Accident la Soroca. O femeie a fost lovită mortal de un microbuz

Democracy.md, 23 august 2019 12:00

Potrivit Svetlanei Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca, victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 85 de ani, iar microbuzul era condus de un șofer în vârstă de 22 de ani.  „Șoferul microbuzului de marca Mercedes Sprinter efectua o manevră de deplasare cu spatele când a accidentat femeia. În urma impactului, victima decedat pe loc până la venirea ambulanței”, ne-a spus Talpă.  Reprezentantul IP Soroca a ținut să menționeze că oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar șoferul este cercetat în stare de libertate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 8 ore
11:20
Ion Ceban a mai declarat că are competențele necesare pentru a administra eficient Capitala.  ”Am studiile necesare. Am făcut administrație municipală și de stat la cele mai bune școli europene și din Federația Rusă: la Moscova, la Berlin, la Paris, la Londra. Am experiență managerială foarte bună. Am condus instituții și am creat proiecte. Am realizări, începînd de la centrele pentru tineret și terminînd cu terenurile de joacă și multe alte lucruri, în perspectivă de 10 ani. Am condus colective foarte mari și nu-mi este frică să intervin acolo unde este nevoie și să cedez, la fel, unde este nevoie.”,  a declarat Ion Ceban.   Candidatul Ceban a mai spus că va respecta angajamentele asumate în acordul de cooperare cu blocul ACUM, de a evita atacurile la persoană. «Acordul semnat cu blocul ”Acum” pentru mine este lege. Prietenii mă știu și chiar și copiii mei, Ilinca și Vasile spun ”dacă tata a promis, tata a făcut”.
Ieri
15:20
Circa 70 la sută din suma totală a depozitelor în lei o reprezintă banii depuși la băncile comerciale în luna august, pe un termen de până la 12 luni, transmite Democracy.md cu referire la Moldpres.Persoanele juridice au făcut economii în monedă națională în sumă de peste 300 milioane de lei, în timp ce persoanele fizice au depus în bănci de peste trei ori mai mulți bani, 1,13 miliarde.Deși dobânzile la depozitele pe termen ale agenților economici sunt într-o ușoară scădere și au coborât la o medie de 3,21 la sută, în luna august, rata medie ponderată a dobânzii la depozitele noi ale populației s-au majorat nesemnificativ, până la 4,89 la sută, cel mai înalt nivel din acest an. Rata dobânzii s-a diminuat odată cu scăderea ratei anuale a inflației, însă în luna august rata anuală a inflației anunțată de Biroul Național de Statistică de 5,5 la sută, a fost peste nivelul ratelor dobânzilor oferite de bănci.
15:10
Ion Ceban a declarat că, datorită acestui sistem, oamenii și agenții economici nu vor mai sta la coadă pe coridoarele primăriei și vor putea monitoriza în timp real etapele de soluționare a cererilor. "Vreau să trecem la platforma "E-primăria". Asta va însemna că toate serviciile din primărie vor fi electronice, toate achizițiile publice vor fi făcute electronic și vor fi transparente.", a subliniat Ion Ceban. Totodată, Ion Ceban a promis că funcționarii corupți vor fi demiși, iar cei onești își vor continua activitatea. Candidatul Ceban a mai spus că pentru fiecare poziție managerială vor fi elaborați indicatori de performanță personală, managerii vor fi evaluați trimestrial, iar rapoartele vor fi făcute publice.
14:10
Poți încarca Moldova cu aifoane și BMW -uri, dar noi credem că uneori 2+2 poate fi 5.Or putem sa nu facem nimic dar să avem totul. Chiar dacă moldoveanul a trăit câțiva ani in Germania, cand vine în Moldova el deodată re-devine moldovean.Așa a pățit și ministrul Năstase.Ajuns în fruntea MAI a început să creadă singur, și să insiste și alții să creadă, în ritualuri și minuni.După vreo 90 de zile de chinuri și căutări șamanul afacerilor interne a găsit soluția pentru problemele MAI.Și iată că, încă n-au trecut 100 de zile iar ministrul a pus Cruce pe toate problemele MAI. A pus-o la propriu - chiar în sediul ministerului!A făcut un ritual întreg, a invitat mitropolitul, și a încărcat Facebook-ul cu imagini - așa ca noi să credem că s-a produs Marea Schimbare.(Nu întrebați care.) Nimeni și nimic nu l-a putut opri pe ministrul șaman.Toți s-au opus. Polițiștii s-au opus. Carabinierii s-au opus.
