CFM va pune în circulație o garnitură suplimentară la sfârșit de august

Democracy.md, 20 august 2019 16:30

Trenul va porni din Gara Chișinău la ora 06.16 și va ajunge în stația Socola (Iași) la ora 10.15. Returul se va face la ora 17.42, cu sosire la 21.36 în Chișinău. Prețul biletului de călătorie într-o direcție variază de la 90 la 130 de lei.Astfel, doritorii se pot bucura în perioada 24-27 august de o escapadă în unul dintre cele mai frumoase orașe din România, călătorind în confort și siguranță cu trenul modernizat al CFM. Din 1 februarie curent, trenul de pe ruta Chișinău-Iași circulă de trei ori pe săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 15 minute
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 17.09.2019, transmite...
Acum 2 ore
09:20
Acum 24 ore
18:20
Autocarul cu turişti din Republica Moldova se deplasa regulamentar spre Târgu Neamţ, când a fost lovit frontal de un autovehicul Audi, care mergea pe contrasens spre Durau. Coliziunea a fost una extrem de puternică. La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri și mai multe echipaje de prim ajutor. Șoferul automobilului a decedat, scrie bzi.ro.Potrivit IPJ Neamt, șoferul mașinii a intrat pe contrasens. „Din primele cercetări efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Farcașa, conducea un autoturism pe DN 15 B, din direcția Pipirig – Poiana Teiului, ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune cu un autocar, condus de un bărbat, de 39 de ani, din Iași”.Conducătorul autocarului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.Traficul rutier în zonă s-a desfășurat cu mare dificultate timp de peste 4 ore.
17:20
Potrivit newsmaker.md, Vladimir Novosadiuc, ar fi o persoană apropiată de cotroversatul politician şi om de afaceri Ilan Şor.În raportul Kroll, privind furtul miliardului, figurează şi numele lui Vladimir Novasadiuş şi al soţiei sale, Rita Ţvik, care s-ar afla şi în spatele Televiziunii Centrale aparent controlate de Ilan Şor. În prezent au loc mai multe acţiuni de urmărire penală efectuate de către Procuratura Anticorupţie, vom veni ulterior cu detalii.
16:20
Ca rezultat al investigaţiilor, poliţiştii  au  reţinut doi bărbaţi cu vârsta de 31 şi 54 de ani, unul din ei fiind medic în cadrul unui Centru al medicilor de familie din  mun. Chişinău. Aceştia au pus la cale o schemă prin care realizau consumatorilor de droguri stupefiante, produse medicamentoase cu efect psihotrop.Astfel, medicul elibera reţete pe numele unor persoane terţe şi procura personal din farmacii stupefiante pe care le transmitea complicelui său pentru realizare.În procesul de documentare a activităţii infracţionale  ofiţerii de investigaţie au efectuat achiziţii de control, fiind procurate pastile Alprazolam şi fiole de Tramadol. În urma percheziţiilor efectuate de la suspecţi poliţiştii au depistat şi ridicat 83 de pastile Alprazolam, 29 de fiole de Tramadol, precum şi mai multe reţete pe care erau menţionate denumiri de medicamente cu efect psihotrop.
16:10
Creșterea numărului indecișilor, este influențat parțial de noua Guvernare la care așteptările cetățenilor au fost prea mari.Nu a reușit să obțină rezultate în promisiuni simple ce ține de cumătrism, transparența concursurilor.Andrei Năstase probabil înțelege acest lucru și cât de complicată va fi campania electorală în momentul când ești asociat cu guvernarea care la moment nu are succese, ești în alianță cu oponentul tău.Locuitorii mun. Chișinău mai degrabă vor prefera pe candidatul Socialiștilor care pe lângă că este mai experimentat, cunoaște problemele orașului, are soluții potrivite și după vizitele liderului neoficial Igor Dodon la Bruxelles și SUA este văzut pozitiv chiar de electoratul centru-dreapta.O altă problemă care îl așteptă pe candidatul din partea blocului ACUM este candidatul Partidului Nostru, unde la alegerile precedente diferența între cei doi candidați au fost doar de 13 mii de voturi.
15:20
Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de cercetare de Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului, relatează The Guardian. Instituţia a deţinut studii despre arme biologice în timpul erai sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia. Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma exploziei. Incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătraţi a fost în cele din urmă stins. Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale. Primarul oraşului Koltsovo a asigurat locuitorii că nu au există niciun risc biologic în zonă. Totuşi, cauza exploziei este încă necunoscută, iar o investigaţie a fost declanşată, scrie Ruptly.
