Cum la Cigârleni cresc roșii „cu imunitate” la schimbările climaterice

Moldova.org, 21 iulie 2019 03:00

PE SCURT La Cigârleni, Ialoveni se cresc roșii „cu imunitate” la schimbările climaterice. Mariana Şeremet, proprietara grădinii experimentale, spune că aceste roșii sunt rezistente, pentru că au fost selectate de-a lungul anilor și adaptate secetelor frecvente din R. Moldova, fără produse chimice. Potrivit platformei specializate Ecopresa.md, statul și-a asumat responsabilitatea, prin Strategia de adaptare la schimbarea […] The post Cum la Cigârleni cresc roșii „cu imunitate” la schimbările climaterice appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum o oră
18:00
În situația în care, acasă dispui de un birou de lucru sau de un spațiu specific pentru sistemul tău desktop, adăugarea unui televizor la configurația de afișaj este o modalitate excelentă de a beneficia de un plus de versatilitate la fluxul de muncă (sau atunci când te joci). Poți considera acest lucru drept o investiție, […] The post Îmbunătățește nivelul de productivitate – adăugă un televizor la configurația computerului appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
16:40
PE SCURT Guvernul a aprobat astăzi lista personalităților care vor primi Premiul Naţional pentru anul 2019. În total au fost depuse 33 de dosare pentru acest premiu, dintre care au fost aleși zece câștigători. Premiul Național al Republicii Moldova are ca scop stimularea activității de creație și al promovării valorilor autentice în domeniul științei, tehnologiilor, […] The post Personalitățile care vor primi Premiul Naţional pentru anul 2019 appeared first on Moldova.org.
16:00
PE SCURT Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care a declarat ziua de 23 august drept Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare. Decizia a fost votată de toţi membrii Guvernului, cu excepţia ministrului Apărării, Pavel Voicu, şi başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care s-au abţinut. Astfel, Executivul a declarat ziua de 23 august […] The post 23 august – Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare şi autoritare. Doi membri ai Guvernului s-au abţinut de la vot appeared first on Moldova.org.
15:40
Vinul și muzica vor face un cupaj perfect vineri, 6 septembrie la Castel Mimi. Vă invităm la VinOPERA, o petrecere în aer liber, cu multă muzică clasică și vinuri de excepție! Clapele instrumentelor vor fi mânuite de Concertino Accordion Band, echipa de acordeoniști talentați care ne-au cucerit, de-a lungul anilor, cu recitalurile lor pline de […] The post VinOPERA – un eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat la Castel Mimi! appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Ministrul Apărării Pavel Voicu a precizat astăzi pentru presă că omologul său rus Serghei Șoigu urmează să viziteze Republica Moldova pe 24 august la invitația președintelui Igor Dodon, și nu a Ministerului Apărării. Precizarea survine după ce prim-ministra Maia Sandu a declarat la ședința Guvernului că vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, […] The post Ministrul Apărării: De fapt, Serghei Șoigu urmează să vină în Republica Moldova la invitaţia preşedintelui appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
14:40
PE SCURT Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat din timp și nu au fost făcute demersurile necesare în acest sens. „Nu ați făcut demersurile necesare, drept urmare această vizită nu este una oficială. Guvernul nu este implicat în […] The post Vizita ministrului rus al Apărării în R.Moldova NU va fi una oficială. Ce declară Maia Sandu appeared first on Moldova.org.
14:20
PE SCURT Cum să-i facem pe cei dragi nouă să înțeleagă că micile „mulțumiri” pe care le aduc angajaților publici, pe care le consideră absolut nevinovate, sunt de fapt mită? Cum să le explicăm că, astfel, ei participă la perpetuarea unei mari problemă cu care se confruntă societatea noastră de-a lungul întregii perioade de independență […] The post Cum vorbim despre corupție? appeared first on Moldova.org.
13:40
PE SCURT Şase persoane, dintre care patru copii minori, au fost salvate de la înec, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat pe lacul de acumulare Costeşti – Stânca. Cazul s-a produs în preajma localității Duruitoarea. raionul Râșcani. Potrivit informației IGSU, după ce barca a dispărut din vedere, martorii au auzit strigăte de […] The post O barcă cu șase persoane s-a răsturnat pe lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Ce au constatat salvatorii appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
12:10
PE SCURT Doi tineri de 24 ani și respectiv 25 de ani din Republica Moldova au ajuns pe mâinile oamenilor legii din Italia, după ce au furat roțile unei mașini Alfa Romeo Mito și au pus-o pe cărămizi. Cei doi au fost observați de un localnic, care a apelat la 113 și a anunțat carabinierii. […] The post Au furat roțile unei mașini și au pus-o pe cărămizi. Doi moldoveni, arestați în Italia appeared first on Moldova.org.
