Mandat de arestare: Rusia cere extrădarea lui Veaceslav Platon | VIDEO

TVC, 14 august 2019 20:20

Federația Rusă cere extrădarea lui Veaceslav Platon. Potrivit Interfax.ru o instanță din Moscova a emis un mandat de arestare, în absență, pe numele omului de afaceri, Veaceslav Platon, care se află în detenție în Republica Moldova, în Penitenciarul nr. 13. Magistrații ruși au dispus arestarea acestuia în cadrul dosarului ex-liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, privind retragerea … Articolul Mandat de arestare: Rusia cere extrădarea lui Veaceslav Platon | VIDEO apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 30 minute
13:30
25 de copii și doi adulți au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la grădinița nr.101 din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. Potrivit primarului de Băcioi, activitatea instituției a fost sistată temporar, până la îndeplinirea tuturor prescripțiilor, scrie IPN. Persoanele care au avut de suferit sunt internate la trei spitale din capitală. Din alimentele pe care … Articolul Activitatea grădiniței din Băcioi, unde s-au intoxicat copii, suspendată apare prima dată în TVC.
Acum 2 ore
12:40
Interpreta din Moldova, Anna Odobescu, participă în aceste zile la Concursul Internațional de Interpretare Cerbul de Aur 2019. Ieri, la Brașov, a interpretat prima melodie din concurs „Un actor grăbit” din repertoriul regretatei artiste Laura Stoica. Câştigătorul trofeului și ceilalți laureați vor fi aflați sâmbătă, pe 24 august, plecând acasă cu premii în valoare totală de 55.000 … Articolul A cucerit juriul: Anna Odobescu este finalista Concursului Internațional Cerbul de Aur 2019 | VIDEO apare prima dată în TVC.
12:30
Familia omului de afaceri Iurii Luncașu, găsit împușcat în cap la sfârșitul săptămânii trecute, susține că nu exclude versiunea „determinării la sinucidere”, având în vedere progresul bolii „scleroză multiplă” și a impactului emoțional pe care l-ar fi avut asupra acestuia unele „învinuiri nefondate” care ar fi fost publicate în presă în ultimul timp, scrie Zdg.md. … Articolul Versiunea familiei în cazul morții lui Iurii Luncașu apare prima dată în TVC.
12:20
Procesul de obținere a autorizației în construcții va fi reformat și simplificat. Inițiativa a fost lansată de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, transmite moldpres. Acțiunea ar urma să reducă povara administrativă și costurile aferente, atât pentru solicitanții de autorizații, cât și pentru instituțiile publice și private implicate în … Articolul Autorizația pentru construcții va fi obținută mai ușor apare prima dată în TVC.
Acum 4 ore
11:20
Un troleibuz de pe ruta numărul 5 și două automobile au fost implicate în această dimineață într-un accident pe o stradă din Chișinău. Accidentul a avut loc pe strada Muncești din sectorul Botanica, transmite Știri.md. Din imaginile postate pe o rețea de socializare se observă atât troleibuzul, cât și automobilele au fost avariate. Deocamdata nu se … Articolul Accident cu implicarea unui troleibuz pe o stradă din Capitală apare prima dată în TVC.
10:50
În zilele de 24-27 august, salariații din Moldova vor avea o minivacanță de patru zile. Aceștia vor reveni la muncă pe data de 28 august. Din 24 august, pentru bugetarii din Moldova începe minivacanța de patru zile. Pe data de 27 august, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Republicii. Potrivit unei decizii de Guvern, ziua … Articolul Minivacanță pentru bugetari: Când se întorc la muncă apare prima dată în TVC.
10:50
Caz de toxiinfecţie alimentară la o grădiniţă din comuna Băcioi. Joi, au fost înregistrate 27 de cazuri de gastroenterocolită acută, la 25 de copii şi 2 angajate la grădiniţa nr.101. Copiii, cu vârste cuprinse între 2-6 ani şi cele două persoane adulte, cu semne de toxiinfecţie alimentară, prezentau diaree, febră, slăbiciune generală, cefalee, greţuri, vomă, … Articolul Intoxicație la o grădinița din Chișinău. Numărul victimelor crește apare prima dată în TVC.
10:40
Curtea Constituțională a validat vineri, 23 august, mandatul de deputat din partea Partidului Politic „ȘOR”, a candidatului supleant pe lista formațiunii, Igor Himici, scrie partidulsor.md. Igor Himici, în vârstă de 44 de ani, este specialist în mai multe domenii. A absolvit școala muzicală la specialitatea vioară. A făcut prestigioasa Școală Militară Suvorov din Moscova, dar … Articolul Fracțiunea Partidului Șor are un nou deputat apare prima dată în TVC.
10:30
Tarifele pentru efectuarea probelor ADN în Republica Moldova sunt deja în vigoare din 16 august. Documentul prevede tarifele pentru 11 noi tipuri de expertiză genetică. Tarifele sunt stabilite pe oră, iar prețul total variază în funcție de numărul de ore necesar pentru efectuarea analizei, scrie bizlaw.md. Cei care necesită prelevarea unor astfel de probe trebuie … Articolul Au fost stabilite noi tarife pentru examinarea probelor ADN. Cât costă o consultație genetică sau prevalarea sângelui apare prima dată în TVC.
