Ion Chicu: În cazul renunțării la înțelegerile cu Fondul Montetar Internațional „nu va fi o apocalipsă financiară”

UNIMEDIA, 14 august 2019 07:40

Ion Chicu a declarat că nu există riscuri prea mari pentru bugetul statului și „nu va fi o apocalipsă financiară” în cazul renunțării la înțelegerile cu Fondul Montetar Internațional.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
19:50
PreşedinteleComisieiEuropene,Jean-ClaudeJuncker,arevenitdeurgenţădinvacanţăînLuxemburgpentruooperaţieurgentădeextirpareaveziciibiliare,ainformatsâmbătăexecutivuleuropean,preluatdeAgerpres.
Acum o oră
19:20
Ion Ceban este gata să renunțe la funcția sa de deputat, dacă câștigă funcția de primar al municipiului Chișinău.
19:00
Președintele Comisiei numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a explicat de ce comisie a de profil nu a dorit să propună plenului să voteze inițialii candidați la funcția de judecător la CC, care au câștigat concursul.
Acum 4 ore
17:30
Lamborghini prezintă Aventador SVJ 63 Roadster, o ediție limitată a iconicului model super sport cu V12 din gamă, chiar în acest weekend la Monterey Car Week, SUA. Creând o nouă expresie a exclusivității în urma coupeului SVJ 63, noul SVJ Roadster va fi, de asemenea, produs în doar 63 de unități suplimentare numerotate, care comemorează anul 1963 în care a fost fondată compania.
17:10
Motivele pentru care Donald Trump este interesat să cumpere Groenlanda, cea mai mare insulă daneză, ar fi unele extrem de pragmatice, se arată într-o analiză a jurnaliștilor de la CNN. Groenlanda este bogată în zăcăminte prețioase și are un rol geopolitic strategic, scrie stirileprotv.ro.
17:00
12avioaneabandonatedeproprietaripeaeroportulWilson,dinNairobi,aufostscoaselavânzaredecătreautoritățileaeroportuaredinKenya,iarprețurilenusuntdelocdeneglijat,transmiteBBC.
16:50
Preotul Ghenadie Valuța a dat în judecată jurnaliștii Natalia Morari și Dorin Scobioală pentru defăimare. Despre asta a anunțat însuși jurnalistul Dorin Scobială.
Acum 6 ore
15:20
În primele şase luni ale acestui an exporturile pe piaţa statelor Uniunii Europene au înregistrat o scădere cu 2,2% faţă de perioada respectivă a anului trecut, arată datele Biroului Naţional de Statistică, scrie mold-street.com.
Acum 8 ore
13:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a plasat o „bombă” sub sistemul energetic al RM, asta după ce au adoptat decizia de a majora tarifele la energie electrică. Cel puțin asta a declarat președintele Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.
13:40
Fostul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean a depus declarația de avere și interese personale la eliberarea din funcție. Răilean indică că a primit 219 909 lei drept compensație după demisie, la care se mai adaugă un ajutor material de 36 mii de lei de la ASP, scrie Ziarul de Gardă.
13:30
Primarei localității Ghelăuza, r. Strășeni, Nicoleta Malai, i-ar fi fost tăiată frâna la mașina personală de către concurenții electorali. Potrivit funcționarei, aceasta are un picior rupt, sugerând că ar fi ajuns într-un accident din cauza frânei tăiate, scrie moldova.org.
13:10
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, se arată în indignată că cineva primește pensii de peste 200 de mii de lei, iar alți bătrâni își duc existența pe o zi pe alta.
13:00
Gemenii vor avea parte, astăzi, de un flirt nevinovat care s-ar putea transforma într-o adevărată poveste de iubire, în timp ce Berbecii vor lua o decizie de moment care s-ar putea dovedi a fi cea corectă.
13:00
Încă patru cazuri noi de rujeolă au fost identificate de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP).
12:30
Cel puţin şapte persoane au fost rănite în urma unor violenţe între cetăţeni români produse pe fondul unei dispute familiale, într-un bloc de locuinţe din sud-vestul Germaniei, informează site-ul de ştiri PZ-news.de, citat de stirileprotv.ro.
