(VIDEO) Ce e spus cu gurița nu tai cu bărdița // Năstase: ...acest „gondon”, hop, pardon, Dodon…

Deschide.md, 14 august 2019 13:10

Acum sunt parteneri politici și împart între ei cele mai importante funcții din stat, dar cu doar câteva luni în urmă, cel puțin în public, dădeau impresia că se dușmănesc de moarte. Este vorba despre șeful Platformei DA, Andrei Năstase și partenerul său politic, șeful PSRM, Igor Dodon.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum o oră
20:50
Slovenia a început lucrările de construire a unui nou segment de gard la frontiera de sud cu Croaţia, destinat să stăvilească numărul în creştere de migranţi ilegali care încearcă să ajungă în ţările occidentale folosind ruta balcanică, transmite joi Reuters. • Conform poliţiei slovene, 7.415 migranţi ilegali au fost depistaţi în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 56% faţă de perioada similară din 2018.Guvernul a semnat luna trecută un contract cu firma Legi-SGS din Serbia pentru ridi...
Acum 2 ore
20:20
În următoarele zile, dolarul se va aprecia cu nouă bani în raport cu leul moldovenesc și va costa 17 lei și 88 de bani, iar euro va fi mai scump cu patru bani și va avea un preț oficial de 19 lei și 79 de bani, transmite MOLDPRES.  Noile rate de schimb valutar vor fi valabile până marți, 27 august, timp în care bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile cu ocazia Zilei Independenței. Potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM), leul românesc va adă...
19:50
Şi această a 19-a ediţie se anunţă una atractivă, având pe afiş nume precum Ştefan Bănică, Irina Rimes sau artistul irlandez Ronan Keating. Primele două seri sunt rezervate concursului de interpretare şi continuă sâmbătă cu seara de gală, în care se vor anunţa câştigătorii şi vor fi decernate premiile. Duminică, va fi seara folclorului cu cei mai reprezentativi artişti, inclusiv din zona muzicii lăutăreşti, potrivit RadioChișinău.  Aşadar, 12 concurenţi din zece ţări, dintre care doi din România...
Acum 4 ore
19:30
O echipă internațională de cercetători a examinat, pentru prima data în ultimii 15 ani, starea în care se află acum epava Titanicului, nava scufundată acum mai bine de 100 de ani. Exploratorii au descoperit că părți din epavă, în mod surprinzător, s-au conservat foarte bine, chiar și după atâția ani, dar altele s-au pierdut în ocean. Parks Stephenson, unul dintre cercetătorii care au urmărit degradarea epavei, a susținut că ceea ce a văzut în timpul scufundării a fost „șocant”, notează BBC. „Cad...
18:50
Un moldovean a stat la originea înființării unui „grup subversiv” în Rusia care pregătea o lovitură de stat. Grani.ru și Dojd au scris despre martorul secret depozițiile căruia au stat la baza inițierii procesului „Novoe Velicie” (Noua Măreție). Pe martor îl cheamă Rodion Zelinski, anterior Radu Zelinschi, originar din Anenii Noi, Republica Moldova. Cazul „Novoe Velicie” este un proces de rezonanță în Federația Rusă și vizează crearea în anul 2017 a unei organizații extremiste care planifica să acapareze puterea în Rusia prin lovitură de stat. Potrivit unor activiști pentru drepturile omului și a jurnaliștilor, organizația a fost creată ca o provocare a serviciilor speciale rusești. Se pare că scopul FSB-ului a fost de a-i identifica pe cei ostili regimului putinist.
18:30
Uniunea Europeană se opune invitării necondiţionate a Rusiei să participe din nou la discuţiile liderilor din G7 (grupul celor mai puternic industrializate țări), a declarat joi agenţiei Reuters un oficial european de rang înalt, ca reacţie la o idee lansată de preşedintele american Donald Trump, transmite Agerpres.
18:30
"Așa cum s-a anunțat în cadrul Consiliului Național Politic, odată cu expirarea de jure, conform statutului, a mandatului de președinte al PPEM pe 26 iulie, am decis să mă retrag și de facto din conducerea partidului pe care am avut onoarea să îl conduc", a anunţat fostul premier Iurie Leancă.
18:10
Numărul total de alegători înscriși în Registrul de stat al alegătorilor este de 3 285 894 de persoane. Din numărul total, 2 818 228 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul al II-a, se precizează într-un comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale, citat de IPN.
18:00
Trei copii și un adult au ajuns la spital după ce, conform concluziilor preliminare, s-au intoxicat la o grădinița din comuna Băcioi, municipiul Chișinău.
Acum 6 ore
17:20
Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, consideră că actuala guvernare ar mima doar faptul că investighează furtul miliardului din sistemul bancar. În speţă, politicianul s-a referit la Comisia de ancheta privid frauda bancară, condusă de Alexandru Slasari.
17:10
Deşi demersul lui Donald Trump de a cumpăra Groenlanda de la Danemarca pare să nu fi reuşit, preşedintele Statelor Unite ar putea fi consolat cu o ofertă a naţionaliştilor flamanzi de a-i vinde Valonia, notează joi Euronews.
