La alegerile generale locale din 20 octombrie vor și aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali

Moldova.org, 19 august 2019 16:00

PE SCURT La alegerile generale locale din 20 octombrie vor și aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali. Conform prevederilor legale, numărul de consilieri se determină în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile. Astfel, Comisia Electorală Centrală a […] The post La alegerile generale locale din 20 octombrie vor și aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
18:20
PE SCURT Peste 50 de companii autohtone vor participa în această săptămână la cea de-a III-a ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă”  din Iași, România. Expoziția se va desfășura în perioada 20 – 22 septembrie, în fața Palatului Culturii din oraşul Iași. Camera de Comerț și Industrie menționează că evenimentul se așteaptă a fi unul […] The post Peste 50 de companii vor participa la expoziția „Republica Moldova Prezintă” din Iași appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
17:20
PE SCURT Dumitru Țîra este candidatul PPEM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Actele pentru înregistrarea în cursă au fost depuse astăzi la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Dumitru Țîra a lansat un apel de mobilizare civică și i-a îndemnat pe oameni să voteze, pentru că este foarte important să participe la dezvoltarea […] The post Dumitru Țîra este candidatul PPEM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău appeared first on Moldova.org.
17:00
PE SCURT Deputatul Octavian Țîcu a anunțat astăzi că părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a declarat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie. „Sper foarte mult că și alți colegi să înțeleagă faptul că Blocul […] The post Octavian Țîcu părăsește fracțiunea Platformei DA din Parlament și își anunță candidatura la Primăria Chișinău appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
15:10
PE SCURT Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de înghețuri. Avertizarea este valabilă pentru perioada 20-22 septembrie. „În orele nocturne și ale dimineții în intervalul 20-22 septembrie se prevăd înghețuri la suprafața solului, iar pe 21 septembrie izolat în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-2°С”, au atenționat meteorologii. PE LUNG Precizăm […] The post Atenție! Cod Galben de înghețuri pe întreg teritoriul Republicii Moldova appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT Proiectul de lege deoffshorizării urmează a fi discutat în ședința plenară a Parlamentului. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului aprobarea proiectului de lege de modificare și completare a mai multor acte legislative. Astfel, Parlamentul urmează să stabilească restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de […] The post Legea deoffshorizării va fi dezbătută în Parlament. Ce restricții prevede appeared first on Moldova.org.
14:30
În episodul 4 al podcastului „Oameni”, Diana Mihuță a discutat cu Eugeniu Popovici, regizorul filmului documentar „Goodbye, Olegovici!”. Mișa, personajul principal al filmului, a fost deținut în penitenciarul nr. 10 – Goian apoi eliberat și urmărit de camera de filmări în viața sa la libertate. Tânărul încearcă să se reintegreze, însă apar conflictele cu mama […] The post Podcast Oameni // Istoria lui Mișa appeared first on Moldova.org.
13:40
PE SCURT Utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic vor fi sancționate. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de modificare și completare a Codului Contravențional. Potrivit proiectului, sancțiunile vor fi de până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12 000 de lei […] The post Utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic vor fi sancționate. Valoarea amenzilor appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
13:20
PE SCURT Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Greminger, Secretar General al OSCE, care se află într-o vizită în țara noastră. În cadrul dialogului au fost examinate mai multe subiecte cu privire la procesul intern de consolidare a democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și […] The post Igor Dodon a avut o întrevedere cu Secretarul General al OSCE Thomas Greminger. Subiectele discutate appeared first on Moldova.org.