00:50
Iniţiativa aparţine unui grup de deputați PSRM şi vine să racordeze legislația R. Moldova la tratatele internaționale.Potrivit legislației actuale, doar copiii din învățământul primar sunt asiguraţi cu manuale gratuite, cei din clasele V-XII primesc manuale conform schemei de închiriere aprobată de Ministerul Educaţiei.Potrivit datelor statistice, în anii 2015-2016 din cei 160 600 de elevi cuprinși în ciclul gimnazial, doar 1674 de elevi au primit manuale gratuite iar alţi 3178 elevi au beneficiat de scutiri la închirierea cărţilor.Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat în lectură finală de către parlament.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
La această etapă, nu au fost reţinuţi angajaţi ai firmei. Însă, au fost ridicate mijloace tehnice care vor fi supuse expertizei, astfel încât să devină cunoscut faptul dacă acestea au fost folosite la falsificarea procesului verbal care a stat la baza numirii în funcţie a fostului director.Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în  confecţionarea şi folosirea documentelor oficiale, precum şi în acordarea declaraţiilor false riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Centru, va reveni cu detalii în lumina garanţiilor procedurale ale părţilor.
16:40
„Dragi prieteni, am decis să demisionez. Orice început are şi un sfârşit şi nimeni nu trebuie să fie veşnic în funcţiile publice. Am preluat conducerea CFM într-o perioada dificilă, cu datorii la salarii, angajaţi nemultumiţi, şi, mai ales, nemotivaţi. Tot ce a depins de mine am facut şi singurul scop a fost adaptarea CFM la noile condiţii economice naţionale şi internaţionale”, a menţionat Topală.Fostul şef al Căilor Ferate a trecut în revistă şi realizările pe care le-a avut în activitatea sa.„Astăzi, cei care vor succede mandatul meu vor găsi, desigur, un şir de probleme. Dar vor găsi şi soluţiile deja puse în aplicare.
14:10
„Locuitorii Chișinăului au nevoie de primar, nu de politicieni. Voi fi primarul tuturor locuitorilor municipiului indiferent de preferințele lor politice. Problemele care trebuie tratate ne afectează pe toți egal și, ce e mai rău, amenință viitorul Chișinăului.”, a precizat astăzi Ion Ceban.   Candidatul PSRM îşi propune să rezolve trei probleme fundamentale ale Chişinăului: Exodul, Economia primitivă și Dezbinarea socială. „Exodul desangvinizează societatea, pentru că pleacă tot mai mulți tineri și compromite viitoarea creștere a economiei, pentru că tinerii ar trebui să devină viitorii plătitori de taxe și cei care modernizează economia. Economia primitivă nu oferă oportunități de creștere personală pentru grupuri mari de tineri și are un potențial foarte mic de a genera valoare adăugată. Dezbinarea socială complica atmosfera în societate și crește intoleranța reciprocă.
14:00
Totodată, au fost constatate unele neconformități din domeniul alimentar ce țin de lipsa marcajului pe produsele alimentare, nerespectarea meniului coordonat cu CSP Chișinău. La fel, s-a stabilit, că din numărul total de 13 persoane angajate ai blocului alimentar, 12 nu dispuneau de certificate ce ar confirma instruirea igienică.Administrația liceului Orizont, filiala Ciocana, a informat DTSA Chișinău că pe data de 13 septembrie a fost stopată activitatea blocului alimentar până la finalizarea anchetei epidemiologice și obținerea rezultatelor de laborator, personalul a fost delegat pentru a trece controlul medical și au fost înăsprite cerințele de monitorizare a stării sănătății copiilor. De asemenea, au fost efectuate lucrările de dezinfecție, deratizare și dezinsecție.
13:50
Lista tuturor candidaţilor:1. Andrei Donică – Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa – Надежда”2. Ion Ceban – Partidul Socialiştilor3. Teodor Cîrnaţ – Voinţa Poporului (PVP)4. Valerii Klimenco –  Partidul Politic „Şor”5. Valeriu Munteanu – Partidul Politic „Uniunea Salvaţi Basarabia”6. Victor Chironda – Mişcarea social-politică „Forţa Nouă”7. Vitalie Voznoi – Partidul Stânga Europeană (PSE)8. Serghei Scripnic – Partidul Patrioţii Moldovei (PPM)9. Dumitru Ţîra – Partidul Popular European din Moldova (PPEM)10. Vitalie Marinuţa – Partidul Verde Ecologist (PVE)11. Ruslan Codreanu – candidat independent12. Andrei Năstase – Blocul Politic ACUM, PAS şi PPDA (ACUM)13. Lilia Ranogaeţ – Partidul Naţional Liberal (PNL)14.  Alexandru Fetescu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM)15. Dorin Chirtoacă – Partidul Liberal (PL)16. Ivan Diacov – Partidul Nostru (PN)17.
