În raionul Glodeni a fost marcată Ziua Diasporei

Provincial, 14 august 2019 07:20

La Ciuciulea din raionul Glodeni a fost sărbătorită Ziua Diasporei, informează Provincial. În cadrul evenimentului a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Băștinași “Ciuciulea-Vatră de Dor”, unde a fost prezentat pentru băștinași un program artistic-cultural. Doina Secrieru Post-ul În raionul Glodeni a fost marcată Ziua Diasporei apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
09:30
Primarița satului Ghelăuza din raionul Strășeni, Nicoleta Malai, susține că, înainte de alegerile locale, este victima unor acțiuni din partea concurenților, informează Provincial. „Oameni dragi, anume ce-i cu inima de piatră care nu mă agreați sau mai bine zis ce-i care concurați mereu cu mine! Eu nu am atras mereu atenție la toate piedicile intenționate, dar […] Post-ul Primăriță din r. Strășeni – victima unui accident rutier: „Prea devreme ați început electorala și foarte murdar” apare prima dată în Provincial.
07:10
Un sondaj național, efectuat în perioada 2-14 august 2019, arată că cea mai mare încredere din partea cetățenilor îi revine bisericii, primăriei și armatei, informează Provincial. Astfel, 29,6% au „foarte multă încredere” în biserică, 5,4% – în președintele țării, iar 5,3% – în armată. O „oarecare încredere”, cetățenii au comunicată că o au, la fel, […] Post-ul Primăria, biserica, președintele și armata – răspunsul cetățenilor la o întrebare de importanță națională! apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:20
Doi bărbați, în vârstă de 33 și respectiv 37 de ani, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost reținuți după ce au furat dintr-un SRL din aceeași localitate, informează Provincial.  Angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga în comun cu cei ai DP al UTA Găgăuzia au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în comiterea mai multor furturi din […] Post-ul Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat dintr-un SRL din Ceadîr-Lunga apare prima dată în Provincial.
15:10
În localitatea Peresecina din raionul Orhei a fost aplicat un nou marcaj rutier, o trecere pentru pietoni de tip „Covor Frânare”, informează Provincial. „Traseul Chișinău-Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară, dar și cu accidente rutiere înregistrate frecvent, porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat, iar […] Post-ul Marcaj rutier nou – în fața unui liceu din Peresecina. Poliția: „Ideea a fost preluată din România” apare prima dată în Provincial.
14:00
În această dimineață, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați pentru a interveni la lichidarea consecințelor unui accident produs pe traseu în apropiere de localitatea Mereșeni, raionul Hâncești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:23 minute. Potrivit primelor informații, un camion ce transporta motorină s-a răsturnat. În urma […] Post-ul Un camion ce transporta motorină s-a răsturnat în raionul Hâncești apare prima dată în Provincial.
13:10
În premieră, femeile din UTA Găgăuzia care suferă din cauza violenţei vor putea beneficia de adăpost şi asistenţă în cadrul unui centru care va fi deschis în regiune până la finele anului curent. Angajaţii centrului vor oferi consiliere psihologică, precum şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc […] Post-ul (FOTO) Primul centru din UTA Găgăuzia pentru asistenţa supravieţuitoarelor violenţei – în construcție. Când va fi deschis! apare prima dată în Provincial.
12:10
O primăriță din raionul Strășeni a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce a luat numeroase decizii în privința soțului și a ginerelui, angajați ai aceleiași primării, informează Provincial. Pe parcursul anilor 2017 și 2018, aceasta a semnat 14 acte administrative sau juridice în privința persoanelor apropiate menționate, cum ar fi: dispoziții privind […] Post-ul Cu soțul și ginerele, la cârma Primăriei. Ce riscă o primăriță din raionul Strășeni! apare prima dată în Provincial.