13:10
PE SCURT Polițiștii de frontieră de la linia intrare în țară au reținut patru cetățeni ai Iranului care au încercat să intre în Republica Moldova cu actele de identitate falsificate. Incidentele au fost semnalate în ultimele 24 de ore pe Aeroportul Internațional Chișinău. În ambele cazuri, au fost întocmite procese verbale de audiere și constatare […] The post Patru cetățeni ai Iranului au încercat să intre în Republica Moldova cu acte falsificate appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Un bărbat dintr-un sat al raionului Ialoveni a fost condamnat la 13 ani închisoare, după ce și-a omorât cu o piatră de construcție oaspetele cu care consumase alcool, iar unui oaspete care adormise la el în casă, îi furase banii din buzunar și telefonul acestuia. Potrivit procurorilor, în timp ce consumau băuturi alcoolice […] The post Un bărbat din raionul Ialoveni, condamnat la 13 ani închisoare. Și-a omorât oaspetele cu o piatră appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Un accident rutier s-a produs în această dimineață în localitatea Ţânţăreni, raionul Anenii Noi. O mașină de model Ford Galaxy a derapat de pe traseu în timpul deplasării şi s-a tamponat într-un copac. La fața locului au intervenit salvatorii, care au descarcerat șoferul care a rămas blocat în automobil. PE LUNG IGSU a […] The post Accident la Ţânţăreni: O mașină s-a tamponat într-un copac. Șoferul, descarcerat de salvatori appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a făcut publice două hotărâri în care au recunoscut Republica Moldova și Federația Rusă vinovate de violarea dreptului de a nu fi supus torturii și tratamentelor inumane, precum și dreptului la libertate și siguranță. Aceste cazuri ridică spre dezbatere problema colaborării între organele de drept constituționale și reprezentanții […] The post CtEDO a condamnat R.Moldova și Rusia în două cauze transnistrene appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Deputatul Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Vladimir Cebotari va depune documentele pentru înregistrarea în alegeri la Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău joi, 19 septembrie, anunță formațiune. PE LUNG Vladimir Cebotari, fost vicepreședinte al PDM, a fost din 2011 până în iunie 2013 […] The post Vladimir Cebotari este candidatul PDM la funcția de primar general al capitalei appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:20
Două proiecte internaționale de anvergură, premiere pentru țara noastră, au fost inaugurate în data de 14 septembrie la Chișinău. Courtyard by Marriott Chișinău este primul hotel internațional select-service de 4 stele din R. Moldova, adică oferă o gamă largă de servicii la prețuri rezonabile. Alături de acesta se înalță primul Business Centru de clasă A+ […] The post Renumitul lanț hotelier Marriott a ajuns în Moldova! Hotelul, alături de primul Business Centru de clasa A+, inaugurate la Chișinău appeared first on Moldova.org.
19:01
PE SCURT Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, care face parte din delegația Republicii Moldova condusă de Maia Sandu la Washington, a anunțat că în debutul vizitei în Statele Unite ale Americii a avut întrevederi cu înalți funcționari ai FBI. „Am înmânat scrisoarea prin care le solicit partenerilor americani să ne ofere suportul plenar în localizarea […] The post Andrei Năstase de la Washington: Am reușit să pun în mod oficial pe agenda Biroului Federal de Investigații furtul miliardului appeared first on Moldova.org.
18:30
PE SCURT Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Rusia să achite 126 000 de euro de euro ca prejudicii morale pentru îngrădirea dreptului la educație în regiunea transnistreană. Reclamanții au fost profesori, angajați, elevi și părinți din patru școli cu predare în grafia latină, din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul […] The post CtEDO a obligat Rusia la plata a 126 000 de euro pentru patru şcoli din stânga Nistrului appeared first on Moldova.org.
17:10
PE SCURT O tonă de carne de porc fără acte urma să ajungă pe piețele din nordul țării. Producția, în valoare de 80 000 de lei, a fost confiscată în momentul când era transportată spre piețele din Bălți și Florești, în condiții antisanitare, cu mijloace de transport neutilate în acest sens. De asemenea, conducătorii auto […] The post O tonă de carne de porc fără acte, confiscată de oamenii legii. Urma să ajungă pe piețele din nordul țării appeared first on Moldova.org.
16:50
PE SCURT Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a depus la Consiliul Electoral de Circumscripție din Bălți actele necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală. El a declarat că a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Bălți la solicitarea locuitorilor acestui oraș. „Am visat și mi-am propus să transform Bălțiul într-un un […] The post Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi candidează din nou la funcția de primar de Bălți appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești a fost inaugurată în seara zilei de 16 septembrie la Chișinău, în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Evenimentul a debutat cu spectacolul „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Spânu-Cemârtan și ale lui Ion Moraru. PE LUNG Cea […] The post Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, inaugurată la Chișinău appeared first on Moldova.org.
14:40
PE SCURT Procuratura Anticorupție, în comun cu CNA, a desfășurat 21 de percheziții la domiciliile și în birourile mai multor persoane implicate în aceeași cauză penală în care figurează deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova. PE LUNG Procuratura Generală a relatat că, […] The post Procurorii au desfășurat 21 percheziții în dosarul fraudei bancare appeared first on Moldova.org.
