Bălți și Cahul – beneficiare în cadrul unor proiecte din România

Provincial, 23 august 2019 13:10

Secretarul de stat al MAI al României, Raed Arafat, în cadrul unei vizite de lucru în Republica Moldova, a apreciat acțiunile întreprinse de autoritățile din țara noastră în situații de urgență. În același timp, oficialul a comunicat proiectele ce vor fi implementate în Republica Moldova, în viitorul apropiat, informează Provincial. „Vizita noastră a abordat mai […] Post-ul Bălți și Cahul – beneficiare în cadrul unor proiecte din România apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
17:00
Administrația orașului Buftea din România a donat orașului Ialoveni un trenuț de agrement pentru distracția copiilor ialoveneni. Despre aceasta comunică Primarul de Ialoveni, Sergiu Armașu, informează Provincial.  La ceremonia de transmitere a cadoului a participat o delegație din orașul Buftea în frunte cu primarul Gheorghe Pistol. „Colaborarea dintre localitățile Buftea și Ialoveni se materializează în […] Post-ul În zilele de sărbători naționale, copiii vor putea călători gratis cu un trenuț, la Ialoveni apare prima dată în Provincial.
16:00
La Ghidighici din municipiul Chjișinău a avut prima etapă a campionatului național la iahting la diferite vârstă, informează Provincial. De menționat că, etapa a doua va avea loc în acest weekend, de asemenea la Ghidighici. În timp ce, campionii vor fi desemnați după runda a treia. Doina Munteanu Post-ul La Ghidighici a avut prima etapă a campionatului național la iahting apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
15:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu o delegație a oamenilor de afaceri din India, iar principalul subiect de discuție a fost oportunitățile investiționale în agricultura din țara noastră și accesul produselor moldovenești pe piața indiană, informează Provincial. Din delegația indiană, în frunte cu Thanglura […] Post-ul Accesul produselor moldovenești pe piața indiană – discutat la Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:00
Comisia Raională Transport a raionului Orhei anunță despre organizarea și desfășurarea ședinței în cadrul căreia sunt invitați transportatorii de pasageri și bagaje care activează pe teritoriul raionului, informează Provincial. La ședință sunt invitați și cetățenii raionului Orhei care vor să se adreseze cu sugestii sau reclamații în adresa transportatorilor auto. Pe ordinea de zi a […] Post-ul Ședință importanță la Orhei! Transportatorii auto invitați la discuție apare prima dată în Provincial.
13:10
Pe stadionul orăşenesc din Rîșcani, recent, au fost disputate meciurile finale din cadrul Campionatului raionul la fotbal, informează Provincial. Campioană a trofeului a devenit echipa satului Răcăria, care s-a impus în meciul decisiv cu Vasiliuți, scor 2-1. La ceremonia de premiere au participat Galina Zamurdac, Alexandru Guțu, Vicepreședinți ai raionului Rîșcani, Constantin Rusu, Preşedintele Asociaţiei Raionale de Fotbal […] Post-ul Campionatul raionului Rîșcani la fotbal. Rezultatele! apare prima dată în Provincial.
12:30
Antreprenorii din municipiul Strășeni s-au întrunit în cadrul unui eveniment, unde au fost prezentate toate instrumentele de suport și programele la care pot apela pentru a-și dezvolta afacerile, contribuind, ulterior, la îmbunătățirea economiei locale, informează Provincial.  Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii susține, în acest sens că, o localitate prosperă are nevoie de o […] Post-ul Antreprenorii din municipiul Strășeni s-au întrunit. Detalii! apare prima dată în Provincial.
11:30
Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale, recent, au fost premiate la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale, informează Provincial. Gala Bunelor Practici în domeniul Transparenței Locale din Republica Moldova reprezintă un eveniment national important, prin intermediul căruia sunt apreciate și celebrate public cele mai bune practici în implimentarea planurilor locale de transparență și […] Post-ul Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale – apreciate! apare prima dată în Provincial.
10:40
Primăria orașului Cimișlia comunică despre primul rezultat din cadrul Programului „Bugetul inițiativelor civice”, informează Provincial.  „Stimați cetățeni, la începutul anului 2019, primăria Cimișlia a lansat Programul ”BUGETUL INIȚIATIVELOR CIVICE”, acesta a avut ca scop de a spori gradului de implicare a cetățenilor orașului Cimișlia în procesul decizional, a transparenței și activismului civic. Astfel, în această […] Post-ul Autoritățile din Cimișlia anunță primele rezultate în cadrul unui program al inițiativelor civice apare prima dată în Provincial.
09:20
Două directoare din raionul Soroca au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, după ce și-au angajat concubinii sau alte persoane apropiate la instituțiile pe care le conduc, informează Provincial. Din 2016 până în 2019, directoarea unei școli primare-grădiniță dintr-o localitate din raionul Soroca a semnat 25 de acte administrative sau juridice (inclusiv, de angajare) […] Post-ul Două directoare din raionul Soroca și-au angajat concubinii la instituțiile pe care le conduc apare prima dată în Provincial.