10:30
De astăzi, consumatorii vor achita mai mult pentru energia electrică. Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care prevăd majorarea tarifelor, au intrat în vigoare vineri, 23 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, transmite moldpres. Astfel, tariful achitat de populația din nordul țării a fost majorat cu 16,7 la sută. Ca rezultat, consumatorii … Articolul De astăzi, consumatorii vor plăti mai mult pentru energia electrică apare prima dată în TVC.
10:20
Igor Pântea, fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, urmează să fie încarcerat în instituția pe care a condus-o timp de aproape trei ani. Curtea de Apel Chișinău a schimbat, joi, măsura preventivă pentru Igor Pântea, eliberând pe numele său mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, scrie anticoruptie.md. Instanța de apel, … Articolul Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău urmează să fie deținut în instituția pe care a condus-o apare prima dată în TVC.
10:00
Curtea Constituțională  a validat astăzi trei mandate noi de deputați în parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre deputata democrată, Ruxanda Glavan, deputatul din partea Blocului ACUM, Cataranciuc Serghei și Igor Himici de pe lista Partidului Șor. Fotoliile de legiuitor au rămas vacante după ce fosta deputată democrată, Otilia Draguțanu și-a dat demisia, iar deputata Blocului … Articolul Trei deputați noi în Parlament apare prima dată în TVC.
Acum 6 ore
09:30
Patru persoane, dintre care 3 copii, au fost internate în spital. Acestea s-ar fi intoxicat la o grădiniță din Băcioi. Pe lângă cei patru pacienți internați, medicii au consultat alte 12 persoane care au tangențe cu grădinița. Potrivit vicedirectorului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, citat de IPN, bolnavii prezintă simptome specifice intoxicației alimentare. ANSA … Articolul Trei copii, internați în spital după ce s-ar fi intoxicat la o grădiniță din Chișinău. Alte 12 persoane, sub supravegherea medicilor apare prima dată în TVC.
09:30
Guvernul R. Moldova a declarat ziua de 23 august drept Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste. ,,Prin instituirea unei asemenea zile, condamnăm în mod ferm și neechivoc toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului comise de toate regimurile totalitare și autoritare. … Articolul Vineri, 23 august, zi de doliu apare prima dată în TVC.
09:10
În condițiile în care nu există un program de susținere a producătorilor autohtoni, soldul negativ al balanței comerciale dintre Moldova și Ucraina crește din cauza majorării volumului de import al produselor alimentare ucrainene, scrie Bani.md. Un decalaj major dintre volumul produselor importate și a celor exportate se formează în sectoarele tradiționale pentru economia Moldovei. Moldova, practic, … Articolul Sold negativ: Ucraina a exportat în Moldova de 7 ori mai mult decât a importat, în primele 6 luni ale anului apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
20:20
Consiliul Audiovizualului a sancționat cu o amendă în mărime de 20 de mii de lei compania „MEDIA RESURSE„ SRL  care este fondatorul posturilor de televiziune „Orhei TV” și ”Televiziunea centrală”, pentru încălcarea prevederilor articolului 13 aliniatul 6 litera A din Codul serviciilor media  audiovizualului. Consiliul Audiovizualului a sancționat compania „MEDIA RESURSE SRL„, fondatoarea posturilor de … Articolul Consiliul Audiovizualului a sancționat mai multe posturi de televiziune | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
”Susține echipa țării!” Este Campania lansată de Federația Moldovenească de Fotbal, în contextual meciurilor din această toamnă, pe care Naționala Moldovei de Fotbal le va juca acasă, cu Turcia, Albania și Islanda, în cadrul preliminariilor Euro 2020. FMF își dorește  astfel creșterea și dezvoltarea culturii fotbalului în Republica Moldova. “Fotbalul se educă și se crește. … Articolul Federația Moldovenească de Fotbal lansează campania „Susține echipa Țării” | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
Soarta stadionului republican este din nou în centrul atenției. Până în acest moment, aproape 4500 de persoane au semnat o petiție pentru salvarea instalației, prin care se solicita anularea deciziei de alocare și vânzare a terenului pentru construcția Ambasadei SUA. Activiștii continuă să lupte pentru soarta stadionului din Chișinău și pentru transparența proceselor care sunt … Articolul Soarta stadionului republican este din nou în centrul atenției | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Un fost angajat al unei companiei de asigurări din Republica Moldova, dar şi administratorii unor agenţi economici sunt cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi organizat o schemă frauduloasă prin care au cauzat daune considerabile companiei de asigurări. Potrivit materialelor cauzei, schema a funcţionat în … Articolul Un ex-angajat al unei companii de asigurări, reținut | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Astăzi și-a desemnat candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău și ”Partidul Verde Ecologist” din Republica Moldova. Este vorba despre Vitalie Marinuța, care în anii 2009-2014 a fost ministru al Apărării, în guvernele conduse de Vlad Filat și Iurie Leancă. Marinuța a fost membru al Partidului Liberal, apoi Partidului Liberal Reformator. În noiembrie … Articolul Vitalie Marinuța va candida pentru funcția de primar al Chișinăului | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:50
Niciunul dintre judecătorii care au fost aleși la Curtea Constituțională nu au experiență Constituțională. Mai mult decât atât, aceștia ar putea să fie și influiențați politic de actuala guvernare, este de părere constituționalistul Nicolae Osmochescu. Chiar și așa, Osmochescu îndeamnă judecătorii înaltei Curți  să se conducă de legea supremă și de codul jurisdicției constituționale. Astfel, … Articolul Constituționalist: Judecătorii CC trebuie să slujească poporului | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:50
Deputatul Alexandru Slusari, care este și președintele Comisiei de anchetă privind investigarea devalorizării sistemului bancar, spune că deține o informație neoficială, potrivit căreia, la Procuratura Anticorupție ar exista două dosare pornite în privința unor factori de decizie din guvernul condus de Iurie Leancă. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.  Totodată, Parlamentarul … Articolul Slusari face declarații, procuratura, deocamdată, tace | VIDEO apare prima dată în TVC.
