Cât va plăti Parlamentul pentru consultanță și evaluare la privatizarea Air Moldova, Tutun-CTC și concesionarea întreprinderii Gările Auto

Agora.md, 20 iulie 2019 10:20

Parlamentul caută agenții private care prestează servicii de consultanță pentru evaluarea modului de pregătire și desfășurare a privatizării companiei aeriene „Air Moldova”, a vânzării „Tutun-CTC” și a concesionării întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”. Pentru prestarea serviciilor de consultanță și evaluare - statul planifică să plătească circa 150 mii de lei, fără TVA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
16:20
La scurt timp de la solicitarea AGORA către Cancelaria de Stat, în urma căreia am aflat cât costă serviciile de care beneficiază Nicolae Timofti, Vladimir Voronin, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, statul a decis să facă economii. Mai exact, foștii șefi ai statului ar putea fi lipsiți de facilitățile de care se bucură în prezent: birou personal, asistent și mașini plătite din bugetul de stat. 
Acum 2 ore
15:30
Primăria Chişinău anunță că pe parcursul săptămânii viitoare - 19-24 august - va fi suspendat traficul rutier pe str. Mitropolit Petru Movilă, în perimetrul str. 31 August 1989 și str. A.Corobceanu. Porțiunea de drum se închide pentru reparația rețelelor inginerești din zona istorică a orașului. Totodată, pe strada Petru Rareș a început așternerea stratului de uzură. Lucrările se vor petrece doar pe parcursul zilei de sâmbătă, anunță municipalitatea.
14:40
Cea mai scumpă mașină din lume a fost prezentată public vineri, în California, de Bugatti. Bugatti Centodieci va costa 9 milioane de dolari și vor fi fabricate doar 10 mașini de acest tip, scrie Digi24. Toate cele 10 mașini au fost deja rezervate. 
Acum 4 ore
14:10
Un ospătar de la un restaurant din Seine-Saint-Denis a fost rănit mortal, prin împuşcare, de către un client nemulţumit, potrivit primelor elemente ale unei anchete, din cauză că sandviciul nu i-a fost pregătit suficient de repede, relatează News.ro cu referire la AFP.
13:20
Deși în societatea modernă tot mai puțin se crede în adevărul din spatele expresiei „am fost tras de curent”, unii moldoveni jură că au căzut de nenumărate ori în mrejele fenomenului. Puțini sunt cei care știu cum arată curentul, în schimb toate persoanele cu care au vorbit jurnaliștii Agora au putut să descrie simptomele care îți dau de știre că tocmai ai fost „tras de curent”.
12:50
Fostul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean a depus declarația de avere și interese personale la eliberarea din funcție. Răilean indică că a primit 219 909 lei drept compensație după demisie, la care se mai adaugă un ajutor material de 36 mii de lei de la ASP, scrie Ziarul de Gardă.
Acum 6 ore
12:10
Cel puţin opt persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unui incendiu produs sâmbătă dimineaţă într-un hotel situat în apropierea Portului Odesa, pe litoralul ucrainean al Mării Negre, scrie Unian.ua.
11:10
La finele acestei săptămâni, Parlamentul a anulat facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc. În pragul acestei decizii, partenerul privat al „Loteriei Moldovei”, directorul general al NGM Company, Plamen Milanov, a oferit advertoriale, a participat la dezbateri publice și emisiuni TV pentru a apăra interesele companiei. Anume în emisiunea „Zi de zi” de la Publika TV, Milanov a sugerat că unul dintre efectele câștigurilor la loterie este că oamenii care le-au obținut nu se mai gândesc să plece din țară. Mai mult, el a afirmat că unii oameni care, într-un final, câștigă, o fac după ce iau credite pentru a cumpăra bilete. De cealaltă parte, la ședința Parlamentului, au existat voci din majoritatea parlamentară care au afirmat că prin decizia de anula facilitățile fiscale se rezolvă și un viciu social.
