Cabinetul de miniştri a dat aviz negativ la proiectul de lege privind acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat

Interlic, 8 august 2019 00:00

Executivul a dat aviz negativ la proiectul de lege privind acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat. Potrivit calculelor estimative, pentru implementarea proiectului sunt necesare circa 740 milioane de lei, resurse care însă nu au fost planificate în buget de fostul guvern.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
Parcursul European al Republicii Moldova, promovarea unei inițiative noi de parteneriat european, dar și cooperarea guvernamentală bilaterală au fost discutate de Prim-ministrul Maia Sandu la întrevederea cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis.
23:30
În cadrul vizitei sale oficiale la Vilnius, Prim-ministrul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda. Oficialii au discutat despre perspectivele cooperării moldo-lituaniene pe multiple planuri, evoluțiile politicii interne din ambele țări, implementarea agendei de reforme în Republica Moldova, fiind abordate inclusiv problemele regionale de securitate.
23:20
Potrivit CEC, din numărul total, doar 2 818 228 de cetățeni cu drept de vot sînt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II (vedeți tabelul de mai jos). Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (224 250 de persoane) și cetățenii cu drept de vot avînd domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (243 416).
23:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.
22:50
Astăzi, în cadrul unei ședințe, Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, inițiativa de reformare și simplificare a procesului de obținere a autorizației de construire, precum și a procedurilor aferente.
22:50
Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 2 septembrie - 22 noiembrie 2019, se va desfășura cel de-al V - lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans.
22:40
Un bărbat din raionul Ungheni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 14 600 de lei şi de la altul 800 de euro, sub pretextul că i-ar putea ajuta să obțină mai uşor permisele de conducere.
22:40
Dezvoltarea cooperării dintre Moldova și Georgia în sectorul energetic, schimbul de experiență privind parcursul european, preluarea bunelor practici în promovarea exporturilor și atragerea investițiilor, au fost unele dintre subiectele discuției dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze.
22:30
Deşeurile radioactive au fost depistate urmare a realizării unui complex de măsuri speciale de investigaţii pe întreg teritoriul ţării.
22:30
Un fost angajat al unei companiei de asigurări din Republica Moldova, dar şi administratorii unor agenţi economici sunt cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi organizat o schemă frauduloasă prin care au cauzat daune considerabile companiei de asigurări.
21 august 2019
23:30
Premierul Maia Sandu a calificat vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, drept una privată, nu oficială. Astfel, în timpul vizitei, nu vor putea fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. Vizita a fost calificată drept una privată din cauza lipsei notificării Guvernului de către Ministerul Apărării și neefectuării demersurilor necesare.Premierul Maia Sandu a calificat vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, drept una privată
23:30
În cadrul vizitei la Vilnius, Prim-ministrul Maia Sandu va avea întrevederi cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, Prim-ministrul Lituaniei, Saulius Skvernelis, și alți oficiali de rang înalt.
23:20
Executivul a declarat ziua de 23 august drept Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste. ,,Prin instituirea unei asemenea zile, condamnăm în mod ferm și neechivoc toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului comise de toate regimurile totalitare și autoritare.
23:20
În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Maia Sandu a prezentat proiectul Hotărîrii de Guvern cu privire la eficientizarea activităților anticorupție. Proiectul propune crearea Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă Prim-ministru și a Biroului consultativ pe politici anticorupție. ,,Am spus în repetate rânduri că pentru acest Guvern combaterea corupției este o prioritate.
23:10
Executivul a aprobat transmiterea, din administrarea Cancelariei de Stat în administrarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a Instituţiei medico-sanitare publice „Policlinica Cancelariei de Stat” şi a Instituţiei medico-sanitare publice „Spitalul Cancelariei de Stat".
23:10
Cabinetul de miniștri a aprobat actualizarea normelor de asigurare cu uniformă a poliţiştilor de frontieră, dat fiind faptul că normele actuale sunt depășite. Astfel, unele obiecte, datorită condiţiilor climaterice în care se utilizează, se uzează înainte de termenul stabilit și este necesară micşorarea termenului de utilizare, iar pentru altele necesită a fi stabilit un termen de utilizare mai îndelungat.
23:00
Cabinetul de miniștri a aprobat lista persoanelor cărora li se va acorda Premiul Naţional pentru anul 2019, în valoare de 100 mii de lei pentru fiecare:
23:00
Principalele prevederi ale proiectului sunt: completarea funcțiilor Consiliului economic ce vizează domeniul întreprinderilor mici și mijlocii, crearea unui grup de lucru permanent în scopul exercitării funcțiilor Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici şi mijlocii, condus de ministrul Economiei și Infrastructurii. Conducerea Consiliului o va reprezenta Prim-ministrul, în calitate de Președinte al Consiliului, iar vicepreședintele urmează a fi desemnat ministrul Economiei și Infrastructurii.
22:50
Relaţiile moldo-ruse şi dimensiunea lor politică, economică şi socio-umanitară, precum şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
22:50
Cabinetul de miniștri a decis alocarea a circa 7 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru despăgubirea valorii locuințelor familiilor din blocul aferent celui care s-a prăbușit în orașul Otaci, raionul Ocnița.
22:40
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50.
22:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijloc (ODIMM) anunță lansarea celui de-al IV-lea Apel de proiecte în cadrul Programului-pilot „Femei în afaceri”. La concurs pot participa femeile care gestionează o întreprindere de la 0 la 24 de luni, în special din zonele rurale.
22:40
Ministerul Finanțelor a desfășurat miercuri, 21 august 2019, o ședință de lucru privind aspectele proiectului de lege care va reglementa achizițiile în sectorul de utilități. La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Agenției Achiziții Publice, membri ai Societății Civile, precum și angajați ai întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale.
22:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, condițiile de desemnare și înregistrare a candidaților pentru funcțiile de primar și consilier al consiliului local (de nivelul I și nivelul II).
22:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, constituit de către partidele politice, organizațiile social-politice, blocurile electorale și candidați independenți pentru susținerea candidaților în circumscripțiile uninominale nr. 17, 33, 48 și 50, în mărime de 69 750,00 lei pentru fiecare grup de inițiativă din cadrul unei circumscripții uninominale.
20 august 2019
22:50
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a examinat și aprobat, pe data de 16 august 2019, în ședință publică, tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice. Deciziile adoptate au generat discuții aprinse în societate.
22:30
Despre modificările prețurilor la energia electrică, dar și despre acțiunile Guvernului cu privire la alocarea mijloacelor financiare pe timp de iarnă, a comunicat astăzi, 20 august, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, în cadrul unei conferințe de presă.
22:10
La data de 19 august 2019, compania NR Investments Limited a anunțat că a achiziționat 95% din acțiunile companiei Avia-Invest, care deține prin contract dreptul de concesionare a Aeroportului Internațional din Chișinău. Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost informat despre această tranzacție printr-o scrisoare semnată de Nathaniel Philip Rothschild.
22:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va organiza, vineri, 23 august 2019, consultări și dezbateri publice finale pe marginea proiectul Hotărârii Guvernului pentru aprobarea proiectului de lege de modificare a unor acte legislative (Legea nr. 1100/2000 cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și al producției alcoolice și art. 285 din Codul Contravențional).
22:00
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republicii Moldova, Oleg Vasneţov.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.