09:20
Pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 9 septembrie – 15 septembrie 2019, au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive de rabie, dar și de pestă porcină. Cazurile pozitive de rabie au fost confirmate: la un dihore în raionul Criuleni; la un câine în raionul Căușeni; la o pisică în raionul Rîșcani. Pe când, cazurile pozitive […] Post-ul Mai multe cazuri de rabie și pestă porcină – depistate în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
07:10
La Dondușeni a fost redeschis sectorul de poliție nr. 1 după renovare, informează Provincial. Sediul a fost dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate. În Sectorul de poliție activează 12 de polițişti, care vor deservi orașul Dondușeni și alte 12 localități.   Acesta […] Post-ul Sectorul de Poliție din Dondușeni – inaugurat după renovare (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Ieri
15:00
Un echipaj aero-medical SMURD din Iași, astăzi, a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unui bărbat în vârstă de 34 de ani din raionul Făleşti la Chișinău. Potrivit medicilor SMURD, bărbatul a suferit combustii termice de gradul I, II și III pe circa 80% din suprafața corpului. Pe […] Post-ul Un bărbat din raionul Fălești – transportat, de un echipaj SMURD, la Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:30
Liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița, alias „Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de șantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare. Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de […] Post-ul Liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița – reținut apare prima dată în Provincial.
14:10
Selecționata raionului Cahul, recent, a participat alături de alte echipe din România și Ucraina în cadrul primului turneu de fotbal trilateral între echipele reprezentative din țările vecine (România, Republica Moldova și Ucraina) – „Cupa Înfrățirii” 2019, care s-a desfășurat pe stadionul Delta din municipiul Tulcea, informează Provincial. Proiectul „Cupa Înfrățirii” ediția 2019 este finanțat parțial […] Post-ul Selecţionata Raionului Cahul a câştigat prima ediţie a Cupei Înfrăţirii la fotbal apare prima dată în Provincial.
13:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, informează PROVINCIAL. Cu un mesaj de salut s-a adresat Președintele Republicii Moldova, liderul informal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a menționat că oamenii din țară doresc schimbări la nivel local. Doresc gospodari adevărați în […] Post-ul Cine candidează în orașele din țară, din partea socialiștilor apare prima dată în Provincial.
13:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Chiril Tatarlî, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales pe circumscripție uninominală, ex-preşedinte al raionului Taraclia, informează PROVINCIAL. Potrivit unui comunicat de presă, Chiril Tatarlî a venit cu inițiativa de a discuta situaţia din raionul în care dumnealui a fost recent președinte, precum şi sprijinul care […] Post-ul Un deputat, la Președinție. A solicitat crearea unui colegiu pe lângă Universitatea din Taraclia! apare prima dată în Provincial.
12:50
Șefa Direcției protecția plantelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Svetlana Lungu și Șeful Direcției semințe și material săditor, Dumitru Rusu au participat la Festivalul Național al Mărului, care a avut loc la Soroca. În cadrul evenimentului, reprezentanții Agenției, însoțiți de conducătorii Direcției Teritoriale ANSA, Tudor Moraru și Valeriu Spoială, au trecut în […] Post-ul Reprezentanții ANSA – la Festivalul Național al Mărului de la Soroca apare prima dată în Provincial.
12:30
Responsabili din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) au convenit, în cadrul unei întrevederi, că CCRM va delega formatori pentru instruirile în domeniul finanțelor publice destinate specialiștilor începători din autoritățile publice centrale și instituțiile bugetare, pe care le organizează CTIF. La întrevedere au participat, […] Post-ul CTIF și CCRM vor colabora la capitolul instruiri în domeniul finanțelor publice apare prima dată în Provincial.
11:10
Prim-ministrul, Maia Sandu, a participat, ieri, la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Evenimentul a fost organizat la Chișinău, informează Provincial. „E foarte bună această campanie, sper cât mai multă lume să audă și să conștientizeze cât de important este să colectăm, să reciclăm și să prelucrăm aceste deșeuri”, a declarat Sandu. […] Post-ul Zeci de școli și instituții publice din diferite raioane din țară vor participa la o campanie apare prima dată în Provincial.
10:40
În cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni va fi deschis Centrul Educațional HAAS, al 135-lea în lume. Evenimentul va avea loc la 15 noiembrie. Potrivit directorului ZEL „Bălți”, Marin Ciobanu, centrul va avea menirea să intermedieze competențe tinerilor din cadrul CIS, dar și formarea muncitorilor din cadrul IMM-urilor moldovenești, care lucrează majoritatea cu mașini-unelte din […] Post-ul Noutate pentru studeții de la Colegiul de Inginerie din Strășeni! Un Centru Educațional HAAS îi va ajuta să se formeze profesional apare prima dată în Provincial.
10:10
În orașele Leova și Iargara a avut loc, recent, evenimentul de inaugurare a apeductului magistral Leova – Iargara, construit în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din raionul Leova”, informează Provincial. În urma implementării acestui proiect, aproximativ 50 mii de locuitori ai raionului Leova au acces la apă […] Post-ul Cu suportul Germaniei, raionul Leova va beneficia de apă potabilă de calitate apare prima dată în Provincial.