17:00
Informatorul FSB al lui Ruslan Danilov, mărturiile căruia au stat la baza acuzațiilor în cazul grupului extremist „Novoe Velichie” (Noua Măreție), este un moldovean. Este vorba despre Rodion Zelinsky, născut în orașul Anenii Noi, dar care este stabilit de mult timp în Rusia. Numele acestuia a fost dezvăluit de Grani.ru. Anterior, avocatul Maxim Pușkov, care … Articolul Martorul secret în cazul grupării extremiste „Novoe Velichie” din Rusia este un moldovean apare prima dată în TVC.
16:30
Bărbatul care apare în imagini este căutat de poliție, pentru că ar fi furat un telefon mobil. Acesta urmează a fi identificat şi cercetat penal pentru furt. Tânăra căreia îi aparține telefonul le-a declarat polițiștilor că pentru câteva minute a lăsat telefonul fără supraveghere pe masa de la terasă. Persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate … Articolul Un bărbat a furat telefonul chelneriței de la o terasă din Chișinău | VIDEO apare prima dată în TVC.
16:00
Taxatorii, dar și șoferii troleibuzelor au uniforme noi. Angajații Regiei Transport Electric Chișinău au primit tricouri de culoare albastră deschis cu logoul instituției imprimat pe ele, în locul șorțurilor bordo.  Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi a declarat anterior că au fost achiziționate aproximativ 1400 de uniforme. În acest sens, au fost cheltuiți circa 190 … Articolul După „schimbarea la față” a biletelor de călătorie cu troleibuzele din Capitală a sosit rândul taxatorilor apare prima dată în TVC.
15:40
Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) a identificat, în ultimele trei luni, 64 de surse radioactive, aflate în afara controlului legal. O parte din dispozitivele radioactive se află pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău, transmite Știri.md. Potrivit Serviciului de presă al SIS, sursele radioactive au fost depistate urmare a realizării unui complex de măsuri … Articolul SIS a depistat surse radioactive în aria de competenţă a Aeroportului Internaţional Chişinău | FOTO apare prima dată în TVC.
15:30
Un câine maidanez a fost împușcat în sectorul Botanica al capitalei, acum câteva zile. Potrivit martorilor, era cât pe ce să fie rănit și un copil care mergea alături cu mama sa. Cazul a fost înregistrat la poliție pe 18 august, duminică în jurul orei 23:00. Ofițerul de presă a comunicat pentru Realitatea.md că în prezent se … Articolul Chișinău: Ar fi împușcat un câine chiar sub ochii unui copil apare prima dată în TVC.
15:20
Numărul turiștilor veniți în R. Moldova a crescut cu doar 1 procent! În perioada ianuarie-iunie 2019, țara noastră a fost vizitată, prin intermediul agenţiilor turistice, de 8 408 cetăţeni străini – cu 1,1 la sută mai mult, decât în perioada similară din anul 2018, spun datele oficiale. Majoritatea turiștilor, aproape 7000, au sosit în scopuri … Articolul Republica Moldova – atractivă pentru turiștii locali și străini | VIDEO apare prima dată în TVC.
15:10
Aproximativ 7 milioane de lei vor primi în calitate de despăgubiri familiile sinistrate din blocul locativ din orașul Otaci, învecinat cu blocul demolat. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv. Banii vor fi alocați din fondul de rezervă al Guvernului și bugetului local al orașului Otaci, după ce în urma unei expertize … Articolul Câți bani vor primi sinistrații de la Otaci | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:50
Un elicopter cu doi pasageri ruşi la bord s-a prăbuşit în Grecia. În imaginile video se aude sunetul loviturii şi se observă fum, în timp ce aparatul de zbor cade în apă.  Tragedia a avut loc în Golful Saronic, după ce elicopterul cu 3 oameni la bord s-a izbit de linii de înaltă tensiune, iar … Articolul Un elicopter s-a izbit de linii de înaltă tensiune în Grecia. Pasagerii au murit | VIDEO apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.