O fetiță de patru ani din Ialoveni a decedat după ce a fost mușcată de un câine

Democracy.md, 14 august 2019 15:50

O fetiță de patru ani din Mileștii Mici, Ialoveni, a decedat după ce a fost mușcată de un câine care era legat în curtea casei. Micuța a murit până la intervenția medicilor. Poliția a fost alertată de către mama fetiței în vârstă de 25 de ani....

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum o oră
13:20
Persoanele care au avut de suferit sunt internate la trei spitale din capitală. Din alimentele pe care le-au consumat, au fost prelevate probe pentru teste de laborator.
Acum 4 ore
12:00
Potrivit Svetlanei Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca, victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 85 de ani, iar microbuzul era condus de un șofer în vârstă de 22 de ani.  „Șoferul microbuzului de marca Mercedes Sprinter efectua o manevră de deplasare cu spatele când a accidentat femeia. În urma impactului, victima decedat pe loc până la venirea ambulanței”, ne-a spus Talpă.  Reprezentantul IP Soroca a ținut să menționeze că oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar șoferul este cercetat în stare de libertate.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 23.08.2019, transmite...
Acum 6 ore
09:20
Acum 24 ore
18:20
Partide politice: *Pаrtidul Politic Partidul Verde Ecologist;*Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”;*Partidul Liberal;*Partidul Liberal Democrat din Moldova*Partidul Politic “Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;*Partidul Popular Creştin DemocratMass Media:*NTV Moldova;*Compania „Teleradio-Moldova”*Polidisk- Novoe RadioDocumentul reprezintă o convenţie încheiată între concurenții electorali şi reprezentanţii mass-media, care reglementează normele de comportament ale acestora în desfășurarea şi reflectarea campaniei electorale.
17:20
Dorin Ciornîi, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, a declarat anterior că în acest sens au fost achiziționate peste 1400 de uniforme. Costul total al achiziției constituie circa 190 de mii de lei. Amintim că, la începutul lunii iulie au fost puse în circulație un nou model de tichete pentru călătoria cu troleibuzul. Biletele dispun de elemente de securitate sporită, în comparație cu cele de tip vechi, pentru a reduce posibilitatea de falsificare.
16:20
Tânărul spune că pe străzile Chișinăului te ciocnești des cu porțiuni de drum în reparație, lăsate de izbeliște. „Acest lucru nu este ceva neobișnuit. Trotuarele sunt în reparații, neterminate. În subterane lipsesc bucăți din pavaje”.„Nu cred că sunt niște cocioabe, ar fi niște tarabe”. Cu o astfel de impresie a rămas vloggerul după ce a trecut pe lângă piața „Tiraspol” din Chișinău.„Subteranele nu sunt iluminate. Din lipsa de lumină, noaptea nici nu-ți poți vedea picioarele. Aici nu e Londra, Amsterdam sau Paris. Moldova este un colț uitat al Europei”, a mai spus tânărul.Aflat în Chișinău, el s-a plimbat pe strada Ciuflea și bulevardele: Constantin Negruzzi și Dimitrie Cantemir.Tânărul a ajuns în Republica Moldova pe 18 august. Dânsul s-a cazat într-un apartament de pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Vloggerul a spus că achită 40 de dolari pentru o zi, ceea ce este echivalent cu circa 800 de lei.
15:20
Instituția a precizat că cel mai recent caz de identificare şi neutralizare a surselor radioactive, inclusiv orfane de radiaţii, a fost înregistrat la data de 20 august, în aria de competenţă a Aeroportului Internaţional Chişinău.„Ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS în cooperare cu Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR) şi IGPF al MAI au identificat cca 30 de surse radioactive aflate în cadrul dispozitivelor cu termen de uzură învechit de tip Rio – 3 (dispozitiv utilizat la aeronavele de tip sovietic pentru detectarea grosimii stratului de gheaţă de pe aeronavă) ce depăşea considerabil fonul natural de radiaţie”, se arată într-un comunicat al SIS.SIS a precizat că desfăşoară, conform competenţelor, acţiuni în vederea identificării surselor şi materialelor radioactive şi toxice care pot aduce prejudicii majore securităţii naţionale, populaţiei şi mediului.
