Instituție acuzată de sabotaj

Jurnal TV, 14 august 2019 20:40

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, subordonat Guvernului, sabotează ancheta privind furtul miliardului, consideră premierul Maia Sandu. Șefa executivului spune că în cadrul ședinței Consiliului Superior de Securitate reprezentanții instituțiilor de drept au anunțat că această structură nu cooperează.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 24 ore
21:00
Și-a omorât concubina, apoi s-a sinucis
21:00
Naționala, victorie cu „Tineretul”
20:00
Preşedintele Parlamentului din Noua Zeelandă, Trevor Mallard, a legănat şi a hrănit cu biberonul un bebeluş chiar în timp ce modera o dezbatere în plen.
19:50
Imagini inedite au fost surprinse în Statele Unite. Zeci de saltele gonflabile au fost luate pe sus și aruncate în stradă de vântul care a făcut ravagii într-un oraș din Colorado. Localnicii au privit mirați cum saltelele sunt purtate de rafalele puternice, fără a avea idee de unde provin.
19:50
După o pauză de aproape 15 ani, au apărut noi imagini cu epava Titanicului. Un explorator american a filmat de la bordul submarinului său resturile navei, care se află la o adâncime de peste 3.800 de metri, în Atlanticul de Nord.
19:50
Un pensionar din Canada s-a convins că perseverența aduce rezultate. Omul în vârstă de 84 de ani a câștigat premiul cel mare la Loto, nu mai puțin de 60 de milioane de dolari, după ce a jucat aceleași numere ani la rândul.
19:50
Roboți în ipostaze de chelneri sau bone, care cântă, dansează sau chiar zboară. Sunt doar câteva dintre atracțiile Conferinței Mondiale a Roboților, unul dintre cele mai mari târguri de specialitate din lume, care se desfășoară zilele acestea la Beijing. 650 de companii din toată lumea își prezintă noutățile în domeniu, iar la eveniment sunt așteptați aproape un milion de vizitatori.
19:40
În încercarea de a obține o renegociere a Acordului pentru Brexit, Boris Johnson, noul premier britanic, a avut prima sa întâlnire în această funcție cu Angela Merkel, la Berlin. În timpul discuțiilor, șeful Guvernului de la Londra a reiterat că documentul negociat cu Bruxellesul de fostul premier Theresa May nu este unul în favoarea Marii Britanii. Johnson a afirmat că nu poate fi vorba despre o înțelegere dacă Uniunea Europeană nu elimină din discuții așa numitul ”backstop”, care reglementează situația după Brexit la granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord.
19:40
Opera „Ștefan cel Mare”, semnată de Gheorghe Mustea pe libretul lui Constantin Cheianu, a fost prezentată ieri la Chișinău. ”Este mai mult decât un eveniment”, consideră membrii Uniunii compozitorilor și muzicologilor, care ar vrea ca lucrarea lui Mustea să fie montată pe scena Teatrului Național de Operă și Balet. Instituția nu ar avea posibilități și comunitatea artistică a organizat o conferință de presă, pentru a sensibiliza opinia publică.
19:40
Guvernul a făcut public programul evenimentelor dedicate sărbătorii naționale „Ziua Independenței” Republicii Moldova. Astfel, în data de 27 august, când se împlinesc 28 de ani de la proclamarea independenței, între orele 17 și 18, membrii executivului vor sta de vorbă cu cetățenii. Locul de întâlnire este spațiul verde din fața Casei Guvernului. Mai apoi, între orele 18 și 23, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi organizat un concert la care vor evolua mai mulți cântăreți, instrumentiști și dansatori locali, printre care formațiile „La La Play Voices”, „Moldovan National Youth Orchestra”, „Via Dacă”, orchestra „Lăutarii”, ansamblul „JOC”, Cătălin Josan, Mani, Cristina Scarlat, Cristofor Aldea-Teodorovici, Ion Palade, Maria Iliuț și ansamblul „Crenguța de iederă”, surorile Osoianu, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru și Pasha Parfeni.