14:30
PE SCURT Prim-ministra Maia Sandu întreprinde, în zilele de 18 și 19 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Pe 18 septembrie Maia Sandu va avea o întrevedere cu Secretarul de Stat Michael R. Pompeo, pentru a discuta prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA. PE LUNG Programul vizitei include […] The post Prim-ministra Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Washington appeared first on Moldova.org.
14:20
PE SCURT Deputata Platformei DA Arina Spătaru a anunțat astăzi că își dă demisia din biroul politic permanent al partidului pe motiv că vocea sa în perioada de iulie-septembrie anului „nu a fost auzită şi nu a avut nicio valoare”. Mai mult, potrivit ei, în aceeași perioadă în formațiune au avut loc schimbări, care ar […] The post Deputata Arina Spătaru anunță că demisionează din funcțiile de conducere din Platforma DA appeared first on Moldova.org.
12:50
PE SCURT Compania „Telestar Media” SRL, deținătoarea licențelor de emisie ale posturilor de televiziune „Canal 2” și „Canal 3”, a anunțat astăzi că renunță la frecvența națională pentru „Canal 2”. Într-un comunicat de presă, compania acuză presiuni în adresa televiziunilor sale, inclusiv în adresa celor afiliate din cadrul General Media Group. „Din informațiile de care […] The post Compania „Telestar Media” renunță la frecvența națională pe care emite „Canal 2″ appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat astăzi ordinul de restabilire în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari. Procuratura Generală a precizat că restabilirea în funcție a avut loc ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în urma acțiunii în contencios administrativ. PE LUNG Prin urmare, de astăzi interimatul […] The post Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Academia de Jurnalism Participativ îi invită pe toți cei interesați profeseze jurnalismul la un curs gratuit, unde vor învăța – formatul de lucru al mediei moderne, principiile etice ale jurnalismului și cum să creăm produse media de calitate. Participanții vor descifra tot ce tine de contextul propagandei, fake news, trolling online și alte […] The post Vrei o carieră media? Iată o oportunitate appeared first on Moldova.org.
11:10
PE SCURT Polițiștii au reținut doi bărbați implicați în comercializarea drogurilor sub formă de medicamente cu efect psihotrop. Unul este medic în cadrul unui Centru al medicilor de familie din Chișinău. Aceștia au pus la cale o schemă prin care vindeauconsumatorilor de droguri stupefiante, produse medicamentoase cu efect psihotrop. Valoarea drogurilor depistate, precum și a […] The post Un medic de familie din Chișinău, implicat în comercializarea medicamentelor cu efect psihotrop appeared first on Moldova.org.
10:50
PE SCURT Militari ai Armatei Naționale participă, în perioada 12-29 septembrie la exercițiul multinațional „Rapid Trident 2019”, desfăşurat la centrul de instruire Yavoriv, regiunea Lvov, Ucraina. Creşterea interoperabilităţii între militarii statelor participante şi pregătirea pentru misiuni internaţionale de menținere a păcii sunt obiectivele ediţiei din acest an al exerciţiului. PE LUNG Potrivit comandantului contingentului, căpitan […] The post Infanteriştii de la Bălţi participă la exercițiul multinațional „Rapid Trident 2019” din regiunea Lvov appeared first on Moldova.org.
10:10
PE SCURT Partidul Democrat din Moldova va ataca la Curtea Constituțională modificările în Legea cu privire la Procuratură, adoptate în două lecturi de alianța PSRM-ACUM. Deputatul democrat Vladimir Cebotari a declarat că proiectul de lege propus de Ministerul Justiției înseamnă de fapt supunerea directă a Procuraturii controlului politic. PE LUNG Potrivit lui, modificările la Legea […] The post PDM va ataca la Curtea Constituțională modificările la Legea Procuraturii appeared first on Moldova.org.
07:00
PE SCURT Modificarea Legii Procuraturii a fost votată în două lecturi de Parlament, luni seara după ora 22:00. Potrivit modificărilor legislative, candidatul la funcția de procuror general trebuie să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror sau judecător sau 8 […] The post Legea Procuraturii a fost modificată. Deputații au votat proiectul în a doua lectură appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:50
PE SCURT Reprezentanții fracțiunilor Partidului Socialiștilor, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr au semnat în această seară o înțelegere politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului. „Este vorba de o foaie de parcurs pentru mai multe reforme. Nu este un acord între partide, este un acord instituțional…Nu căutați acolo nimic secret, nu […] The post „O foaie de parcurs pentru mai multe reforme, fără anexe secrete”. PSRM, Platforma DA și PAS au semnat un acord instituțional appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.