Săptămâna APCE la Chișinău: Ce s-a schimbat în Moldova după 8 iunie

Sputnik, 22 iulie 2019 10:10

Săptămâna APCE la Chișinău: Coraportorii Vareikis și Blondin se informează despre situația politică din Moldova după instaurarea unei noi puteri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
19:40
Componentele actualei guvernări promiteau în campania electorală că unul dintre primele lucruri pe care le vor realiza va fi anularea legii ce pune pe umerii cetățenilor miliardul furat.
Acum 10 minute
19:30
Vladimir Putin vede o amenințare la adresa Rusiei în testările rachetelor americane Tomahawk: aceste rachete pot fi lansate din Polonia și România.
Acum 30 minute
19:20
Șeful statului a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova - iată ce au discutat cei doi oficiali.
19:10
Procurorul general, Dumitru Robu, a sesizat astăzi seara Curtea Constituțională ca să afle dacă îi poate pune sub învinuire penală pe foștii judecători ai Curții Constituționale, din timpul guvernării Partidului Democrat.
Acum o oră
19:00
Mihai Corj, președintele Institutului de Creație Legislativă „Lex Scripta”, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că în jurisprudența Curții Constituționale din Moldova au fost create câteva precedente care au determinat la aplicarea tot mai frecventă a mecanismului de revizuire a hotărilor pronunțate de Curtea Constituțională.
Acum 2 ore
18:30
Deși sunt neînțelegeri între componentele coaliției de guvernare, se pare că cele trei partide vor trebui să se accepte în continuare, asta dacă PSRM și ACUM nu vor să ajungă la anticipate, care se vor desfășura conform sistemului mixt de vot, pe care l-au criticat vehement cei din ACUM.
18:10
Ministrul Apărării Pavel Voicu a precizat că omologul său rus, Serghei Șoigu, urmează să viziteze Republica Moldova pe 24 august, la invitația președintelui Igor Dodon, și nu a Ministerului Apărării.
18:00
Detaliile privind noul acord al coaliției de guvernare vor fi făcute publice după ce va fi semnat documentul.
Acum 4 ore
17:30
Guvernul Republicii Moldova nu poate interveni în niciun fel în cazul Aeroportului Internațional Chișinău. Iată cine trebuie să reîntoarcă statului Aeroportul Chișinău.
16:50
Guvernul a decis alocarea de fonduri pentru câteva localități din sudul țării, afectate de ploile din luna iulie. Banii sunt din fondul de intervenție a Guvernului și se ridică la aproape cinci milioane de lei.
16:30
Locatarii blocului alăturat celui care s-a prăbușit în luna iunie, la Otaci vor trece la casă nouă. Aceștia vor fi despăgubiți cu aproape șapte milioane de lei.
15:50
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre semnarea unui nou acord dintre PSRM și Blocul ACUM, după încheierea ședinței Consiliului Republican al PSRM.
Acum 6 ore
15:20
Companiile de transport auto ar putea intra în grevă generală. Acestea se plâng că domeniul în care activează ar putea fi distrus din cauza taxelor de călătorie mici.
15:00
Tânăra nu a renunțat să comită în plină stradă acest gest rușinos, chiar dacă polițiștii i-au explicat de mai multe ori consecințele acțiunilor sale.
15:00
Andrei Năstase și Igor Dodon nu doresc ca Aeroportul Internațional Chișinău să intre în gestiunea companiei NR Investments Ltd, adică a dinastiei bancare Rothschild.
14:30
Bucate infestate cu Salmonella, bacterii coliforme și angajați care nu au fost supuși examenului medical – acestea sunt concluziile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu privire la toxiinfecția alimentară din 10 august, la o nuntă din Chișinău.
13:50
Maia Sandu i-a dat din deget ministrului Apărării, Pavel Voicu, și îl cheamă pe ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, să dea explicații. Nemulțumirea șefei Cabinetului de Miniștri vine în contextul vizitei în țara noastră a ministrului rus al Apărării, pe 24 august.
Acum 8 ore
13:40
Se presupune ca liderul de la Casa Albă va aborda această problemă la întâlnirea G7 care va avea loc în acest weekend la Biarritz.
13:10
Trump și-a anunțat poziția cu privire la eliminarea vizelor pentru români – o promisiune sau doar o declarația care nu obligă la nimic?
12:50
CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Vladimir Țurcan va fi exclus din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și din Consiliul Republican al formațiunii. Cu această propunere a venit astăzi deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, care este și secretarul formațiunii, în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM. Bătrâncea a propus această chestiune pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Republican al PSRM, în legătură cu numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de judecător la Curtea Constituțională...
12:30
Persoanele care intenționează să acceadă în funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova se pot înscrie de astăzi în cursa electorală.
12:10
Ce spune Vladimir Voronin despre actuala componență a Curții Constituționale și intenția guvernării de a depolitiza această instituție.
Acum 12 ore
11:40
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion Tighineanu, în cadrul căreia au discutat asupra mai multor probleme cu care se confruntă mediul academic din țara noastră.
10:40
Condamnat la 25 de ani de închisoare, omul de afaceri Veaceslav Platon riscă alți 10 ani de pușcărie. Astăzi procurorii au anunțat că i-au înaintat alte trei capete de acuzare: fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale, şi spălarea de bani în proporţii deosebit de mari.
10:30
Moldovenii și portughezii găsesc ușor limbaj comun pentru că au afinități lingvistice, culturale, dar și temperamente asemănătoare. Ce au povestit pentru Sputnik moldoveni stabiliți în Portugalia.
10:30
Acest film este unul aparte pentru Moldova pentru că în el se simte spiritul apropiatei eliberări, dar și datorită cântecului „Smuglianka” al cărei eroină culege struguri într-o vie din Moldova.
10:10
Odihna pe lac ar fi putut să se sfârșească cu o tragedie. Șase persoane, printre care patru minori și doi maturi erau cât pe ce să se înece în timp ce se plimbau cu barca pe lac.
09:50
În prezent pe piața muncii din Moldova oficial sunt peste 13 mii de locuri de muncă vacante, atât pentru persoanele cu studii superioare, cât și pentru cele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați.
09:20
Absolut nimic concret, decât angajamentele României de a-și modifica legislația, de a elimina competiția din calea firmelor americane și de a le crea acestora facilități la cerere - și de a participa la toate conflictele SUA.
09:00
Guvernul se va convoca astăzi în ședință. Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe subiecte importante.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.