14:20
Potrivit materialelor cauzei, bărbatul susţinea că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei de examinare din cadrul Secţiei de Înmatricualre a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din oraşul Ungheni şi că-i poate determina să îi favorizeze pe clienţii săi la probele teoretice şi practice.Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal- trafic de influenţă. Bănuitul a fost escortat la sediul CNA pentru audieri. Astfel, în cadrul audierilor, acesta şi-a recunoscut vina pe deplin, iar acum este cercetat în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală.Pentru comiterea traficului de influenţă, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare.Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.
Ieri
13:20
Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, cadavrele au fost descoperite de către fiul celor doi. Tânărul de 18 ani a venit să-i caute după ce tatăl nu i-a răspuns de mai multe ori la telefon.Poliţia a iniţiat un proces penal. Versiunea preliminară este că bărbatul şi-a ucis concubina, după care s-a sinucis.Maria Chircu, primarul satul Valea-Trestieni, a declarat pentru IPN că femeia lucra în Israel şi a revenit în ţară pentru nunta fiicei, dar azi dimineaţă trebuia să se întoarcă la muncă. Oamenii din sat vorbesc că bărbatul a fost violent şi că, nu o dată, şi-a ameninţat femeia că o va omorî.Bărbatul a mai avut probleme cu legea. Acesta şi-a ispăşit pedeapsa muncind mai multe ore în folosul comunităţii.
13:10
„Vlad Musteață speră, prin avocat, să se spele de dosare”, scrie Eugen Luchianiuc. El menționează că Musteață, care anterior a fugit din țară ca să nu răspundă în fața legii, și-a angajat mai mulți avocați care să-l scape de dosare, dar și de amenzile și banii pe care trebuie să-i întoarcă statului.„Până mai strâng fotografii și informații despre ceea ce face și pe ce cheltuie banii proveniți din afaceri mai puțini curate insul Vlad Musteață, la adresa redacției a ajuns informația că exArestantul italian speră să scape de dosarele legate de impozitele neachitate și banii spălați de acesta”, a scris Luchianiuc, publicând o poză în care apare Musteață alături de o altă parsoană. Bloggerul susține că este vorba de avocatul Alexandru Moloman.„Avocatul lui Vlad Musteață se numește Alexandru Moloman și după întâlnirile cu acesta, „omul cu Mărsul” parcă prinde aripi.
12:40
Informaţiile vin la o săptămână după ce preşedintele Jair Bolsonaro l-a dat afară pe şeful agenţiei în contextul unor conflicte legate de datele privitoare de defrişări.  Fumul de la incendiile masive a întunecat cu totul oraşul Sao Paulo, luni. Fenomenul care a durat în jur de o oră a apărut după ce vântul puternic a adus fumul din zona incendiilor de pădure din statele federale Amazonas şi Rondonia, aflate la o distanţă de peste 2.700 de kilometri.   Cea mai mare pădure tropicală din lume, Amazonia este un element esenţial pentru încetinirea fenomenului încălzirii globale. De asemenea, este cămin pentru peste trei milioane de specii de plante şi animale şi aproximativ un milion de băştinaşi.
11:30
Astfel, în perioada: 21 august - 01 august 2019, vor fi organizate iarmaroace școlărești pe următoarele adrese: str. Ismail, 94, bd. Dimitrie Cantemir, 5, 9, str. Mitropolit Varlaam, 63 și intersecția str. Independenței cu str. Cuza Vodă, 23 (în preajma pieței din zonă), informează Primăria Municipiului Chișinău.La târgurile de profil, locuitorii municipiului vor avea posibilitatea de a achiziționa rechizite, vestimentație, ghiozdane, precum şi alte mărfuri necesare pentru pregătirea elevilor.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 22.08.2019, transmite...
09:20
21 august 2019
18:20
Evenimentul va avea loc la Chișinău pe 27-29 septembrie. Ultima zi de înregistrare este 25 august.„48h Film Challenge. Way UP!” – este un proiect prin care vrem să provocăm cineaștii să-și realizeze visul, dar și să-și verifice limitele. În doar 48 de ore va trebui să produci un film de ficțiune cu durata de până la 7 minute”, au anunțat organizatorii pe pagina de Facebook.Echipa trebuie să fie compusă din maximum 6 persoane care să aibă un scenarist, director de film, operator de cameră și editor video. Directorii de film ar trebui să aibă cel puțin un proiect finalizat în portofoliul lor, iar criteriile de selecție sunt calitatea filmelor anterioare, motivația de a participa și originalitatea scrisorii de motivație. Regulile concursului „48h Film Challenge. Way UP!”, le puteți vedea AICI.Concursul este destinat cetățenilor țărilor din Parteneriatul Estic: Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia sau Ucraina.
