Șase persoane riscau să se înece în raionul Râșcani

Provincial, 21 august 2019 10:30

În seara zilei de 19 august, salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat 6 persoane care riscau să se înece. Cazul s-a produs în apele lacului de acumulare Costești-Stânca în preajma localității Duruitoarea a raionului Râșcani. Potrivit informației IGSU, oamenii din preajma au observat pe […] Post-ul Șase persoane riscau să se înece în raionul Râșcani apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 8 ore
16:30
Liudmila Pintilie Buzu este candidatul partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la Primăria din Drăsliceni a raionului Criuleni. Despre aceasta comunică liderul USB, Valeriu Munteanu, informează Provincial.  „Doamna Liudmila Pintilie este economist de profesie, conduce o afacere de familie și este plină de energie pozitivă pe care o canaliza întru dezvoltarea localității în care s-a născut și în […] Post-ul La moment conduce o afacere, pe viitor – se vede primar al unei localități din Criuleni apare prima dată în Provincial.
15:40
Primăria municipiului Bălți invită la Festivalul etnocultural, ce se va desfășura duminică – 22 septembrie 2019, începând cu ora 11:00, în scuarul Palatului municipal de cultură, informează Provincial. La eveniment vor fi diverse expoziții ale organizațiilor etnoculturale din municipiu. De menționat că, prima ediție a Festivalului etnocultural a avut loc în septembrie 2000 prin Decretul […] Post-ul Primăria mun. Bălți anunță despre organizarea unui festival etnocultural apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
15:30
Fostul președinte al raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, susține că a depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de Consilier raional în Consiliul raional Criuleni, informează Provincial. „Astăzi am acceptat o provocare. Am depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de Consilier raional în Consiliul […] Post-ul Veaceslav Burlac – candidat independent, la funcția de consilier raional: „Am și în spatele meu o mare dezamăgire” apare prima dată în Provincial.
14:40
Primărul satului Ghelăuza din raionul Strășeni, Nicoleta Malai, comunică despre depunerea actelor pentru a fi înregistrată la funcția de primar al localității „fiind înaintată de către Blocul ACUM”, informează Provincial.  „A fost înregistrată și echipa de consilieri al BLOCULUI ACUM, o echipă de oameni gospodari muncitori care cu siguranță vor munci alături de mine să ducem la […] Post-ul Primarul Nicoleta Malai își dorește un nou mandat: „Să ducem la bun sfârșit proiectele începute” apare prima dată în Provincial.
13:30
Astăzi, d-ul Ioan Goreanu a depus actele pentru a se înregistra în calitate de candidat la funcția de primar al satului Puhoi. Aceasta comunică fosta conducere a satului Puhoi din raionul Ialoveni, Petru Frunze, actual – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, informează Provincial.  „Ioan Goreanu a fost propus să candideze prin vot unanim de adunarea […] Post-ul Cu votul reprezentanților locali din toate partidele, satul Puhoi are o candidatură la funcția de Primar! apare prima dată în Provincial.
13:10
Anul 2019 a fost cel de-al treilea an în care persoanele fizice plătitoare de impozite din Republica Moldova au avut dreptul de a redirecţiona 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie necomercială sau o entitate religioasă. Rezultatele implementării acestui mecanism pentru a treia oară consecutiv, demonstrează o tendinţă de creştere la toate capitolele […] Post-ul Beneficiarii desemnării celor 2% din impozitul pe venit, vor primi astăzi banii apare prima dată în Provincial.
12:40
Penitenciarul nr.15 din Cricova, recent, a fost vizitat de Președinta Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, Doina Gherman de comun cu angajații Direcției prevenirea torturii a Oficiului Avocatului Poporului, Alexandru Zubco și Iurie Dubenco, informează Provincial.   Scopul vizitei a fost monitorizarea situației privind respectarea drepturilor persoanelor aflate în detenție, precum și condițiile de […] Post-ul Președinta unei Comisii parlamentare – în vizită la Penitenciarul din Cricova apare prima dată în Provincial.
11:30
În perioada 16-18 septembrie, o delegaţie din Estonia se află într-o vizită de lucru în oraşul Nisporeni, informează Provincial. Oaspeţii au avut o întrevedere cu autorităţile raionale, unde şi-au propus să-şi consolideze relaţiile de cooperare, precum şi să încurajeze dezvoltarea economică, culturală şi educaţională, relatează Consiliul raional Nisporeni. Dina Roșca Post-ul O delegație din Estonia efectuează o vizită la Nisporeni apare prima dată în Provincial.
