Ilan Șor a rămas fără imunitate

Jurnal TV, 17 august 2019 03:10

Deputatul Ilan Șor poate fi reținut, arestat, percheziționat și trimis în judecată. Parlamentul l-a lipsit de imunitate la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Decizia a fost luată în lipsa lui Ilan Șor, care este anunțat în căutare internațională. Toți cei opt membri ai comisiei juridice au votat „pentru” ridicarea imunității.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
00:40
Legea privind numirea PG, de urgență la Parlament
00:30
Prezentat de Vasile Luchianu
00:30
Prezentate de Vasile Luchianu
16 septembrie 2019
22:40
O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost deschisă în weekend în orașul Taraclia. Construcţia din temelii a acesteia a fost posibilă datorită susținerii financiare a Statelor Unite ale Americii, care a oferit peste 400 de mii de dolari. Și autoritățile locale au contribuit cu 240 de mii de lei.
22:30
Trei elevi din Republica Moldova au revenit acasă cu medalii de bronz de la Olimpiada Balcanică de Informatică.
22:30
Alte două accidente teribile s-au produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Într-un caz au avut de suferit cinci tineri, iar în urma celui de-al doilea impact a murit un băiat de 18 ani, altul, de 20 de ani, este în stare extrem de gravă într-un spital din Chișinău, iar în Spitalul Raional Rezina au mai fost internate două victime. Detalii aflaţi din următorul grupaj de ştiri.
22:30
Iar la Chișinău vine secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Thomas Greminger. El va discuta cu oficialii de aici despre rolul, pe care îl poate avea OSCE în asigurarea transparenței procesului de retragere și distrugere a munițiilor și armamentului rusesc din stânga Nistrului.
22:30
Locuitorii satului Grigorăuca, raionul Soroca, anunță pentru mâine dimineață un protest. Oamenii spun că vor bloca drumul ce leagă Soroca de Otaci pentru că s-au săturat de inactivitatea autorităților, care doar le promit repararea acestei șosele internaționale.
22:20
Deputatele Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute astăzi de către ofițerii CNA în municipiul Orhei. S-a întâmplat după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat în ședința Parlamentului ridicarea imunității pentru reținerea, arestarea, efectuarea unor percheziții şi trimiterea în judecată a celor două deputate.
22:10
În regiunea Tumen din Rusia sunt foarte mulți români basarabeni, ai căror bunici sau părinți au fost deportați în anul 1949. Copiii acestora reprezintă acum o comunitate numerică importantă - aproximativ 16 mii de persoane. Cu unii dintre ei s-au întâlnit participanții la ediţia a şasea a „ExpedițiIor memoriei”, condusă de istoricul și deputatul Octavian Țâcu. Astăzi, ei au susținut conferință de presă, după ce au revenit din Siberia.
22:00
Igor Dodon este nemulțumit de activitatea Guvernului Sandu. De la tribuna Parlamentului, unde a ținut un discurs la începutul ședinței, Dodon a declarat că nu este de acord cu stoparea unor anumite proiecte, creșterea impozitelor sau demiterea funcționarilor. Reprezentanții Executivului nu au reacționat, deocamdată. Solicitată pentru o reacție, Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă „că nu a avut timp ca să asculte raportul prezentat de Igor Dodon”.
21:50
Intemperiile nu mai contenesc în Spania. O ploaie torențială, care a ținut două ore și jumătate, a făcut prăpăd în mai multe localități din apropierea capitalei Madrid.
21:50
Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM Platforma DA și PAS au ajuns în această seară la o nouă înțelegere politică. Acordul respectiv urmează să fie semnat și de șeful statului, Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.
21:40
Consolidarea relațiilor bilaterale în mai multe domenii, precum și asigurarea sprijinului Germaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova. Sunt câteva dintre subiectele discutate în aceste zile la Berlin de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.
21:40
Proteste la Salonul Auto de la Frankfurt! Mii de activiști pentru mediu au luat cu asalt străzile orașului, nemulțumiți că giganții din industria auto sunt prea puțin preocupați de distrugerea climei și sporirea încălzirii globale. Pentru a se face auziți, protestatarii au blocat două intrări ale clădirii, în care se desfășoară evenimentul. Organizatorii au chemat poliția.
21:30
Proiectul privind modificarea Legii procuraturii a fost votat astăzi, în prima lectură, de către deputații blocului ACUM și cei ai PSRM. Astfel, noul procuror general cu mandat deplin va fi ales în urma unei proceduri complexe, prin instituirea unui ”filtru” la Ministerul Justiției. O comisie de experți formată la minister va fi responsabilă de preselecția candidaților. Documentul a fost criticat de către deputații Partidului Șor și ai Partidului Democrat.
21:30
Un tânăr de 18 ani din orașul Strășeni a murit în urma unui accident produs astăzi în apropierea lacului Ghidighici. Poliţia spune că el a pierdut controlul volanului, deoarece conducea cu viteză excesivă şi a ieșit pe contrasens.
Acum 24 ore
19:30
Noile studii: Poluarea provoacă depresie
19:20
Un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Iași a fost solicitat astăzi să efectueze o misiune aero-medicală în Republica Moldova. Un pacient în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Făleşti la Chișinău.
19:20
Partidul Socialiștilor s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie. La evenimentul care s-a desfășurat duminică la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală a fost prezent și șeful statului, Igor Dodon. Asta deși, teoretic, el nu face parte din această formațiune politică.
19:20
Jurnalistul Vasile Năstase a intrat în lupta pentru alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie. "Vreau un mandat de deputat nu pentru mine, ci pentru cetăţenii circumscripţiei 33 şi pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova", a declarat el în fața Parlamentului.
19:20
Statele Unite sunt gata să sprijine lupta împotriva corupției din Republica Moldova, a declarat astăzi ambasadorul american Derek Hogan, la o întâlnire cu studenții Facultății de Drept a Universității de Stat. ”Un sistem juridic imparțial stă la baza unei societăți democratice”, a subliniat diplomatul pentru viitorii juriști. Hogan și-a ținut discursul în limba română.
19:20
Prezentat de Eugenia Apostu
17:00
Prezentată de Gabi și Beton
16:40
Compania producătoare de automobile Volkswagen a acceptat să plătească mai multor mii de clienţi australieni aproximativ 90 de milioane de dolari.
16:10
Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, susține că "oficialii transnistreni", la fel, pot intra în Moldova fără aviz prealabil. Declarația cestuia vine după ce viceministrul responsabil pentru reglementarea transnistreană, Vasili Șova a spus că demnitarii moldoveni vor putea trece Nistrul fără să ceară voie de la administrația separatistă din Transnistria.
15:50
Pentru alegerile locale generale din 20 octombrie vor fi deschise 1.969 de secții de votare, anunță Comisia Electorală Centrală.
15:50
Prezentat de Eugenia Apostu
15:40
Prețul petrolului a crescut la nivel global cu aproape 20 la sută. S-a întâmplat după ce două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost ținta unui atac cu drone. Atacul a generat incendii masive și a determinat regatul saudit să-şi reducă la jumătate producţia de ţiţei.
15:40
Pentru a 15-a săptămână consecutiv, mii de activişti pro-democraţie au ieșit duminică pe străzile din Hong Kong. Manifestațiile antiguvernamentale au degenerat din nou în violențe.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.