Acum 8 ore
10:10
Doi copii minori lăsați fără supravegherea maturilor au fost găsiți în apropiere de punctul de trecere Sculeni. Vineri, în jurul orei 21:15, o patrulă a Poliției de Frontieră a observat copii pe marginea carosabilului, la doar 10 metri de bariera de intrare în punctul de trecere.
09:40
Satul Kollnburg din Bavaria Inferioară a ajuns în centrul atenţiei după ce a încercat să atragă un medic de familie, punând accent pe faptul că primăriţa sa, Josefa Schmid, în vârstă de 45 de ani, este necăsătorită, informează Agerpres.
09:00
Weekend-ul la vamă, pe timp de vară, înseamnă ambuteiaje. Poliția de Frontieră anunță că, în dimineața zilei de sâmbătă, cozile la frontieră au început să se formeze încă de la ora 5:00 dimineața. La Criva, Mirnoe și Tudora a fost înregistrat cel mai mare flux de transport.
Acum 24 ore
22:40
Cea mai mare pensie din Republica Moldova este de 224.197 de lei și 15 bănuți. Asta susține deputatul ACUM Iurie Reniță, care a solicitat mai multe date de la Casa Națională de Asigurări Socialie (CNAS). Potrivit lui, beneficiarul este un asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar.
21:50
Între 2.500 și 4.000 de lei. Atât cheltuie, în medie, un chișinăuian pentru pregătirea copilului de un nou an școlar. Cel puțin, asta arată datele unui sondaj realizat de compania Magenta Consulting pe un eșantion de aproape 1.000 de persoane.
21:30
După ce judecătorii Curții Constituționale (CC) au depus jurământul, apare întrebarea: Cine va fi președintele Înaltei Curți? Legea stabilește clar procedura de alegere a acestuia. Votul va fi însă secret.
21:00
„Am vrut cât mai bine, dar a ieșit ca de obicei”. Așa a comentat deputatul PAS și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, modul în care Legislativul a numit cei doi judecători la Curtea Constituțională (CC). Potrivit lui, candidații selectați în cadrul concursului organizat de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, nu au avut susținerea majorității parlamentare. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Glavnoe” de la TVC 21.
20:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) a emis o monedă comemorativă, care are valoarea nominală de 10 lei, cu ocazia sărbătorii naționale „Limba noastră cea română” care este marcată în Republica Moldova la 31 august. Însă BNM a gravat pe monedă „limba de stat” în loc de limba română.
20:10
Un incendiu a izbucnit în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani din Chișinău. Cititorii AGORA au menționat că mirosul de fum este resimțit în întreg cartierul Sculeni. Serviciul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ne-a spus că arde mai mult gunoi depozitat în parc.
19:30
54 de deputați au votat astăzi pentru a-i așeza pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole în fotoliile de magistrați ai Curții Constituționale din Partea Parlamentului. În timp ce socialiștii au votat unanim, chiar și cu regrete, doi deputați ACUM nu au votat. Este vorba chiar de șeful comisiei juridice, numiri și imunități, unde se discutau cele două candidaturi, Sergiu Litvinenco și deputatul Lilian Carp.
19:20
Numirea netransparentă a celor doi judecători constituționali, desemnați de Parlament, „denotă ignorarea importanței acestei instituții și subminează în continuare încrederea publică în independența Înaltei Curți”. O spun mai multe organizații ale societății civile, care s-au declarat „profund îngrijorate”.
19:00
Fostul prim-ministru danez Lars Lokke Rasmussen este unul dintre mai mulţi politicieni danezi care şi-au exprimat, vineri, scepticismul ca răspuns la interesul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a cumpăra Groenlanda, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.
18:20
Oamenii așteaptă salarii de peste 10 mii de lei ca să rămână în țară, au o încredere deosebită pentru președinte, iar viitorul copiilor îl văd peste hotare. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui sondaj economico-politic realizat după schimbarea guvernării, la comanda IDIS Viitorul.
