Comisia de anchetă privind frauda bancară va decide astăzi dacă Vlad Filat va fi audiat

Radio Chisinau, 14 august 2019 09:10

Președintele Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova, Alexandru Slusari a anunțat cine va fi audiat în cadrul ședinței de astăzi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
14:00
În instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău activează peste 9200 de cadre didactice, însă mai rămân vacante aproape 700 de locuri. Sunt și 332 de vacanțe în cazul personalului non-didactic și auxiliar. Pe lângă lipsa pedagogilor și a educatorilor, o problemă rămâne infrastructura învechită a edificiilor educaționale, care în unele școli este folosită în proporție de sub 25%.
Acum 10 minute
13:55
Businessmanul Iurie Luncașu, care s-ar fi împușcat, în seara de 17 august, ar fi suferit mai mulți ani de scleroză multiplă, iar apariția numelui său în mass-media, în context negativ, i-ar fi afectat starea emoțională. Dezvăluirea a fost făcută, vineri, în cadrul unui briefing de Igor Fraihman care s-a prezentat drept prieten al familiei Luncașu, scrie anticorupție.md
Acum 15 minute
13:50
Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, va veni săptămâna viitoare în vizită în Republica Moldova, a anunțat premierul Maia Sandu.
Acum 30 minute
13:40
Deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare în toate țările, pentru arest și extrădare. Dosarul său este vizibil în sistem în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol. La orice traversare de frontieră va fi reținut, a declarat pentru TV8 șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu.
13:35
Pompierii din România și din Republica Moldova vor putea interveni pe ambele maluri ale Prutului, în regim transfrontalier, în cazuri de urgențe, a declarat Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din România, Raed Arafat, aflat într-o vizită în Republica Moldova. El a discutat cu ministrul de Interne de la Chișinău, Andrei Năstase, despre punerea în aplicare a unui protocol semnat anterior între cele două părți, privind intervenția terestră și sprijinul reciproc transfrontalier.
Acum o oră
13:15
25 de copii și doi adulți au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la grădinița nr.101 din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. Potrivit primarului de Băcioi, activitatea instituției a fost sistată temporar, până la îndeplinirea tuturor prescripțiilor, transmite IPN.
Acum 2 ore
13:00
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a primit ieri, 22 august, în ședință de lucru pe șeful Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova,. Ocazie pentru a sublinia interesul Poliției de Frontieră în dezvoltarea dialogului cu NATO pe domeniile de interes comun.
12:45
Trei israelieni au fost răniţi într-o explozie, într-un atac de care sunt suspectaţi palestinienii, în regiunea Cisiordania, scrie RADOR.
12:25
Canada se opune unei reveniri la formula G8 prin reprimirea Rusiei, atât timp cât Moscova nu va elibera teritoriile din estul Ucrainei pe care le-a anexat, a declarat şefa diplomaţiei canadiene Chrystia Freeland, informează Agerpres.
12:20
Un raport al Naţiunilor Unite spune că multe ţări din regiunea Asia - Pacific ar putea atinge un punct limită când impactul inundaţiilor, ciclonilor şi secetei va depăşi capacitatea lor de răspuns, citat de RADOR.
12:10
12:05
Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care examinează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, deputatul Blocului ACUM, Igor Munteanu, spune că membrii comisiei așteaptă răspunsuri oficiale din parte Procuraturii Generale și a Centrului Național Anticorupție, la solicitarea privind aplicarea sechestrului pe activele companiei Avia Invest.
Acum 4 ore
11:55
Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis că numărul record de incendii de vegetaţie izbucnite în Pădurea Amazoniană sunt „o criză internaţională”, care trebuie discutată în cadrul summitului G7, conform BBC, citat de Mediafax.ro
11:45
O reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Securitate a fost convocată astăzi la ora 13.30 de Igor Dodon, în legătură cu vânzarea companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. În urma tranzacției, Aeroportul Chișinău urmează să fie administrat în următorii 43 de ani de către o firmă înregistrată într-o zonă off-shore.
