Declarație: O ambulanță din satul Grozești – retrasă și înlocuită cu o „covată” din secolul trecut

Provincial, 22 august 2019 14:10

Fostul candidat pe circumscripția nr.17 Nisporeni din partea blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Ion Terguță, susține că, în cadrul unei vizite la Grozești, a fost informat despre retragerea unei ambulanțe din proprietatea Punctului de Asistență Medicală Urgentă din localitate, informează Provincial. „Un sat de oameni gospodari, care au umplut Piața Marii Adunări […] Post-ul Declarație: O ambulanță din satul Grozești – retrasă și înlocuită cu o „covată” din secolul trecut apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 2 ore
10:20
Preotul Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei comunică despre decizia de a candida independent „pentru a deveni consilier în Primăria Municipiului și a Raionului Orhei”, informează Provincial. „Sunt decis să fiu implicat, precum am fost mai bine de 13 ani, deplin în tot ceea ce va aduce bunăstare […] Post-ul Preot din Orhei: „Sunt decis. Voi candida independent pentru a deveni consilierul Dumneavoastră” apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
07:00
Primăria municipiului Comrat a obţinut un grant în sumă de cinci milioane de lei care vor fi alocaţi pentru iluminarea integrală a localităţii. Proiectul prevede instalarea sistemului de iluminare pe o stradă centrală, precum şi pe câteva drumuri de la periferia oraşului, indică gagauzinfo.md, relatează moldpres.md. Potrivit Primăriei Comrat, mii de becuri LED vor fi […] Post-ul Municipiul Comrat va fi iluminat integral apare prima dată în Provincial.
Ieri
10:30
„Stimați ialoveneni, La 19 septembrie 2019, am fost înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar al orașului Ialoveni”. Aceasta a comunicat, pe o rețea socială, actualul primar de Ialoveni, Sergiu Armașu, informează Provincial. „Din start, aș vrea să mulțumesc foarte mult membrilor grupului de inițiativă, care au colectat semnăturile necesare pentru înscrierea […] Post-ul Sergiu Armașu: Am fost înregistrat în calitate de independent la funcția de primar al or. Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:10
Sectorul de poliție nr. 1 din Drochia a fost redeschis după renovare, devenind mai accesibil și mai deschis comunității, fiind reproiectat în corespundere cu principiile și bunele practici ale activității polițienești comunitare. Despre aceasta comunică Poliția Republicii Moldova, informează Provincial. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției,  delegației Uniunii Europene în RM, ai […] Post-ul Un sector de poliție din Drochia – renovat (FOTO) apare prima dată în Provincial.
07:00
Î.S. „Poșta Moldovei” a redeschis ușile oficiului poștal renovat din satul Gangura, raionul Ialoveni, informează Provincial. Acesta este dotat cu cele mai noi tehnologii și corespunde standardelor moderne de amenajare a unităților poștale. Noua subdiviziune a fost renovată, modernizată și dotată cu echipament de ultima generație, în conformitate cu necesitățile clienților, dar și cu ultimele […] Post-ul Oficiu poștal nou într-o localitate din raionul Ialoveni (FOTO) apare prima dată în Provincial.
20 septembrie 2019
16:10
O delegație din Federația Rusă din regiunile Kursk și Orlov, care reprezintă Administrația publică, mediul academic, mediul de afaceri, însoțită de președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie a satului Doroțcaia din raionul Dubăsari, informează Provincial. După cum susține Primăria localității, vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu exponatele […] Post-ul O delegație din Federația Rusă a vizitat muzeul din Doroțcaia apare prima dată în Provincial.
15:10
La Angenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc o întrunire a producătorilor de nuci. Întrunirea a fost convocată de către Asociația Nucicultorilor din Moldova cu suportul ANSA. Șeful Direcției semințe și material săditor, Dumitru Rusu, a menționat despre necesitatea conlucrării mai apropiate a producătorilor de culturi nucifere și de material săditor cu ANSA, care […] Post-ul Asociația Nucicultorilor din Moldova – în ședință la ANSA apare prima dată în Provincial.
13:30
Peste 20 de agenți economici au fost prezenți la cea de-a patra sesiune de informare cu privire la beneficiile și avantajele statutului de Agent Economic Autorizat (AEO), care a avut loc la Comrat, informează Provincial. Activitatea a fost organizată în cadrul unei ample campanii de comunicare pro-AEO, lansată în luna iulie de Serviciul Vamal, în […] Post-ul Peste 20 de agenți economici au participat la o sesiune de informare, la Comrat apare prima dată în Provincial.
12:50
„Orheienii de bună credință, cei care cred și simt românește trebuie să fie reprezentați. Am decis să candidez din partea formațiunii pe care o reprezint, Partidul Liberal, pentru funcția de primar al municipiului Orhei”. Aceasta comunică fostul deputat liberal, Roman Boțan, informează Provincial. „În campania electorală din 2015 am avut foarte multe întâlniri cu orheienii […] Post-ul Candidat la șefia Orheiului: „Cei care cred și simt românește trebuie să fie reprezentați” apare prima dată în Provincial.