12:00
La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost organizată o întrevedere cu operatorii din domeniul importului de lapte și produse lactate. În cadrul ședinței s-a discutat cu privire la informațiile obligatorii indicate pe ambalaj/etichetă referitoare la produsele lactate provenite din import și dificultățile întâmpinate la implementarea prezentei Legi. Reprezentanții asociațiilor și operatorii economici din domeniul […] Post-ul Operatorii din domeniul importului de lapte, într-o ședință la ANSA apare prima dată în Provincial.
11:50
În acest an, recoltarea strugurilor pentru vin va începe la mijlocul decadei a III-a a lunii august, mai devreme decât anul trecut, iar specialiștii prognozează o producție globală de struguri mai mică decât în anul 2018. Informațiile au fost prezentate în cadrul Consiliului pe filiera de produse „Struguri, vin, produse pe bază de vin și […] Post-ul În acest an, specialiștii estimează o recoltă de struguri mai mică decât în 2018 apare prima dată în Provincial.
11:50
Pe 13 septembrie 2019, la Cimișlia, va avea loc un Forum Investițional Regional. Evenimentul va reuni circa 100 de participanți, printre care reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai ministerelor și autorităților publice centrale si locale, instituțiilor și organismelor financiare internaționale, camerelor de comerț si industrie din țară și din străinătate, exponenți […] Post-ul La Cimișlia se va desfășura Forumul Investițional Regional apare prima dată în Provincial.
07:20
Înfiinţată în 1970, Fabrica de sticlă din Chişinău este o întreprindere de referinţă pentru economia moldovenească. Fiind unul din liderii indiscutabili pe piaţa internă a Moldovei, Fabrica asigură necesităţile fabricilor locale de vinuri şi coniacuri, de băuturi alcoolice, ale întreprinderilor pentru prelucrarea şi conservarea legumelor şi fructelor, ale producătorilor de băuturi răcoritoare, de produse alimentare […] Post-ul Indicatori impresionanţi înregistraţi de „Fabrica de sticlă din Chişinău” apare prima dată în Provincial.
07:10
Trei comunităţi – Selemet (Cimişlia), Sipoteni (Călăraşi) şi Băhrineşti (Floreşti) s-au interesat de proiectul turistic „Dor de Codru”, realizat anul trecut în centrul ţării, cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Guvernului Elveţiei.  Delegaţii din cele trei localităţi au fost recent în vizite de studii la Micleuşeni, Dolna (Străşeni) şi Cioreşti (Nisporeni), pentru […] Post-ul Mai multe localităţi din ţară – interesate să creeze trasee turistice apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, pe teritoriul republicii sunt înregistrate 11 focare active de pestă porcină africană la porci domestici. Focarele menționate se află în: Cahul – 7 focare (înregistrate în satele Manta, Roșu, Burlăceni, Crihana Veche și Cucoara); Nisporeni – 1 focar (s. Milești); Cantemir – 2 focare (s. Gotești); Cimișlia […] Post-ul Focare de pestă porcină africană – în mai multe localități din țară apare prima dată în Provincial.
14:10
Serviciul Fiscal de Stat dă start unei campanii de sensibilizare a societății a bonului fiscal, dar și de atenționare a populației asupra aspectelor obligatorii ale unui bon fiscal veridic. Astfel, până la finele anului curent, SFS va desfășura un complex de acțiuni în cadrul căruia va fi mediatizat și un spot video social în care […] Post-ul (VIDEO) Cum trebuie să arate un bon fiscal veridic. Fiscul explică apare prima dată în Provincial.
12:40
Președinții de raioane vor fi aleși din rândul consilierilor, iar viceprimarii vor fi aleși și eliberați din funcție la propunerea primarului. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind administrația publică locală. „Conform prevederilor actuale, în calitate de președinte al raionului, efectiv poate fi aleasă o persoană […] Post-ul Modificări la Legea privind administrația publică locală: Viceprimarii vor fi aleși și eliberați din funcție – la propunerea primarului apare prima dată în Provincial.