14:20
Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 02:01 de minute. Potrivit IGSU arderea s-a produs într-un apartament cu 5 camere de la etajul unu.La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au stabilit că flăcările au cuprins două camere, bucătăria apartamentului, dar şi gunoiul din exteriorul blocului. Pompierii au reuşit evacuarea promptă a persoanelor din apartamentele vecine, dar şi localizarea arderii către ora 02:38 de minute.În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar focul a distrus gunoiul, dar şi bunurile materiale învechite din interiorul apartamentului. Mai mult, flăcările au afectat fereastra apartamentului vecin de la etajul doi. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.
13:20
Vă redăm mai jos scrisoarea deschisă integral:„Angajaţii Serviciului Hidrometeorologic de Stat expediază această scrisoare către instituţiile abilitate a statului de a face lumină şi a pune legea în aplicare, pentru a demonstra, că se vrea schimbare în Republica Moldova, dar nu mimare, noi sperăm că noua guvernare va fi altfel.Acest caz a fost investigat de către Centrul Anticorupţie, dar cu părere de rău, noi angajaţi am aşteptat şi aşteptăm, ca Centrul Anticorupţie să finiseze ancheta şi să ia o hotărâre, dar cu regret Violeta Bălan, directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat şi până astăzi gestionează banii publici alocaţi Serviciului, fără nici o transparenţă. Cazul ţine de acţiunile de corupţie a directorului adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Violeta Bălan, care de mai mult de 2 ani, prin metode ilegale însuşeşte abuziv banii publici, deoarece Doamna V.
12:20
Restabilirea în funcție a avut loc ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ. Prin urmare, de astăzi interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, exercitat de către domnul Eduard Varzar, încetează de drept.
11:30
În timpul ședinței a fost discutată funcționalitatea Agenției Naționale pentru Integritate, dar și alte subiecte de importanță majoră.Consiliul Anticorupție este o platformă pentru examinarea problemelor sistemice și de politici în domeniul prevenirii și combaterii corupției și reforma justiției și pentru coordonarea eforturilor între autoritățile publice competente în vederea implementării cu succes a politicilor adoptate.
Ieri
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 17.09.2019, transmite...
09:20
16 septembrie 2019
19:30
Mai mulți tineri au fost văzuți în blocurile de locuit din Bălți în timp ce repartizau materiale electorale în cutiile poștale ale locuitorilor. Este vorba de ziarul de partid „Socialiștii” care conține doar articole laudative la adresa PSRM și a președintelui Igor Dodon, precum și denumirea și simbolul formațiunii pe fiecare pagină. Împreună cu ziarul, este distribuită și o foaie volantă cu conținut vădit negativ la adresa echipei „Partidului Nostru”, ai căror reprezentanți administrează municipiul după alegerile locale din 2015. Materialul electoral respectiv este însă distribuit cu încălcarea legislației, deoarece nu conține date privind tirajul precum și tipografia la care a fost tipărit, așa cum cer normele legale.O bălțeancă a filmat câțiva tineri în timp ce distribuiau materialele respective. Ei au recunoscut că reprezintă PSRM, dar consideră că nu încalcă legislația.
18:20
Nu au fost raportate victime şi nu se aşteaptă ca intensitatea vântului să scadă până marţi.„Am evacuat aproximativ 300 de locuitori şi turişti din satele Keri şi Agalas ca măsură de precauţie. Focul a ajuns în apropierea caselor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al pompierilor, informează Agerpres.Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de Atena. Peste 100 de pompieri se luptă cu flăcările, cu ajutorul a 28 de maşini. Totodată, 2 elicoptere şi 4 avioane participă la operaţiunile de stingere a incendiului.Un alt incendiu a afectat duminică regiunea Loutraki, aflată la 80 de kilometri de Atena, brigada de pompieri informând că a fost solicitată să stingă peste 70 de focuri în ultimele 24 de ore.
17:20
Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Fălești, a declarat petnru Deschide.MD că, victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 30 de ani, care intenționat ar fi dat drumul la gaz în casă.„În rezultatul examinării la fața locului de către angajații Serviciul intervenții gaze a SRL Bălți-Gaz s-a stabilit, priliminar,  că deflagrația s-a produs din cauza unei scurgeri intenționate de gaze în locuință. Acest lucru ar fi fost făcut de către victima în vârstă de 30 de ani, care fiind în stare de ebrietate, ar fi încercat să se suicidă”, susține Talpă.Reprezentantul IP Fălești a mai adăugat că în rezultatul leziunilor primite, tânărul a fost internat în spitalul raional Fălești, cu diagnoză: combustie termică gradul 2 și 3, aproximativ 50 % suprafața corpului. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele, dar și ce l-a făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.