12:50
Candidatul blocului Politic ACUM, Maria Gonța, s-a înscris oficial în cursa electorală în calitate de concurent electoral la funcția de Primar al orașului Fălești, informează Provincial. „În calitate de viitor primar, voi demonstra că, prin determinare, curaj și voință, se poate face pentru oameni mai multe decât s-a reușit până acum, astfel încât orașul Fălești […] Post-ul Pretinde la funcția de primar al orașului Fălești. Candidat: „Deși deznădejdea locuitorilor e mare, mai există o speranță” apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
În decursul săptămânii curente, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a organizat trei cursuri de instruire dedicate planificării bugetare și utilizării modulelor respective ale Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice (SIGFP). Un curs de instruire, cu o durată de patru zile, a fost destinat specialiștilor începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice […] Post-ul Specialiștii începători în finanțe publice – instruiți de CTIF apare prima dată în Provincial.
11:00
Un tânăr în vârstă de 18 ani, originar dintr-o localitate din raionul Drochia, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui furt din oficiu. Polițiștii au fost alertați în după amiaza zilei de 3 septembrie de către un bărbat, […] Post-ul Un tânăr din raionul Drochia riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt apare prima dată în Provincial.
07:00
Un Centru pentru pregătire vocațională a fost lansat în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Acesta face parte dintr-un proiect implementat de către Asociația Obștească „Viitorul” din localitate, cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, informează Provincial. Centrul va oferi, pentru aproximativ două sute de copii, supraveghere, instruire și un program de dezvoltare personală. Acţiunile vor avea […] Post-ul Un Centru de pregătire vocaţională a fost deschis în raionul Făleşti apare prima dată în Provincial.
19 septembrie 2019
16:50
În curând vor demara lucrările ce țin de „Intrarea în sat”. Despre aceasta comunică Primăria din Colonița, informează Provincial. Potrivit autorităților, curând vor începe lucrările. „Această idee a fost discutată și analizată ceva mai devreme, iar în toamna asta vor începe lucrările. Costul proiectului este de 198650 lei, și este finanțat din bugetul local al […] Post-ul (FOTO) Intrarea în Colonița va arăta altfel! Primăria: „Toamna asta vor începe lucrările” apare prima dată în Provincial.
15:50
La Edineț se desfășoară forumul de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord”, destinat potențialilor investitori, antreprenorilor de succes și start-up-urilor, informează Provincial. Evenimentul reprezentă o platformă de reuniune a noilor tendințe ale pieții și strategiilor eficiente de business, pentru atragerea investițiilor și crearea parteneriatelor de afaceri și oferă oportunități de colaborare și parteneriat […] Post-ul La Edineț se desfășoară un forum de afaceri destinat potențialilor investitori apare prima dată în Provincial.
14:30
Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni precum și străini, care să creeze aceste programe. În același timp, Usatîi a anunțat că se află în discuții cu astfel de specialiști. „Vreau […] Post-ul Usatîi: „Fără proiecte, nicio localitate din R. Moldova nu poate să se schimbe. Suporturile sunt gata să le acopăr eu” apare prima dată în Provincial.
13:40
În seara zilei de ieri, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină la lichidarea unui incendiu în localitatea Sadova, raionul Călăraşi, informează Provincial. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 17:13 de minute. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri care au stabilit că flăcările au […] Post-ul Incendiu la Sadova. Flăcările au cuprins o casă de locuit apare prima dată în Provincial.
13:00
Reporterul portalului TRIBUNA a discutat cu Vaja Jhashi, unul dintre cei mai puțin publici oameni de afaceri din Moldova, proprietarul holding-ului „Trans-Oil Group”. Pentru că nu este o persoană publică, oamenii pot avea despre el o imagine care nu prea corespunde realității. Prin intermediul acestui interviu, noi am încercat, în măsura posibilităților, să ridicăm această cortină. T: […] Post-ul (INTERVIU) Vaja Jhashi: Sunt foarte recunoscător pentru faptul că soarta m-a adus cândva în Moldova apare prima dată în Provincial.
12:50
Şeful-adjunct al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut aseară de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins de la un bărbat 700 de euro, iar ulterior încă 2000 de euro, pentru a-l ajuta să-şi soluţioneze un dosar […] Post-ul Angajat din cadrul Inspectoratului de poliţie din Cahul – reţinut apare prima dată în Provincial.
11:30
Interviu al portalului www.curentul.md cu Gheorghe Brînzilă, director de producție în cadrul Fabricii de Sticlă din Chișinău C: Fabrica de Sticlă din Chișinău are aproape 50 de ani de activitate. Cum a evoluat întreprinderea de-a lungul anilor? G.B: Fabrica de Sticlă din Chișinău a fost înființată la 28 iunie în anul 1970, ca urmare a unul ordin […] Post-ul (INTERVIU) Gheorghe Brînzilă: Fabrica de Sticlă din Chișinău are planuri de viitor mari… apare prima dată în Provincial.
