Zeci de persoane, rănite în incendiile din Portugalia. Autorităţile bănuiesc că focul ar fi fost pus intenţionat

UNIMEDIA, 22 iulie 2019 10:30

30 de oameni au fost răniţi în incendiile din centrul Portugaliei, în timp ce numeroase case şi ferme au ars. 1.700 de pompieri au fost mobilizaţi în lupta cu flăcările. Aceştia au anunţat, în cursul nopţii, că au început să ţină sub control focul, dar că situaţia încă este foarte gravă. Autorităţile cred că incendiile au fost provocate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
22:00
MinistraJustiției,OleseaStamate, susține că după declarațiile judecătoarei Curții Constituționale, Liuba Șova, precum că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp, constituietemeipentruanularearezultateloralegeriipreședinteluiCC.
Acum 4 ore
21:40
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a declarat că procurorii au intentat un dosar penal în baza art. 145 din Codul Penal - omor intenționat - în cazul decesului omului de afaceri, Iurie Luncaşu, și că „sunt luate în calcul toate ipotezele”.
21:10
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a menționat că a rămas surprins când a aflat despre numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de judecător la Curtea Constituțională. De asemenea, vicepremierul susține că și-a dorit ca în această funcție să fi fost numit un candidat din partea societății civile și să fie „o doamnă”.
20:30
Deputatul Sergiu Litvinenco o îndeamnă pe judecătoarea Domnica Manole să ia exemplul colegii sale, Liuba Șova, să iasă public și să spună pentru cine a susținut la funcția de președinte al Curții Constituționale. Cererea lui Litvinenco vine după ce judecătoarea CC, Liuba Șova, a declarat public în această seară pentru cine și-a exprimat votul și că numirea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Înaltei Curți a fost aranjată.
20:00
Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp, transmite TV8.
Acum 6 ore
19:20
Fostul deputat liberal, Mihai Ghimpu, a comentat sarcastic numirea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale (CC). În acest sens, politicianul o acuză pe prim-ministra Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase de numirea unui candidat PSRM în fruntea Înaltei Curți.
19:10
Peste 30 de echipe din Republica Moldova, România şi Ucraina şi-au dat întâlnire ieri la Mereni, raionul Orhei, pentru a-şi măsura nu doar caii putere, ci şi abilităţile de condus pe teren accidentat. Se menţionează că traseul construit de organizatori a avut o lungime de aproape 600 de metri, însă nu a fost nevoie de doar câteva minute pentru a-l parcurge.
18:50
Începând de mâine, 20 august, intră în vigoare codul galben de caniculă și va fi valabil timp de o săptămână, până la data de 26 august, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
18:30
După mai multe reportaje în care v-am arătat mai multe mașini scumpe, am zis să revenim un pic „cu picioarele pe pământ” pentru a testa şi careva mașini mai accesibile! Iată că s-a întâmplat, dar nu pentru mult timp.
18:10
Administrațialiceului„Prometeu”,înfruntecuAurelianSilvestru,informeazăpărințiidespresituațiacreatăînjurulinstituției.
18:00
Colegi de-ai noştri din Marea Britanie au reuşit printre primii din lume să urce la volanul noului Nissan Juke, ce-i drept în prototipuri pre-serie deocamdată. Cu câteva săptămâni înainte de premiera mondială a crossoverului, cu această ocazie, avem acces la primele detalii despre noutate.
Acum 8 ore
17:50
Renato Usatîi este de părere că numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale ar însemna trecerea instituției „către Dodon”.
17:40
17:40
După puțin peste 24 de când a fost anunțat concurs pentru funcția de Director al Serviciului Vamal, deja s-au înregistrat peste 30 de persoane.
17:40
Vlad Musteață, fostul director „Pro Imobil” s-ar putea alege cu un nou dosar penal, fiind învinuit de evaziuni fiscale și spălare de bani.
17:10
Obombăaexplodat,luni,înzonafrontiereidintreprovinciabritanicăIrlandadeNordşiIrlanda,anunţăautorităţile,precizândcăaufostvizaţiagenţidepoliţie,darnus-auînregistratvictime,relateazăsite-ulagenţieiReuters,citatdeMediafax.
17:00
Noul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, spune că nu vrea să comenteze criticile aduse din partea mai multor actori politici, întrucât totul s-a făcut conform legii și procedurilor legale.
16:40
Domnica Manole refuză să spună pentru cine a votat în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o solicitare trimisă printr-un SMS de UNIMEDIA, Manole spune că „statutul de judecător nu îi permite să comenteze”.
16:30
În perioada 20-25 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 grade Celsius. Meteorologii au emis cod galben de caniculă.
16:20
Colecționarul de mașini şi antreprenorul american Michael Fux şi-a primit acum câteva ore al 12-lea Rolls-Royce personalizat, care a fost una dintre premierele din cadrul evenimentului „The Quail, A Motorsports Gathering” de la Monterey Car Week.SUV-ul Cullinan a debutat în culoarea Fux Orange, marcând a 10-a oară când brandul britanic a dezvoltat şi a rezervat o culoare care a primit numele patronului de exclusivități.
16:20
Domnica Manole refuză să spună pentru cine va votat în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o solicitare trimisă printr-un SMS de UNIMEDIA, Manole spune că „statutul de judecător nu îi permite să comenteze”.
16:10
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi ambasadorul Chinei la Belgrad, Chen Bo, au participat la inaugurarea autostrăzii E-763, denumită "Milos cel Mare", aceasta fiind prima autostradă construită de chinezi în Europa, care a fost deschisă traficului.
Acum 12 ore
15:50
Purtătoarea de cuvânt a companiei care a anunțat tranzacția dintre Avia Invest și NR Investments a declarat pentru UNIMEDIA că reprezentații companiei achiziționare nu vor dezvălui prețul tranzacției.
15:30
Deputata Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, a depus o cerere prealabilă și o plângere la poliție și împotriva deputatei Blocului ACUM, Maria Ciobanu, pe care o acuză de atac la persoană și declarații calomnioase. Asta după ce, deputata Maria Ciobanu o sfătuit-o pe Marina Tauber să citească reportul Kroll 2 și să plece la cea apropiată pușcărie.
15:20
Ieri, 18 august, Moldovan National Youth Orchestra alături de Kaufland Moldova au sărbătorit o reuniune mare de familie la un eveniment plin de muzică, familie și distracții, La La Play Festival Hodina. Evenimentul în cadrul căruia aventurierii expediției muzicale au făcut popas, festivalul Hodina marca Klumea, adună toți oamenii dragi și faini veniți pe plaiurile natale în luna august într-o atmosferă de picnic în satul Pohrebea. Echipa La La Play cu deosebită plăcere susține evenimentele ce vin să creeze tradiții frumoase și să unească comunitatea.
15:20
Președintele Igor Dodon nu se arată împotriva numirii lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale.
15:10
Judecătorii Liuba Şova şi Nicolae Roşca nu au votat pentru ca Vladimir Țurcan să devină noul președinte al Curții Constituționale. Despre acest lucru ne-au comunicat sursele UNIMEDIA
15:10
Fostul prim-ministrul Pavel Filip este uimit de declarațiile Maiei Sandu și de faptul că aceasta se indignează că Vladimir Țurcan a fost numit judecător la Curtea Constituțională.
15:00
Deputatul Iurie Reniță scrie că numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale „este o adevărată rușine și o decepție totală”.
14:50
Noul proprietar al Avia Invest și concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, Nathaniel Philip Victor James Rothschild a venit în Moldova, anunță reprezentanții Aeroportului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.