comisie de evaluare, pe motiv că alianţa nu are încredere că CSP va alege un procuror independent.
13:20
Blocul ACUM, constituit din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, şi-a prezintat candidaţii la funcţia de primar pentru cinci suburbii ale municipiului Chişinău. Într-o postare pe pagina de Facebook a PAS se menţionează că este vorba despre localităţile Budeşti, Condriţa, Cruzeşti, Vadul lui Vodă şi Ghidighici, transmite IPN.
12:50
Igor Dodon a ţinut un discurs în faţa deputaţilor Parlamentului de la Chişinău luni, 16 septembrie, în contextul deschiderii noii sesiuni parlamentare. Preşedintele ţării a declarat că Republica Moldova „trece printr-un proces complex de resetare, care înseamnă eliberarea instituţiilor de sub controlul unor grupări de itnerese”.
12:40
În Republica Moldova, la fiecare oră, un om face accident vascular cerebral, iar în fiecare o oră şi jumătate, o persoană se stinge din viaţă în urma unui accident vascular cerebral. Specialiştii afirmă că circa 80% din accidentele vasculare cerebrale ar putea fi prevenite, transmite IPN.
12:30
Statele Unite sprijină reformatorii reali ai justiţiei, cei care sunt gata să lase deoparte diferenţele mărunte şi să se apuce de treabă. Declaraţia aparţine ambasadorului SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan şi a fost făcută pe 16 septembrie la întâlnirea cu studenţii Facultăţii de Drept ai Universităţii de Stat din Moldova, transmite IPN.
12:00
Activistul civic Oleg Brega, alături de alţi câţiva tineri, a organizat un protest duminică, 15 septembrie, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în momentul când urma să aibă loc ceremonia de inaugurare a unui crucifix, instalat în incinta MAI la iniţiativa ministrului de Interne, Andrei Năstase.
11:00
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a instalat un crucifix imens pe holul de la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne. La eveniment a fost prezent, la invitaţia ministrului, şi mitropolitul Vladimir, care l-a lăudat pe Andrei Năstase pentru acesta gest, subliniind că speră că acest exemplu va fi preluat şi de alte ministere.
10:00
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, va cere în această săptămână ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PDM Vladimir Cebotari, după care parlamentarul ar urma să fie arestat, scrie portalul de ştiri Newsmaker cu referire la surse de încredere.
Ieri
09:30
Partidul Socialiştilor s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Astfel, din partea PSRM au fost desemnaţi 729 de candidaţi la funcţia de primari, 1108 candidaţi la consilieri raionali şi peste 9000 de candidaţi la consilierii locali, transmite IPN.
09:30
LARICS continuă seria de analize a laboratoarelor ruseşti, în care este elaborată direcţia de propagandă externă a Federaţiei Ruse. În primul material am vorbit despre Institutul Rus de Studii Strategice (RISS), subordonat preşedinţiei ruse. De data aceasta, analizăm Consiliul Rus pentru Afaceri Internaţionale, aflat în slujba Ministerului de Externe.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Candidatul Partidului Politic „Voinţa Poporului”, Teodor Cârnaţ, a fost înregistrat de Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău (CECEC) în calitate de candidat la funcţia de primar general şi va figura cu numărul 3 în buletinul de vot, transmite IPN.
11:30
În scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din capitală a fost amenajat un nou punct de atracţie turistică. Este vorba despre o instalaţie urbană luminoasă: „I Love Chişinău”.
11:30
Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, va vizita Republica Moldova între 17 şi 19 septembrie. Acesta va avea discuţii cu oficiali de rang înalt din Moldova şi conducerea politică de la Tiraspol, pe seama procesului de reglementare transnistreană, transmite IPN.
11:30
Membrul Comisiei pentru mass-media şi comunicare de pe lângă preşedintele Igor Dodon, Ernest Vardanean, consideră că tariful la gaz putea să fie una dintre bombele economice care ar fi putut să explodeze, dacă Federaţia Rusă nu ar fi mers în întâmpinarea cerinţelor şefului statului de reducere a preţului pentru gazul livrat Republicii Moldova, transmite IPN.
13 septembrie 2019
18:50
Oamenii legii au găsit două cadavre îngropate într-o grădină dintr-un sat din raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. Corpurile neînsufleţite au fost depistate în zile diferite, pe 9 septembrie şi pe 13 septembrie.
18:50
Analistul politic Igor Botaţn consideră că, dacă alianţa dintre blocul ACUM şi PSRM se destramă, ar urma alegeri parlamentare anticipate care se vor desfăşura după sistemul mixt, iar, la ratingul pe care îl are, PSRM va câştiga în circumscripţiile uninominale, transmite IPN.
16:00
Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Dorin Purice, şi-a depus demisia din funcţie vineri, 13 septembrie, la doar aproape două luni de la numirea sa în această funcţie.
16:00
Angajamentele, care au fost stipulate în acordul temporar dintre Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM, au fost realizate în proporţie de circa 95%, afirmă deputatul socialist Vasile Bolea, transmite IPN.
15:40
Blocul ACUM nu regretă că a mers alături de PSRM, dar anumite persoane regretă unele decizii luate ulterior. Afirmaţia aparţine lui Dan Perciun, deputat din fracţiunea parlamentară PAS şi a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema „Relaţiile dintre componentele guvernării: practică, aşteptări, provocări”, ediţia a 116-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.
15:00
85 de secţii de votate vor fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie din circumscripţia 50, la Vest de Republica Moldova. Lista a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.
12:40
Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, 13 septembrie, o iniţiativă legislativă cu referire la modificarea legii privind Procuratura. În aşa fel, Executivul îşi propune să anuleze concursul iniţiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) de desemnarea a unui candidat la funcţia de procuror general, pentru ca acesta să nu fie ales exclusiv de CSP, pe motiv că guvernarea nu are încredere că CSP ar putea alege un procuror independent.
12:00
Analistul politic român Dan Dungaciu spune că termenul de un an, invocat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la recenta întrevedere cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, pentru pregătirea casării şi evacuării armamentului sovietic de la Cobasna (Republica Moldova) este „termenul pe care ruşii îl mai dau, politic, Chişinăului pentru identificarea unei soluţii în problema statutului special pentru Transnistria”, scrie JurnalTV.
11:50
Am format o echipă nouă, de oameni neafiliaţi politic, care vor şi pot să rezolve problemele Chişinăului. Declaraţia aparţine lui Victor Chironda, care, într-un briefing de presă susţinut pe 13 septembrie, a precizat că a depus actele de înregistrare în calitate de candidat la funcţia de primar al Capitalei, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.