Decis: Schimbări importante pe piața de asigurări, din 22 iulie

Sputnik, 22 iulie 2019 08:50

Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de modificare a Legii cu privire la asigurări, care permite brokerilor de asigurare și agenților de asigurări să revină în circuitul distribuirii produselor obligatorii RCA și Cartea Verde, după ce aceștea au fost excluși din acest circiut în noiembrie 2018. Legislativul a anulat vechea redacție a legii prin care fusese majorată nejustificat și valoarea capitalului social, impus pentru inițierea activității de broker de asigurări, dar și impunerea unei garanții financiare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 10 minute
08:00
În cadrul Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor urmează să fie luate anumite decizii în probleme ce țin de situația politică din țară.
Acum 30 minute
07:40
Euro și dolarul s-au scumpit săptămâna aceasta, semn că valuta este solicitată la sfârșit de vară.
Acum o oră
07:20
Trump: ”Suntem acolo de 18 ani, cred că e ridicol! Deja nu mai luptăm, suntem ca o forță polițienească”.
Acum 2 ore
07:00
După întrevederea președinților român și american, în țara vecină ar putea să apară mai multe baze militare ale SUA – Iohaniis vrea contingente mai mari.
06:50
Un centru multifuncțional va activa la Chișinău și în ziua de 26 august. Mulți moldoveni au nevoie să-și reînnoiască urgent actele în această perioadă, pentru a reveni la muncă, peste hotare.
06:20
Sfârșit de vară incendiar, căldura extremă pune stăpânire pe toată țara - avertizarea meteorologilor.
Acum 12 ore
22:30
Doi tineri au fost reținuți de oamenii legi pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.
22:00
Și-au făcut de cap: Trei moldoveni au fost prinși de polițiștii de Frontieră - iată ce au făcut aceștia.
21:50
Curtea Constituțională a declart inadmisibilă cererea Domnicăi Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcanu a fost ales președinte al instantei.
21:20
Dacă ai 25 de ani și nu ai restricții în a exercita dreptul de a alege și de a fi ales, te poți înscrie în cursa electorală pentru alegerea celor 898 de primari, care urmează să fie votați pe 20 octombrie curent.
21:00
Fostul președinte moldovean Vladimir Voronin a făcut praf activitatea Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova și a explicat mecanismul prin intermediul căruia FMI ”îi țin de gât pe guvernanți”.
20:30
Jocurile video în exces dăunează sănătății mintale și fizice a copiilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
20:30
Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău este o adevărată bijuterie arhitecturală medievală, care reprezintă valorile, cultura și tradițiile neamului nostru. Vă invităm să aflați cele mai importante amănunte ale acestui lăcaș de cult, relatate chiar de către părintele Sergiu Curnic, care este parohul acestei biserici.
Acum 24 ore
19:00
Ce spune fostul președinte al Moldovei Vladimir Voronin despre omul de afaceri Iurie Luncașu, care a fost găsit împușcat acum câteva zile.
18:50
Negocierile dintre Putin și Macron au avut loc luni, la Fort Brégançon din sudul Franței, și au durat peste trei ore și jumătate.
18:20
Cele 60 de mii de persoane care vor deveni funcționari publici după alegerile din 20 octombrie nu vor mai prezenta certificate de integritate. Iată decizia Autorității Naționale de Integritate.
18:00
Părțile au dat dovadă de voință politică pentru a discuta toate subiectele - atât cele în care există consens, cât și chestiunile în care există divergențe.
17:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat astăzi, 20 august, procedura de atribuire a mandatului de deputat lui Igor Himici. Mandatul urmează să fie validat de judecătorii Curții Constituționale.
17:00
Guvernul va examina oportunitatea unor ajutoare financiare pentru oamenii cu venituri reduse, ca urmare a recentei scumpiri a energiei electrice, a anunțat ministrul Economiei.
16:30
12 jurnaliști din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța se află în aceste zile în Republica Moldova. Care este motivul vizitei
15:50
Tarifele de roaming cu România ar putea fi eliminate în scurt timp sau, cel puțin, reduse substanțial. Despre asta au discutat membrii Guvernului de la Chișinău cu omologii lor de la București.
15:40
Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi spune că la nivel de Guvern și Parlament se discută serios problema omiterii poverii miliardului furat de pe umerii cetățenilor prin eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii din sistemul bancar. Depuatatul mai spune că această inițiativă se impune pentru că în următorii ani Ministerul Finanțelor va avea de plătit sume exorbitante între 600 - 800 milioane de lei către Banca Națională.
15:20
Un bărbat care pretinde că ar fi fost polițist militar a luat ostatici pasagerii unui autobuz pe un pod din Brazilia. Poliția a încercuit vehiculul și a început să negocieze cu acesta.
15:10
Moldovenii care vor merge cu mașina la București trebuie să fie foarte atenți pentru că se pot pomeni cu mașina ridicată, iar pentru a o recupera vor trebui să plătească cel puțin 2500 de lei.
15:00
Moldovenii care vor merge cu mașina la București trebuie să fie foarte atenți pentru că se pot pomeni cu mașina ridicată, iar pentru a o recupera vor trebui să plătească cel puțin 2500 de lei.
14:40
Guvernarea dorește rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău. Pentru început, ministrul Vadim Brînzan își dorește o discuție cu noul concesionar, Nathaniel Philip Rothschild.
14:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a pornit un dosar penal pentru omor intenționat, în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu.
13:50
Jurnaliștii Sputnik Moldova au mers prin magazine pentru a afla de câți bani au nevoie părinții pentru a-și trimite copii în clasa întâi.
13:10
Un nou șef la Moldovagaz va fi numit în zilele următoare. Asta după ce în mai 2018 funcția a devenit vacantă. Totodată, va fi pornit un audit financiar în cadrul instituției.
13:10
Ministerul Afacerilor Interne a făcut public un video în care sunt surprinși cum iau mită cei opt vameși ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a lor în judecată.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.