Economia Germaniei, în declin în perioada aprilie-iunie

Radio Chisinau, 14 august 2019 17:40

Economia Germaniei a cunoscut un declin în perioada aprilie-iunie a acestui an. Scăderea exporturilor a încetinit creșterea economică, potrivit datelor oficiale, care vine pe fondul îngrijorărilor unei recesiuni globale, scrie RADOR.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
22:20
Una dintre judecătoarele Curții Constituționale, Liuba Șova, contestă corectitutdinea alegerii fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan, în fruntea instanței și declară că aceasta ar fi fost aranjată, iar decizia ar fi fost luată din timp și în altă parte, decât la Înalta Curte.
19:45
Marea Britanie va institui controale stricte la frontiere imediat după ieşirea din Uniunea Europeană, programată pe 31 octombrie, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson.
19:30
Un tribunal penal egiptean a condamnat luni şase persoane la moarte şi alte 41 la închisoare pe viaţă, în baza unor acuzaţii legate de terorism, informează DPA.
19:15
Deputatul ACUM Octavian Țâcu critică desemnarea fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan, în fruntea Curții Constituționale, atenționând că „orice colaborare cu PSRM devine cu fiecare zi tot mai nocivă”, iar deputatul Iurie Reniță a comentat că „ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este o adevărată rușine și o decepție totală”.
19:00
Președintele Igor Dodon apreciază numirea socialistului Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale, declarând într-un mesaj că aceasta reprezintă „un mod prin care se va promova o reformă autentică a justiției, iar judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional”.
18:45
Autorităţile din Spania şi Georgia investighează o schemă prin care spritul etilic produs din cereale la o fabrică din Chişinău ajunge printr-o reţea de firme, materie primă pentru contrafacerea brandy-ului spaniol și coniacului francez, scrie cotidianul spaniol El Mundo.
18:20
O companie elveţiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munţii Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câştigarea unui premiu care este atribuit pentru cele mai absurde transporturi de către Alps Initiative, un ONG care luptă împotriva transporturilor nesustenabile pentru mediu, transmite DPA.
18:05
Inimi de porc adaptate ar putea fi transplantate unor pacienţi umani, în următorii trei ani, conform unui studiu care îl citează pe chirurgul care a făcut pentru prima dată un transplant de cord în Regatul Unit.
17:50
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
17:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până la finele săptămânii curente Cod Galben de caniculă, transmite MOLDPRES.
Acum 24 ore
17:25
Bilanţul ploilor musonice din nordul Indiei a urcat la 38 de victime luni, în aceeaşi zi în care autorităţile din capitala ţării, New Delhi, au emis o alertă de inundaţii şi au ordonat evacuarea a mii de persoane, informează DPA.
17:15
O bombă a explodat, luni, în zona frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, anunţă autorităţile, precizând că au fost vizaţi agenţi de poliţie, dar nu s-au înregistrat victime, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de mediafax.ro.
17:05
Reînnoirea marcajului pe drumurile naționale va începe la sfârșitul lunii august. Declarația a fost făcută de șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
16:50
Lars Larsen, fondatorul lanţului gigant de retail Jysk şi unul dintre cei mai puternici oameni din Danemarca a murit la 71 de ani, potrivit Bloomberg.
16:35
În urma scrutinului scrutinului local general din 20 octombrie 2019 vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.
16:10
O sculptură creată de Constantin Brâncuși este subiectul unui proces, după ce opera de artă a fost distrusă, proprietarul acesteia cerând despăgubiri de 22,5 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, citat de digi24.
16:10
Sumele alocate pentru Programul „Drumuri bune 2” vor fi recalculate așa încât distribuirea în fiecare localitate să se facă pe cap de locuitor. Declarația a fost făcută de către Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, după ședința Consiliului Fondului Rutier, transmite IPN.
15:35
Comisia Europeană a declarat luni că Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit fără acord, avertizând totodată că Marea Britanie va avea de suferit cel mai mult în urma unui astfel de scenariu, potrivit Reuters.
15:30
Vehiculul de dezvoltare a proprietății din Guernsey, NR Investments Ltd, a achiziționat 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.
15:00
În acest an, vor fi cheltuiți 650 mln de lei pentru reparația drumurilor locale și comunale. Lucrările ar urma să înceapă chiar săptămâna curentă. Informațiile au fost prezentate luni, 19 august, de directorul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, după ședința Consiliului fondului rutier, relatează MOLDPRES.
14:45
În după amiaza zilei de 18 august, salvatorii stației de salvare nr.1 din orașul Vadului lui Vodă au salvat de la înec o minoră în vârstă de 8 ani.
14:25
Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Colegiul Agroindustrial din Ungheni și Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău au introdus noi specialități în domeniul ingineriei mecanice. Astfel, pentru prima dată, în instituțiile de învățământ menționate, prin învățământ dual, vor fi pregătiți specialiști pentru calificarea „Tehnician mecatronică”, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).
14:10
Moscova pledează pentru revenirea la principiile din Memorandumul Kozak, potrivit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
13:55
Parlamentul britanic trebuie să fie convocat imediat din pauza de vară pentru a analiza dosarul Brexit, a susţinut luni deputatul John McDonnell, purtător de cuvânt al Partidului Laburist, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
13:40
Noul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a declarat, după alegerea sa în această funcție că obiectivul său este restabilirea încrederii populației față de Înalta Curte. Referitor la faptul că a fost desemnat judecător constituțional din partea Parlamentului, deși nu a participat la concurs, Vladimir Țurcan a declarat presei că legea nu prevede desfășurarea unui concurs.
13:35
Fostul ministru al apărării Vitalie Marinuță respinge acuzațiile care i-au fost aduse recent de către actualul ministru Pavel Voicu precum că în perioada când s-a aflat la conducerea ministerului ar fi comis mai multe ilegalități.
13:25
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul căreia au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-comunitare, asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană, implementarea reformelor, precum și agenda reuniunilor RM-UE.
13:05
Petrocub nu a reușit să obțină a patra victorie consecutivă în Divizia Națională. Echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe teren propriu în fața echipei Sfîntul Gheorghe, cu 0-2, în cadrul etapei a 18-a, transmite IPN.
13:05
Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară, a comentat premierul Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, după ce fostul deputat socialist, Vladimir Țurcan, a fost ales președinte al instanței.
12:55
Japoneza Naomi Osaka se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, românca Simona Halep rămâne pe patru, în timp ce americanca Madison Keys a urcat pe 10, scrie Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.