12:20
Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, anunță că, nu va mai candida pentru funcția de președinte al localității în fruntea căruia se află din 2003, informează Provincial.  „Vreau să Vă comunic că eu cu adevarat am primit decizia să Nu candidez pentru funcția de Președinte de Raion, în scrutinul electoral ce se va începe peste câteva […] Post-ul Nu va mai candida pentru un nou mandat de Președinte al raionului: „Rog înțelegere” apare prima dată în Provincial.
11:30
În orașul Cahul, la 25 august, va avea loc inaugurarea fabricii de producere a cablajelor auto – DRÄXLMAIER. Atmosfera va fi încinsă de Pasha Parfeni, Tharmis, DoReDos, Sunstroke Project și  Carla’s Dreams. Organizatorii au pregătit un program pentru maturi și copii, care va începe de la ora 16:00, pe adresa str. Muncii, 4, Cahul. Fabrica […] Post-ul Fabrica Draxlmaier Cahul invită la inaugurare pe 25 august: În program, activități pentru copii și un concert de zile mari! apare prima dată în Provincial.
10:30
Consiliul Raional Călărași a fost gazdă a Festivalului Național de Poezie „Leonida Lari”, organizat în parteneriat cu poetul Mihai Doloton – directorul festivalului, informează Provincial. La eveniment au participat copii din localitățile: Orhei, Călărași, Soroca, Fălești, Bălți, Sângerei, Grigoropol, Strășeni, Drochia, Ialoveni, Chișinău. Aceștia au recitat din creația poetei Leonida Lari, dar şi creaţii proprii […] Post-ul Leonida Lari omagiată la Călărași, în cadrul unui Festival Național de Poezie apare prima dată în Provincial.
10:20
Specialista în PR și Comunicare, Natalia Efros, a anunțat, pe blogul său, că va candida pentru funcția de primar al localității sale – Pașcani, raionul Criuleni,  informează Provincial. Natalia Efros a spus că, în ultmii 15 ani s-a dedicat într-un fel sau altul muncii civice, comunitare, pentru o bună guvernare și, după ce a combinat munca și meseria cu administrația […] Post-ul Primăria de Pașcani ar putea fi condusă de un specialist în comunicare: „Comuna are nevoie de revenire la normalitate” apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei și Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, au întreprins o vizită la Tabăra „Luceafărul” din orașul Vadul lui Vodă, care în perioada 11-21 august găzduiește un grup de 100 de elevi și profesori din județele Botoșani, Iași și Vaslui.  Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a subliniat că experiența este prețioasă, mai […] Post-ul 100 de elevi din România se odihnesc la o tabără din orașul Vadul lui Vodă apare prima dată în Provincial.
10:00
Un medic de familie din Bălţi a intrat în vizorul ofiţerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) şi al procurorilor anticorupţie după ce a fost denunţat că ar pretinde sistematic bani de la pacienţi pentru eliberarea certificatelor medicale. Acesta a fost documentat, pe parcursul a câteva luni, perioadă în care mai mulţi pacienţi au plătit pentru diagnozele […] Post-ul Un medic de familie din Bălţi, cercetat de CNA apare prima dată în Provincial.
06:40
Primarul comunei Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, Zinaida Marin, susține că, nu este chiar atât de bine să fii primar, dat fiind faptul că acesta trece prin numeroase încercări și suferințe, informează Provincial. În cadrul unei consultări publice, Primarul a vorbit despre soarta unui conducător de regiune din Moldova. „Noi mergem pe muchie de cuțit, […] Post-ul Soarta unui Primar în Moldova?! Declarație: „Vorbesc astăzi, fiindcă mă aflu pe ultima sută de metri” apare prima dată în Provincial.
