(video) „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Litvinenco, despre „fiasco” concursului din Parlament, cu privire la funcțiile de judecător la CC

UNIMEDIA, 17 august 2019 19:00

Președintele Comisiei numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a explicat de ce comisie a de profil nu a dorit să propună plenului să voteze inițialii candidați la funcția de judecător la CC, care au câștigat concursul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
10:20
Vladimir Cebotari poate să stea cu inima, pentru că nu există niciun pericol ca să îi fie ridicată imunitatea parlamentară și să fie anchetat în furtul miliardului. Potrivit președintelui comisiei de Anchetă privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, Cebotari nu ar fi luat nicio decizie în acest sens.
Acum 30 minute
10:10
Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan susține că clienta sa și Reghina Apostolova au fost reținute ilegal. Totodată, apărătorul spune că în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție, au fost ridicate acte care nu au nicio tangență cu cauza penală.
10:10
„Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce... nu s-a construit în trecut nu ajunge nici o sută de ani! Așa că nu judecați sever Guvernul actual din Republica Moldova”, scrie fostul premier moldovean Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.
10:10
Candidatul PDM, Vladimir Cebotari, a confirmat că numele său figurează pe lista persoanelor care ar putea lupta pentru șefia capitalei.
Acum o oră
09:40
Un an în urmă, Ferrari a confirmat oficial dezvoltarea primului său SUV, dar, cu excepția faptului apariției sale iminente, informații despre mașină atunci nu a fost făcute publice. Acum, despre viitorul model au început să apară detalii.Inginerul-şef Ferrari Michael Leiters a spus câte ceva despre proiect într-un interviu exclusiv pentru colegii de la Autocar.
Acum 2 ore
09:00
Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță că va ataca la Curtea Constituțională modificările în Legea cu privire la Procuratură, ce au fost votate ieri, 16 septembrie, în ambele lecturi.
08:50
Dragi prieteni, avem o surpriză pentru voi, una ce se va desfășura chiar în această duminică! Pe data de 22 septembrie vă așteptăm în Piața Marii Adunări Naționale la AutoBlog.MD Street Show – Expoziția celor mai tari automobile din Republica Moldova!
08:30
După trei luni de la dispariția lui Vlad Plahotniuc, 14 iunie, atunci când democrații au anunțat că pleacă de la guvernare, fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, consideră că ex-liderul PDM ar putea reveni în Republica Moldova. Întrebat unde se află fostul deputat, Candu spune că „călătorește”.
Acum 4 ore
07:50
„Oamenii așteaptă de la noi acțiuni dure și am livrat prima porție. Vor mai urma”. Declarația aparține prim-ministrei Maia Sandu în contextul în care parlamentarii au aprobat câteva modificări la Legea Procuraturii, ceea ce prevede modificarea procedurilor de numire în funcție a procurorului general și implică preselecția candidaților de către Comisia de concurs constituită de Ministerul Justiției.
07:30
„Trebuie să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca” – spunea Moliere, dar, cu siguranță, gurmanzii nu-i vor împărtăși viziunea. Mâncarea nu mai este de multă vreme doar o satisfacere a unei nevoi de bază, ci este una dintre micile (sau marile) plăceri ale vieţii, iar festivalurile culinare care se organizează pe întreg mapamondul vin să confirme acest lucru. Dacă ai o relație specială cu „bunișorul”, te invităm să citești acest articol – poate te inspirăm să alegi următoarea ta destinație de călătorie.
07:30
Republica Moldova a înregistrat un avans economic de 5,8%, pe serie brută, în trimestrul doi al anului 2019, faţă de perioada similară a anului precedent, cu mult peste aşteptările analiştilor şi oficialităţilor, care au mizat pe o creştere de 3,5-4,5% a produsului intern brut, scrie mold-street.
07:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță pentru astăzi, 17 septembrie, maxime de 25 de grade Celsius și cer variabil, iar la nordul Republicii, mercurul din termometre va indica 10 grade noaptea și vor cădea precipitații.
Acum 12 ore
22:30
În urma reținerii deputatelor din partea Partidului „Șor, ”Marina Tauber și Reghina Apostolova, fracțiunea parlamentară, a venit cu o reacție în acest sens.
