Facebook a ascultat unele conversaţii ale utilizatorilor. Sute de furnizori, plătiţi pentru transcrierea mesajelor audio

Radio Chisinau, 14 august 2019 17:50

Facebook Inc. a plătit sute de contractanţi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor, au declarat pentru Bloomberg surse care au solicitat păstrarea anonimatului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
16:25
Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană.
16:00
Primăria municipiului Chişinău informează că între 19 și 24 august va fi suspendat traficul rutier pe str. Mitropolit Petru Movilă, în perimetrul str. 31 August 1989 și str. A. Corobceanu.
15:35
Experţii occidentali au primit cu scepticism anunţul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind o nouă serie de superarme, iar explozia unei rachete cu propulsie nucleară pare a confirma că atitudinea este corectă, comentează agenţia Bloomberg, analizând riscurile atomice pe plan global.
15:20
Poliția din Londra a raportat despre o a patra victimă a otravirilor din Salisbury cu neurotoxina ”Noviciok”. Este vorba despre un polițist care a participat la ancheta desfasurată de Scotland Yard în dosarul otrăvirii fostului ofițer GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulie, în martie 2018.
15:00
Mii de oameni prezenți la malul mării în mini-vacanța de Sf. Maria au avut ocazia să vadă cel mai mare spectacol naval pe care Forțele Navale Române îl organizează în fiecare an la Constanța. Eveniment de tradiție, parada de Ziua Marinei este rezultatul a sute de ore de pregătire și instrucție pe care militarii din structurile participante le execută, pentru a prezenta publicului cartea de vizită a Marinei Militare Române.
14:40
Un Festival Cultural al Românilor de Pretutindeni va avea loc pe 14 și 15 septembrie la Complexul etno-cultural VATRA, din raionul Strășeni.
14:30
Principala versiune în cazul omului de afaceri Iurii Luncașu este sinuciderea. Declarația aparține Procurorului șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, care a spus că pe marginea acestui caz a fost deschis dosar penal.
13:25
Cel puţin 13 persoane au fost reţinute în urma incidentelor violente care au avut loc sâmbătă după ce mai mulţi demonstranţi de extremă-dreapta s-au confruntat la Portland cu membri ai mişcării de extremă-stânga Antifa (anti-fascism), au anunţat autorităţile, informează postul BBC News.
13:05
2.834 de perechi de încălțăminte, cu marcajele unor branduri renumite,  introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, au fost depistate de ofițerii Serviciului Vamal, în urma unor controale efectuate în mai multe locații din capitală.
12:45
Peste 100 de parlamentari britanici fac apel, într-o scrisoare publicată duminică, la premierul Boris Johnson să convoace imediat Parlamentul, în prezent în vacanţă, pentru a dezbate pe tema Brexitului, relatează AFP.
12:20
Preşedintele României, Klaus Iohannis, începe, luni o vizită de lucru în Statele Unite, a doua din mandatul său, după cea din iunie 2017. Pe agendă se află dezvoltarea parteneriatelor bilaterale în probleme de securitate şi energie, dar şi vizele pentru cetăţenii români, transmite Radio România Actualități.
12:15
O primăriță din raionul Strășeni a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce a luat numeroase decizii în privința soțului și a ginerelui, angajați ai aceleiași primării.
12:00
O primăriță din raionul Strășeni a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce a luat numeroase decizii în privința soțului și a ginerelui, angajați ai aceleiași primării.
Acum 24 ore
11:35
Ministrul de interne italian şi lider al extremei drepte, Matteo Salvini, a acceptat împotriva voinţei sale sâmbătă debarcarea a 27 de migranţi minori, neînsoţiţi, de pe nava ONG spaniolă Proactiva Open Arms, ancorată în largul insulei Lampedusa, potrivit AFP şi Le Point.
11:15
Omul de afaceri Iurii Luncașu, un apropiat al fostului președinte al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc, s-ar fi împușcat. Cazul a avut loc în seara zilei de sâmbătă pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.