11:30
Într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se precizează că, în dimineața zilei de astăzi, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri pentru a interveni la lichidarea unui incendiu, care s-a produs într-un bloc locativ cu 5 nivele de pe strada Miron Costin 19/4, municipiul Chişinău. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 05:46 de minute.Potrivit IGSU arderea s-a produs într-un apartament cu trei camere de la etajul cinci. La faţa locului au intervenit cinci echipaje de pompieri, care au stabilit că flăcările au cuprins bunuri materiale învechite şi gunoi în interiorul apartamentului, se mai menționează în comunicat. Incendiul a fost localizată către ora 07:19 de minute. Nimeni nu a avut de suferit, iar focul a distrus gunoiul, dar şi bunurile materiale învechite din interiorul apartamentului.Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 20.09.2019, transmite...
09:20
19 septembrie 2019
18:20
Potrivit CNA, poliţistul i-ar fi promis că are o anume influență asupra organelor de urmăriere penală care se ocupă de caz şi că i-ar putea determina să claseze dosarul pornit în privinţa acestuia pe huliganism, dar şi să-i convingă să-i scoată interdicţia de nepărăsire a ţării.Pentru aceste servicii, poliţistul ar fi pretins şi primit 700 de euro. Ulterior însă, acesta ar mai fi pretins 2000 de euro pentru a mitui şi alte persoane, dar a fost denunţat la CNA.Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar omul legii riscă până la șase ani de puşcărie.
17:20
„Modificarea propusă este una de urgență, care vine să rezolve problema imediată care s-a creat în instituțiile noastre de învățământ – directorii adjuncți renunță la funcții și optează să revină la activitatea didactică deplină. Totodată, inițiativa vine la solicitarea expresă a sindicatelor de ramură, care au sesizat în mod repetat toate instituțiile responsabile”, se menționează în nota informativă a proiectului.În prezent, potrivit prevederilor legale, directorii și directorii adjuncți pot desfășura activitate didactică în limita la 0,25 din norma didactică. Respectiva normă e prevăzută în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobată de Parlament în 2018.
16:20
Potrivit unui comunicat de presă, în urma unei investigații, care a durat 1 an și 10 luni, Consiliul Concurenței a calificat acțiunea întreprinderii municipale drept abuz de poziție dominantă și a constatat că „Apă-Canal Chișinău” SA a acționat ilegal.„Apă-Canal Chișinău” SA a aplicat diferențiat și arbitrar coeficienții la stabilirea tarifelor diferențiate sau plăților suplimentare. În același timp, de la o mare parte din agenții economici din mun. Chișinău – 95,47% din cca 23 000 de întreprinderi din mun. Chișinău – „Apă – Canal Chișinău” SA nu a perceput tarife diferențiate sau plăți suplimentare pentru deversarea apelor uzate supraîncărcate.
15:20
Pentru ridicarea imunității lui Cebotari au votat 53 de deputați.Procurorul general a cerut ridicarea imunității și a deputatului Petru Jardan, din fracțiunea Partidului ȘOR, însă discuția subiectul a fost amânată, din motiv că parlamentarul nu a fost prezent la audierile Comisiei juridice.
14:20
Potrivit denunţătoarei, bănuiţii susţineau că ar avea influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Instituţiilor de stat şi că le-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă în privinţa deţinutului. În cadrul audierilor, aceştia şi-au recunoscut vina, iar acum unul este reţinut pentru 72 de ore, iar altul este cercetat în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală.Pentru comiterea traficului de influență, banuiţii riscă până la 6 ani de închisoare.
13:20
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, joi și vineri temperaturile vor oscila între +13 și +19 grade Celsius pe parcursul zilei. Noapte valorile termice vor fi de +3 ...+7 grade Celsius.La începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi până +24 de grade Celsius pe parcursul zilei. Noaptea temperaturile vor oscila între +3 și +8 grade Celsius.