22:10
Reținută de către ofițerii CNA pentru 72 de ore, deputatei Partidului „Șor”, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost transportată la un spital din capitală.
21:40
Noua înțelegere politică dintre Blocul Acum și Partidul Socialist din Moldova, semnată în această seară, conține o serie de angajamente pe care și le asumă noua coliție majoritară, printre care și faptul că nu permite traseismul politic, acțiuni de subminare a guvernării și dezbinarea societății prin discurs public. Acrodul de 15 pagini este în schimb, consistent din punct de vedere a subiectelor pe care majoritatea parlamentară își propune să coopereze.
Acum 24 ore
20:30
Deputata partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a fost reținută la Orhei, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, la scurt timp după ce a fost anunțată ridicarea imunității acesteia în Parlament.
20:20
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, i-a adus în dar o cruce ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, direct la Ministerul Afacerilor Interne.
19:50
Prim-ministra, Maia Sandu a venit cu o reacție față de critica adusă activității actualei guvernări de către președintele țării, Igor Dodon, în cadrul discuției publice a prim-ministrei Republicii Moldova și directorului general pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile de Extindere din cadrul Comisiei Europene, Christian Danielsson.
19:10
Un nou accident scump în capitala României. Proprietarul unui Lamborghini Urus, primul SUV al mărcii şi singurul model care are motor efectiv sub capotă, şi l-a avariat grav într-o intersecţie.
19:10
NR Investments Ltd, compania care a anunțat că a intrat în posesia a 95% din Avia Invest SRL, concesionara Aeroportului internațional Chișinău, a venit cu un nou comunicat de presă. În acesta se menționează, printre altele, că NR Investments, compania omului de afaceri britanic Nat Rothschild, ia în calcul și unele acțiuni legale atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara ei, în vederea protejării investiției sale.
19:00
Luni, 16 septembrie 2019, Blocul ACUM și PSRM au semnat un nou acord de colaborare, care include toate reformele prioritare pe care și le propun spre realizare.
18:50
Procuratura Generală anunță motivele pentru care cele două deputate ale fracțiunii Șor au fost reținute în această seară la Orhei. Potrivit unui comunicat al instituției, măsura a fost luată după ce cele două au plecat din sala legislativului.
18:30
Marina Tauber a fost reținută la Orhei, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis să o lase fără imunitate parlamentară.
18:10
Ministerul Justiției inițiază procesul de consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.
17:40
Renato Usatîi a făcut public prețul automibilului pe care îl deține - un Rolls Royce, model Cullinan produs în 2019, într-un live pe pagina sa de Facebook, în care a arătat documentele de achiziție și devamare insistând că nu are nimic de ascuns.
17:40
Deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază dosarul frauda bancară.
17:30
Cea mai mare realizare a Guvernul Sandu în 100 de zile este faptul că a dat jos guvernarea „Plahotniuc”. Cel puțin cu asta se laudă deputații din Blocul ACUM și cei din PSRM.
17:30
Apă-Canal Chişinău dezminte acuzațiile aduse anterior la adresa companiei producătoare de alcool, despre poluarea Bâcului, și își cere scuze de la aceasta. Declarația a fost făcută de Arcadie Rusnac, șef al Departamentului asigurarea și controlul calității, al instituției de stat, care a făcut și unele precizări vizavi de apariția culorii albe a apelor uzate, epurate şi deversate în râu.
17:10
KIA Motors Company alături de Hyundai Motor Company a anunțat despre investiția sa în rețeaua IONITY, un parteneriat realizat de producătorii auto globali. În conformitate cu acordul, KIA și Hyundai, companii auto afiliate ale Hyundai Motor Group, vor juca un rol central în sporirea pe viitor a disponibilității stațiilor de încărcare pentru automobilele electrice, cu avantaje suplimentare pentru clienții săi.
16:40
Un tânăr de 18 ani a decedat, iar doi pasageri din mașina pe care o conducea au ajuns la spital cu diferite traumatisme în urma unui accident care s-a produs pe traseul R-1, în apropiere de lacul Ghidighici, din cauza vitezei excesive.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.