11:40
Peste 17.500 de fotografii, gravuri şi documente private şi oficiale ale prinţului Albert au fost publicate online pe un nou site dedicat soţului Reginei Victoria a Marii Britanii, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea acestuia, relatează joi Press Association, citat de Agerpres.
11:25
În cursul ultimei săptămâni, 27 de aeronave străine au efectuat zboruri de recunoaștere lângă granițele rusești, potrivit unor informaţii publicate de ziarul Forțelor Armate Ruse "Krasnaia Zvezda", preluat de Rador.
11:20
11:00
Migraţia dinspre Uniunea Europeană către Regatul Unit a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii şase ani, în perioada 1 aprilie 2018-31 martie 2019 aproximativ 200.000 de cetăţeni ai UE mutându-se în Regatul Unit, relevă un raport trimestrial publicat joi de Oficiul naţional de statistică britanic (ONS), relatează The Telegraph şi politico.eu.,preluat de Agerpres.
10:55
Radio Chișinău anunță concurs de angajare pentru următorul post vacant:
10:50
Românca Simona Halep este jucătoarea cu cele mai bune rezultate la turneele de Mare Şlem din ultimii patru ani, potrivit unui clasament realizat de site-ul circuitului profesioniste feminin de tenis (WTA), preluat de Agerpres.
10:45
Drapelul de stat al Republicii Moldova a fost arborat în bernă, astăzi, în contextul Zilei europene de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, marcate la 23 august.
10:40
Medicii ruşi, care au tratat victimele radiaţiilor, după explozia de la o bază militară din zona arctică, nu aveau nicio protecţie şi se tem că au fost iradiaţi.
10:35
De la Murmansk spre extremul orient rus, prima centrală nucleară plutitoare din lume se pregăteşte vineri să înceapă un voiaj de 5.000 de kilometri de-a lungul Oceanului Arctic, în pofida îngrijorărilor exprimate de organizaţiile de apărare a mediului cu privire la consecinţele asupra acestei regiuni foarte fragile, transmite AFP, preluat de Agerpres.
10:30
Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat joi suspendarea laboratorului antidoping de la New Delhi (India), pentru o durată de maximum şase luni, din cauza neregulilor constatate la una dintre metodele sale de analiză, informează AFP, preluat de Agerpres.
10:15
Ruxanda Glavan a devenit deputat al fracțiunii PDM, Serghei Cataranciuc – al Blocului ACUM DA PAS, iar Igor Himici – al fracțiunii Partidului Politic Şor. Curtea Constituțională a validat mandatele celor trei candidați supleanți, la ședința de vineri, 23 august, transmite IPN.
10:10
De astăzi, consumatorii vor achita mai mult pentru energia electrică. Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care prevăd majorarea tarifelor, au intrat în vigoare vineri, 23 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.
10:05
Moratoriul asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova în schimbul investițiilor a intrat în vigoare vineri, 23 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a legii care prevede instituirea lui și a decretului șefului statului privind promulgarea acesteia, transmite MOLDPRES.
Acum 6 ore
10:00
Israelul a întreprins cel puţin un atac asupra unui depozit de arme în Irak, a informat joi cotidianul american The New York Times (NYT), preluat vineri de AFP, preluat de Agerpres.
09:55
Politicianul opoziției ruse, Alexei Navalny, a fost eliberat vineri, după 30 de zile în închisoare, a scris pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, scrie RADOR.
09:45
Tot ce are astăzi Republica Moldova se datorează exclusiv românilor basarabeni, „care și azi păstrează aprinsă candela sfântă: independența, tricolorul și limba română”. Primul Parlament a aparținut poporului, a exprimat voința populară, care s-a materializat în votul pentru suveranitate, tricolor, imnul „Deșteaptă-te, române!”, independență și europenizare.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.