16:20
Potrivit presei de peste Prut, persoana în cauza are arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului. „Arsura a rezultat în urma unei flăcări deschise într-un spaţiu închis”, scrie presa de peste Prut.
15:20
Rosian Vasiloi spune că, în baza noului ecuson moldovenii vor putea stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, totodată să fie păstrate datele cu strict caracter personal a acestora.„Propunem ca noul ecuson nominal sa ofere posibilitatea cetățenilor să cunoască cu cine vorbesc atunci când au în față nu doar un om cu epoleți, dar și le va proteja colegilor mei datele cu caracter personal. Ecusonul va conține logoul instituției, un număr care ar coincide cu seria legitimației de serviciu a angajatului și nimic mai mult”, a precizat șeful Poliției de Frontieră.Pe pagina sa de Facebook, Rosian Vasiloi a publicat trei modele de ecusoane și s-a adresat atât colegilor, cât și cetățenilor pentru a stabili cel mai optimal ecuson, astfel încât acesta să fie și modern, dar și comod.
14:20
Potrivit CEC, cele mai multe secții de votare se găsesc în circumscripțiile electorale de la Chișinău nr.1, care cuprind sectoarele și suburbiile Capitalei – 307 la număr, la Orhei nr. 25 – 83, la Ungheni nr.35 – 78, iar la Soroca nr.29 – 74 de secții.Cele mai puține vor fi deschise la Dubăsari nr.15 – 14, iar la Basarabeasca nr.5 – 15 secții de votare.În contextul organizării și a alegerilor parlamentare noi în ziua de 20 octombrie curent, 50 de secții de votare din circumscripția electorală uninominală (CEU) nr.17 Nisporeni și 27 de secții de votare din CEU nr.33 Chișinău vor desfășura și operațiuni electorale specifice scrutinului parlamentar.Alte 25 de secții de votare au fost organizate pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului , municipiul Bender, în unele localități ale raionului Căușeni (în CEU nr.48), iar peste hotarele Republicii Moldova (în CEU nr.50) vor fi deschise 85 de secții de votare.
13:20
Bănuiții,  prezentându-se ca angajați ai poliției, au intrat în apartamentul victimei sub pretextul că vor percheziționa domiciliul, motivând că acesta ar poseda droguri. Ulterior, suspecții au aplicat violența fizică asupra victimei și au solicitat să le transmită mijloace financiare în suma de 40 mii lei, după care în prezența acestuia au sustras bunuri materiale. Mai mult, indivizii au urcat forțat victima într-un automobil și au transportat-o într-o fâșie forestieră, unde au continuat maltratarea ei, pentru a obține mijloace financiare.Toate acțiunile, suspecții le filmau pe telefoanele mobile, după care utilizau aceste filmări pentru intimidarea victimei, ca să-și ducă la bun sfârșit intențiile sale.În urma măsurilor efectuate, polițiștii cu suportul ofițerilor “Fulger”, au reținut suspecții. Aceștia au fost plasați în arest pentru 30 de zile.
12:20
În lipsa unor boxe speciale unde ar fi colectate deşeurile electrice şi electronice, acestea sunt aruncate împreună cu deşeurile menajere la gunoi, iar contactul lor ulterior cu solul devine extrem de toxic, spun experţii.Campania naţională Hai, Moldova presupune o mobilizare generală pentru colectarea separata şi reciclarea deşeurilor electronice de dimensiuni mici. Astfel urmează să fie adunate în boxe speciale deşeurile electrice şi electronice de dimeniuni mici, precum telefoane, acumulatoare, cabluri, tablete, telecomenzi.
11:40
Astfel, în acest sfârșit de săptămână, peste 1 100 de încălcări rutiere au fost depistate de inspectorii de patrulare, dintre care:- 540 conduceau cu mult peste limita de viteză admisă;- 27 de conducători auto în stare de ebrietate au fost documentați și înlăturați de la volanul automobilului;- 19 nu dețineau asupra lor permise de conducere;- 69 au încălcat regulile de oprire și neacordare de prioritate pietonilor.În aceste zile au avut loc 28 de accidente rutiere, soldate cu 34 de persoane traumatizate și 4 decedate.
