Intoxicație în masă la Băcioi. 25 de copii – internați în spital

Provincial, 23 august 2019 10:50

Primarul de Băcioi din municipiul Chișinău, Vitalie Șalari, comunică despre o intoxicație în masă a copiilor de la instituția preșcolară nr. 101 din localitate, informează Provincial. „Au intervenit rapid medicii de familie, 8 la numar, în frunte cu Șeful Centrului de Sănatate Băcioi, Doamna Mihalache Adriana, împreună cu reprezentanții tuturor organelor de control în acest sens, […] Post-ul Intoxicație în masă la Băcioi. 25 de copii – internați în spital apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 2 ore
15:00
„PRIETENI, A venit timpul să dau și eu veste în țară despre decizia de a candida la funcția de primar al municipiului Soroca. Cine sunt? M-am născut și am trăit la Soroca cea mai frumoasă perioadă din viață. La Soroca mi-am găsit aleasa inimii și tot aici am lansat în tinerețe prima afacere. Sunt jurist […] Post-ul Se vede la șefia orașului Soroca: „A venit timpul să dau și eu veste în țară” apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
13:50
Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a vizitat Azilul de câini din Bălți, la construcția căruia s-a implicat.  Imediat ce au aflat de vizita lui Usatîi la adăpost, au venit zeci de oameni, pe care președintele PN i-a îndemnat să propună idei pentru a îmbunătăți viața animalelor. „Și asta pentru că cei de la Azilul […] Post-ul Azilul de câini din Bălți – vizitat de Renato Usatîi. Ce promisiuni a făcut politicianul! apare prima dată în Provincial.
13:20
„Sunt sofian! Și o spun cu mîndrie! Aici m-am născut, aici am petrecut cea mai frumoasă copilărie și aici am revenit după studii. Nu am ales să plec, dar am vrut să revin, să pot face ceva util pentru sătenii mei. Am decis să candidez la funcția de primar, deoarece îmi doresc nespus, împreună să contribuim […] Post-ul Candidat: „Am decis să candidez la funcția de primar. Sunt tînăr și energic” apare prima dată în Provincial.
12:20
De Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din incinta Penitenciarului nr.15-Cricova, în cadrul instituției a fost organizat și desfășurat evenimentul „Ziua ușilor deschise”. Circa 170 de persoane, dintre care 36 minori au pășit pragul penitenciarului. În cadrul evenimentului, vizitatorii au avut posibilitatea să ia cunoștință de mediul în care persoanele private de libertate își execută pedeapsa, […] Post-ul „Ziua ușilor deschise” la Penitenciarul din Cricova (FOTO) apare prima dată în Provincial.
12:10
În timpul investigațiilor ample de la Punctul de Trecere a Frontierei din Aeroportul Internațional Chișinău, s-a constatat că un lot de 400 de uniforme pentru angajații Poliției de Frontieră au fost cusute de un agent economic din or. Tiraspol, informează Provincial. Potrivit regulamentului contractual, un agent economic din mun. Chișinău s-a obligat să confecționeze și […] Post-ul Ilegalități constatate de IGPF în procesul de confecționare a uniformei: „Un lot de 400 de uniforme au fost cusute de un agent economic din Tiraspol” apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
11:20
La Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Anenii Noi a avut loc instruirea privind „Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ general”, la care au participat administratorii și responsabilii de organizarea alimentației copiilor de la instituțiile preșcolare, școlare, gimanaziale și liceale. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în total la instuire au participat 96 de persoane. […] Post-ul Responsabilii de alimentația copiilor din Anenii Noi – instruiți apare prima dată în Provincial.
11:10
Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a finalizat ciclul de instruiri pentru auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) cu tema: „Utilizarea Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C (SIIECAP)”. Acest ciclu a inclus cinci cursuri de instruire, cu o durată de cinci zile fiecare, la care au […] Post-ul CTIF a finisat ciclul de instruiri pentru 100 de auditori ai Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
11:00
Nina Cereteu declară că a depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la funcția de primar al orașului Drochia, informează Provincial. În acest fel, candidatul vorbește despre unele realizări. „S-a învestit foarte mult în grădinițe, în mobilier, reparație, amenajări. S-au încercat, în măsura posibilităților, să se repare drumurile. Am reușit să aducem parcul […] Post-ul Mai vrea un mandat la Primăria din Drochia! Candidat: „S-a învestit foarte mult” apare prima dată în Provincial.
10:20
S-a scumpit laptele. De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântana se vând cu cel puțin un leu mai scump. Una din cele mai mari întreprinderi de lactate din țară spune că prețurile sunt mai mari pentru că vacile dau mai puțin lapte. ”În fiecare dimineață eu beau lapte și cafea.” Placerea matinală a […] Post-ul De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna se vând cu cel puțin un leu mai scump. S-a scumpit laptele apare prima dată în Provincial.