18:00
Banca Națională a Moldovei (BNM) a emis o monedă comemorativă, care are valoarea nominală de 10 lei, cu ocazia sărbătorii naționale „Limba noastră cea română” care este marcată în Republica Moldova la 31 august. Însă BNM a gravat pe monedă „limba de stat” în loc de limba română, iar din alfabetul latin, inscripționat pe partea de revers, lipsesc literele „â”; „ș”; „ț”; „î” și „ă”. 
17:50
Dacă în Republca Moldova s-ar introduce sistemul TVA la încasare atunci ar crește viteza de circulație a banilor în economie, ar fi mai eficientă colectarea TVA și s-ar armoniza legislația fiscală privind TVA la prevederile Directivei europene în domeniu. Propunerea de trecere la acest sistem vine de la președinte executiv al Asociației Investitorilor din România în Moldova, Dan Nițiu. 
17:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit vineri, 16 august, noile tarife pentru energia electrică furnizată cetățenilor, care sunt mai mari cu 5,58%. ANRE a hotărât ca prețul pentru consumatorii casnici să fie de 1,89 lei/kWh, față de cel actual care este 1,79 lei/kWh. Pentru consumatorii casnici care sunt racordați la rețelele de tensiune medie prețul s-a redus de la 1,60 lei/kWh la 1,53 lei/kwh, iar pentru cei conectați la rețelele de înaltă tensiune a fost majorat de la 1,34 lei/kWh la 1,38 lei/kWh.
17:30
Bonul fiscal este compus din trei părți obligatorii, cu elemente generale obligatorii pentru toate domeniile de activitate. O spune Serviciul Fiscal, care a lansat o nouă campanie socială: „Fii onest – cere bonul de casă”.
17:20
Sâmbătă, 17 august, angajații din sectorul bugetar vor ieși la muncă, conform Hotărârii Guvernului cu privire la zilele de odihnă și lucrătoare. Sâmbăta din acest weekend va înlocui ziua de 26 august, declarată zi de odihnă.
17:10
Banca Națională a Moldovei (BNM) a emis o monedă comemorativă, care are valoarea nominală de 10 lei, cu ocazia sărbătorii naționale „Limba noastră cea română” care este marcată în Republica Moldova la 31 august. Însă BNM a gravat pe monedă „limba de stat” în loc de limba română, iar din alfabetul latin, inscripționat pe partea de revers, lipsesc literele „â”; „ș”; „ț”; „î” și „ă”. 
17:00
Banca Națională a Moldovei (BNM) a emis o monedă comemorativă, care are valoarea nominală de 10 lei, cu ocazia sărbătorii naționale „Limba noastră cea română” care este marcată în Republica Moldova la 31 august. Însă BNM a gravat pe monedă „limba de stat” în loc de limba română, iar din alfabetul latin, inscripționat pe partea de revers, lipsesc literele „â”; „ș”; „ț”; „î” și „ă”. 
17:00
Deputata socialistă Adela Răileanu regretă că a votat, alături de blocul ACUM, pentru candidatura Domnicăi Manole la funcția de magistrată la Curtea Constituțională. Răileanu susține că Manole e „una dintre principalii vinovați de închiderea unui post de televiziune din Republica Moldova”, referindu-se la NIT. Din postura de judecătoare la Curtea de Apel, Manole a menținut atunci decizia CCA de a închide postul TV. Astfel, Răileanu spune că a votat pentru Manole pentru ca să fie solidară cu ACUM. „Ne-am asumat să-i sprijinim pe partenerii de coaliție, chiar și atunci când unele acțiuni ale acestora contravin convingerilor noastre”, a scris deputata pe Facebook.
16:50
O primăriță din raionul Strășeni a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce a luat numeroase decizii în privința soțului și a ginerelui, angajați ai aceleiași instituții.Femeia riscă să rămână fără mandatul de primar, informează Autoritatea Națională de Integritate.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.