11:00
În timp ce populaţia speră într-un acord iminent între talibani şi SUA, un atentat sinucigaş, nerevendicat, a ucis cel puţin 63 de persoane şi a rănit alte 182 sâmbătă seara în cursul celebrării unui mariaj la Kabul, informează duminică AFP.
10:40
711 victime ale violenței în familie au fost înregistrate în primele șase luni ale anului curent. Cele mai multe sunt femei – 663. Printre victime sunt și 27 de copii, transmite IPN.
09:25
Marea Britanie se va confrunta cu penurii de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană fără un acord de tranziţie, riscând blocarea porturilor şi o frontieră dură în Irlanda, se menţionează în documente oficiale publicate de Sunday Times, relatează Reuters.
09:00
Diaconul Ghenadie Valuța, care a scandalizat opinia publică după ce a fost surprins târând un câine legat de mașină, a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi împotriva a doi jurnaliști: Natalia Morari și Dorin Scobioală.
08:40
Duminică, 18 august, se împlinesc 103 ani de la naşterea istoricului, diplomatului, filosofului, jurnalistului și romancierului Neagu Djuvara. Personalitate extrem de respectată în România, el s-a remarcat, până în ultima clipă a vieţii, prin înţelepciune, putere de muncă miraculoasă şi o erudiţie imensă, dar şi prin opiniile şi replicile extrem de tăioase referitoare la aspectele istoriei noastre dar şi ale vieţii de zi cu zi pe care o trăim.
08:20
Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, se arată indignată de unele pensii de zeci şi sute de mii de lei pe care le primesc unii din R. Moldova, în contextul în care unele persoane care au zeci de ani de stagiu în pedagogie, spre exemplu, primesc pensii de circa 1000 sau 2000 de lei.
Ieri
17:05
Un ospătar de la un restaurant din Seine-Saint-Denis a fost rănit mortal, prin împuşcare, de un client nemulţumit, potrivit primelor elemente ale unei anchete, din cauză că sandviciul nu i-a fost pregătit suficient de repede, relatează AFP.
16:45
La o întânire cu cetățenii care participă la Zilele Diasporei 2019, premierul Maia Sandu a propus crearea unui Grup de lucru care să funcționeze online.
16:25
Noul președinte al Curții Constituționale (CC) va fi ales luni, 19 august. Anunțul a fost făcut de instanță după ce magistrații din noua componență au depus jurământul în fața Parlamentului și a președintelui țării.
16:00
Departamentul de Comerţ al SUA este pe cale să extindă termenul pentru Huawei Technologies, permiţându-i firmei chineze să se aprovizioneze de la companiile americane, astfel încât să îşi poată mulţumi clienţii existenţi, potrivit unor surse, scrie Reuters.
15:40
Fostul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a primit 219 909 lei drept compensație după ce și-a dat demisia. Suma a fost indicată în declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate la eliberarea din funcție.
15:25
Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea tarifelor serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate pentru consumatorii din Glodeni și Basarabeasca. Majorările vizează doar consumatorii casnici, transmite IPN.
15:20
Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, în judeţul Buzău, la o adâncime de 70 de kilometri, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București.
15:00
Noi informaţii în cazul crimelor de la Caracal. Analiza ADN a bucăţilor de os găsite cu aproximativ zece zile în urmă într-o pădure din apropierea casei inculpatului Gheorghe Dincă nu a putut furniza identitatea victimei – este concluzia raportului Institutului Naţional de Medicină Legală de la București, făcut public de DIICOT.
14:40
Foștii președinți ai Rep. Moldova ar putea fi lipsiți de privilegiul de a fi dotați cu birou, asistent personal și transport permanent pe parcursul a patru ani după expirarea mandatului, demisie sau de imposibilitate de exercitare a atribuțiilor, scrie zdg.md.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.