10:40
De exemplu pentru carnea de porc din UE cota de import constituie 4.000 de tone pe an, care se epuizează la mijlocul anului, spun antreprenorii. Încă 4.000 de tone pentru Moldova constituie cota de carne de găină importată din UE, notează mold-street.com.În consecinţă în ficare an pe piaţă se atestă un deficit a materiei prime de calitate înaltă, ceea ce duce la creşterea preţurilor la carne şi produsele din carneOamenii de afaceri susţin că statul trebuie să revadă atât strategia de dezvoltare a sectorului agroindustrial, cât şi să prevadă o nouă modalitate de distribuire a cotei anuale de import la carne din UE.Or de exemplu principalii beneficiari ai acestei cote sunt companii intermediare, care arareori se ocupă de procesarea cărnii şi care încă din anul 2007 au monopolizat domeniul, dar şi companii din regiunea transnistreană.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 16.09.2019, transmite...
09:20
13 septembrie 2019
18:20
„Pregătim acum alte liste şi ne aşteptăm la un nou schimb. Vom discuta despre acest lucru la Minsk şi în formatul Normandia”, a spus el. La discuţiile în formatul Normandia participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei.Zelenski a adăugat că discuţiile în formatul Normandia ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie. „Sunt sigur că discuţiile vor avea loc. Această situaţie nu mai poate continua”, a spus liderul de la Kiev.Pe 7 septembrie Ucraina şi Rusia au făcut un schimb de câte 35 de prizonieri fiecare, decizie pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a caracterizat-o ca fiind un pas înspre îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state.Administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014.Conflictul dintre Armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.
17:20
În cazul retragerii directorului din funcție înainte de termen, concursul va fi anunțat în cel mult 30 zile.Candidații la concurs își vor confirma documentar nu doar profesionalismul, dar și integritatea. Fiecare va prezenta o declarație pe proprie răspundere că nu are antecedente penale nestinse și nu a fost tras la răspundere penală pentru infracţiuni economice, infracţiuni contra securităţii publice şi ordinii publice sau alte infracţiuni.O altă declaraţie pe proprie răspundere va fi cea privind rudele şi afinii, până de gradul IV inclusiv, angajaţi în instituţia medico-sanitară publică pentru care a fost anunţat concurs.Reputația profesionistă va fi confirmată prin referinţa de la ultimul loc de muncă.Durata de aflare în funcție nu poate depăși termenul de 5 ani.
16:20
Potrivit unei reglementări care intră vineri în vigoare, fumatul va fi interzis în 52 de parcuri şi grădini publice, echivalentul a 10% din suprafaţa totală a spaţiilor verzi din oraş, potrivit autorităţilor municipale.Primăria spune că această iniţiativă va transforma Parisul într-o „capitală mai primitoare, cu un aer mai respirabil”. Cei care încalcă prevederile noii reglementări sunt pasibili de o amendă de 38 de euro.Interdicţia nu se va aplica în cele mai mari parcuri din Paris, populare în rândul celor care doresc să organizeze picnicuri sau să petreacă pe perioada verii.Potrivit statisticilor Uniunii Europene, în 2014, în Franţa, procentul persoanelor care fumau în fiecare zi era cu puţin peste media UE şi cu mult peste alte ţări occidentale.
15:20
Decizia de a instala panoul „I love Chișinău” a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău mai demult, dar a fost amenajat în scuarul teatrului abia acum. Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției locativ-comunale a Primăriei Chișinău, Vasile Efros, a declarat pentru TV8 că s-au cheltuit aproximativ 88 de mii de lei pentru construcția și instalarea panoului.Întrebat de ce au întârziat cu amenajarea, funcționarul a spus că CMC nu a alocat inițial bani pentru acest proiect și abia acum au fost identificate resursele financiare necesare.„S-au înregistrat economii pentru primele opt luni ale anului și panoul s-a făcut din aceste economii”, a precizat Efros.
14:20
Cifrele au fost publicate de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, care a pregătit un raport statistic pentru prima jumătate a anului curent despre autorizarea acțiunilor de urmărire penală, măsurilor operative de investigații și aplicarea măsurilor de constrângere. Potrivit raportului, oamenii legii au înaintat judecătorilor 5424 de solicitări pentru efectuarea interceptărilor. Dintre acestea, doar 305 au fost respinse, iar 5122 – admise.Judecătorii au autorizat și 3080 de percheziții în prima jumătate a anului curent și au admis 302 solicitări de punere a bunurilor sub sechestru.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.