Facilitățile fiscale pentru magazinele duty-free au fost anulate

Radio Chisinau, 16 august 2019 11:45

Parlamentul a votat astăzi în lectură finală anularea facilităților fiscale pentru magazinele duty-free terestre, la intrarea în Rep.Moldova, chiar dacă anterior anunța despre o posibilă închidere a acestora.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 24 ore
18:30
Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru circumscripția nr. 33 din municipiul Chișinău la alegerile parlamentare noi este președintele formațiunii, Tudor Deliu.
18:05
Capsula Soyuz având la bord robotul umanoid rusesc Fiodor nu a reuşit să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) sâmbătă, la ora programată, au informat agenţiile de presă din Rusia, citate de bfmtv.com.
17:45
Premierul Maia Sandu preconizează să se întâlnească, în cursul vizitei din Statele Unite (31 august – 4 septembrie) cu Secretarul de stat american Mike Pompeo. Într-un interviu cu Europa Liberă, ea a precizat că agenda vizitei este încă în lucru „dar cel mai important element al vizitei este întâlnirea la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Pompeo”.
17:25
Declararea independenței Republicii Moldova a fost un proces foarte rapid, pe neașteptate pentru mulți moldoveni. Declarația a fost făcută pentru IPN de Anatol Plugaru, deputat în primul parlament și semnatar al Declarației de Independență, ex-ministru al securității, care a mai precizat că nu au existat planuri stabilite dinainte pentru un asemenea demers.
17:05
Ministerul de Externe de la București avertizează românii care se află sau călătoresc în Grecia că mai multe regiuni se confruntă cu existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie pe fondul temperaturilor ridicate. Atenţionarea este emisă pentru duminică, 25 august.
16:45
Persoanele juridice străine vor trebui să completeze un chestionar, ce va fi analizat de către Fisc, pentru a afla dacă vor avea rezidență fiscală în România. În plus, în cazul în care se va ajunge în situația în care firma va avea rezidență fiscală atât în România, cât și în alt stat, vor deveni incidente prevederile unui tratat de evitare a dublei impuneri, dacă acesta există.
16:40
Boris Johnson a părut extrem de destins în timpul întâlnirii sale cu Emmanuel Macron la Palatul Élysée, unde noul premier britanic şi-a pus piciorul pe o masă, relatează Reuters.
16:25
Boris Johnson a părut extrem de destins în timpul întâlnirii sale cu Emmanuel Macron la Palatul Élysée, unde noul premier britanic şi-a pus piciorul pe o masă, relatează Reuters.
16:05
Noi ciocniri au avut loc sâmbătă între poliţia din Hong Kong şi manifestanţii prodemocraţie care au ridicat o baricadă înr-un cartier din est, incidentele marcând sfârşitul unei acalmii relative de zece zile în fosta colonie britanică, relatează AFP.
15:40
Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova Constantin Țuțu a fost surprins din nou în Ucraina. De această dată, el ar fi fost fotografiat la Odessa.
15:20
În prima jumătate a anului curent au fost date în exploatare 3676 de apartamente și case individuale de locuit, cu suprafaţa totală de peste 270 de mii de metri păstrați.
15:10
Familia angajatului consulatului Marii Britanii în Hong Kong care fusese arestat în China a anunţat sâmbătă că tânărul a revenit în fosta colonie britanică, informează AFP şi CNN, citate de AGERPRES.
15:00
Preşedintele american, Donald Trump, a decis să majoreze cu cinci puncte procentuale tarifele anunţate deja pentru mărfurile importate din China, în valoare de 550 de miliarde de dolari.
14:40
Premierul Maia Sandu crede că acordul politic între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care ar urma să asigure continuitatea guvernării de coaliție, ar putea fi semnat săptămâna viitoare, deși există încă disensiuni în legătură cu unele reforme din justiție și procuratură.
14:35
În această seară vom afla cine sunt laureaţii Festivalului Cerbul de Aur. Concursul muzical s-a încheiat, aseară, după un spectacol în care au evoluat unii dintre cei mai buni artişti ai momentului, transmite RRA.
13:50
Liderii naţiunilor G7 au început să ajungă în Franţa pentru summit, în contextul în care disputa comercială dintre SUA şi China evidenţiază sarcina grea a preşedintelui francez Emmanuel Macron de a obţine progrese concrete privind comerţul, Iranul şi schimbările climatice, transmite RADOR.
12:55
Rusia propune începerea procesului de distrugere a munițiilor de la depozitele din localitatea Cobasna din stânga Nistrului și este gata să ofere echipamentul necesar în acest scop, a anunțat președintele Igor Dodon într-o postare pe Facebook, după o întrevedere pe care a avut-o sâmbătă cu ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, aflat în vizită în Republica Moldova.
12:35
Președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova organizează astăzi mai multe evenimente pentru a marca așa-zisa ”zi de eliberare a Moldovei de fasciști”. Este vorba de marcarea zilei de 24 august 1944, când trupele sovietice au ocupat Chișinăul.
12:20
Deputatul în primul Parlament, Ilia Trombițki, consideră că independența „a căzut” asupra poporului Moldovei în mod neașteptat, „mulțumită” Comitetului de Stat pentru Starea Excepțională (GKCP-ului).
12:00
În perioada 2008-2019, din sistemul educaţional din municipiu Chişinău au plecat peste hotare, împreună cu familia, 17 318 copii.
11:40
Coreea de Nord a lansat sâmbătă dimineață în Marea Japoniei două rachete cu rază scurtă de acțiune, susțin surse din armata Coreei de Sud, citate de BBC.
11:15
Moscova și Kiev au convenit să facă schimb. Pentru 33 de ucraineni deținuți în Federația Rusă sa fie repatriati 33 de ruși aflați în custodia autorităților din Ucraina, relateaza RBC, care citeaza surse apropiate negocierilor.
11:00
Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliției de guvernare – Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declarația aparține președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
10:40
Niciun candidat din cei șapte admiși nu a trecut proba interviului în concursul pentru ocuparea funcției de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), iar concursul este suspendat, transmite IPN.
10:20
Președintele american Donald Trump a reiterat criticile cu privire la o propunere franceză de a percepe o taxă destinată marilor companii tehnologice din SUA și a amenințat din nou cu represalii prin impozitarea vinului francez.
10:00
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la Chişinău. Odată ce are interdicţie prin această ţară, el este nevoit să ocolească prin state UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi României, după care va ajunge în Republica Moldova.
09:50
Alimentarea la stațiile PECO a buteliilor de uz casnic cu gaze petroliere lichefiate nu este permisă conform prevederilor legislației în vigoare. Despre aceasta precizează Ministerul Economiei, într-un răspuns Agenției de presă IPN ca urmare a mai multor sesizări de la cetățeni privind imposibilitatea de a-și încărca buteliile cu gaz pentru aragazuri casnice la benzinării.
Ieri
20:20
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 25 august, ora 23:00 - 28 august, ora 05:00, va fi sistată circulația traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin, în legătură cu organizarea în Piața Marii Adunări Naționale a repetiţiei şi a manifestărilor consacrate Zilei Independenței a Republicii Moldova.
19:55
Cei trei fondatori ai liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun la ședința de mediere care a avut loc astăzi, 23 august, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Copiii, părinții și profesorii nu vor avea nici un impediment de a merge la ore și se pot pregăti liniștit pentru noul an de studii.
19:45
O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, și un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie. Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanții MoldAtsa și ai Autorității Aeronautice Civile, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.