19:30
Preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă de investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susţine că din cele trei bănci falimentare nu s-ar fi furat doar un miliard, ci mult mai mult. El nu a precizat despre ce sumă este vorba, spunând doar că cifrele sunt, cităm, „groaznice”.
19:30
Sergiu Racoveţ, un agricultor din comuna Coșnița, a cultivat anul acesta porumb zaharat. Având deja livezi de prune și cireș, omul a decis să experimenteze cu irigarea, fără de care nu poate fi vorbi de vreun succes în activitate.
19:30
Arde cea mai mare pădure din lume - jungla amazoniană. Numărul focarelor a ajuns la aproape 73 de mii, iar potrivit Agenției spațiale americane, numai în ultimele zile au fost identificate cu ajutorul imaginilor de pe satelit zece mii de noi incendii.
19:20
Un bărbat și-a ucis concubina, după care și-a pus capăt zilelor.
19:20
Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat cu șase ani în urma la 14 ani de închisoare pentru omor, deținere ilegala de arme și șantaj, a fost eliberat. Pedeapsa i-a fost redusă printr-o decizie a instanței de judecată. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Oleg Pantea nu ne-a putut preciza cu cât anume a fost redusă pedeapsa lui Ion Şoltoianu, dar a declarat că decizia instanței a fost contestată la Curtea de Apel. În anul 2017, judecătorii Curţii Supreme de Justiţie au respins apelul avocaților lui Şoltoianu și i-au menținut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău, prin care el a fost condamnat la 14 ani de închisoare.
19:20
Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp solicită Procuraturii Generale să se sesizeze și să pornească o anchetă privind organizarea unui concurs la compania publică „Teleradio-Moldova”. Mai exact, parlamentarul se referă la selectarea unei firme de prestare a serviciilor de pază și securitate. Cererea este adresată procurorului general interimar Dumitru Robu.
19:20
Pe numele vameșului Roman Ceban, de la postul Leușeni-Albița, este pornită o anchetă după ce ar fi pretins mită de la un om de afaceri. Dosarul a fost remis și la CNA. Subiectul a fost difuzat în exclusivitate la Jurnal TV, la începutul acestei săptămâni. Într-un dialog înregistrat de către antreprenor desprindem că inspectorul Roman Ceban cere o sută de euro pentru vămuirea unei mașini aduse din Germania.
17:10
17:00
16:50
Din septembrie la Jurnal TV
16:50
Cu Cristina Ursachi și Călin Jucovschi
16:50
16:40
Ieri
21:30
Tragedie la scăldat
21:30
20:40
Ședința de judecată în dosarul omului de afaceri Constantin Manole a fost amânată. Avocatul din oficiu al acestuia, al cincilea la număr, a lipsit, fără a înștiința completul de judecată. În asemenea situație, Manole crede că este privat de dreptul la apărare.
20:10
Investigațiile în cazul toxiinfecției alimentare la nunta care a avut loc la începutul lunii august au fost finalizate. În șuncă, rulada de pui și în două tipuri de fileu de somon a fost depistată salmonela și bacterii coliforme.
20:10
De astăzi începe înregistrarea candidaților pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50. Pentru acest lucru, candidații bărbați trebuie să prezinte, alături de documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători cu drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze.
20:00
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea judecătoarei Domnica Manole de revizuire a hotărârii din 19 august privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al instituţiei, în care a fost invocat faptul că ar fi existat o suspiciune rezonabilă de trucare a votului secret. Potrivit unui comunicat de presă al Curţii Constituţionale, pentru a elucida existența împrejurărilor care ar schimba în mod esențial respectiva hotărâre, a fost solicitată o precizare din partea judecătoarei Liuba Șova, pe ale cărei afirmații s-a bazat cererea Domnicăi Manole. În document se mai spune că Liuba Șova a declarat că în timpul votului a avut încredere în legalitatea, independența și imparțialitatea acestui proces şi că nu-l contestă.
20:00
Încă un dosar penal deschis pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon a fost trimis în judecată. Potrivit Procuraturii Anticorupție, lui Platon i se aduc alte trei capete de acuzare. Dosarul are la bază fabricarea și punerea în circulație a cardurilor false, în interesul unei organizaţii criminale de spălare a banilor.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.