10:10
Grigore Robu comunică despre intenția sa de a candida, din nou, la șefia orașului Nisporeni, informează Provincial.  „Fiecare început are și un sfîrșit!!! Astăzi, se încheie mandatul meu de primar al orașului Nisporeni. În acești 4 ani, am reușit să începem mai multe proiecte legate de drumuri, iluminat public, amenajarea parcului, aprovizionarea cu apă potabilă, […] Post-ul Grigore Robu: „Fiecare început are și un sfîrșit! Astăzi, se încheie mandatul meu de primar al or. Nisporeni” apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
09:30
„Am rezistat cu demnitate, am reușit să muncim calificat și efectiv, să ne determinăm prioritățile, sarcinile primordiale, sarcinile strategice, să facem planuri și să mergem spre realizarea lor cu insistență. Am acumulat cunoștințe și abilități prețioase, sunt sănătos și puternic, am voință și sunt sigur că este necesar și că aș putea munci în funcția […] Post-ul Declarație: „Sunt sigur că aș putea munci în funcția de primar al orașului Cimișlia încă un mandat” apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
07:10
„Dragi Strășeneni, Acum 8 ani, dumneavoastră mi-ați încredințat pentru prima dată mandatul de primar al orașului Strășeni. Ulterior, în 2015, m-ați reales repetat, din primul tur, la cârma acestei localități… Peste câteva săptămâni locuitorii municipiului Strășeni urmează să-și realeagă primarul pentru următorii 4 ani. După mai multe reflecții, dar și în urma multiplelor consultări cu […] Post-ul Candidat la șefia or. Strășeni: Condamn pomenile electorale și nu voi admite acest lucru apare prima dată în Provincial.
Ieri
10:20
Preotul Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei comunică despre decizia de a candida independent „pentru a deveni consilier în Primăria Municipiului și a Raionului Orhei”, informează Provincial. „Sunt decis să fiu implicat, precum am fost mai bine de 13 ani, deplin în tot ceea ce va aduce bunăstare […] Post-ul Preot din Orhei: „Sunt decis. Voi candida independent pentru a deveni consilierul Dumneavoastră” apare prima dată în Provincial.
07:00
Primăria municipiului Comrat a obţinut un grant în sumă de cinci milioane de lei care vor fi alocaţi pentru iluminarea integrală a localităţii. Proiectul prevede instalarea sistemului de iluminare pe o stradă centrală, precum şi pe câteva drumuri de la periferia oraşului, indică gagauzinfo.md, relatează moldpres.md. Potrivit Primăriei Comrat, mii de becuri LED vor fi […] Post-ul Municipiul Comrat va fi iluminat integral apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
„Stimați ialoveneni, La 19 septembrie 2019, am fost înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar al orașului Ialoveni”. Aceasta a comunicat, pe o rețea socială, actualul primar de Ialoveni, Sergiu Armașu, informează Provincial. „Din start, aș vrea să mulțumesc foarte mult membrilor grupului de inițiativă, care au colectat semnăturile necesare pentru înscrierea […] Post-ul Sergiu Armașu: Am fost înregistrat în calitate de independent la funcția de primar al or. Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:10
Sectorul de poliție nr. 1 din Drochia a fost redeschis după renovare, devenind mai accesibil și mai deschis comunității, fiind reproiectat în corespundere cu principiile și bunele practici ale activității polițienești comunitare. Despre aceasta comunică Poliția Republicii Moldova, informează Provincial. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției,  delegației Uniunii Europene în RM, ai […] Post-ul Un sector de poliție din Drochia – renovat (FOTO) apare prima dată în Provincial.
07:00
Î.S. „Poșta Moldovei” a redeschis ușile oficiului poștal renovat din satul Gangura, raionul Ialoveni, informează Provincial. Acesta este dotat cu cele mai noi tehnologii și corespunde standardelor moderne de amenajare a unităților poștale. Noua subdiviziune a fost renovată, modernizată și dotată cu echipament de ultima generație, în conformitate cu necesitățile clienților, dar și cu ultimele […] Post-ul Oficiu poștal nou într-o localitate din raionul Ialoveni (FOTO) apare prima dată în Provincial.
20 septembrie 2019
16:10
O delegație din Federația Rusă din regiunile Kursk și Orlov, care reprezintă Administrația publică, mediul academic, mediul de afaceri, însoțită de președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie a satului Doroțcaia din raionul Dubăsari, informează Provincial. După cum susține Primăria localității, vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu exponatele […] Post-ul O delegație din Federația Rusă a vizitat muzeul din Doroțcaia apare prima dată în Provincial.
15:10
La Angenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc o întrunire a producătorilor de nuci. Întrunirea a fost convocată de către Asociația Nucicultorilor din Moldova cu suportul ANSA. Șeful Direcției semințe și material săditor, Dumitru Rusu, a menționat despre necesitatea conlucrării mai apropiate a producătorilor de culturi nucifere și de material săditor cu ANSA, care […] Post-ul Asociația Nucicultorilor din Moldova – în ședință la ANSA apare prima dată în Provincial.
