Daune de peste jumătate de milion de lei, cauzate unei companii de asigurări din Moldova de către un fost angajat

Adevarul (Moldova), 22 august 2019 15:10

Un fost angajat al unei companiei de asigurări din Republica Moldova, dar şi administratorii unor agenţi economici sunt cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi organizat o schemă frauduloasă prin care au cauzat daune considerabile companiei de asigurări.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 30 minute
09:50
Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi, deputat din fracţiunea PAS, blocul ACUM, consideră că următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, pe care cele trei partide antrenate în procesul de guvernare îl vor trece cu brio. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
Acum 12 ore
00:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat violarea dreptului la educaţie, de către Federaţia Rusă, într-un nou dosar al şcolilor din Transnistria. CEDO a făcut publice opt hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.
Acum 24 ore
16:30
Instituţiile de ordine trebuie să se autosesizeze despre cum a fost posibil ca patru persoane să fie condamnate la zece ani de închisoare pentru o pretinsă tortură. Solicitarea a fost făcută de Liviu Vovc, deputatul Fracţiunii ACUM, Platforma DA, transmite IPN.
16:30
Telestar Media, deţinătoarea licenţelor de emisie ale posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, renunţă la frecvenţa naţională pe care emite Canal 2.
16:20
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus actele de înregistrare la funcţia de primar de Bălţi pentru alegerile locale din 20 octombrie. Politicianul a mai deţinut anterior această funcţie, însă nu şi-a dus mandatul până la capăt, după ce a părăsit Republica Moldova fiind anunţat în căutare de procurori într-un dosar penal.
16:20
În dimineaţa zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reţinută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acţiunile procesuale penale. Declaraţia a fost oferită pentru IPN de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.
15:40
Liderul Partidului Şor, Ilan Şor, aflat în căutare internaţională în dosarul fraudelor bancare, l-a criticat dur pe Igor Dodon, după ce doi deputaţi din fracţiunea Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA în dosarul fraudelor bancare. Ilan Şor a declarat că Igor Dodon s-a transformat, cu sprijinul Blocului ACUM, „într-un monstru”. Şor susţine că preşedintele ţării şi-a subordonat toate organele de drept.
15:00
Prim-ministrul Maia Sandu întreprinde, în perioada 18-19 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Programul vizitei include o serie de întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA, dar şi cu cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi la Washington, transmite IPN.
15:00
Procuratura Generală a respins informaţia apărută în presă precum că directorul agenţiei de ştiri Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, a fost reţinut. Totuşi, Procuratura a confirmat faptul că acesta este cercetat penal în dosarul fraudelor bancare şi că la domiciliul lui au loc percheziţii marţi, 17 septembrie.
12:10
Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că noul acord de guvernare semnat de alianţa PSRM-ACUM este în interesele Federaţiei Ruse. Potrivit lui, dacă anterior această coaliţie era considerată ca fiind una nefirească, acum „prin omogenizarea lor se vede că este chiar foarte firească”.
12:10
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat Ordinul de restabilire în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie a lui Viorel Morari.
11:20
Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, consideră că deputaţii fracţiunii Partidului Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi „pentru a acoperi mediatic şi „emoţional” semnarea ruşinoasă a acordului de guvernare, iar faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase au fugit de acest eveniment, confirmă acest lucru”.
10:30
Consiliul de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei, prezidat de prim-ministrul Maia Sandu, s-a întrunit în prima şedinţă luni, 15 septembrie, unde a fost discutată funcţionalitatea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, dar şi alte subiecte de importanţă majoră, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.
10:20
Obiectivul primordial al înţelegerii semnate de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor este păstrarea majorităţii parlamentare în scopul promovării reformelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
Ieri
10:00
Deputatul democrat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului, susţine că Banca de Economii a început să fie devalizată din anii 2010-2011. Potrivit lui, în acea perioadă portofoliul de credite neperformante a crescut aproape cu 100%. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
10:00
Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, susţine că, dacă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, iniţiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal. Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general, transmite IPN.