11:00
Penitenciarul nr.5-Cahul a fost gazda Festivalului Național Interpenitenciar „Evantai Cultural”, ediția a VIII-a, cu genericul „Creativitatea nu are margini”, preluând fanionul de la Penitenciarul nr.17-Rezina. Tematica evenimentului a trezit interes pentru persoanele private de libertate din custodia instituției, pregătindu-se la un scenariu regizat, sub conducerea artistică a actorilor profesioniști din cadrul Teatrului Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Astfel, opt […] Post-ul Deținuții Penitenciarului din Cahul au jucat alături de actorii teatrului din localitate apare prima dată în Provincial.
10:50
Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor (DTSA) Soroca a organizat o ședință de lucru cu administratorii și responsabilii de organizarea alimentației copiilor în instituțile de învățământ general din localitate, informează Provincial. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), la ședință a fost examinat mersul implementării legislației privind alimentația copiilor și a gestionării blocurilor alimentare din […] Post-ul Ședință cu privire la alimentația copiilor în instituțile de învățământ din Soroca apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
10:00
În această dimineață, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost alertați pentru a interveni în urma unui accident rutier, care s-a produs în localitatea Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, informează Provincial. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 07:49 de minute. Potrivit datelor IGSU, un autoturism de model Ford Galaxy a […] Post-ul Accident rutier la Anenii Noi. Un autoturism s-a tamponat într-un copac apare prima dată în Provincial.
07:00
Un forum de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord” va avea loc mâine – 19 septembrie, la Edineț, și vineri, 20 septembrie, la Bălți, informează Provincial. Destinat potențialilor investitori, antreprenorilor de succes și start-up-urilor, Forumul de afaceri va reprezenta o platformă de reuniune a noilor tendințe ale pieții și strategiilor eficiente de business, […] Post-ul La Edineț și Bălți va avea loc un Forum de afaceri apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
Administrația orașului Buftea din România a donat orașului Ialoveni un trenuț de agrement pentru distracția copiilor ialoveneni. Despre aceasta comunică Primarul de Ialoveni, Sergiu Armașu, informează Provincial.  La ceremonia de transmitere a cadoului a participat o delegație din orașul Buftea în frunte cu primarul Gheorghe Pistol. „Colaborarea dintre localitățile Buftea și Ialoveni se materializează în […] Post-ul În zilele de sărbători naționale, copiii vor putea călători gratis cu un trenuț, la Ialoveni apare prima dată în Provincial.
16:00
La Ghidighici din municipiul Chjișinău a avut prima etapă a campionatului național la iahting la diferite vârstă, informează Provincial. De menționat că, etapa a doua va avea loc în acest weekend, de asemenea la Ghidighici. În timp ce, campionii vor fi desemnați după runda a treia. Doina Munteanu Post-ul La Ghidighici a avut prima etapă a campionatului național la iahting apare prima dată în Provincial.
15:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu o delegație a oamenilor de afaceri din India, iar principalul subiect de discuție a fost oportunitățile investiționale în agricultura din țara noastră și accesul produselor moldovenești pe piața indiană, informează Provincial. Din delegația indiană, în frunte cu Thanglura […] Post-ul Accesul produselor moldovenești pe piața indiană – discutat la Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:00
Comisia Raională Transport a raionului Orhei anunță despre organizarea și desfășurarea ședinței în cadrul căreia sunt invitați transportatorii de pasageri și bagaje care activează pe teritoriul raionului, informează Provincial. La ședință sunt invitați și cetățenii raionului Orhei care vor să se adreseze cu sugestii sau reclamații în adresa transportatorilor auto. Pe ordinea de zi a […] Post-ul Ședință importanță la Orhei! Transportatorii auto invitați la discuție apare prima dată în Provincial.
13:10
Pe stadionul orăşenesc din Rîșcani, recent, au fost disputate meciurile finale din cadrul Campionatului raionul la fotbal, informează Provincial. Campioană a trofeului a devenit echipa satului Răcăria, care s-a impus în meciul decisiv cu Vasiliuți, scor 2-1. La ceremonia de premiere au participat Galina Zamurdac, Alexandru Guțu, Vicepreședinți ai raionului Rîșcani, Constantin Rusu, Preşedintele Asociaţiei Raionale de Fotbal […] Post-ul Campionatul raionului Rîșcani la fotbal. Rezultatele! apare prima dată în Provincial.
12:30
Antreprenorii din municipiul Strășeni s-au întrunit în cadrul unui eveniment, unde au fost prezentate toate instrumentele de suport și programele la care pot apela pentru a-și dezvolta afacerile, contribuind, ulterior, la îmbunătățirea economiei locale, informează Provincial.  Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii susține, în acest sens că, o localitate prosperă are nevoie de o […] Post-ul Antreprenorii din municipiul Strășeni s-au întrunit. Detalii! apare prima dată în Provincial.
11:30
Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale, recent, au fost premiate la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale, informează Provincial. Gala Bunelor Practici în domeniul Transparenței Locale din Republica Moldova reprezintă un eveniment national important, prin intermediul căruia sunt apreciate și celebrate public cele mai bune practici în implimentarea planurilor locale de transparență și […] Post-ul Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale – apreciate! apare prima dată în Provincial.