11:20
PE SCURT Patru tineri din Republica Moldova s-au rătăcit într-o pădure din zona Lepşa, Vrancea. Ei au fost găsiţi de jandarmii montani, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce au sunat la 112 şi au cerut ajutorul salvatorilor. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea a precizat că la ora 21:45 a fost solicitat prin apel […] The post Patru tineri din R. Moldova, rătăciţi noaptea într-o pădure din România. Au fost găsiţi de jandarmii montani appeared first on Moldova.org.
11:10
Încă un dosar pe numele lui Veaceslav Platon. Cum ar fi încercat să denigreze imaginea unei judecătoare PE SCURT Procuratura Anticorupție a anunţat astăzi despre finalizarea şi transmiterea în judecată a dosarului de învinuire a lui Platon Veaceslav, în acţiunile căruia procurorii au reţinut fabricarea şi punereaa în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei […] The post Încă un dosar pe numele lui Veaceslav Platon. Cum ar fi încercat să denigreze imaginea unei judecătoare  appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
09:20
PE SCURT O monedă de 10 cenţi, dintr-o serie rară cunoscută ca Barber Dime din 1894, a fost cumpărată pentru 1,32 milioane de dolari la o licitaţie organizată în Chicago, arată Daily Mail. Un om de afaceri din Utah a plătit suma de 1,32 de milioane de dolari pentru o monedă extrem de rară fabricată […] The post O monedă de 10 cenţi a fost cumpărată pentru 1,32 milioane de dolari. Ce o face atât de valoroasă appeared first on Moldova.org.
09:10
PE SCURT Președintele Igor Dodon a anunțat despre convocarea în regim de urgență a Consiliului Superior de Securitate (CSS). Aceasta în legătură cu schimbarea proprietarilor Avia Invest SRL, compania care a primit dreptul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Convocarea CSS survine după ce pe 19 august compania NR Investments Limited a anunțat că a […] The post Igor Dodon convoacă de urgentă Consiliul Suprem de Securitate appeared first on Moldova.org.
08:10
PE SCURT Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea judecătoarei Domnica Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții. Curtea a considerat că împrejurările invocate de judecătoarea Domnica Manole nu sunt de natură să schimbe esența hotărârii. Reamintim că pentru funcția de președinte al Curții Constituționale au fost înaintate […] The post Vladimir Țurcan rămâne președinte al Curții Constituționale. Cererea Domnicăi Manole de revizuire a hotărârii, declarată inadmisibilă appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
19:20
PE SCURT Dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu a fost tranferat de la Oficiul Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău pe masa procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) ieri, 19 august, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu. „Ţinând cont de caracterul complex al cauzei penale, care necesita […] The post Dosarul morţii omului de afaceri Iurii Luncaşu a fost transmis PCCOCS. Iată de ce appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:01
PE SCURT Doi amici din raionul Căușeni sunt cercetați de oamenii legii, după ce au fost depistați în timp ce consumau substanțe interzise printr-un aparat inhalator artizanal în zona de frontieră. Polițiștii de frontieră au fost informați de populația locală privind staționarea unui mijloc de transport în zona de frontieră, în care se aflau două […] The post Doi bărbați din raionul Căușeni, depistați în apropierea frontierei în timp ce consumau marijuana appeared first on Moldova.org.
16:20
PE SCURT Persoanele fizice care intenționează să candideze pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile nu vor mai fi nevoite să solicite certificat de integritate pentru a se înregistra la scrutinul electoral. Acest document va fi înlocuit cu declarația pe propria răspundere privind inexistența restricțiilor legale/judecătorești de a candida sau ocupa funcții publice. Modificările respective au intrat […] The post ANI a sistat eliberarea certificatelor de integritate pentru candidații la alegeri appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Trei deținuți din Penitenciarul nr.18 Brănești au declarat greva foamei. În urma unei vizite a angajaților Oficiului Avocatului Poporului, aceștia au fost transferați la spitalul-penitenciar pentru acordarea tratamentului medical necesar. Potrivit Oficiului Avocatului Poporului, unul dintre deținuți a intrat în greva foamei din cauza „dezacordului cu sentința judecătorească”, în timp ce alți doi […] The post Trei deținuți au declarat greva foamei. La solicitarea Avocatului Poporului, au fost transferați la un spital-penitenciar appeared first on Moldova.org.
15:00
PE SCURT Instituțiile statului urmează să se așeze la masa de discuții cu NR Investments Limited și să înțeleagă care sunt intențiile și planurile acestui investitor, încercând să renegocieze contractul de concesionare, pentru a balansa condițiile în interesul cetățeanului și a face curățenie în Aeroportul Internațional din Chișinău. Declarația a fost făcută astăzi la o […] The post Vadim Brînzan va solicita discutarea la Consiliul Suprem de Securitate a concesionării Aeroportului Chișinău appeared first on Moldova.org.