17:20
Pentru alocarea mijloacelor financiare stipulate în proiectul actului normativ a fost prezentat Raportul de evaluare a proprietăţilor imobiliare din blocul locativ respectiv, elaborat de către Agenţia Servicii Publice, Departamentul Cadastru.Este vorba de cel de-al doilea bloc din Otaci, învecinat cu blocul demolat, în care la 19 iunie s-a prăbușit scara blocului de locuit. În urma Raportului de expertiză tehnică s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul clădirii nu sunt satisfăcătoare, concluzionându-se că exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă.De asemenea, familiile sinistrate în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci vor primi produse alimentare în valoare de circa 134 mii de lei din partea Agenţiei Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
16:20
Odată cu intrarea în vigoare, șoferii automobilelor implicate în accidentele minore ar putea ajunge la o înțelegere, semnând o constatare amiabilă, scăpând astfel de amenzi și puncte de penalizare, transmite IPN.Procedura de constatare amiabilă a accidentului poate fi aplicată pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în urma cărora au rezultat numai daune materiale nesemnificative și în care au fost implicate doar două autovehicule.Pentru deținătorii certificatului de asigurare „Carte Verde”, procedura de constatare amiabilă a accidentelor minore se va aplica de la începutul anului viitor.
15:20
Frământările sociale au fost declanşate de arestarea unor studenţi papuaşi din oraşul Surabaya pe motiv că ar fi dat dovadă de lipsă de respect faţă de drapelul indonezian. Autorităţile au suplimentat efectivele poliţieneşti trimise în provincia West Papua înaintea unor noi proteste. Mii de papuaşi au ieşit luni pe străzi din mai multe oraşe precum Sorong, Manokwari şi Jayapura.Închisoarea din care deţinuţii au evadat se află în Sorong şi a fost incendiată, iar deţinuţii au fost atacaţi cu pietre, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Marlien Lande. "258 de deţinuţi au evadat şi doar cinci dintre ei s-au întors în cursul acestei dimineţi", a precizat Marlien Lande, adăugând că mai mulţi gardieni şi membri ai personalului centrului de detenţie au suferit răni în timp ce încercau să-i împiedice pe deţinuţi să fugă.
14:20
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a avut loc în seara zilei de 19 august, persoanele deplasându-se cu o barcă. Apelul a fost înregistrat la ora 20:58, cazul fiind preluat de salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești al IGSU, care s-au deplasat de urgență cu o barcă din dotare, dar și cu echipamentul necesar, în direcția indicată de localnicii pentru a ajuta persoanelor aflate în dificultate.În cel mai scurt timp, la o distanță de aproximativ 4km de hotarele României, salvatorii au depistat o barcă inversată, în care s-au aflat șase persoane, patru minori cu vârstele de 4, 6, 7 și 10 ani, dar și două persoane în vârstă de 34 și 32 de ani. Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare.Salvatorii IGSU au reușit să scoată oamenii din apă în mod de urgență cu ajutorul colacilor de salvare și a funiilor speciale, astfel evitând producerea unei tragedii.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Poliţiştii de patrulare spun că au observat, pe traseul Ungheni- Chişinău, un automobil condus neadecvat. Maşina a fost stopată pentru verificări, iar ofiţerii au stabilit că tânăra de la volan nu deţine permis de conducere.„După ce poliţiştii i-au explicat că prezintă un pericol pentru participanţii la trafic, atât timp cât nu poate să conducă un automobil, fata de 22 de ani a încercat să mituiască angajaţii INP.  Chiar daca i s-au explicat de mai multe ori consecinţele acţiunilor sale, aceasta a aruncat în maşina poliţiei 100 de euro, pentru a nu fi documentată şi pentru a nu fi ridicată la parcarea specială maşina pe care nu avea dreptul să o conducă”, se spune în comunicatul INP.Inspectoratul Naţional de Patrulare aminteşte conducătorilor auto că fiecare încălcare ignorată, mai târziu poate produce o tragedie.