12:20
Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat că a primit mai multe informații de la judecători din teritoriu care au afirmat că au fost duși în eroare, că au semnat de fapt pentru convocarea Asociației Judecătorilor sau pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, dar pentru a discuta probleme din sistem, dar nu pentru a cere demisia membrilor CSM. Alții au declarat că au semnat pe foi albe.Ținând cont de aceste informații,  s-a propus ca Inspecția Judiciară să verifice cum au fost colectate semnăturile de la cei 87 de judecători, cine a convocat adunările în judecătorii, dacă acestea au avut loc în timpul orelor de muncă și dacă nu au fost intimidați magistrații să semneze cererea.
11:20
 Principalele lucrări ce trebuie executate de către gestionari sunt spălarea hidropneumatică și încercarea la presiune a sistemelor de încălzire.Aceste lucrări sunt recomandate cu scopul de a evita problemele de ordin tehnic ce țin de livrarea necalitativă a energiei termice din interiorul blocului, în perioada rece a anului.Precizăm că toate clădirile racordate la sistemul centralizat de termoficare pot fi conectate la serviciile de termoficare fără a aștepta o decizie oficială de începere a sezonului de încălzire. Această decizie este, de regulă, emisă de Primărie pentru instituțiile bugetare.Procedura de conectare a căldurii în bloc durează 3 ore. Pentru aceasta este nevoie de o solicitare oficială din partea administratorului, după o consultare prealabilă cu locuitorii blocului.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 19.09.2019, transmite...
09:20
18 septembrie 2019
19:00
Dle Musteață, cum ați început afacerea „Pro Imobil”?Întâmplarea face să cunosc segmentul imobiliarelor de peste 15 ani, începând activitatea de la un simplu agent imobiliar. Dar dacă unele persoane preferă să facă o carieră de succes, eu am preferat să construiesc o companie de succes, care nu este doar o simplă intermediere, ci o filosofie aparte.Sintagma de PRO nu este o alegere aleatorie. Ea semnifică și selectarea personalului, pregătirea permanentă, profesionistă a echipei, formatarea părților din puzzle, precum atenția față de stil, proceduri, marketing și față de absolut fiecare componentă. Așa a fost formulată ideea la începuturi și așa am construit-o de-a lungul anilor. Profesionist față de clienți și parteneri.
18:20
Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru.Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.
17:20
Potrivit publicaţiei New York Times, licitaţia se va încheia în 14 noiembrie şi la aceasta vor participa doar cei care au reuşit să achite un avans. Nu se cunoaşte deocamdată de la ce sumă încep negocierile.Mai mult, în caz că preţul ofertat de cumpărători nu va satisface aşteptările actualilor proprietari, aceştia vor renunţa să mai vândă casa, care are 5 dormitoare şi aparţine companiei Trump Birth House.Clădirea în care a copilărit Donald Trump a fost construită de tatăl său, Fred Trump, în 1940.
16:20
Bazele inițierii programului au fost discutate astăzi de către Asociația de Stroke din Moldova, eveniment care întrunește cei mai de vază specialiști din peste 30 de țări, transmite IPN.Președintele Asociației de Stroke, academicianul și profesorul universitar Stanislav Groppa, a declarat că este necesar ca strategiile să fie redirecționate în așa fel încât accidentul vascular cerebral să devină o prioritate nu doar a medicilor, ci și una integrată a societății, a autorităților.Vitalii Dragoi, vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă UTA Găgăuzia, a declarat că astăzi, dacă echipa se deplasează la un pacient care a suferit un accident vascular cerebral, acesta este transportat la spitalul raional, iar după stabilizare este dus la Spitalul Clinic Republican din capitală.
15:20
Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social sau, după caz, la orice oficiu poștal.Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, ÎS „Poşta Moldovei”.Indemnizația pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.Începând cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de Casa Națională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.
14:20
Este vorba de Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Andrei Donică, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Teodor Cârnaț, Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI”, Valerii Klimenco, Partidul Politic „Șor” și Valeriu Munteanu, Partidul Politic „Uniunea Salvați Basarabia”. Menționăm că alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile parlamentare noi.
13:20
Cât despre colega sa, tot deputată a Partidului ȘOR, Reghina Apostolova, se cunoaște doar că încă este internată în spital.Amintim că deputatele au fost reținute, după ce au fost lipsite de imunitate parlamentară. Ambele sunt bănuite că ar fi creat condiții necesare, pentru ca Ilan Șor să poată devaliza Unibank, în perioada în care erau acționare ale băncii.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.