14:40
PE SCURT Ambasada Statelor Unite ale Americii a donat, astăzi, Procuraturii Republicii Moldova un set de programe soft specializate pentru investigaţii şi echipament IT, de ultimă generaţie, estimat la aproximativ un milion de lei. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a menționat că noile instrumente și tehnologii, care sunt cu succes utilizate în peste 150 de […] The post Ambasada SUA a donat Procuraturii Generale programe soft şi echipament IT în valoare de un milion lei appeared first on Moldova.org.
14:00
PE SCURT Danila Begleț, un bărbat originar din Republica Moldova, a fost reținut la Moscova, după ce pe 27 iulie a fost prezent pe bulevardul Saharov, unde în acel moment avea loc mitingul de protest neautorizat „Pentru alegeri corecte”. Inițial, Comitetul de Anchetă din Rusia l-a acuzat pe Begleț de organizarea dezordinilor în masă, dar […] The post „A ridicat căștile pierdute de un protestatar și le-a dat unui polițist”. Un bărbat originar din R.Moldova, arestat la Moscova appeared first on Moldova.org.
13:50
Televiziunea e plină de magie. Savureaz-o cu cel mai mare număr de canale HD, conectare și echipament inclus și biblioteca de filme online MEGOGO cadou!  Pentru că acum primești 1 an de televiziune gratuită la conectarea serviciului de Internet de la Moldtelecom. Primești atâtea beneficii, încât fără să mai stai mult pe gânduri, comandă serviciile […] The post 1 an de televiziune digitală gratuită de la Moldtelecom appeared first on Moldova.org.
12:31
PE SCURT Procurorii anticorupție au pus sechestru pe o parte din fostele active ale statului privatizate la începutul anului de un grup de firme, caz descris în investigația RISE Moldova – „Frăţia privatizării”. Este vorba de fosta cantină a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Între timp, o parte din […] The post Fosta cantină a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei, puse sub sechestrul procurorilor. Proprietarii șterg urmele? appeared first on Moldova.org.
12:00
PE SCURT Polițiștii de patrulare au experimentat astăzi pe str. Alecu Russo din capitală circulația pe o bandă reversibilă. Scopul angajaților INP a fost de a fluidiza traficul în orele de vârf, când pe această stradă, din cauza fluxului mare de transport, se creează ambuteiaje imense. PE LUNG Diseară, pe aceeași stradă, banda își va […] The post Experiment pe strada Alecu Russo din capitală: A fost improvizată o bandă reversibilă appeared first on Moldova.org.
11:10
PE SCURT Uniunea Avocaților declară că situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranţa şi va ştirbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova. În acest context, Uniunea Avocaţilor a solicitat în mod public reorganizarea priorităţilor forţei politice actuale şi păstrarea cu […] The post Uniunea Avocaților despre situația de la Curtea Constituțională: Un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea appeared first on Moldova.org.
10:50
PE SCURT O primară din raionul Cimișlia a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce în 2013 și-a angajat soțul în calitate de șofer al primăriei, iar în 2015 a încheiat contract de muncă cu fiica sa, care a devenit astfel directoare a grădiniței aflate în subordinea primăriei. Ulterior, aceasta a semnat și […] The post O primară din raionul Cimișlia și-a angajat fiica – directoare la grădiniță, iar soțul – șofer la primărie. Ce riscă appeared first on Moldova.org.
08:50
PE SCURT Opt inspectori vamali ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor opt în judecată. Activitatea criminală a vameşior a fost documentată pe parcursul anului 2018, de procurorii anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi […] The post Opt inspectori de la vama Leuşeni – Albiţa, trimiși în judecată appeared first on Moldova.org.
08:50
PE SCURT Ministra Justiției Olesea Stamate susține că informația prezentată de judecătoarea Liuba Șova despre alegerea președintelui Curții Constituționale poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii președintelui Înaltei Curți. „Doamna Sova a făcut câteva declarații care demonstrează gravitatea situației. Organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative […] The post Ministra Justiției despre declarațiile Liubei Șova: Poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii președintelui CC appeared first on Moldova.org.
08:40
PE SCURT Judecătoarea de la Curtea Constituțională Liuba Șova sugerează că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată din timp și a fost luată în altă parte. Declarația magistratei a fost făcută la TV8. Șova a menționat că a primit un mesaj care îi sugerează să-l înainteze pe […] The post Ce mesaj a primit o judecătoare a Curții Constituționale cu o zi înainte de alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte CC appeared first on Moldova.org.
08:30
PE SCURT Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou Cod Galben de caniculă. Avertizarea intră în vigoare astăzi și va fi valabilă până pe 27 august. Meteorologii au avertizat că în perioada 20 august – 26 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35°C. PE LUNG Potrivit prognozei meteo, […] The post Săptămână cu zile de foc! Cod Galben de caniculă appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.