13:30
Peste 20 de agenți economici au fost prezenți la cea de-a patra sesiune de informare cu privire la beneficiile și avantajele statutului de Agent Economic Autorizat (AEO), care a avut loc la Comrat, informează Provincial. Activitatea a fost organizată în cadrul unei ample campanii de comunicare pro-AEO, lansată în luna iulie de Serviciul Vamal, în […] Post-ul Peste 20 de agenți economici au participat la o sesiune de informare, la Comrat apare prima dată în Provincial.
12:50
„Orheienii de bună credință, cei care cred și simt românește trebuie să fie reprezentați. Am decis să candidez din partea formațiunii pe care o reprezint, Partidul Liberal, pentru funcția de primar al municipiului Orhei”. Aceasta comunică fostul deputat liberal, Roman Boțan, informează Provincial. „În campania electorală din 2015 am avut foarte multe întâlniri cu orheienii […] Post-ul Candidat la șefia Orheiului: „Cei care cred și simt românește trebuie să fie reprezentați” apare prima dată în Provincial.
12:50
Candidatul blocului Politic ACUM, Maria Gonța, s-a înscris oficial în cursa electorală în calitate de concurent electoral la funcția de Primar al orașului Fălești, informează Provincial. „În calitate de viitor primar, voi demonstra că, prin determinare, curaj și voință, se poate face pentru oameni mai multe decât s-a reușit până acum, astfel încât orașul Fălești […] Post-ul Pretinde la funcția de primar al orașului Fălești. Candidat: „Deși deznădejdea locuitorilor e mare, mai există o speranță” apare prima dată în Provincial.
11:20
În decursul săptămânii curente, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a organizat trei cursuri de instruire dedicate planificării bugetare și utilizării modulelor respective ale Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice (SIGFP). Un curs de instruire, cu o durată de patru zile, a fost destinat specialiștilor începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice […] Post-ul Specialiștii începători în finanțe publice – instruiți de CTIF apare prima dată în Provincial.
11:00
Un tânăr în vârstă de 18 ani, originar dintr-o localitate din raionul Drochia, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui furt din oficiu. Polițiștii au fost alertați în după amiaza zilei de 3 septembrie de către un bărbat, […] Post-ul Un tânăr din raionul Drochia riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt apare prima dată în Provincial.
07:00
Un Centru pentru pregătire vocațională a fost lansat în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Acesta face parte dintr-un proiect implementat de către Asociația Obștească „Viitorul” din localitate, cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, informează Provincial. Centrul va oferi, pentru aproximativ două sute de copii, supraveghere, instruire și un program de dezvoltare personală. Acţiunile vor avea […] Post-ul Un Centru de pregătire vocaţională a fost deschis în raionul Făleşti apare prima dată în Provincial.
19 septembrie 2019
16:50
În curând vor demara lucrările ce țin de „Intrarea în sat”. Despre aceasta comunică Primăria din Colonița, informează Provincial. Potrivit autorităților, curând vor începe lucrările. „Această idee a fost discutată și analizată ceva mai devreme, iar în toamna asta vor începe lucrările. Costul proiectului este de 198650 lei, și este finanțat din bugetul local al […] Post-ul (FOTO) Intrarea în Colonița va arăta altfel! Primăria: „Toamna asta vor începe lucrările” apare prima dată în Provincial.
15:50
La Edineț se desfășoară forumul de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord”, destinat potențialilor investitori, antreprenorilor de succes și start-up-urilor, informează Provincial. Evenimentul reprezentă o platformă de reuniune a noilor tendințe ale pieții și strategiilor eficiente de business, pentru atragerea investițiilor și crearea parteneriatelor de afaceri și oferă oportunități de colaborare și parteneriat […] Post-ul La Edineț se desfășoară un forum de afaceri destinat potențialilor investitori apare prima dată în Provincial.
14:30
Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni precum și străini, care să creeze aceste programe. În același timp, Usatîi a anunțat că se află în discuții cu astfel de specialiști. „Vreau […] Post-ul Usatîi: „Fără proiecte, nicio localitate din R. Moldova nu poate să se schimbe. Suporturile sunt gata să le acopăr eu” apare prima dată în Provincial.
13:40
În seara zilei de ieri, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină la lichidarea unui incendiu în localitatea Sadova, raionul Călăraşi, informează Provincial. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 17:13 de minute. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri care au stabilit că flăcările au […] Post-ul Incendiu la Sadova. Flăcările au cuprins o casă de locuit apare prima dată în Provincial.
13:00
Reporterul portalului TRIBUNA a discutat cu Vaja Jhashi, unul dintre cei mai puțin publici oameni de afaceri din Moldova, proprietarul holding-ului „Trans-Oil Group”. Pentru că nu este o persoană publică, oamenii pot avea despre el o imagine care nu prea corespunde realității. Prin intermediul acestui interviu, noi am încercat, în măsura posibilităților, să ridicăm această cortină. T: […] Post-ul (INTERVIU) Vaja Jhashi: Sunt foarte recunoscător pentru faptul că soarta m-a adus cândva în Moldova apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.