14 august 2019
16:20
La Drochia, cu ocazia Hramului localității, va avea loc o expoziție-târg „Drochia – de ziua ta”, ediția a III-a, informează Provincial.  În acest fel, Primăria orașului invită locuitorii orașului și ai raionului la Târgul de Vară, organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie, filiala Soroca; Consiliul Raional Drochia și Asociația Obștească „Agro-Cons Drochia”. […] Post-ul „Drochia – de ziua ta”. Primăria invită la un eveniment cu ocazia Hramului orașului apare prima dată în Provincial.
14:30
La o tabăra de vară din satul Miciurin a raionului Drochia s-a desfăşurat Festivalul „Vânător, ce mândru nume!”, ediția a III-a, informează Provincial. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Drochia, Societatea Vânătorilor și Pescarilor din raionul Drochia, sub egida președintelui raionului, Ion Dascal. În cadrul festivalului, 12 echipe de vânători și-au dat competiție la […] Post-ul 12 echipe de vânători au participat la o competiție, în raionul Drochia apare prima dată în Provincial.
13:50
În această după amiază, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție pentru a transporta de la Glodeni la Chișinău o pacientă în vârstă de 64 de ani în stare gravă. Femeia a fost preluată de la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri medicale la Instituitul de Medicină Urgentă din Chișinău. Pe parcursul zborului pacienta […] Post-ul O femeie în stare gravă – transportată de la Glodeni în Capitală apare prima dată în Provincial.
13:40
S-ar fi prezentat ca judecător al Judecătoriei Anenii Noi şi ar fi pretins de la un bărbat 30 000 de euro pentru a-i soluţiona un dosar de viol. În realitate, este vorba despre un absolvent al Institutului Naţional de Justiţie (anul 2018) care, în primăvara anului 2019, l-ar fi convins pe un inculpat într-o cauză penală, pornită […] Post-ul S-ar fi prezentat ca judecător al Judecătoriei Anenii Noi şi ar fi pretins 30 000 de euro. Ce riscă acum! apare prima dată în Provincial.
12:00
Oportunitățile și provocările în exercitarea funcției publice de către aleșii locali a fost subiectul unei consultări, astăzi, organizată de Comisia administrație publică, informează Provincial. Deputatul Blocului ACUM, Veronica Roșca, a precizat că, în legislația noastră sunt foarte multe impedimente în ceea ce ține de susținerea femeii la participarea în alegerile locale. În același timp, deputatul […] Post-ul Directorul grădiniței din Bardar: Daca va fi schimbată această lege, vor fi și mai multe femei în consiliile raionale apare prima dată în Provincial.
10:40
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu a efectuat o vizită de inspectare, la Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, pentru a verifica cum se dezvoltă domeniul științei și cercetării în viticultură și vinificației, cum este menținut, dezvoltat, gestionat şi finanţat fondul genetic viticol, inclusiv, cum activează laboratoare specializate în domeniu, laboratorul de […] Post-ul Ministrul Agriculturii: Serviciile oferite de Institutul de Horticultură trebuie să fie în susținerea viticultorilor și producătorilor de vin apare prima dată în Provincial.
10:10
Faptele elucidate în presă, potrivit cărora un primar a încheiat în anii 2017 și 2018 contracte cu firmele soției s-au adeverit, urmare a verificărilor Autorității Naționale de Integritate (ANI), informează Provincial. Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul de Integritate al ANI a constatat că ex-primarul, care actualmente este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a încălcat […] Post-ul Un ex-primar, iar acum – deputat, riscă să rămână fără mandat! apare prima dată în Provincial.
10:00
Inspectoratul de Poliție Bălți este în căutarea bărbatului din imagine, acesta fiind bănuit de comiterea unui furt, informează Provincial. La data de 26.12.2018, persoana din imagine a sustras mai multe obiecte de preț dintr-un oficiu din mun. Bălți și a plecat într-o direcție necunoscută.  Cei care dețin informații despre persoana dată și locul aflării acestuia […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Bălți – în căutarea unei persoane (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.