12:10
Cozi interminabile la vama Sculeni. Potrivit jurnalistei Lorena Bogza, coada la vama românească se termină exact în vama moldovenească.
Acum 12 ore
11:50
Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul „Easy Rider”, fiul lui Henry Fonda şi fratele lui Jane Fonda, a murit vineri la vârsta de 79 de ani, în urma unui stop respirator provocat de cancerul la plămâni de care suferea, a anunţat familia sa într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP, preluată deAgerpres.
11:30
OptpersoaneaudecedatînurmaunuiincendiuînOdessa.Alte10persoaneaufostspitalizateînspitaluldeUrgențădinoraș.
10:40
Deputata Maria Ciobanu o sfătuie pe Marina Tauber să citească reportul Kroll 2 și să plece la cea apropiată pușcărie. Într-o postare pe Facebook, Ciobanu critică boicotul Partidului Șor de ieri și o acuză pe Tauber că „intimidează” unii deputați.
10:00
Cea mai mare pensie în RM e de 224 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat deputatul din partea Blocului ACUM, Iurie Reniță. Parlamentarul a plasat pe pagina sa de Facebook, o listă cu cele mai mari pensii din RM. Astfel, potrivit acestuia, peste 353 de persoane primesc o pensie de peste 20 mii de lei.
09:40
Avioane de luptă israeliene au lovit, sâmbătă dimineaţă, obiective ale mai multor grupări militante din Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete din enclava palestiniană care a lovit sudul Israelului.
Acum 24 ore
22:40
Celor de la Bugatti deja le este pe plac să prezinte maşini în premieră la Pebble Beach – locaţia şi evenimentele care se desfăşoară în aceste zile în California fiind un loc de atracţie a zeci de milionari care pot deveni sau completa cu uşurinţă liste de precomenzi. O fac deja tot mai des cu Stephan Winkelmann la cârmă, care şi-a propus cu echipa să facă anual câte două versiuni speciale pe bază de Chiron pentru a-l face tot mai atrăgător.
21:00
În localitatea Peresecina din raionul Orhei a fost aplicat un nou marcaj rutier, o trecere pentru pietoni de tip „Covor Frânare”. Traseul Chișinău- Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară, dar și cu accidente rutiere înregistrate frecvent, porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat, iar instituția de învățământ din localitate se află chiar pe marginea traseului. Ținând cont de acești factori, s-a decis ca noua trecere pentru pietoni să fie aplicată anume aici.
20:00
13 organizații, printre care Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Presei Independente , Amnesty International Moldova, consideră netransparentă numirea lui Vladimir Țurcan și a Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională de către Parlamentul Republicii Moldova. Printr-o declarație comună, organizațiile consideră că un asemenea mod de numire, fără explicarea motivelor anulării rezultatelor concursului organizat anterior, bazat pe criterii politice, denotă ignorarea importanței acestei instituții și subminează în continuare încrederea publică în independența Înaltei Curți.
Ieri
19:20
Avocatul Vitalie Țaulean a fost sancționat vineri de către Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților cu o amendă de 3.000 de lei pentru că nu-și onora obligațiile față de clienți. Activitatea apărătorului a fost suspendată până când acesta va plăti amenda.
18:40
„Modul cum au fost deschise secțiile de voatre din SUA şi Canada a fost pur şi simplu o tentativă de furt a voturilor”. Astfel a răspuns ministerul de Externe, Nicu Popescu, cetăţenilor moldoveni care l-au întrebat de ce în SUA şi Canada nu au fost deschise secţii de vot acolo unde trăiesc sute de moldoveni care s-au înregistrat prealabil, însă au fost ignorați.
18:10
Un ecologist din nordul Rusiei a declarat joi că Agenţia nucleară de stat rusă Rosatom a comis o crimă efectuând un test secret săptămâna trecută în aproapierea unor zone locuite, ceea ce a provocat o creştere scurtă a nivelului de radiaţii în oraşul său natal.
18:10
În vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au efectuat verificări la Întreprinderea Municipală Autosolubritate din capitală.
17:40
Procuratura Generală va examina în conformitate cu prevederile legale denunțul depus de către deputații Partidului Democrat din Moldova (PDM) în care solicită pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.
17:20
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că la moment în capitală, flux majorat de transport se înregistrează pe mai multe străzi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.