10:40
Primăria orașului Cimișlia comunică despre primul rezultat din cadrul Programului „Bugetul inițiativelor civice”, informează Provincial.  „Stimați cetățeni, la începutul anului 2019, primăria Cimișlia a lansat Programul ”BUGETUL INIȚIATIVELOR CIVICE”, acesta a avut ca scop de a spori gradului de implicare a cetățenilor orașului Cimișlia în procesul decizional, a transparenței și activismului civic. Astfel, în această […] Post-ul Autoritățile din Cimișlia anunță primele rezultate în cadrul unui program al inițiativelor civice apare prima dată în Provincial.
09:20
Două directoare din raionul Soroca au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, după ce și-au angajat concubinii sau alte persoane apropiate la instituțiile pe care le conduc, informează Provincial. Din 2016 până în 2019, directoarea unei școli primare-grădiniță dintr-o localitate din raionul Soroca a semnat 25 de acte administrative sau juridice (inclusiv, de angajare) […] Post-ul Două directoare din raionul Soroca și-au angajat concubinii la instituțiile pe care le conduc apare prima dată în Provincial.
09:20
Pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 9 septembrie – 15 septembrie 2019, au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive de rabie, dar și de pestă porcină. Cazurile pozitive de rabie au fost confirmate: la un dihore în raionul Criuleni; la un câine în raionul Căușeni; la o pisică în raionul Rîșcani. Pe când, cazurile pozitive […] Post-ul Mai multe cazuri de rabie și pestă porcină – depistate în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
07:10
La Dondușeni a fost redeschis sectorul de poliție nr. 1 după renovare, informează Provincial. Sediul a fost dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate. În Sectorul de poliție activează 12 de polițişti, care vor deservi orașul Dondușeni și alte 12 localități.   Acesta […] Post-ul Sectorul de Poliție din Dondușeni – inaugurat după renovare (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Un echipaj aero-medical SMURD din Iași, astăzi, a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unui bărbat în vârstă de 34 de ani din raionul Făleşti la Chișinău. Potrivit medicilor SMURD, bărbatul a suferit combustii termice de gradul I, II și III pe circa 80% din suprafața corpului. Pe […] Post-ul Un bărbat din raionul Fălești – transportat, de un echipaj SMURD, la Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:30
Liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița, alias „Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de șantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare. Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de […] Post-ul Liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița – reținut apare prima dată în Provincial.
14:10
Selecționata raionului Cahul, recent, a participat alături de alte echipe din România și Ucraina în cadrul primului turneu de fotbal trilateral între echipele reprezentative din țările vecine (România, Republica Moldova și Ucraina) – „Cupa Înfrățirii” 2019, care s-a desfășurat pe stadionul Delta din municipiul Tulcea, informează Provincial. Proiectul „Cupa Înfrățirii” ediția 2019 este finanțat parțial […] Post-ul Selecţionata Raionului Cahul a câştigat prima ediţie a Cupei Înfrăţirii la fotbal apare prima dată în Provincial.
13:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, informează PROVINCIAL. Cu un mesaj de salut s-a adresat Președintele Republicii Moldova, liderul informal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a menționat că oamenii din țară doresc schimbări la nivel local. Doresc gospodari adevărați în […] Post-ul Cine candidează în orașele din țară, din partea socialiștilor apare prima dată în Provincial.
13:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Chiril Tatarlî, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales pe circumscripție uninominală, ex-preşedinte al raionului Taraclia, informează PROVINCIAL. Potrivit unui comunicat de presă, Chiril Tatarlî a venit cu inițiativa de a discuta situaţia din raionul în care dumnealui a fost recent președinte, precum şi sprijinul care […] Post-ul Un deputat, la Președinție. A solicitat crearea unui colegiu pe lângă Universitatea din Taraclia! apare prima dată în Provincial.
12:50
Șefa Direcției protecția plantelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Svetlana Lungu și Șeful Direcției semințe și material săditor, Dumitru Rusu au participat la Festivalul Național al Mărului, care a avut loc la Soroca. În cadrul evenimentului, reprezentanții Agenției, însoțiți de conducătorii Direcției Teritoriale ANSA, Tudor Moraru și Valeriu Spoială, au trecut în […] Post-ul Reprezentanții ANSA – la Festivalul Național al Mărului de la Soroca apare prima dată în Provincial.
12:30
Responsabili din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) au convenit, în cadrul unei întrevederi, că CCRM va delega formatori pentru instruirile în domeniul finanțelor publice destinate specialiștilor începători din autoritățile publice centrale și instituțiile bugetare, pe care le organizează CTIF. La întrevedere au participat, […] Post-ul CTIF și CCRM vor colabora la capitolul instruiri în domeniul finanțelor publice apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.