10:40
În această săptămână, pe teritoriul raionului Făleşti s-au desfășurat aplicații la protecţia civilă, informează Provincial. Conform scenariului, un seism puternic a afectat infrastructura raionului și a unor sate vecine. În urma cutremurului au fost înregistrate întreruperi a energiei electrice, scurgeri de substanţe toxice la o întreprindere locală, mai multe accidente rutiere, dar şi incendii în […] Post-ul Aplicații la protecţia civilă pe teritoriul raionului Făleşti (FOTO) apare prima dată în Provincial.
09:40
„Dragi bălțeni. Astăzi, împreună cu echipa mea, am depus actele pentru a fi înregistrați în cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie”. Aceasta a comunicat liderul Partidului Unității Naționale ( PUN) la Bălți, Sergiu Burlacu, informează Provincial. „În urma mai multor întruniri și îndemnuri din partea bălțenilor noștri, am decis să nu rămân indiferent […] Post-ul Vrea să fie primar de Bălți: „Am decis să nu rămân indiferent şi să mă implic activ” apare prima dată în Provincial.
09:30
Serviciul Fiscal de Stat informează că termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul III al anului 2019 este data de 25 septembrie. Astfel, agenții economici care aplică regimul general de impunere (12% din venitul impozabil) sunt obligați să achite 1/4 din: a) suma calculată drept impozit ce urmează a fi […] Post-ul Fiscul avertizează: 25 septembrie – termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate apare prima dată în Provincial.
09:20
Cu sprijinul IDIS „Viitorul”, a instituțiilor școlare și preșcolare din localitate, la Strășeni a fost organizat evenimentul „Ziua Ușilor Deschise la Primăria Municipiului Strășeni”, informează Provincial. „Micuții Patrioți din Strășeni au semnat prima lor Declarație oficială, iar elevilor LT „Mihai Eminescu” și „Ion Vatamanu”, din municipiul Strășeni, li s-a oferit oportunitatea de a afla despre […] Post-ul Ziua ușilor deschise la Primăria municipiului Strășeni (FOTO) apare prima dată în Provincial.
09:20
Peste 45 de agenţi economici din Rîșcani, municipiul Bălți și Chişinău, raioanele Ungheni, Edineţ, Sîngerei, Rîbnița și Comrat, participă la cea de-a 8-a ediție a Târgului expozițional universal „Toamna la Rîșcani”, care are loc în perioada 18-20 septembrie 2019, în contextul Hramului oraşului Rîșcani, informează Provincial. Târgul a fost organizat de filiala Bălţi a Camerei […] Post-ul La Rîșcani are loc un târg expozițional de toamnă apare prima dată în Provincial.
06:50
Lidia Tentiuc este candidatul partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la Primăria din Măgdăcești a raionului Criuleni, informează Provincial. „Doamna Tentiuc, profesor de istorie, este directorul Liceul Teoretic Măgdăcești și o cunoscută luptătoare pentru dezvoltarea și prosperarea localității”, a scris, pe o rețea socială, liderul USB, Valeriu Munteanu. „Lidia Tentiuc a fost și rămâne a fi mereu în avangardă, mereu […] Post-ul Directorul liceului din Măgdăcești – candidat la șefia localității. Detalii! apare prima dată în Provincial.
18 septembrie 2019
16:30
Liudmila Pintilie Buzu este candidatul partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la Primăria din Drăsliceni a raionului Criuleni. Despre aceasta comunică liderul USB, Valeriu Munteanu, informează Provincial.  „Doamna Liudmila Pintilie este economist de profesie, conduce o afacere de familie și este plină de energie pozitivă pe care o canaliza întru dezvoltarea localității în care s-a născut și în […] Post-ul La moment conduce o afacere, pe viitor – se vede primar al unei localități din Criuleni apare prima dată în Provincial.
15:40
Primăria municipiului Bălți invită la Festivalul etnocultural, ce se va desfășura duminică – 22 septembrie 2019, începând cu ora 11:00, în scuarul Palatului municipal de cultură, informează Provincial. La eveniment vor fi diverse expoziții ale organizațiilor etnoculturale din municipiu. De menționat că, prima ediție a Festivalului etnocultural a avut loc în septembrie 2000 prin Decretul […] Post-ul Primăria mun. Bălți anunță despre organizarea unui festival etnocultural apare prima dată în Provincial.
15:30
Fostul președinte al raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, susține că a depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de Consilier raional în Consiliul raional Criuleni, informează Provincial. „Astăzi am acceptat o provocare. Am depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de Consilier raional în Consiliul […] Post-ul Veaceslav Burlac – candidat independent, la funcția de consilier raional: „Am și în spatele meu o mare dezamăgire” apare prima dată în Provincial.
14:40
Primărul satului Ghelăuza din raionul Strășeni, Nicoleta Malai, comunică despre depunerea actelor pentru a fi înregistrată la funcția de primar al localității „fiind înaintată de către Blocul ACUM”, informează Provincial.  „A fost înregistrată și echipa de consilieri al BLOCULUI ACUM, o echipă de oameni gospodari muncitori care cu siguranță vor munci alături de mine să ducem la […] Post-ul Primarul Nicoleta Malai își dorește un nou mandat: „Să ducem la bun sfârșit proiectele începute” apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.