09:10
„Soră-mea, Vera Baciu, un cunoscut activist civic, un om, prin a cărui obiectiv al aparatului foto, multă lume a văzut toate protestele noastre, un cetățean care s-a implicat activ în toate activitățile și campaniile electorale începând cu 2015, un excelent specialist în domeniul în care activează, vânată de directorii multor întreprinderi mari, extrem de responsabilă și […] Post-ul Deputat: „Orașul Sîngera a pierdut un consilier de valoare, unul combativ” apare prima dată în Provincial.
08:00
Președintele raionului Strășeni, Mihail Popa, împreună cu iubitorii de sport din raion, antrenori și echipe de fotbal, profesori și elevii instituțiilor de învățământ, au pus prima piatră de temelie la construcția noii Școli Sportive din Strășeni, informează Provincial. Potrivit consiliului raional Strășeni, valoare proiectului este de 20 milioane lei. „Sunt un iubitor al sportului și […] Post-ul Start construcției noii Școli Sportive din Strășeni (FOTO) apare prima dată în Provincial.
07:10
Tot mai mulți tineri ialoveneni sunt interesați de implicarea voluntară în realizarea proiectelor de dezvoltare comunitară. Despre aceasta comunică Fondul pentru Tineri al localității, informează Provincial. Prin activităţile pe care le vor desfăşura, aceştia conștientizează că vor dobândi diverse abilităţi utile în dezvoltarea personală: încredere în forţele proprii, tehnici eficiente de comunicare, lucru în echipă, […] Post-ul Tot mai mulți tineri ialoveneni – interesați de implicarea voluntară apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
În cadrul unui interviu pentru www.provincial.md, viceprim-ministru Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne a vorbit despre acțiunile polițiștilor și procurorilor din ultima perioadă, cum trebuie să fie și ce trebuie să facă un primar pentru comunitatea lui, dacă va fi sau nu semnat Acordul pe care îl propune președintele Dodon pentru perioada următoare, dar și alte aspecte importante. […] Post-ul (INTERVIU) Andrei Năstase: „Adevărul nu se negociază! Nu poți oferi în schimbul acestuia nici măcar o guvernare. În complicitate, minciună și tăcere nu trebuie să mai trăim!” apare prima dată în Provincial.
07:10
O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost lansată în municipiul Taraclia, informează Provincial. La ceremonia oficială au fost prezenți Prim-ministrul Republicii Moldova Maia Sandu, ambasadorul Statelor Unite ale Americii Dereck J. Hogan, reprezentanții autorităților publice locale, dar și conducerea IGSU. Oficialii au vorbit despre cooperarea benefică între Republica Moldova și Statele Unite ale […] Post-ul O unitate de salvatori și pompieri – lansată la Taraclia (FOTO) apare prima dată în Provincial.
14 septembrie 2019
09:10
Un grup format din 30 de reprezentanți ai autorităților locale din Regiunea Centru a Republicii Moldova și a Întreprinderilor Municipale de gestionare a apelor a participat, în perioada 10-12 septembrie, într-o vizită de studiu în Slovacia, informează Provincial. Vizita întreprinsă este parte a proiectului moldo-slovac „Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a […] Post-ul Un grup format din 30 de reprezentanți ai autorităților locale a efectuat o vizită în Slovacia apare prima dată în Provincial.
08:10
Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu, în urma unei vizitei de lucru în orașul Colomia din Ucraina, comunică despre semnarea unui Acord de Cooperare, informează Provincial.  „În data de 12 septembrie 2019, a avut loc o vizită de lucru a primarului orașului Drochia Nina CERETEU, în orașul Colomia a statului vecin Republicii Moldova – Ucraina, care […] Post-ul Orașul Drochia a semnat un Acord de Cooperare cu o localitate din Ucraina apare prima dată în Provincial.
07:10
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a efectuat o vizită la Spitalul raional Nisporeni, informează Provincial. „Instituția a beneficiat de un proiect Kusanone de achiziție a utilajului medical în valoare de 95.400 dolari americani! A fost procurat utilaj performant pentru laborator, video fibro gastroscop pentru serviciul endoscopic, monitoare pentru funcțiile […] Post-ul Ambasadorul Japoniei în R. Moldova – în vizită la Spitalul raional Nisporeni apare prima dată în Provincial.
13 septembrie 2019
16:30
În satul Roșu din raionul Cahul a avut loc, astăzi, evenimentul de inaugurare a sistemului centralizat de canalizare din sat, informează Provincial. Astfel, 577 de gospodării din satul Roșu vor beneficia de servicii de canalizare. Bugetul total al acestui proiect fiind de 967 mii Euro, dintre care 720 mii Euro au fost oferiți de Guvernul […] Post-ul Cu suportul Germaniei și României, locuitorii satului Roșu beneficiază de servicii de canalizare apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.