Autorităție din Paris: Notre-Dame este încă în pericol de a se prăbuși

UNIMEDIA, 14 august 2019 21:10

Catedrala Notre-Dame, salvată in extremis de la un incendiu devastator în luna aprilie, este încă în pericol de a se prăbuşi - o "urgenţă" care justifică reluarea lucrărilor de consolidare întrerupte de ameninţarea unei poluări cu plumb, a subliniat Ministerul Culturii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
14:10
DeputatulIlanȘorafostanunțatîncăutareîntoatețările,pentruarestșiextrădare.Dosarulsăuestevizibilînsistemîntoatecele194destate,fiindacceptatdebirourileInterpol.Laoricetraversaredefrontierăvafireținut,adeclaratpentruTV8șefulInterpolMoldova,ViorelȚentiu.
Acum o oră
14:00
Igor Munteanu, Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), a susținut o conferință de presă ca urmare a informațiilor privind o posibilă nouă tranzacționare a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.
14:00
Chiar acum câteva minute, către ora 13:00, noul brand rusesc AURUS Motors şi-a deschis primul showroom în incinta business centrului Moscow City (Moscow International Business Center).
13:50
La începutul lui Septembrie, prim-ministrul Maia Sandu va efectua o vizită în SUA. Sandu spune că în ultima perioadă partenerii externi și-au deschis ușile pentru Republica Moldova spre cooperare în mai multe domenii.
13:50
Declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Acum 2 ore
13:30
13:20
Google a blocat 210 canale de YouTube implicate în acțiuni coordonate de a răspândi informaţii false despre protestele pro-democraţie de la Hong Kong, anunță BBC News.
Acum 4 ore
12:20
Noul MINI Cooper SE, primul model electric de serie mare al mărcii britanice, se pregăteşte pentru debut şi este acum disponibil pentru precomenzi, inclusiv în România. În ceea ce priveşte ţara noastră, dealerul local ne-a comunicat în urma unei solicitări că electromobilul nu este posibil de comandat, nici la moment şi nici în timp apropiat.Producţia noului MINI începe la finalul acestui an la uzina BMW Group din Oxford, Marea Britanie, startul livrărilor fiind programat pentru primul trimestru al anului viitor.
12:00
O femeie de 75 de ani a decedat la Soroca, după ce a fost lovit de o mașină.
12:00
Activistul civic Oleg Brega a depus ieri dosarul de înregistrare a grupului de inițiativă pentru a candida la alegerile parlamentare noi. Acesta a decis să candideze în circumscripția nr. 33, care include suburbiile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni.
11:40
Pilotul și instructorul Misha Charoudin a parcurs întreaga buclă de nord a Nurburgring, unul dintre cele mai lungi și mai periculoase circuite din lume, în calitate de un copilot-navigator, dar cu ochii acoperiţi!Pe parcursul întregii călătorii nu a făcut niciodată o greșeală în ceea ce priveşte manevrele pe care trebuia să le execute cel care ţinea îi mâini volanul unui nou Mercedes-AMG GT R.
11:40
Clubul de fotbal Chelsea prezintă astăzi 1xBet ca partener oficial de pariere pentru următoarele trei sezoane.
11:30
Un tânăr student a transmis o scrisoare deschisă către președintele Igor Dodon, cu privire la incendiile de păduri din întreaga lume. Studentul îi propune lui Dodon, ca în cadrul sărbătorilor naționale din ultimele zile din august, să nu fie folosite focuri de artificii, în semn de solidaritate.
11:20
Briefing susținut de Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu, referitor la noii proprietari ai Aeroportului Internațional Chișinău.
11:10
Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncașu, face declarații de presă cu privire la decesul lui Iurie Luncașu.
11:10
Andrei Năstase scrie că declararea zilei de 23 august drept zi de doliu este „o modestă și tardivă reparație istorică față de toți cei care au avut de suferit de pe urma ororilor și crimelor comise în numele unor ideologii dezumanizante”.
11:10
Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, anunță că grădinița nr.101 din localitate, unde 25 de copii, cu vârste cuprinse între 2-6 ani, și 2 angajate au fost spitalizați cu gastroenterocolită acută, și-a sistat activitatea temporar. De asemenea, încă 5 copii, în acest eclipe, sunt examinați de medici și riscă și ei să fie internați.
11:00
Publicarea de către Guvernul rus a protocolului secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea acestuia, a sporit diviziunile între ruşii care cred că URSS nu avea la acea vreme altă alternativă decât să încheie acest pact cu Germania nazistă şi cei care consideră că el i-a dat aripi lui Hitler să invadeze Polonia şi să declanşeze al Doilea Război Mondial, relatează agenţia EFE într-o corespondenţă transmisă joi de la Moscova, preluată de Agerpres.
10:50
Maia Sandu a ținut un discurs în cadrul conferinței anuale organizată de Valdas Adamkus, fost președinte al Lituaniei.
10:50
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că, la data de 22 august curent, la Direcţia managementul urgenţelor de sănătate publică, au fost înregistrate 27 de cazuri de gastroenterocolită acută, la 25 de copii şi 2 angajate, la grădiniţa nr.101 din comuna Băcioi.
10:50
Majoritatea proprietarilor de smartphone-uri moderne nu mai sunt de mult timp surprinși de capacitatea gadgeturilor de a-și urmări propria locație. Dar, după cum s-a dovedit, în curând vor trebui să se obişnuiască cu acest lucru şi cei care intenţionează să-şi cumpere un automobil nou.
10:40
De la Murmansk spre extremul orient rus, prima centrală nucleară plutitoare din lume se pregăteşte vineri să înceapă un voiaj de 5.000 de kilometri de-a lungul Oceanului Arctic, în pofida îngrijorărilor exprimate de organizaţiile de apărare a mediului cu privire la consecinţele asupra acestei regiuni foarte fragile, transmite AFP.
Acum 6 ore
10:30
Vineri, 23 august, este declarată zi de doliu în Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Guvernul R. Moldova. Astfel, ziua de 23 august este Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.
10:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi cer variabil. Maxima termică va urca până la 34 de grade Celsius.
10:30
Minsitera Educației Culturii și Cercetării îi va chema pe cei trei fondatori ai Liceului „Prometeu-Prim” și reprezentanții lor legali la discuții pentru a rezolva conflictul creat în cadrul instituției.
10:30
Chiar dacă lui Boris Johnson i-a trebuit o lună până la prima sa vizită în străinătate ca premier, la Palatul Elysee s-a simţit joi ca acasă, neezitând să-şi aşeze picioarele pe mobila din reşedinţa prezidenţială franceză, notează Reuters.
10:30
Cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spaniei, Grecia și India, trebuie să știe că sunt unele probleme în aceste țări.
10:30
Havuzul de la intrarea în Parcul Valea Trandafirilor de la Botanica este gata pentru inaugurare. Joi seară, acesta a fost testat, iar Primăria anunță că inaugurarea sa va avea loc duminică, 25 august.
10:30
Porsche intră cu adevărat într-o nouă eră cu noul Taycan, prima sa mașină sport complet electrică, inclusiv prin stabilirea unor noi standarde în designul interior. Caracteristicile clasice au fost reinterpretate și aduse în era digitală!
10:30
Politicianul rus Aleksei Navalnîi a părăsit centrul de detenție în dimineața zilei de 23 august, unde s-a aflat în arest timp de 30 de zile, transmite Tvrain.ru
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.