12:20
Administraţia saudită a început marţi „să primească cereri din partea unor femei cu vârste peste 21 de ani pentru a obţine sau a reînnoi un paşaport şi a călători în afara ţării fără permisiune” (din partea unui bărbat), a anunţat Departamentul pentru Paşapoarte pe contul său de Twitter.Măsura, anunţată în august, a zdruncinat sistemul saudit al „gardianului masculin”, sistem ce asimilează femeile cu minorii întreaga lor viaţă, supunându-le autorităţii arbitrare a soţului, tatălui sau altor rude de sex masculin.Această reformă a intervenit în condiţiile în care mai multe cazuri de evadare în străinătate a unor tinere saudite care s-au declarat victime ale violenţelor din partea „gardienilor” lor au ţinut prima pagină a ziarelor în ultimele luni.Ea se înscrie în seria de măsuri de liberalizare lansate de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, cel mai puternic om al acestui regat ultraconservator.
11:40
De altfel, oamenii legii au interzis şeferilor să exploateze 5 unităţi de transport până la înlăturarea defecţiunilor depistate de poliţişti, iar alte 11 unităţi de transport au rămas fără plăcuţe de înmatriculare. Doi mecanici  responsabili de unităţile de transport s-au ales cu amenzi mărime de 1500 lei fiecare, pentru că au admis punerea în circulaţie a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.Printre contravenţiile depistate de poliţişti se numără: numerele de înmatriculare indescifrabile, vehicule reutilate neautorizat, defecţiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor şi a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecţiuni tehnice în sistemul de frânare, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv “GAZ”, parbrize fisurate şi cauciucuri uzate.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 21.08.2019, transmite...
09:20
20 august 2019
18:20
„LaraLeaTrump şi cu mine suntem încântaţi să îi urăm bun venit pe lume Carolinei Dorothy Trump. Deja te iubim!”, este mesajul pe care l-a publicat pe platforma de microblogging Twitter fiul preşedintelui, în noaptea de luni spre marţi. Acesta este al doilea copil al cuplului, după Eric Luke, ce va împlini doi ani în septembrie.Preşedintele american, în vârstă de 73 de ani, are cinci copii, din relaţiile cu trei femei. Donald Jr. şi Ivanka, cei mai mari dintre copiii lui Donald Trump, au fiecare cinci, respectiv trei copii.
17:20
 „Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, a scris Plahotniuc.
16:30
Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, la evenimentul de predare a echipamentului au fost prezenţi Procurorul General interimar, Dumitru Robu, şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.„Programele soft şi echipamentul donat vor spori considerabil capacităţile investigative şi analitice ale procurorilor moldoveni la prevenirea, detectarea şi instrumentarea unor dosare de rezonanţă, cum ar fi fraudele financiar-bancare, atacuri cibernetice, trafic de persoane, trafic de droguri, dar şi alte categorii de infracţiuni transfrontaliere”, a spus Robu.La rândul său, ambasadorul american a reiterat angajamentul Guvernului SUA pentru susţinerea continuă a eforturilor Republicii Moldova de a combate crima organizată şi şi-a exprimat satisfacţia privind cooperarea dintre Ambasadă şi Procuratura Republicii Moldova.
16:30
Trenul va porni din Gara Chișinău la ora 06.16 și va ajunge în stația Socola (Iași) la ora 10.15. Returul se va face la ora 17.42, cu sosire la 21.36 în Chișinău. Prețul biletului de călătorie într-o direcție variază de la 90 la 130 de lei.Astfel, doritorii se pot bucura în perioada 24-27 august de o escapadă în unul dintre cele mai frumoase orașe din România, călătorind în confort și siguranță cu trenul modernizat al CFM. Din 1 februarie curent, trenul de pe ruta Chișinău-Iași circulă de trei ori pe săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
14:20
„Pe sectorul Chișinău-Ungheni sunt doi antreprenori care execută lucrările. Una din companii are probleme mari financiare. Este sub monitorizare de la începutul anului”, susține Gheorghe Curmei.Potrivit directorului ASD, de la Ungheni spre Călărași drumul este finalizat în proporție de 80%, iar pe regiunea Călărași -Chișinău rămâne de construit drumul doar în intravilanul localităților Sipoteni, Călărași, Bucovăț, Vatra și Strășeni. „Riscurile sunt ca unul din antreprenori să nu poată finaliza anul acesta sectorul Strășeni-Chișinău. Noi depunem toate eforturile pentru a vedea care sunt posibilitățile administrației de a oferi suport antreprenorului de a finaliza aceste lucrări”, a spus acesta.Un alt contract semnat în 2014, cu o companie portugheză, este pentru construcția traseului Bălți-Sângerei.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.