10:00
Deputatul democrat Vladimir Cebotari spune că schimbările la Legea Procuraturii s-au făcut în foarte mare grabă. Potrivit lui, proiectul nu are nicio expertiză. În plus, modificările făcute vor duce la blocaj instituţional. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
10:00
Liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a comparat noul acord de guvernare semnat între Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi Partidul Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi, cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Liberalul i-a criticat pe liderii alianţei că nu au semnat ei noul acord, dar au trimis vicepreşedinţii de partid, subliniind că la fel ar fi făcut Hitler cu Stalin.
02:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a adus o cruce din lemn la sediul Ministerului de Interne, ironizând în aşa mod decizia ministrului Andrei Năstase de a instala un crucifix în incinta MAI.
01:40
Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment, transmite IPN.
16 septembrie 2019
18:40
Deputata fracţiunii Partidului Şor Marina Tauber a fost reţinută în seara de luni, 16 septembrie, la scurt timp după ce deputaţii alianţei PSRM-ACUM, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, au votat pentru ridicarea imunităţii acesteia.
18:10
Un tânăr de 18 ani din oraşul Străşeni a murit după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat în apropierea lacului Ghidighici. Silvia Vetcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Străşeni, spune că în maşină se mai aflau doi tineri, de 15 şi, respectiv, 18 ani, care nu au suferit leziuni importante, transmite IPN.
18:10
Un autocar cu turişti moldoveni a fost implicat într-un accident pe raza judeţului Neamţ, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea alteia. Georgiana Moşu, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, a declarat pentru IPN că accidentul a avut loc în jurul orei 12:00.
16:00
Liderul unei grupări infracţionale din oraşul Ocniţa, alias „Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reţinut de poliţie, fiind suspectat de şantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de interlopul „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.
15:40
Reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova, condus de ex-premierul Pavel Filip, consideră că Igor Dodon a demonstrat că anume el este cel care controlează Procuratura Generală, după ce a anunţat luni, 16 septembrie, într-un discurs ţinut în faţa deputaţilor, că ştie despre faptul că procurorul general urmează să vină în aceeaşi şedinţă pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a unor deputaţi.
15:30
Parlamentul a votat luni, 16 septembrie, în prima lectură, modificări la Legea Procuraturii. În aşa fel, alianţa PSRM-ACUM îşi propune să anuleze concursul iniţiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) de desemnare a unui candidat la funcţia de procuror general, pentru ca acesta să nu fie ales exclusiv de CSP, dar să fie propus CSP-ului de o comisie de evaluare, pe motiv că alianţa nu are încredere că CSP va alege un procuror independent.
13:20
Blocul ACUM, constituit din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, şi-a prezintat candidaţii la funcţia de primar pentru cinci suburbii ale municipiului Chişinău. Într-o postare pe pagina de Facebook a PAS se menţionează că este vorba despre localităţile Budeşti, Condriţa, Cruzeşti, Vadul lui Vodă şi Ghidighici, transmite IPN.
12:50
Igor Dodon a ţinut un discurs în faţa deputaţilor Parlamentului de la Chişinău luni, 16 septembrie, în contextul deschiderii noii sesiuni parlamentare. Preşedintele ţării a declarat că Republica Moldova „trece printr-un proces complex de resetare, care înseamnă eliberarea instituţiilor de sub controlul unor grupări de itnerese”.
12:40
În Republica Moldova, la fiecare oră, un om face accident vascular cerebral, iar în fiecare o oră şi jumătate, o persoană se stinge din viaţă în urma unui accident vascular cerebral. Specialiştii afirmă că circa 80% din accidentele vasculare cerebrale ar putea fi prevenite, transmite IPN.
12:30
Statele Unite sprijină reformatorii reali ai justiţiei, cei care sunt gata să lase deoparte diferenţele mărunte şi să se apuce de treabă. Declaraţia aparţine ambasadorului SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan şi a fost făcută pe 16 septembrie la întâlnirea cu studenţii Facultăţii de Drept ai Universităţii de Stat din Moldova, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.