17:00
Situaţia epizootică la pesta porcină africană (PPA) devine în Republica Moldova tot mai alarmantă, în pofida acţiunilor aplicate. Şi mai complicată este starea de lucruri în ţările vecine, unde în ultimele săptămâni s-a înregistrat o explozie de PPA, fiind notificate oficial 37 de focare în Ucraina şi 950 de focare active la porci domestici şi 1845 de cazuri la mistreţi, în România. Starea de lucruri creată a fost examinată joi, 22 august, la o întrunire organizată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor /ANSA/, transmite MOLDPRES.
16:30
Premierul Maia Sandu a declarat că, pe 31 august, Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române, indiferent de poziţia preşedintelui Igor Dodon, care susţine că limba pe care o vorbesc moldovenii este moldoveneasca şi nu româna.
16:00
Fostul președinte al Parlamentului, deputatul democrat, Andrian Candu, vine cu o reacție la informația despre delegația impunătoare cu care vine la Chișinău ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Într-o postare pe pagina sa din rețele sociale, politicianul a scris că în perioada când PDM s-a aflat la guvernare, așa ceva nu s-ar fi întâmplat.
15:50
Parcursul European al Republicii Moldova, promovarea unei inițiative noi de parteneriat european, dar și cooperarea guvernamentală bilaterală au fost discutate de Prim-ministrul Maia Sandu la întrevederea cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis.
15:50
Un bărbat este căutat de poliție, după ce a fost surprins de o cameră de supraveghere cum a furat telefonul mobil al unei angajate a unui local din capitală.
Acum 8 ore
15:20
„Experimentul” de implementare a transparenței și meritocrației în procesul de formare a noii Curți Constituționale este un veritabil studiu de caz, riscând să devină antologic. Urmărind acest spectacol halucinant, despre care, dacă n-ar fi fost de plâns, ar fi fost de râs, nu-ți rămâne altceva decât să te crucești. Este de plâns, deoarece din câte se pare, acesta este doar începutul. Dar, să le luăm pe rând și de la un capăt.
15:00
Delegația ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care vine la invitația președintelui Republicii Moldova la evenimentele din 24 august dedicate „marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”, numără peste 30 de persoane.
14:30
Doi fondatori ai Liceului „Prometeu-Prim” l-au învinuit pe directorul instituției Aurelian Silvestru de atac raider și de preluare abuzivă a instituției de învățământ. Fondatorii au declarat că se vor opune lui Aurelian Silvestru și că pe 2 septembrie elevii sunt așteptați la Liceul „Prometeu-Prim” și nu la „Prometeu-ProTalent”, instituție fondată de directorul Silvestru, după ce a fost demis de la „Prometeu-Prim”.
14:20
Mai mulți militari au fost surprinși în timp ce rup iarba dintre pavaje pe o stradă din capitală. Un internaut, care a filmat totul, se arată indignat de cele văzute și spune că tinerii au fost impuși să facă ordine pentru evenimentul care va fi organizat în acest weekend de Igor Dodon.
14:20
Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a identificat, în ultimele trei luni, 64 de surse radioactive, aflate în afara controlului legal. Deşeurile radioactive au fost depistate urmare a realizării unui complex de măsuri speciale de investigaţii pe întreg teritoriul ţării.
14:10
„Vizita ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova prin evitarea Guvernului și Ministerului de Externe de la Chișinău reprezintă o nouă abordare imperială din partea Federației Ruse”, susțin reprezentanții Partidului Unității Naționale.
13:50
Intrau în gospodăriile oamenilor și furau, iar din banii obținuți și-ar fi cumpărat o casă și o mașină. Doi tineri cu vârste de 20 și 27 de ani, originari din satele Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe.
13:50
O furtună puternică din Clemson, Carolina de Sud, a ridicat pe sus, la propriu, doi angajați ai unui restaurant care încercau să aranjeze un cort de evenimente. O chelneriță a fost ridicată câțiva metri deasupra solului și apoi a căzut, în schimb un bucătar a fost ridicat până deasupra acoperișului restaurantului.
13:50
Deși, inițial, proiectul de hotărâre care urma să fie discutat la ședința de ieri a Guvernului prevedea două zile de doliu pentru a comemora victimele nazismului și stalinismului - 23 și 24 august, documentul a fost schimbat și zi de doliu va fi numai pe 23 august.
13:40
O furtună puternică din Clemson, Carolina de Sud, a ridicat pe sus, la propriu, doi angajați ai unui restaurant care încercau să aranjeze un cort de evenimente. O chelneriță a fost ridicată câțiva metri deasupra solului și apoi a căzut, în schimb un bucătar a fost ridicat până deasupra acoperișului restaurantului.
Acum 12 ore
13:20
Curtea Constituțională urmează să se întrunească vineri, 23 august, pentru validarea mandatelor de deputat candidaților supleanți de pe lista PDM (Ruxanda Glavan) și blocului ACUM (Serghei Cataranciuc).
12:50
Un tânăr în vârstă de 18 ani a alertat poliția, după ce și-a găsit tatăl și pe concubina acestuia morți în casă. Descoperirea macabră a avut loc ieri în localitatea Valea-Trestieni, din raionul Nisporeni.
12:50
Intrau în gospodăriile oamenilor și furau, iar din banii obținuți și-ar fi cumpărat o casă și o mașină. Doi tineri cu vârste de 20 și 27 de ani, originari din satele Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe.
12:40
Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, a preluat interimatul funcției de președinte al PPEM și va pregăti lucrările Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului și va fi adoptat noul program politic. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Consiliul Național Politic al PPEM din 21 august 2019.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.