Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Interlic, 14 august 2019 23:10

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu E.S. Lucy Rebecca Joyce, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în legătură cu încheierea mandatului în țara noastră.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 8 ore
23:10
Potrivit comunicatului oficial al companiei de achiziții, compania Avia Invest a fost cumpărată de NR Investments Ltd, o firmă de investiții din insula Guernsey. NR Ivestments a achiziționat 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Acordul a fost încheiat astăzi, 19 august.
22:40
Luni, 19 august 2019, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcţiile Preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă dna judecător Liuba Şova.
22:30
Stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-comunitare, asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană, implementarea reformelor, precum și agenda reuniunilor RM-UE au fost discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko.
22:20
În urma scrutinului scrutinului local general din 20 octombrie 2019 vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.
22:20
Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu șefii Direcțiilor de finanțe ale autorităților publice locale. Discuțiile au vizat prioritățile Ministerului Finanțelor, viziunea de mai departe, precum și problemele cu care se confruntă reprezentanții autorităților publice locale.
22:10
În perioada 12-18 august 2019, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 510,7 milioane de lei, fiind perfectate 11.860 de declarații vamale.
22:10
Astăzi, 19 august, curent, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat de CEC, conține atît activități necesare pentru pregătirea scrutinului, cît și pentru desfășurarea campaniei electorale. Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de aleși locali de către instanțele de judecată.
22:00
2.834 de perechi de încălțăminte, introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, fără declarare organului vamal și achitare a drepturilor de import, au fost depistate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în urma unor controale operative efectuate în mai multe locații din capitală. Pe acest caz sunt documentați trei cetățeni moldoveni, care nu au putut prezenta niciun act de proveniență asupra bunurilor reținute.
22:00
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord impuși de situație să aplice trei focuri de armă cu scop de avertizare, asta după ce niște persoane necunoscute aflate în zona de frontieră au ignorat somația inspectorilor. Incidentul a avut loc în acest weekend, iar cercetările continuă și la această oră pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.
Acum 12 ore
21:50
În baza probelor prezentate de procurori, în cursul săptămânii trecute instanţele de judecată au emis sentinţe în privinţa a 231 de inculpaţi - figuranţi în 202 de cauze penale.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, astăzi, 16 august 2019, în ședință publică, mai multe hotărâri. Au fost aprobate prețurile la energia electrică furnizată de Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. și S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh. Prețurile ajustate, în linii mari, au revenit la nivelul prețurilor din anul 2017.
23:00
Prim-ministrul Republicii Moldova a participat astăzi la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei în Republica Moldova. În discursul său, Maia Sandu a declarat că actualul Guvern depune eforturi consolidate pentru a reporni procesele economice și democratice din țara noastră și că Guvernul are nevoie de sprijinul, cunoștințele și experiența cetățenilor noștri din diasporă.
22:40
Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, prelungirea mandatului de activitate cu 30 de zile.
22:40
Deputații au votat, în ședința plenară de astăzi, modificări ale Codului fiscal, Legii cu privire la tariful vamal, Legii privind plata pentru poluarea mediului, Legii privind sistemul public de asigurări sociale, Legii cu privire la tichetele de masă și Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală.
22:30
Parlamentul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole. Deputații au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.
22:30
Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele duty-free. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a Codului fiscal și Codului vamal.
22:20
Parlamentul a luat act de demisia directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov. În ședința plenară de astăzi, Legislativul a aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director adjunct al CNA.
22:20
Deputații au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Guvernul i-a numit, anterior, pe Liuba Șova și Nicolae Roșca în calitate de judecători ai Curții Constituționale, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii.
15 august 2019
22:40
Pensiile vor fi indexate de două ori pe an. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, în ședința plenară de astăzi. Proiectul prevede implementarea unui nou concept de indexare a pensiilor – de două ori pe an – la 1 aprilie și 1 octombrie. Indexarea la 1 aprilie se va efectua conform procedurii în vigoare – pentru toți beneficiarii, echivalent cu media indicelui prețurilor de consum pe ultimii 3 ani. Cea de la 1 octombrie va viza, în primul an de implementare – 2020, peste 400 mii de pensionari, mărimea pensiei cărora nu depășește nivelul minimului de existență.
22:40
Parlamentul a aprobat modificări în legislație pentru a defini noțiunea de ”asistență de lichiditate în situații de urgență”. Deputații au aprobat proiectul, în prima și a doua lectură, în ședința plenară de astăzi.
22:30
Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Codul fiscal. Au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.
22:30
Pe anul 2019 veniturile bugetului de stat vor constitui 40 633 531,5 mii lei, cheltuielile - 46 336 817,6 mii lei, cu un deficit în sumă de 5 703 286,1 mii de lei. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent.
22:30
Deputații au votat în lectura a treia și finală, în ședința plenară de astăzi, modificarea Codului electoral, Legii privind partidele politice, Legii privind statutul deputatului în Parlament și Codului contravențional.
22:20
Creșterea vitezei de circulație a banilor în economie și colectarea mai eficientă a TVA, precum și necesitatea armonizării legislației fiscale naționale privind TVA la prevederile Directivei europene în domeniu – a fost subiectul întrevederii Președintelui Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu cu Dan Nuțiu, Președinte Executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.
22:20
Astăzi, 15 august, Cabinetul de Miniștri s-a întrunit în ședință pentru a decide numele celor doi judecători care vor fi numiți de Guvern drept membri ai Curții Constituționale. Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost selectați dintre cei patru candidați propuși Guvernului de către comisia de concurs.
22:20
Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală. Cererea privind ridicarea imunității parlamentare a fost prezentată Parlamentului de către Procurorul general interimar, Dumitru Robu.
22:10
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind deșeurile. Amplasarea instalațiilor de incinerare și coincinerare pe teritoriul țării noastre va fi strict reglementată, iar proiectarea, construcția și exploatarea acestora va fi efectuată în conformitate cu normele în construcții și pe baza actelor permisive de mediu stabilite de legislație.
14 august 2019
23:40
Prim-ministrul Maia Sandu a participat astăzi la reuniunea Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. Discuțiile au vizat subiectele cheie în dialogul RM-UE, privind Acordul de Asociere și asistența macrofinanciară.
23:30
În debutul ședinței de Guvern, Premierul Maia Sandu a solicitat Cancelariei de Stat să pregătească o Hotărâre de Guvern, prin care ziua de 23 august va fi declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Inițiativa vine în concordanță cu Rezoluția Parlamentului European din 2009, prin care solicită instituirea unei asemenea zile, și cu Declarația Parlamentului European din 2008, prin care ziua de 23 august a fost proclamată Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului.
23:30
Comisia economie, buget și finanțe a examinat și avizat astăzi, 14 august 2019, două Proiecte de Lege și anume Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte legislative și Proiectul de Lege pentru modificarea Codului fiscal nr.1163/1997.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.