O angajată a Ministerului Finanţelor riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare pentru omorul premeditat a propriului concubin

Interlic, 14 august 2019 22:50

O angajată a Ministerului Finanţelor, care la moment se află în concediu de îngrijire a copilului, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare pentru omorul premeditat, săvârşit cu o deosebită cruzime, a propriului concubin.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, astăzi, 16 august 2019, în ședință publică, mai multe hotărâri. Au fost aprobate prețurile la energia electrică furnizată de Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. și S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh. Prețurile ajustate, în linii mari, au revenit la nivelul prețurilor din anul 2017.
23:00
Prim-ministrul Republicii Moldova a participat astăzi la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei în Republica Moldova. În discursul său, Maia Sandu a declarat că actualul Guvern depune eforturi consolidate pentru a reporni procesele economice și democratice din țara noastră și că Guvernul are nevoie de sprijinul, cunoștințele și experiența cetățenilor noștri din diasporă.
22:40
Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, prelungirea mandatului de activitate cu 30 de zile.
22:40
Deputații au votat, în ședința plenară de astăzi, modificări ale Codului fiscal, Legii cu privire la tariful vamal, Legii privind plata pentru poluarea mediului, Legii privind sistemul public de asigurări sociale, Legii cu privire la tichetele de masă și Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală.
22:30
Parlamentul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole. Deputații au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.
22:30
Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele duty-free. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a Codului fiscal și Codului vamal.
22:20
Parlamentul a luat act de demisia directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov. În ședința plenară de astăzi, Legislativul a aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director adjunct al CNA.
22:20
Deputații au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Guvernul i-a numit, anterior, pe Liuba Șova și Nicolae Roșca în calitate de judecători ai Curții Constituționale, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii.
15 august 2019
22:40
Pensiile vor fi indexate de două ori pe an. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, în ședința plenară de astăzi. Proiectul prevede implementarea unui nou concept de indexare a pensiilor – de două ori pe an – la 1 aprilie și 1 octombrie. Indexarea la 1 aprilie se va efectua conform procedurii în vigoare – pentru toți beneficiarii, echivalent cu media indicelui prețurilor de consum pe ultimii 3 ani. Cea de la 1 octombrie va viza, în primul an de implementare – 2020, peste 400 mii de pensionari, mărimea pensiei cărora nu depășește nivelul minimului de existență.
22:40
Parlamentul a aprobat modificări în legislație pentru a defini noțiunea de ”asistență de lichiditate în situații de urgență”. Deputații au aprobat proiectul, în prima și a doua lectură, în ședința plenară de astăzi.
22:30
Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Codul fiscal. Au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.
22:30
Pe anul 2019 veniturile bugetului de stat vor constitui 40 633 531,5 mii lei, cheltuielile - 46 336 817,6 mii lei, cu un deficit în sumă de 5 703 286,1 mii de lei. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent.
22:30
Deputații au votat în lectura a treia și finală, în ședința plenară de astăzi, modificarea Codului electoral, Legii privind partidele politice, Legii privind statutul deputatului în Parlament și Codului contravențional.
22:20
Creșterea vitezei de circulație a banilor în economie și colectarea mai eficientă a TVA, precum și necesitatea armonizării legislației fiscale naționale privind TVA la prevederile Directivei europene în domeniu – a fost subiectul întrevederii Președintelui Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu cu Dan Nuțiu, Președinte Executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.
22:20
Astăzi, 15 august, Cabinetul de Miniștri s-a întrunit în ședință pentru a decide numele celor doi judecători care vor fi numiți de Guvern drept membri ai Curții Constituționale. Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost selectați dintre cei patru candidați propuși Guvernului de către comisia de concurs.
22:20
Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală. Cererea privind ridicarea imunității parlamentare a fost prezentată Parlamentului de către Procurorul general interimar, Dumitru Robu.
22:10
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind deșeurile. Amplasarea instalațiilor de incinerare și coincinerare pe teritoriul țării noastre va fi strict reglementată, iar proiectarea, construcția și exploatarea acestora va fi efectuată în conformitate cu normele în construcții și pe baza actelor permisive de mediu stabilite de legislație.
14 august 2019
23:40
Prim-ministrul Maia Sandu a participat astăzi la reuniunea Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. Discuțiile au vizat subiectele cheie în dialogul RM-UE, privind Acordul de Asociere și asistența macrofinanciară.
23:30
În debutul ședinței de Guvern, Premierul Maia Sandu a solicitat Cancelariei de Stat să pregătească o Hotărâre de Guvern, prin care ziua de 23 august va fi declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Inițiativa vine în concordanță cu Rezoluția Parlamentului European din 2009, prin care solicită instituirea unei asemenea zile, și cu Declarația Parlamentului European din 2008, prin care ziua de 23 august a fost proclamată Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului.
23:30
Comisia economie, buget și finanțe a examinat și avizat astăzi, 14 august 2019, două Proiecte de Lege și anume Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte legislative și Proiectul de Lege pentru modificarea Codului fiscal nr.1163/1997.
23:30
Deputații se vor întruni în ședință plenară joi, 15 august, conform hotărârii de astăzi a Biroului Permanent. Parlamentul va examina mai multe proiecte printre care inclusiv rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019, proiectul care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an , precum și alte legi de importante. Ședința plenară se desfășoară în cadrul sesiunii extraordinare desfășurată în perioada 12-16 august curent, la inițiativa președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
23:20
Executivul a decis retragerea din Parlament a proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova - 2030”, cu scopul ajustării acestuia la noua viziune politică și avizare de către toți factorii responsabili și implicați în realizarea prevederilor strategiei.
23:20
Contribuția substanțială a asistenței financiare și sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii Premierului Maia Sandu cu congresmenul american, Mike Quigley.
23:10
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi în ședința de Guvern Protocolul cu privire la modificarea și completarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional din 9 aprilie 1994, întocmit la 15 mai 2019.
23:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu E.S. Lucy Rebecca Joyce, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în legătură cu încheierea mandatului în țara noastră.
23:10
Prin proiect se propune eliminarea blocajelor în partea ce ține de formarea și activitatea autorităților publice locale. Astfel, în cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în/eliberarea din funcția de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la 2 ședințe consecutive de către consiliul local sau nu întrunește numărul necesar de voturi la 2 ședințe consecutive, primarul numește/eliberează din funcție viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului.
23:00
Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat ședința Consiliului Suprem de Securitate. După finalizarea ședinței, șeful statului a susținut un briefing în cadrul căruia a informat publicul despre cele mai importante chestiuni examinate și deciziile luate de membrii CSS.
23:00
Marți, 13 august 2019, Comisia Economie, Buget și Finanțe urmându-și tradiția, a convocat la o discuție sinceră și Chatham House reprezentanții asociațiilor de business pe subiectul politicilor fiscale și urgențelor ridicate de oamenii de afaceri.
23:00
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a mulțumit Statelor Unite pentru suport constant acordat Republicii Moldova și a subliniat importanța parteneriatului strategic cu Statele Unite, la întrevederea cu Mike Quigley, membru al Congresului SUA.
23:00
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a propus inițierea unei Platforme consultative a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova pentru a asigura transparența procesului legislativ, precum și o conlucrare eficientă cu cetățenii.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.